Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Några av veckans frågor och svar

(Inlägget innehåller annonslänkar/adlinks)

Hej fina Gabriella! Jag är bara nyfiken på hur du och F tänker kring snacks, godis och andra sötsaker till era barn? Äter Jason det och när började han äta det isåfall? Kom bara att tänka på det när jag såg chipsen. Bara ren nyfikenhet från min sida eftersom mina vänner som har barn har lite olika åsikter i frågan. Kram!

Hej hej fina du! Här har jag bloggat mer om hur vi tänker om barn och socker. Samma tankesätt gäller väl alla möjliga snacks och liknande egentligen. Kram!

Hej Gabriella! Har en fråga om bebiskläder och hur du tänker kring storlekar. Väntar mitt första barn i sommar och har en del i strl 50, men framförallt mer i 56 och 62. Har hört många gånger att de växer så snabbt i början. Vilka storlekar brukar du mest köpa av nu i bebisperioden? 🙂 Är så osäker kring hur jag ska tänka där.

Hej! Jag har ju haft barn som växt riktigt snabbt.. Jason kunde inte ha 50 alls och sedan bytte vi från 56 efter bara ett par veckor om jag inte minns helt fel. Även 62 fick vi slopa ganska snabbt med honom.. Jolie kan snart inte ha 62 på vissa kläder och vi använder mest 68 just nu.. Och hon är ju knappt två månader. Så för egen del har det varit väldigt onödigt att ha SÅ mycket smått som vi faktiskt har haft i storlek 50/56. Men det där är väldigt olika och jag vet många som har barn som kan ha 56 i flera månader. Jason stannade till ett tag på storlek 74 och det var efter det han kunde ha dom olika storlekarna ett längre tag. Nu har han storlek 98/104.

Hej vad använder du för bröstpump? Jag har fått mitt första barn o behöver lite råd. 

Hej! Jag använder en bröstpump från Medela. Den är sjukt bra! Men annars är jag duktig på att pumpa ut för hand med och det går lite snabbare när man inte ska pumpa ut en lika stor mängd mjölk. Här nedan hittar ni pumpen jag har i både enkel och dubbel variant.

Ser så härligt ut med alla dina fina fika/fruktfat, men hur håller du Jason (och hans kompisar kanske) borta från allt sött?! 💕 själv skulle min tvååring alldrig acceptera att bara äta frukten…

Tusen tack! Dom brukar få smaka en liten bit choklad eller liknande men sedan säger vi att det räcker och att dom får äta frukt. Om dom inte lyssnar plockar vi bort chokladen och allt annat som inte är frukt och så lägger vi det på ett annat fat så att dom bara har frukt att välja bland, hehe. Kram!

Har du tips på någon snabb och god vegetarisk middag som även barnen gillar? 

Ja! Vegetarisk stroganoff med halloumi istället för korv. Så gott! Receptet har jag delat med mig av här. Det ser kanske inte sådär supergott ut men det är faktiskt otroligt gott och mättande. Supertips till er som gillar halloumi också.

Kommentarer

  1. Buycialis

    Hej Ida! Fungerar natural cycles på dig med hormonrubbningar och utebliven mens? Har du hela tiden haft ägglossning? Jag själv lider av PCOS och har fått information om att detta preventiv medel inte fungerar på mig. Inom de närmsta åren vill jag och min kille också bli gravida men vi kommer också behöva söka hjälp. Jag undrar ifall du kan göra ett inlägg med detta ämne eller be oss läsare dela med sig av sina historier om PCOS eller om man haft svårt att bli gravid? Tack omförhandla. Kram Lina

  2. Sara

    Vaa redan 68? Oj vad snabbt hon växer 😀 Hon ser ju så liten ut på bild hihi! Jag har nyss börjat med 56 men tror han kan ha 62 om inte allt för lång tid 🙈 Och jag trodde att jag inte skulle hinna använda 50 någonting men det hade han i en månad, snacka om att det kan vara så olika eftersom det bara skiljer en dag mellan våra 😄

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, men då vill vi att kläderna ska sitta rätt löst 🙂 så hon hade lätt kunnat ha 62 tror jag. Men det sitter så tight och jag vill att hon ska ha det lite löst och ”bekvämt” 🙂 <3 Haha ja, det är så olika det där!! Hoppas ni mår bra <3 kram kram

      1. Sara

        Jag förstår ☺️ tycker det är så svårt för vissa kläder blir på gränsen till för korta men då är ärmarna huuur långa som helst istället. Verkar skilja så mycket på olika kläder också!
        Det är bara bra tack, hoppas allt är bra med er trots den jobbiga situationen <3 Tänker på er! Kram 🙂

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Jamen det är ju så!! Håller helt med dig.. Så störande att det är så <3 kram kram och tack fina du <3

  3. Sara

    Tänkte bara hålla med om hur olika det är med storlekar till våra små, min son vägde 3700g och var 51 cm lång men vi använde storlek 44 de första veckorna och storlek 56 använde vi i fyra månader 😜 han är idag 1 år och 4-5 månader och använder fortfarande strl 74 även om vi mesta dels använder 80 ☺️Så otroligt olika, men köp lite av alla storlekar så får man köpa mer när man ser vad som går åt ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är verkligen olika det där! 🙂 smart att köpa lite och sedan se vad som går åt, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish