Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Fruktfat och tips i sjukdomstider

I söndags gjorde vi ett supergott fruktfat för att få i oss lite vitaminer. Jason älskar verkligen frukt lika mycket som oss föräldrar så vi satt och mumsade framför Dora utforskaren som är favoriten här hemma just nu.

Mina fyra bästa sjukdomstips: 

  • Tvätta händerna ofta! Ha en mild tvål så blir ni inte så uttorkade om händerna. Vi bytte tvål nu i februari mot en lite ”snällare” handtvål och det märks så stor skillnad. Förut behövde jag smörja händerna efter varje tvätt men nu gör jag det bara en gång innan läggdags.
  • Ät det du vill äta! Och låt barnet göra likaså. Vi är alltid lite ”snällare” med Jason gällande maten när han är sjuk och han får äta mycket frukt, dricka saft, äta yoghurt och macka till middag om han vill.
  • Mys massor och skit i städning, tvätt och disk! Njut av varandra och av sjukdomen. Låter kanske konstigt men det blir ju rätt mysigt att vara sjuk (om man inte är väldigt supersjuk det vill säga, då är det aldrig mysigt) om man tar vara på det och bara gosar och ser film dagarna igenom. Ät gott och ta hand om varandra. Gör mysiga aktiviteter hemma om ni orkar också! Baka, pyssla.. =)
  • Stressa inte med att bli frisk. Många går till jobb/förskola mycket snabbare än vad dom egentligen borde vilket gör att man blir sjuk snabbt igen vissa gånger.. Så se till att bli ordentligt frisk först så slipper man dom där jääääättelånga sjukdomstiderna där man knappt hinner återhämta sig innan man blir dålig igen.

Kommentarer

  1. Anne

    Vi hade vinterkräksjukan precis innan jul. På annandag jul blev vi förkylda. Och jag som är höggravid (dåligt försvar) var då sjuk i ca en månad. Hann inte bli frisk förrän vi fick influensan… Och låg helt däckade i 3 veckor till. Jag hann ÅTERIGEN inte tillfriskna förrän vi blev förkylda igen nu för några dagar sedan.. Jag har BF om 15 dagar och är totaaaaaalt slut av alla sjukdomar, sömnbrist osv (har en 3-åring och en 1-åring också, varav 1-åringen fortfarande inte sover hela nätter). Gud vad jag klagar, men det ÄR så jäkla utmattande!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men fyy 🙁 <3 förstår att det är jobbigt. Kämpa på! Du är fantastisk och gör det så bra <3 klart man får klaga med! KRAM

    2. Matilda

      Måste bara svara dig men jag vet hur det är!! Gravid i vecka 30 och nu i helgen hade vi våran 3 dje magsjuka den här vintern. Då hade vi fösta magsjukan i mellandagarna…. där mellan har jag haft förkylning och sonen har haft en omgång med feber. JAG ÄR SÅ LESS ATT VARA SJUK 😫 min sambo har typ gått ner 7 kg av all magsjuka, en annan går ju upp ändå 😂 heja oss gravida! Kram!

  2. Elin

    Vila, vila och vila är A och O vid sjukdom! Samt att dricka och äta, vilket inte alla gånger är det lättaste vid sjukdom 🙈

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish