Du behöver:
Två paket kikärtor
En gul lök
Två klyftor vitlök
Persilja, citron, salt och peppar
Lite mjöl
Olja och lite smör att steka i
Gör såhär: Mixa allt till en smet och smaka av med kryddorna. Häll upp mjöl i en bunke och täck biffarna med lite mjöl. Ta bort överflödigt mjöl och stek sedan i lite olja/smör tills dom fått fin färg. Vi serverade med ris som vi stekt upp med lite bönor, sötpotatis, zucchini, champinjoner, bönor och kryddor. Och så gjorde F en sås på crème fraich, sambal oelek och lite lime + salt och peppar. Jättegott och går snabbt att göra.
Kommentarer
Hej! Har du torkade kikärtor eller vad änvänder Du? Ska göra dessa i morgon, måste jag koka innan då?
Vi använder inte torkade utan sådana på tetra. Om du använder torkade måste du nog koka dom innan 🙂 kram
Testa att sätta dill i riset som krydda , gudomligt gott 👍😍
Mums, tack för tips <3 kram
Hej! Hur gör ni så att biffarna håller ihop? När jag gör blir det bara en kladdig smet trots att jag har i vetemjöl eller majsstärkelse. Har du slutat med veckans mat eller är det jag som har glömt bort? Tack för en jättefin blogg och youtubekanal som jag tycker ni ska uppdatera oftare 🙂 <3
Man kan ju göra biffar med ägg (vilket vi oftast gör) eller potatismjöl men just i detta fall så får man försöka täcka dom helt i mjöl och sedan steka ganska hårt och snabbt och sedan sänka värmen 🙂 brukar fungera för oss. KRAM och tack snälla för fina ord! <3
Ser mycket gott ut 🙂
JAA 😀