Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens frågaHjärtebarn

Vill vi fortfarande ha en stor familj?

Får frågan gång på gång om vi fortfarande vill ha en stor familj och fler barn i och med att Jolie är hjärtebarn. Ja, ja och ja. Jag är livrädd för att få fler barn men vill fortfarande ha minst tre om jag får önska. Och max fyra. Risken att få fler barn med hjärtfel ökar ju när man redan har ett barn med hjärtfel. Men det är fortfarande 95% chans att vi inte får ett barn med hjärtfel igen.. Och 5% risk att vi får det. Någon smart person skrev att ”skulle du tveka på att köpa en lott om det var 95% chans att du vann?” och det är ju faktiskt väldigt tänkvärt. I vårt fall är ju inte hjärtfelet ärftligt heller (vad vi vet).

Att få ett hjärtebarn är det värsta som har hänt mig. Men det är också det absolut bästa som har hänt mig och vår familj. För att vi fick just Jolie. Det är en sådan sorg samtidigt som det är en sådan enorm glädje. Sorgen finns just för att oron över henne finns där jämt och ständigt. Och alla dessa olyckliga känslor handlar om rädslan att förlora henne, inget annat. Att bli förälder är så stort. Man oroar sig tillräckligt mycket för ett barn som inte är hjärtebarn om man säger så.. Jag kommer för resten av mitt liv vara lite extra rädd om min Jolie och se efter henne extra. Hon är världens starkaste tjej men jag är också världens mest hönsiga mamma, haha…

Men som svar på frågan så vill vi fortfarande ha fler barn. Men som jag skrev så är vi också rädda för det. Rädsla ska dock aldrig få vinna över oss eller kärleken. Det har jag bestämt =)

28054206_10215395442300599_650379047_n 28109057_10215395442660608_458768158_n 28117510_10215395442620607_1557235679_n

28176028_10215395442180596_106962983_n

Kommentarer

  1. Emma

    Läst din blogg ett tag och fastnade verkligen då jag insåg att ni fått ett litet hjärte-barn, dock aldrig kommenterat innan. Men var tvungen nu när jag läste ditt fina inlägg om rädsla 🙂
    Jag har själv har ett medfött hjärtfel vilket innebär att jag för resten av mitt liv kommer ha en förträngning i aortan, så vart livrädd när jag blev gravid med sonen att han skulle få något slags hjärtfel. Som tur var vart han frisk som en nötkärna när jag han föddes, men risken att få ett hjärt-barn finns ju kvar. Men, jag skulle aldrig tänka tanken på att inte skaffa fler barn pga det 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh jag förstår <3 tack snälla för så värmande ord och tack för att du delade med dig. Förstår verkligen att du känner så men som du säger det så ska det inte hindra dig! Du tänker rätt, kram <3

  2. Therese

    Så skönt att ni ändå kan tänka er fler barn, om risken ändå är liten att ni skulle få ett till hjärtebarn så kör på sedan. Vi fick vårat 3:e barn november 2016 och hon höll på att stryka med, andades inte då hon plockade ut henne (planerat kejsarsnitt). Hon va inte planerad som hennes bröder men lika älskad och självklar redan från början. Vi sa när vi fick plusset (chockad, vi hade ju skydd men slarva 1 gång) att nu är vi klar. Så i och med den dramatiska starten är jag livrädd, skulle nog inte ens våga skaffa fler. Kan dock tänka mig en till just för att bröderna hennes är de 1 år mellan och sedan en klapp på 7 år till henne, så skulle vilja ge henne ett syskon i nära ålder oxå men samtigt känner vi oss klar (om man ens kan bli de på barn?) och som sagt jag är livrädd för att skaffa flera jag vågar verkligen inte. Ni är så fina tillsammans och stöttar varandra så detta klarar ni ❤️ Tänk snart är erat hus klart och jag längtar oxå tills den dagen så man får följa med på resan med inredning och allt.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 tack för att du delade er historia. Förstår verkligen din rädsla.. Allt baseras ju på saker man varit med om sedan tidigare.. <3 stor kram och tusen tack för att du följer oss.

  3. Isabel

    Jag tycker ni tänker helt rätt. Man kan inte leva livet av rädsla för att saker eventuellt ska ske. Om det i 95 % av fallen går väl så måste man ändå våga chansa.

    Vi förlorade ju vårt första barn. Fruktansvärt på alla sätt och vis. Trodde nästan att jag aldrig skulle bli lycklig igen men jag var fast besluten att det inte skulle få hindra mig i min dröm om en stor familj. 2,5 månad efter att vår dotter dog blev jag gravid med vår son. Han är idag 4 år och vi har nu även två yngre döttrar också. Varje graviditet har varit fruktansvärd. Så mycket rädsla och oro men det har gått bra varenda gång.

    I mitt hjärta finns det plats för ytterligare ett barn som jag hoppas ska få komma till oss så småningom. Jag känner redan rädsla och oro inför det men samtidigt får det inte stoppa mig. Antagligen kommer allt gå väl 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det är ju så <3 Jag beklagar verkligen 🙁 <3 herregud.. Kan knappt föreställa mig vilken smärta och sorg ni har gått igenom.. Ni är så starka. Förstår dig helt i det 🙁 Kommer också vara sjukt orolig nu om vi får fler barn framöver.. <3 KRAM och allt kommer att gå bra. Det känner jag på mig. All kärlek!

  4. Dalila

    Håller med dig i allt du skrev. Allt kan hända hela tiden men man kan inte hejdas av rädslor. Jag har tre barn men ända sedan jag och min man började prata om barn (17 år sedan) så bestämde vi att vi skulle ha fyra barn och så är det än idag. Nu när vi har tre så är det faktiskt den där fyran vi saknar. Otroligt fin familj är ni och era bilder öser kärlek över en. Älskar bilder med Jason och Jolie tillsammans man kan nästan ta på stoltheten som storebrorsan har 🤗🤗. Bamsekram på er fina 🌷

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så <3 Åh, kul att läsa <3 hoppas ni får en fjärde till slut. Ja, han är så otroligt stolt. Kul att det lyser igenom. STOR Kram <3 all kärlek:)

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish