Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarnVÅRT DRÖMHUS 2017/2018

Fredag

Hej fina <3

Idag startade vi dagen med supergod frukost hemma hos våra fina vänner Jeanette och Elvin. F var hemma med Jolie då hon fortfarande är lite snorig. Jag och Jason hade det iallafall supermysigt förutom att vår lilla kille blev övertrött och väldigt grinig precis innan vi skulle bege oss hemåt. Åkte förbi leksaksaffären på vägen hem och köpte nytt playdoh, ett pussel, en superman-gubbe och ett sådant där roligt ägg som man lägger i vatten så att det kläcks. Ur det ska det komma en liten kyckling så nu ska vi följa äggets utveckling varje dag. Jason tycker det är superkul! =)

Vi har varit förbi huset en sväng också och det blir såååå fint. Tvättstugan är på gång, golvet i hallen är nästan klart, köket är på väg upp och det börjar läggas fog i badrummet på övervåningen. Tänk att det är klart om någon vecka!? Vet att jag tjatar hål i era huvuden men ni anar inte hur lyckliga vi är över vårt HEM som snart är färdigt. Vilken resa det varit.. Och nu är vi snart i mål, äntligen!

Annars försöker jag göra allt jag kan för att se allt det fina och positiva i livet. Jag mår verkligen inte bra och allt detta med Jolie och hennes hjärta tar så jäkla hårt på mig varje dag. Har bestämt mig för att ringa en privat psykolog här i Umeå på måndag och börja gå på regelbundna samtal där. Vi får ju prata med en kurator via sjukhuset men jag vill gå till just en psykolog tror jag. Jag behöver verkligen hjälp med att hantera min oro och rädsla som verkligen äter upp mig inifrån. Känner mig så otroligt svag och ledsen för det mesta och att hela tiden försöka ha ett leende på läpparna (för Jasons skull framförallt) är otroligt jobbigt när jag egentligen bara vill gråta.

Önskar er en fin helg. Stor kram.

Igår tvättade vi Jasons stol och det var så välbehövligt. Den var SÅ smutsig. Nu är den ren och fin efter att allt tyg fått sig en omgång i tvättmaskinen.

F gjorde jättegod pasta till sen middag och så såg vi dåliga realityserier innan läggdags.

Tvättstugan på gång! Kommer bli såå fint. Och skåpet längst in ska byggas hela vägen upp mot taket.

Nu har fogarna kommit på plats mellan kakelplattorna på väggen. Nu ska ljusgrå fog också på plats mellan kaklet i marmor.

Köket tar form. Kommer bli helt galet fint när det är färdigt. Även köket ska byggas hela vägen upp mot taket på denna sida så att det inte blir något glapp mellan skåp och tak. Vi har knappt några överskåp så kommer bli så fint med kakel hela vägen upp till taket också.

Den goda frukosten vi åt idag! På tisdag ska jag och Jeanette gå och ut och äta lunch utan barn. Ska bli så trevligt.

Det vi köpte till Jason! Och så fick han en ”gubbe” också som han vägrade släppa ifrån sig. Haha.. Kan varmt rekommendera dessa pussel förresten. Vi har ett till också som han tycker om att lägga med djur och vilken mat dom äter. Här ska man pussla ihop stor och liten av samma sort. Finns på Åhléns.

Dagens mamma och bebis-mys. Älskar ihjäl mig i min fina prinsessa. Är så rädd att förlora henne varje dag. Vill bara skydda henne för resten av livet och min högsta önskan är att hon ska få leva ett långt och friskt liv. Jag hoppas och tror att det ska bli så och att jag och F ska ha alla förutsättningar till att kunna ge henne det finaste livet hon kan få.

Kommentarer

  1. Malin Thuresson

    Hej fina 🙂 jag tycker verkligen att det är klokt av dig att ordna en samtalskontakt. Det är tungt att bära den ångesten och oron så det är väldigt skönt att få prata med någon <3 i september så brann vårt hem ner till grunden. Vi flydde lågorna mitt i natten med tre små barn. Jag vaknade av att det knakade i golvet. Trodde sonen var uppe och tassade, puttade lite på sambon som gick upp för att leda sonen tillbaka till sängen. Men det var ingen uppe. Men så hörde han knaket och tyckte de lös konstigt utifrån. Han gick närmre fönstret och kollade ut. Då såg han hur de slog lågor från garaget. Garaget var byggt under huset ihop med källaren liksom. Fyraåringen och tvååringens rum var precis över där branden startade. Om jag hade vaknat fem minuter senare så hade dom inte levt idag. Hade jag vaknat 5-7 min senare så hade inte vi andra heller levt. Men tack vare att jag sover så lätt sen jag blev mamma så lever vi idag. Helt utan fysiska skador, men ärrade för resten av vårt liv. De senaste halvåret har varit hemskt trots glädjen över att vi alla är i välbehåll.

    Allt jag egentligen tänkte skriva var att kolla med era försäkringar inkl hemförsäkringen ifall ni kan få ersättning för psykolog/psykoterapeut. Vi fick tio timmar var som vi får använda hur vi vill. Vissa försäkringsbolag har en fast summa(ca 10.000). Att gå privat är väldigt dyrt men väl investerade pengar. Men kan man då få litet bidrag så är ju alltid de välkommet. Var inte alls meningen att skriva en hel roman till dig men det bara blev så. Troligtvis för att du är så öppen med hur du mår så man känner att man lätt öppnar sig tillbaka. Det är något speciellt med att titta in hos dig<3
    Tillåt dig själv att må skit och va ledsen, tryck inte undan det. Det måste ut! Massa kärlek och kramar till er<3 jag hejar på Jolie!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men gud så fruktansvärt.. Kan knappt tänka mig vad ni gått igenom! Vilken mardröm! Det knyter sig i hela min mage när jag läser det 🙁 SÅ tur att ni alla klarade er så bra ändå… Herregud <3 ni måste ha haft en skyddsängel med er genom det hela. Förstår att ni är skärrade och mår dåligt. Så starka ni är!!! <3 Tack för tips och tankar. Ja, det känns helt klart som väl investerade pengar. Hade ingen aning om det så ska helt klart kolla upp det med försäkringsbolaget. STOR kram <3 all kärlek till dig och tack för att du delade er historia.

  2. Andrea

    Via er BVC-sköterska kan du bli remitterad till en BHV-psykolog som arbetar speciellt med blivande/nyblivna föräldrar och små barn (0-6 år) då det gäller t.ex oro. Det är via landstinget och kostar ingenting till skillnad från en privat psykolog som inte alltid har samma kompetens som en BHV-psykolog. Även barnkliniken har psykologer som man kan få träffa när man har ett sjukt barn.

  3. Elida

    Det låter klokt att gå och prata med en psykolog!
    Vet inte om du redan har testat, men ofta kan man få en psykologkontakt genom BVC, vårdcentralen eller barnsjukhuset, många sjukhusavdelningar har psykologer knutna till sig. Och såg att någon tipsade om KBT och det funkar väldigt bra för många, men det finns också jättemånga duktiga psykologer som jobbar med andra metoder än KBT. Det beror på person och situation vad man föredrar för typ av behandling 🙂

  4. Agnes

    Åååh det ser ut att bli så fint!! Det är så himla kul att se utvecklingen på huset, och tänk att det bara är början! Sen börjar inredandet och sånt roligt! Är avis alltså, men det är så kul att följa er och få se hur det blir 😀 För övrigt, så bra att du tar tag i ditt mående <3 Det är ju såklart helt naturligt att vara ledsen och orolig i en sådan situation som ni är i, men en psykolog kan säkert ge dig massa tips och råd om hur du ska tänka och hantera dina känslor osv som du kan ta med dig under hela livet. Tror och hoppas att det kommer bli jättebra, och du är stark som kämpar på mitt i allt <3 Kramar på er och ha en jättefin helg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh tack 🙂 ja, det ska bli så spännande!! <3 Ja, det är ju verkligen så. Tror också det kan ge mig mycket. KRAM och detsamma <3

  5. Emma

    Superfin blogg och väldigt inspirerande läsning! 🙂 jag bor också i Umeå och har en dotter på 3 år som skulle älska att få ett likadant ägg ni köpt till Jason. Var har ni köpt det? ❤️ Kramar

  6. Tess

    Åh, vill bara krama dig och ge all styrka i världen. Jag kan relatera starkt till att inte vilja grupp gråta inför barnen. Men efter den här jävla skit vintern har många av mina värderingar och perspektiv vänts upp och ner och ut och in. I mitten av januari gick jag redan rakt in i en mental betongvägg och efter besök hos psykakuten konstatera man att jag drabbats av förlossningsdepression. Jag ville inte gråta inför min dotter som är drygt 2,5 år men det var omöjligt att styra för gråta var det enda jag gjorde större delen av dygnet. Det kändes som att mitt liv redan var slut och det skulle aldrig bli som förut. Men nu 2 månader senare ser jag mer ljust på tillvaron igen, jag är inte 100% bra men det är okej. Framförallt kan jag ändå se hur bra min dotter mår. Min poäng är att jag idag inte längre tror att barn tar skada av att se t ex mamma gråta. Vi fick rådet tidigt att vara ärliga mot barnen. Så vi har varit öppna och lugnt berättat att mamma gråter för hon känner sig ledsen och det är okej, inget farligt. Ibland har min dotter speglat mig, för det gör barn, det är ett sätt att förstå sin omvärld. Då har vi tröstat och pratat avdramatiserat om att det kan vara skönt att gråta ibland när man är ledsen så känns det oftast bättre efteråt. Det händer fortfarande att jag gråter och hon har hört det, då talar hon om för pappa att det är okej. Visst känns det jobbigt ibland att hon så tidigt fått möta och lära sig detta, men jag känner såhär efteråt att det ändå är det bästa. Hon vet att det inte är farligt att känna sig lite ledsen ibland och hon är fortfarande lika busig och trotsig och kärleksfull som innan.

    Med det här vill jag säga, hoppas du får den hjälp du behöver men också att du inte behöver hålla upp en fasad om du inte orkar. Barn är klokare än vi ger de credd för ibland. Samtidigt så vet du så klart bäst själv, jag känner ju inte Jason jag kan bara tala för hur det var för oss.
    ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du <3 Så skönt att läsa att det är bättre nu!! <3 och hoppas det fortsätter så med. Självklart gråter jag och är ledsen framför honom med men det känns orimligt att vara det hela tiden. Men det är ju jätteviktigt att visa alla typer av känslor framför barnen och förklara varför man känner som man känner och att det blir bättre sen osv. Så det gör jag ju också <3 KRAM och all kärlek <3

  7. Elin

    Se till att få prata med en psykolog som jobbar med KBT. Då kommer du få massa verktyg för oro och ångest och hur hjärnan och kroppen funkar med sånt ❤❤ Kraaam

  8. Cecilia

    Så himla modigt och bra att du planerar att söka hjäl. Det är så viktigt att vara ärlig mot sig själv och tillgodose sina egna behov. Låter superbra att söka till psykolog, men om det inte skulle funka ska du inte underskatta kuratorns kompetens, en väldigt stor del till en fungerande terapi är personkemi och inte om titeln är psykolog eller kurator. Massa kramar till dig, du verkar vara en fantastisk person och mamma <3

  9. Amanda

    Vad bra att du vågar få hjälp med ditt mående och söker mer hjälp än det ni blivit erbjudna när det inte riktigt räcker till!
    Jag funderade lite på om du kanske kan ha fått en förlossningsdepression? Känner du dig ledsen och nedstämd hela tiden eller har du stunder varje dag där du känner dig glad och lycklig?
    Om du går till en psykolog kommer du ju få svar på om det skulle vara det eller ”bara” oroskänslor och ångest över eran situation.
    All välmening i den här kommentaren. Stor Kram på dig och ta hand om er <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för peppande ord och omtanke. Ja, jag är helt säker på att det inte är förlossningsdepression. Att få ett sådant besked som vi har fått och sedan försöka lev med den ovissheten vi lever med varje dag gällande hennes hjärta tär på en enormt. Det är nog varje förälders mardröm att leva i det vi gör just nu. <3 Jag är absolut glad och känner lycka otroligt mycket och ofta med men jag vill lära mig att jobba med oron som jag känner över framtiden varje dag. Vi vet ju inte hur framtiden ser ut för vår lilla tjej, hur hjärtat kommer utvecklas, när operation blir aktuellt. Det är så.. läskigt.. KRAM <3 tack för omtanken igen <3

  10. Simona

    Kul med huset!
    Tycker det låter som en super bra idé att ta tag i dina känslor och får hjälp att hantera. Att få verktyg att hantera saker är bara bra! Förstår att du är orolig konstant! Hade jag oxå varit! Man vill göra allt för sina barn! Du gör allt för dina barn!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish