Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Sega men underbara dagar

Vilka sköna dagar vi har. Vi bara är och njuter av vädret och av varandra. Idag ska vi hem till min familj och äta middag och bara umgås. Jag ska också förbi min fina Tove en sväng och hjälpa henne lite i deras nya lägenhet. Igår var vi bara hemma, lagade mat och bakade. Vi var ute i två omgångar också och det är ju så underbart med solen! Vi har även inhandlat mer flyttkartonger så att vi kan börja packa mer. Nu är det cirka en och en halv vecka till flytt om allt ser bra ut på slutbesiktningen.

Hur mår ni? Hoppas att ni också har haft en mysig påsk såhär långt. Stor kram till er.

Lite chips och oliver medan vi planerade lite mer inredning till huset.

Jolie var med (Jason låg och sov) och lekte med sin boll under tiden, haha. Och så satt vi och babblade massor. Hon pratar verkligen med en nu och svarar när man försöker ha en konversation med henne. Det är så gulligt så det är inte klokt.

Älskar solen! Idag är det inte riktigt lika fint väder så är glad att vi har tagit vara på dom dagarna som varit.

Det är kul att vara ute men inte lika roligt att klä på sig. Längtar till sommaren när man bara kan ta på sig skor och gå ut som man är.

Älskar min lilla tjej mest i världen.

På väg till affären =)

Bakade en till nyttig kaka igen. Denna gång la F i lite apelsin och så skippade vi den mörka chokladen och tog kakao istället. Du hittar receptet här om du vill prova. 

Och så har vi påskfikat lite onyttigheter också. Jason fick dock inget godis i sitt påskägg utan bara leksaker. Hade jag lagt i något ätbart hade jag nog köpt russin, torkade bär och frukt i små påsar och liknande. Han får ju fika när vi fikar/äter choklad osv men kändes onödigt att lägga godis i hans ägg redan i år. Sedan äter vi typ aldrig just ”riktigt” godis hemma men andra sötsaker gillar vi ju som ni kanske vet redan, hehe.. Hur tänker ni? Vad lägger ni i påskäggen till dom små? Jason fick iallafall bland annat ett nytt play doh-set där man får med två ”figurer” som man kan göra hår på, raka av håret, klippa av håret. Det är typ som ett frisörkit fast med play doh, haha. Han tyckte det var superkul (och det tyckte mamman och pappan också ;))

Kommentarer

  1. Loppan

    Godis, massa godis såklart!
    Tror knappast ungarna dör av det eller äter mer godis som vuxna för att de får godis i äggen till påsk så här krämar vi på för fylla muggar, det enda jag tänker på är att det ska vara gelatinfritt då vi är vegetarianer. Tror ungarna fick fem ägg var eller nåt från släkt och vänner. De äter väl ur dem lite då och då den närmaste månaden och sen får jag väl kasta resterna. De är inga gottegrisar direkt. Äggen till trots.

  2. Emma

    Vår 3 åring fick kinderägg och lite ostkrokar! 🙂 Dom fick leta efter middagen så det blev perfekt lördagsmys framför tvn 😊

  3. Mia

    Min snart 2 åriga son fick också leksaker och som ätbart fick han, fruktstänger (som endast innehåller frukt). Sen blev det såklart lite gofika under påsken hos hans farmor! 🙂 Men godis hoppar vi över, tror inte vi kommer köra på det nästa år heller då jag tycker det är onödigt att lära dom små vid så tidig ålder att äta nästan rent socker, mår själv inte bra av det. Hoppas ni haft en fin påsk! 🙂

  4. Cim

    Vi gav likadana ägg till våra 6 barn. Det blir väldigt orättvist om bara dom äldre får godis och dom små ser det. 😁 Men det känns ok. Annars äter vi bara godis på helgerna. Fikar inte något på vardagarna heller. Även om det vore gott…. 😁🍭

  5. Miranda Jakobsson

    Åh de är så skönt att bara få gå åh ta de lugnt hemma med sin familj. De ha ja gjort nu i 1 vecka sen ja blev utskriven från BB för andra gången! 🙂

    Måste få fråga, jag har väldigt svårt att få min flicka att sova idag, hon ha sovit jättedåligt hela dagen åh är jätte skrikig vet inte hur jag ska få henne att lugna ner sej.. inget jag ha prövat funkar åh börjar känna mej värdelös som mamma… vet inte om hon ha problem med magen (den lever om hela tiden åh hon är väldigt lös i magen, de är nästan bara vattnigt de som kmr ut) lr vad och de börjar bli väldigt stressande för mej att jag inte kan lugna ner henne..
    Har du några tips på hur ja kan göra för att hjälpa henne somna? Ska ja undvika att äta ngt med tanke på att jag ammar åh hon fått i sej ngt dåligt så?
    Alla tips mottages så gärna från dej då du verkar ha allt under kontroll med 2 barn åh ja klarar inte ens av en 2 veckors baby….

    Kramar!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja verkligen 🙂 <3 Åh förstår. Så svårt.. Prata med BVC så kan dom säkert ge tips och råd. Man brukar ju säga att lök, kål och mjölkprotein kan ställa till det för dom små men vet inte om det stämmer. Jag brukar gå runt och vagga försiktigt och nynna lite eller promenera runt i lägenheten samtidigt som jag ammar. Prova bärsjal eller något varmt på magen och försök att bara andas och ta det lugnt. Bebis känner ju oftast av om vi blir stressade och då blir dom också stressade och mer oroliga. Så ta ett djupt andetag och påminn dig själv om att du är bästa mamman till ditt barn. Allt är ju så nytt för dig fortfarande och två veckor är ju ingenting. Du kommer att lära känna ditt lilla barn allt mer för varje dag och komma fram till vad som funkar för er. Var inte rädd att prova dig fram. KRAM till dig <3 du är bäst. Gå på magkänslan och lita på dig själv.

  6. Amanda

    Sonen blir 2 år i juni och han fick ”godis” gjort på bara pressad och torkad frukt av oss. Av andra fick han leksaker och små paket med russin! Han blev supernöjd och jag fick gömma russinen för han ville ha alla 🙈 det klarar dock inte hans mage så bra hehe…

  7. Sara

    Vi gav faktiskt inget påskägg från oss. Vi firade med min familj på långfredagen och då fick vår 2,5-åring lite godis i ett ägg. På påskafton firade vi med pappans sida och då var det äggjakt mes kusinerna. Då fick han två burkar play-doh och ett ägg med en liten chokladhare och fruktstänger. Han blev jättenöjd 🙂 Vi är inte superpetiga med socker men godis var det väldigt nyligen han smakade första gången. Fika och glass ett par gånger i veckan skulle jag säga. Han vräker inte i sig, smakar oftast bara 🙂
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju jättebra 🙂 förstår att han blev nöjd! Nej, vi är inte heller petiga alls. Samma för Jason, kram <3

  8. Emilia

    Vår 1,5 åring fick Duplo och lite påskfigurer i sitt ägg. Mycket uppskattat hehe 🙂 men roligast var nog ändå själva ägget att kunna plocka i och ur med diverse leksaker 🙂 kram!

  9. Lisa

    Vår son på 3 år fick dinosaurier i sitt påskägg och det var en hit. Men han undrade hur påskharen kunde veta att han önskade sig det hehe.
    Sen gick han faktiskt påsk kärring för en kompis frågade om vi skulle med och då blev det godis men det spar vi och så får han välja en eller ett par saker på lördagen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh perfekt ju 🙂 <3 Låter hur bra som helst. Haha, så gulligt sagt! 😉 kram och hoppas ni har en härlig påsk!! <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish