Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Fredag

Hej på er finaste ni.

Hoppas att ni mår jättebra. Bjuder på en dagens lista innan vi startar igång dagen här hemma.

Dagens fundering: Kommer dom grå stolarna vi har beställt att ha en lika fin grå färg i verkligheten? Jag hoppas det! Här nedan ser ni stolarna som vi har beställt till huset. Visst är dom fina!? Dom kommer från trendrum.se om ni är sugna på likadana. Till dessa ska vi köra bordet ”Bjursta” från IKEA. Det är billigt och enkelt. Känner inte att vi vill lägga ut mycket pengar på ett matbord då vårt förra bord förstördes av Jason. Blev massor med fläckar som inte gick bort och så gjorde han hack i det, haha.. Ni vet barn som precis börjat lära sig äta mat.. =)

3c84e3f7d8ea23e3197070dd9f917af472

Dagens ytliga: Jag har ju fått sämre hy under båda mina graviditeter men det var värst under graviditeten med Jason. Fick lite ärr runt munnen som inte syns så mycket men som ändå stör mig dagligen när jag ser mig i spegeln. På söndag ska jag göra upp en behandlingsplan för hur vi ska fixa detta hos en klinik i Umeå. Kommer att bli så bra! Vi kommer att köra på microneedling! Någon som har provat det? Vad tyckte ni?

Nattens hemska: Igår kväll hade Jolie en timme av extrem missnöjdhet. Direkt hon kom till mig var hon SÅ ledsen. Ville inte alls ta bröstet utan stångade bara med huvudet mot det samtidigt som det såg ut som att hon ville äta.. Skrek, grät och var så missnöjd. F var den enda som kunde ha henne och hon höll sig lugn hos sin pappa. Direkt hon kom till mig började hon vrålskrika igen tills han tog henne igen och gick runt och vaggade. Hon kände säkert av att jag blev stressad också och det gör ju inte saken bättre.. Kände mig verkligen KASS.. Började gråta också då hela situationen bara var så konstig för mig och då jag inte har varit med om det förut. Har alltid kunnat trösta med bröstet och närhet men nu kunde jag inte ens gå runt med henne och vagga utan att hon var otröstlig. Tur att vi är två som kan byta av och tur att F är så lugn och trygg. Efter ungefär 40 minuter hos sin pappa så la han henne vid mitt bröst och hon åt och somnade sedan direkt som om ingenting hade hänt.

Dagens husrelaterade: Ska vi försöka bygga altan redan denna sommar? Eller ska vi satsa på att bli klara invändigt med all inredning och alla möbler vi vill ha? När ska vi ordna gräsmatta och ska vi i så fall rulla ut eller slänga ut frön? Hur hade ni prioriterat allt utvändigt? Vilken ordning hade ni gjort allt i om ni läser min lista på vad som ska göras HÄR? Något vi vet att vi ska göra helt säkert är att måla huset utvändigt då det bara är grundmålat.

Fråga till er: Hur många blogginlägg skulle ni vilja ha per dag? Vad är rimligt? Två eller tre? Svara gärna så att jag kan forma bloggen efter era önskemål så att ni trivs här inne.

Idag: Ska jag se på Unga mammor, åka en sväng förbi huset och annars blir det bara mys här hemma. Är sugen på att köpa hem mat ikväll och kanske lite oliver och sådant. Och så vill jag ta en lååång dusch. Har haft en önskan om det i flera dagar nu men det blir som aldrig av! ”Jag gör det imorgon istället” tänker jag varje kväll, haha.

28407735_10215453364548619_12532697_o 28341046_10215453367788700_190919843_o

28407968_10215453367868702_76031021_o

Några bilder på mig och Jolie från igår <3

Kommentarer

  1. Joanna

    Definitivt gräsmatta! Frö tar längre tid så har ni råd skulle jag välja rulle. En altan är ett stort jobb, så skulle vänta till nästa sommar så man verkligen vet var man vill ha den – och hur stor man vill ha 😏 Men en gräsmatta tycker jag definitivt ska fixa. Dels vill ni ju kunna gå ut med Jason så han får leka mer fritt, dels kan ni ställa ut bord och stolar ändå. Och grill såklart 😎 Såg bilderna i ett nyare inlägg – det blir verkligen fint! Ska bli kul att få se mer när ni flyttar in!

  2. Gabriella Joss
    gabriellajoss

    Tror inte att det är det men tack för din kommentar <3 förstår! Har många vänner som varit med om samma sak och det är ju så tråkigt när det blir så om man gärna vill amma 🙁 Hoppas det löste sig iallafall. Kram fina du <3

  3. Ellinor

    Med tanke på sommaren så tror jag det är härligt med iallafall gräsmatta att kunna utnyttja. Lägger ni matta får ni gå på gräsmattan nästan direkt. Lägger ni frö så får ni ändå inte gå på tomten på hela sommaren så det är ju ingen idé. Altan kan ni ta nästa år men tänk att kunna öppna altandörren i sommar och kunna gå ut på en fin gräsmatta!

  4. Maja

    Det kanske bara är en fas för Jolie? Rekommenderar varmt appen Wonder Weeks som vi körde m första barnet, och nu även använder m andra barnet. Planerar till och med min mans arbetsresor m denna : ) haha

  5. Cissi

    Tips, beställ en glasskiva med fasade kanter att lägga på köksbordet. Det är både snyggt samt skyddar bordets yta. Underlägg av gummi som ligger still där barnen sitter skyddar kanten vid hack med bestick =)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Smart att göra så 🙂 kommer nog köra ett billigt bord bara trots allt och sedan byta ut det. Men jättebra tips!! Kram <3

  6. Jenny

    Känner igen det du beskrev med att Jolie stängde bröstet typ eller vad man säger, så gjorde båda mina barn och skrek och skrek, flera gånger. Min förstfödda hade kolik och andra barnet hade också problem med magen men inte lika illa som systern sin. Usch, vet hur ledsen man blir. Hoppas att slippa denna gången 🙂

  7. Julia

    Jag tycker det räcker med 2 inlägg eller bara ett för en nyblivande 2 barnsmamma som du! Men annars är ju 2 perfekt !! Kram till dig!

  8. Isabell

    Jag skulle gärna vilja ha så många inlägg som möjligt men runt 3 är perfekt 😉 Däremot önskar jag att du kunde tidsinställa inlägg under dagen så det inte kommer 3 inlägg på 15 minuter! Det är bra att de mer personliga inläggen kommer vid den tiden du skriver dem, men du kanske kan tidsinställa tex shoppingtips, recept osv? 🙂 Kram<3

  9. Jennie

    Jag skulle satsa på altan redan nu. Insidan kan ni fixa både sommar som vinter men altanen blir svårare. Tänk vilka mysiga grillkvällar ni kan ha där på! Kanske glasinfattning/”stängsel” (stora fyrkanter av exempelvis stål) på ena kanten som ni kan hänga några murgrönor över eller andra blommor och så några lampor och få lite insynsskydd samtidigt som det är så himla snyggt och mysigt. Rulla ut gräs kanske funkar bättre och går snabbare än att så, vilket gör att ni kan leka på gräsmattan rätt snart. Odla en vinbärsbuske. En hallonbuske. Kanske jordgubbar, ärtor, morötter. Tre inlägg skulle jag gilla. Kram!

  10. Petra

    Min 10 månaders gjorde också sådär ett par ggr när hon var liten bebis. Varje gång på kvällen och det höll nog också i sig en timme eller så. I vårat fall handlade det om att brösten inte hann med hennes takt så att de var tomma eller kom väldigt lite/sakta. För mig hjälpte det att låta pappan ha henne en stund där hon faktiskt blev lugnare medans jag fick ”väcka” brösten med pumpen. Men det är så jäkla jobbigt och jag började också gråta. ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, det är så jobbigt 🙁 <3 förstår.. Hoppas det löste sig sen… Vet precis hur det är att känna sig sådär maktlös.. KRAM <3

  11. Mel

    Sådär håller min lilla tjej på också och har gjort sedan hon var 1-2 månader. För hennes del tror jag det handlar om att hon blir så himla hungrig och otålig att hon inte har tålamod att greppa bröstvårtan. Väldigt stressande! Jag brukar försöka få igång utdrivningsreflexen genom att handmjölka och så att hon får några droppar mjölk i munnen. Då tar hon ibland bröstet. Eller så ger jag napp som hon tar och byter ut det mot bröstet efter en stund.

  12. Mikaela

    Såå kul med huset!! Rullat gräs är snyggare enligt mig, mycket tätare strån och blir inte lika mycket ogräs. Svårt val med altan. Det kan ju vara smart att vänta och se vart ni oftast hänger och hur solen faktiskt ligger på osv. Men samtidigt härligt att kunna ta del av tomten hela sommaren. Invändigt kan ni ju fixa med hela hösten/vintern sen, Kram och trevlig helg! 🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips och tankar 🙂 ja, jag tror också att vi kanske bör vänta med altan just av den anledningen, kram <3 detsamma!

  13. Marie

    Hur vacker en bild. Obligationen mellan jolie och F är väldigt vacker 😍
    Jag kontrollerar din blogg minst 18 gånger varje dag 🙈jag vill att den alltid ska vara uppdaterad,4 eller 5 gånger om dagen
    eller mer hahahaha! 🙂 Jag älskar att läsa din blogg.
    Du inspirerar mig alltid, de bilder du visar på dina kläder inspirerar mig alltid. Jag ber dig att ladda upp fler bilder som visar dina kläder, och få den här vackra bloggen alltid aktiv 🙂
    tack för den här vackra bloggen 😍❤️❤️ Vi är en stor familj. Kram

  14. Ida

    Jag känner igen mig med missnöjet hos oss mammor helt plötsligt. Min dotter är nästan 3veckor och hon har stunder när det är mycket lättare för hennes (även i vårt fall) lugna pappa att trösta henne. På BB förklarade barnmorskan att bebisar har stenkoll på mamma och pappa från start och hos oss mammor känner dem speciellt lukten av mjölk så det kan vara en anledning. I alla fall på BB innan amningen kommit igång.
    Jag tycker också att det är en jobbig känsla, som att man inte duger för sitt barn även om det såklart inte är verkligheten.

    Kram 😊

  15. J

    Hej! Provade den behandlingen här i Umeå men blev besviken på resultatet! Visade sig senare att den endast är för väldigt ytliga ärr och är som en ”djupare ansiktsbehandling”. Ser faktiskt ingen skillnad från att jag började med den och nu efter 5 behandlingar. Kan ju vara olika resultat beroende på vad man har för problem/ärr men jag rekomenderar att du även bokar in en rådgivning hos hudläkaren på ön! Hade jag gjort det från början hade jag kunnat spara många tusenlappar 🙂 och det är alltid bra med två olika som ger rådgivning.

  16. Lotta

    Jag skulle prioritera att måla först innan ni bygger altan. Sedan är ju gräsmatta iallafall trevligt att ha så snabbt som möjligt då jorden följer med in så mycket. Gräsmatta på rulle är ju verkligen så smidigt men mer kostsamt. Men så skönt för barnen med friheten utomhus på gården om ni ordnar gräsmatta. Man kan alltid ha ett uteplats på gräsmattan tills man byggt altanen!

  17. Sandra

    Hej fina Gabriella, jag tycker du är så otroligt ambitiös med dina inlägg idag! Det skulle absolut räcka med 2 inlägg per dag! (Kanske tom 1) du är ju så aktiv på insta (och stories)😜 det är vara härligt att få följa dig och din fina familj! kram kram

  18. Emmie

    Bygg altan iår! Börjar ni bygga den direkt vid inflytt är den färdig till sommaren. Det kommer vara så värt. Att inreda utvändigt kan ni fokusera på nästa år men då är det stora redan färdigt. Så kan ni börja hänga ute så fort våren kommer nästa år!

  19. Ronja

    Bygg och så eller rulla gräs. Ni kommer inte vilja bo i byggdamm och sand en hel sommar. Satsa på möbler till höst/vinter inne.
    Då kan J leka å fönstren håller sig renare 😉 Så skulle jag göra iallafall 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det låter ju klokt 🙂 haha har inte ens tänkt på det där med att fönstren blir smutsiga snabbare men så är det ju såklart 😉 kram

  20. Niki

    Hej!! Om du har tid så hade jag önskat minst tre per dag. Började läsa din blogg för någon månad sen och fastnat! 🙂 önskar verkligen all lycka för din familj. / en som väntar sin första bebbe

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för din kommentar 🙂 och vad kul att du gillar bloggen, det gör mig så glad. Stort lycka till med bebis <3 kram kram

  21. Fanny

    Beror lite på hurdan mark er tomt är? Är det som en leråker skulle jag rekommendera gräsmatta nu i sommar. Annars kommer Jason vara skitig så fort han går ut genom dörren 😂 Rulle eller frön? Har ni råd så kör gräsmatta på rulle. Mycket smidigare. Lycka till! ☺️

  22. Mary

    Så fina stolar!! Vill bara slänga in ett råd ang Bjursta-bordet, vi har det själva men ska byta ut det till sommaren då det är väldigt osmidigt att benen inte flyttar sig när man förlänger skivan. Så är man fler kan man fortfarande bara sitta två på varje sida mellan benen.. så resten får sitta på gaveln! Ett tips man inte tänker på först kanske, men irriterar oss varje gång vi är fler än fyra!

    Kram

  23. Linn

    Ett tips är att vänta något med altanen!
    Huset måste sätta sig först annars kan det bli tokigt när huset rör på sig. Samma sak med tapeter och färg på innerväggar – det kan bli glipor och sprickor. Inget konstigt eller farligt egentligen utan så är det ju när man bygger trähus. Vi bygger också nytt och har fått det tipset iallafall!

  24. Emma

    Försök att få till i alla fall en gräsmatta så fort som möjligt, så jobbigt med en lerig tomt som man då ändå inte kan använda. Tar bort halva grejen med att bo i hus om man inte kan utnyttja trädgården. Också få ordning på om ni ska ha ev. stenläggning eller liknande där ni parkerar, blir lerigt så snabbt när man parkerar bilen och vägen in till huset annars och drar med så mycket smuts in då. Altanen skulle jag nog inte planera in men om halva sommaren har gått och ni har målat huset och börjar bli klara inomhus kan man ju ta det då. Men planera inte att hinna för mycket, utan att kunna ta det lite lugnt och njuta av familj ny huset och sommaren också. Altan klarar man sig utan något år, går bra att ställa ut bord och grill på gräsmattan.

    Angående inläggen skulle jag säga så många som möjligt, älskar att läsa din blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för din åsikt och dina tankar 🙂 ja, det är ju så! Altan är inte lika viktigt <3 tack för så fina ord, blir så glad, kram!

  25. Linneat

    Vi har ”precis” (3år sedan inflytt) byggt hus och har också barn i samma ålder som du/ni. Bygg DEFINITIVT altan först! Såååå frustrerande att inte ha ett ställa att gå up på när man har barn. Själva grejen med hur (jämfört med lägenhet) är ju att man vill kunna öppna altandörren och få in frisk luft och kunna vara inne och ute samtidigt. Ifall ni inte har altan så kommer man knappt kunna ha altandörren öppen utan att riskera att nått av barnen råkar trilla ut och slå sig. Så jag tycker helt klart att ni ska prioritera det. Vad gäller gräset så går det relativt fort att så själv med frön. Men när det håller på att växa ska man ju inte gå på det. Så länge ni kan hålla Jason från att gå på gräset under den tiden så kan ni spara pengar där. Men ifall ni verkligen prioriterar att kunna leka på gräsmattan direkt kan man rulla. Jag tycker dock att många av våra grannars gräsmattor som är utrullade är väldigt ojämna. När man sår gräsfrön får man en mkt jämnare och snyggare gräsmatta, enlig min erfarenhet. Men har ni redan byggt en altan som man kan vara på så tycker jag inte det skulle vara ett problem att vänta på att gräset ska växa i någon månad. Ni har säkert en lekpark elle allmän plats ni kan gå till om ni vill vara på gräset 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh vad roligt 🙂 Tack snälla för information och era tankar och erfarenheter. Kan tänka mig att det är skönt att ha från start! Och tack för info om gräset med 🙂 KRAM <3

  26. Erika

    Jag hade prioritera utemiljö. Tänk vad underbart att få ha hela familjen hemma hela sommaren och njuta på altanen! 😀 Möbler och sånt går ju att fixa hela året om

  27. carro

    vaaart har du köpt det där myssetet du har på dig? Har gått långt bak i arkivet nu för att se om jag hittar någon info haha, vill inte va den som frågar utan att kollat själv innan 😉 tell me!

  28. Sara

    Antar att er tomt endast är grovplanerad? Så jag skulle nog satsa på att schakta till tomten och därefter bygga altan och måla huset och sist så gräsmatta. Att ha barn och så gräsmatta var inte ett problem för oss. Vi skärmade av från altanen så dem endast kunde vara på altanen 👍

  29. Andrea

    När min lille 5,5månader var ungefär i Jolies ålder så fick han världens skrikattack hos mig, bara skrek och var helt otröstlig. Jag började gråta för jag kunde ju inte få tyst på honom (trösta) min sambo fick ta honom och då blev han lugn. Sen när han kom till mig en stund senare så var han nöjd igen! Kändes inget kul.
    Jag älskar läsa din blogg, tycker om när det är 3 inlägg om dagen, hehe!
    Kram 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men älsklingen då 🙁 ja, det är så jobbigt när det blir så.. Tack för så fina ord, blir så glad <3 <3 kram kram

  30. S

    Så gräs direkt, annars får allt ogräs fäste och det blir betydligt besvärligare att så något senare. Det tar sig väldigt snabbt om man slänger ut frön och vattnar. Optimalt att så på våren har jag för mig.

  31. Sara

    Jag skulle definitivt rekommendera att lägga ut rullgräs så snart det är möjligt. Det är så fruktansvärt tråkigt att ha en lerig tomt. Ni kommer inte kunna/vilja vara ute och så ser det inte alls roligt ut. Altan kanske är bättre att vänta med isåfall och känna efter hur ni vill ha när ni bott in er lite, men gräset skulle jag inte vänta med. Annat på tomten, eventuella buskar, träd och blommor kan man ju också vänta med 🙂 Skulle som sagt vänta med altan, så då kan ni ju lägga krut på att få det som ni vill inomhus så länge 🙂 Kram! <3

  32. Anna Friman

    Kan nog inte hjälpa så mycket med de husrelaterade frågorna, men mitt tips skulle ändå va att fixa en grej i taget. Liksom inredning&sånt i år, och sen utvändigt nästa år. Låter också bätte för plånboken haha. Dock om ni tänker så gräsmatta kanske det gäller att börja redan i år? Jag tycker 2 inlägg om dagen är bra, jag brukar kika in här ca 2 gånger om dagen så det tycker iaf jag är passligt!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det känns viktigt att göra så.. annars blir man helt knäpp av att försöka hinna med ALLT på en gång :p tack för din åsikt, kram <3

  33. Annie

    Har själv har pinnstolar och tycker de är väldigt obekväma så ett tips är att köra på någon stolsdyna men jättefin färg på dem!

  34. Jannika

    Hej Gabriella
    Hade jag vetot ni så hade jag inte stressat med altanen. Det känns som att ni kommer ha ett pressat år framför er så varför lägga till mer saker på listan att tänka på?
    Dessutom kan det vara en vits med ”att lära känna” ert hus innan ni bygger. Då hinner ni få en hum om vad ni behöver/vill bygga, om du förstår vad jag menar?

    Ha en trevlig fredag!

  35. Minna

    Vi flyttade till hus förra året, och vi la en del pengar direkt på fin stor grill och fina utemöbler i bra kvalité!
    Jag hade i ert fall byggt altanen, och grejat ute. Tänk en lång vår och sommar utomhus och ni kan äta ute och trivas med hur det ser ut.
    Varje dag vi kommer hem på sommaren och ser de som är gjort utvändigt får oss glada innan vi ens kommit in u huset. Första intrycket och sin egna må-bra-känsla.

    Samt att inne är bra att bo in sig. Passar verkligen den möbeln just där, eller blir det annat när man bott ett tag i huset. Man tänker om, vill möblera om och greja igen.

  36. Tess

    Vi flyttade in i nybyggt i Mars för två år sedan. Vi gjorde altan och la gräsmattan första året och det var ett rätt beslut. Så tråkigt annars att inte kunna njuta av utemiljön under sommaren. Året därpå la vi uppfart och satt staket på framsidan. Och i vår blir det häck på den sista längden som är kvar 🙂 Har fixat lite småfix också med lite fina syrenhortensior och rosenrabatt också. Innemiljön tog vi allt eftersom. Men såååå tacksam för att vi gjorde trädäck och gräsmatta direkt! Blev så mycket mer ett hem av det 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det känns ju lite tråkigt men vill samtidigt inte stressa fram altan och gräsmatta.. Hmm, är så svårt det där. Underbart att få njuta direkt å andra sidan <3 kram kram och tack för dina tankar

  37. Christin

    Hej Gabriella!

    Jag är ganska så ny här på din blogg men den har redan blivit en stor favorit!

    Angående altan och gräs.. tror du att ni kommer spendera mycket tid utomhus i trädgården i sommar? I så fall kanske altan och att rulla ut gräs blir lite högre prioritet? Så Jason kan springa runt i gräset och lilla fröken Jolie kan sitta på en filt och känna gräset och kolla in storebror, kanske en liten plaskpool för att svalka ner sig i sommarvärmen?

    Tack så mycket för en jätteunderhållande blogg! 😘

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh så glad jag blir 🙂 kul att du hittat hit 🙂 Ja, vi lär nog vara ute en del.. Men det beror helt på vädret och Jolies hjärta och hur status ser ut där. Så svårt att säga ju.. Kram och tack för så fina ord!! Blir så glad verkligen <3

  38. Sofi

    Älskade du man blir stressad när man inte kan trösta sitt barn speciellt när det är det andra barnet❤️ Försök tänk att du finns där ändå och det vet hon nog innerst inne med du är en underbar mamma❤️ Med en inre styrka ❤️

  39. Amira

    Min kille på 8 veckor gör likadant varje kväll. Visar att han vill äta och tar bröstet men blir super frustrerad och släpper, skriker tar nytt tag (själv) o släpper. Usch vad kass man känner sig. Först trodde jag att han inte fick ut någon mjölk men det är nog inte anledningen. Jag har tyvärr inget bra svar.. pappan får vagga tills han lugnar sig o då äter han. Kvällsoro kanske?

  40. Veronica

    Ang blogginlägg. Två räcker gott och väl, gärna ett på morgonen och ett på eftermiddagen. Behövs verkligen inte 3. Men då räknar jag inte med sponsradeinlägg, om tex klädköp som nästan kommer upp varje dag 😉 Tack för en bra och inspirerande blogg!

  41. Maria

    Åh jag känner igen den där missnöjdheten du beskriver… Min yngsta dotter fick liknande utbrott för ett tag sedan och enligt preglife-appen (den där vanliga man har under graviditeten) så befann hon sig i en utvecklingsfas – kan det kanske vara så för Jolie också? 🙂

  42. Em

    Min dotter hade kolik och skrek flera timmar i sträck varje dag, jag kunde inte alls trösta henne under tiden jag ammade för jag luktade mat och hon var inte hungrig. Ibland kunde hon ta tag i bröstet men direkt det kom mjölk började hon skrika mer, ”hacka” och spänna sig som en båge.
    Just vid magknip kan bebisar skrika mer om maten är nära och då är det mycket enklare för någon som inte ammar att trösta.

  43. Sofia

    Vi flyttade in i vårat nybygge 163 kvm tvåvånings förra påsken. De vi har gjort är att
    + Måla hela huset som var grundmålat. Tog längre tid än vad jag trodde, det är ju vädret och hjälp som spelar roll. Prio innan det blev för kallt.
    + Vi sådde gräsfrön i början av hösten (september) då jorden ofta är fuktig och man slipper att vattna lika ofta som på sommaren.
    + Inrett och fixat klart det mesta invändigt.

    Såklart vill man ha klart allt så snabbt som möjligt, men det beror på hur mycket hjälp man tar in också. 🙂

  44. Jessica

    Min dotter var så i nästan två månader när hon var liten, magknip och så luktar vi kvinnor så mycket bröstmjölk. Inte vad de vill ha vid magknip. Ibland så räckte det att gå runt i bärselen (bra position för att få ut gaser) i bland behövdes windi. Antingen somnade hon där i eller så behövde hon äta innan sömn. Men som mamma kände jag mig sämst. Fast jag visste orsaken till varför hon var hysterisk hos mig.

  45. Malin

    Hej,
    Jag hade byggt altan som prio ett. På sommaren vill man väl ändå vara ute mestadels (om vädret tillåter) så fixa allt inomhus kanske ni kan skjuta lite på mot hösten. Hur ni än gör, om ni sår gräs eller kör på rulle så får man väl ändå inte vara på gräset på någon/några veckor så då är det ju bra att ha en altan att kunna vara på istället. Och man ska väl inte ha gräs under altanen heller. Så altan prio ett 😀👍

  46. Lisa

    hos oss blev det samma att kvällarna blev min plutt otröstlig hos mig. Det som va då va att jag inte hade tillräckligt med mjölk/tillräckligt fet för att hon skulle blir mätt. Så ett tips är om det fortsätter. (även vid dagar såklart) att testa en flaska. Det hjälpte oss. För vi trodde de va magen för hon vände och vred osv, men det va för att hon va vid mig och mina bröst fick jag som förklaring. Och det hjälpte oss hon va då 2 1/2månad när jag fick börja. Lycka till och ha en super fin dag! Underbart mysig att få följa er.😊❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så himla jobbigt 🙁 <3 tack för tips och erfarenheter. Man blir så maktlös när det blir sådär.. KRAM och tack för fina ord <3

  47. Sandra

    Jag hade fokuserat på uteplatsen. Rulla ut gräs så det går att använda gräsmattan så fort som möjligt, sår ni tar det evigheter.
    Och inreda kan ni göra i höst och vinter när man inte vill vara ute lika mycket 🙂

  48. Mia

    Hej Gabriella! Båda mina barn har också gjort sådär – och 3-månaders killen gör ibland fortfarande så – att de ibland blivit missnöjda när jag lagt till dem vid bröstet och börjat stångas. Det har varje gång betytt att de behövt komma upp för rapa ordentligt! Att raparna liksom har suttit så hårt att de måste få upp dem. Ett litet tips ifall det händer igen, kanske funkar☺️

  49. Ada

    Fick också dålig hy under graviditet som lämnade ärr. Testade microneed som fungerade jättebra men sen blev jag gravid igen och fick ta ett uppehåll. Om du ammar så rek inte microneed eftersom man har så mkt hormoner i kroppen så det ökar risken för pigmentering

  50. Sara

    Vi var i samma situation vad gäller huset. Vi valde att prioritera gräsmatta och altan före inredning. Vi hade det nödvändigaste vad gällde inredning och kände att det hade varit härligt att kunna njuta av sommaren på en altan. Vi ångrade inte det en sekund!
    Vi tänker som så vad gäller huset: på sommaren jobbar vi ute och vintern inne.

    Vi valde att så gräs själv. Det var så mycket billigare än rullgräs. Gräs mår bäst av att anläggas tidigt på våren eller hösten. Vi la den i början av maj och till midsommar hade vi en riktigt fin gräsmatta. Det är mycket jobb att anlägga gräsmatta. Vi hyrde maskiner till arbetet.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig av hur ni gjorde 🙂 det ska vi nog också göra! Känns smart att köra på det billigare alternativet då det är så mycket annat som kostar med, KRAM

  51. Jungfrumamma

    Jag ska också göra microneedling. Hört att det ska vara bra, det ”river” upp ärren så att huden producerar och läker om så ny hud bildas. Så som jag förstog det. Visa gärna resultat sen :).. Jag har fått vuxenacne tydligen. MEN tack vara exuviance produkter så har jag inte haft en ända finne sedan dess. Ett tips verkligen om du fortfarande får finnar ibland. Har man problem med finnar så ska man INTE använda produkter med olja i (vilket finns i de flesta billigare produkter). Exuviance är oljefri.

  52. Simona

    Hemskt när man inte kan trösta. Våran minsta grät varje dal mellan 19-21 hysteriskt. Spela ingen roll vad jag åt, vem som höll, om vi masserade vart det lite bättre men fortfarande gråt. Sen efter ca 3 veckor slutar han , i samband med att jag sluta amma och gick över till ersättning. Då vart hab mätt gladare och inte ont i magen eller vad som va felet.
    Så kämpa de går över och du gör inget fel! 😘

  53. Anette

    Altan och gräsmatta känns som något jag skulle prioritera att få ordning på snabbt, känns som A o O om man vill kunna vara utomhus! Det är inte gratis men jag skulle hellre se till helheten och sedan fixa insidan allt eftersom jag bodde in mig! ☺
    Rullgräs skulle jag föredra, vi har satt gräsfrö på mindre yta och det är jobbigt att få snyggt!

  54. Julia

    Inte för att jag har hus eller liknande, men ngt som skulle gjort mig extremt stressad om jag var i er situation är att börja bygga altan och sånt med flyttkartonger/ofärdiga rum/ för lite förvaring osv, för mig blir det KAOS i huvudet. Så jag skulle rekommendera att göra klart allt inne och sen köra altan med jacuzzi samt gräset. Alltså köra grunderna/stora projekten ute först och sen satsa på detaljerna när man börjar få en klar bild i huvudet. Lycka till nu med huset och dina små hjärtan! ❤️ /mamma till ett litet ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är samma för mig, haha.. Blir kaos i mitt huvud när det är så mycket att göra på en gång! Kram kram oh tack för så fina ord <3

  55. Jasmine

    Måste bara tipsa att absolut så eran egna gräsmatta. Först o främst så är det väldigt dyrt att rulla ut. Sen så är det väldigt billigt att så och man kan göra det själv. Eftersom ni båda är lediga så blir det ännu enklare eftersom det viktigaste när man gör gräsmatta är att vattna den hela tiden 🙂 våran gräsmatta är superfin nu och blir det någon fläck någonstans så är det bara att slänga dit lite mer frön.

  56. Emelie

    På din fråga om huset🤗

    Jag jobbar dom snickare här i Umeå och ibland är jag på områden där det byggts mycket nytt. I somras såg jag flera familjer som valde att bygga både altan och rullade ut gräs deras första sommar i huset och tyckte att det kändes som att det skulle kosta så vansinnigt mycket med gräset. Jag kikade upp det och räknade lite på det och ändrade sedan helt uppfattning.
    Nu köper jag tanken alla dagar i veckan och jag skulle ha gjort på samma sätt om vi byggde nytt och eftersom att vi snart har 2små barn.

    Det finns ju sällan allt för mycket bra lekytor på dom nya områdena som byggs. Att så en bra gräsmatta kanske tar ca 2-3 år innan den är riktigt fin och bra. När du rullar gräs så tar det ca 4-6 veckor innan den här rotat sig riktigt bra och barnen kan leka på den ordentligt. Ni slipper ju dessutom att bo på en leråker och slipper få in massa jord och lera på samma sätt 😊

    Det kostar ju såklart lite men det kan vara värt det med tanke på hur mycket ni är ute och leker med barnen🤗 då har ni ju en bra grund som ni kan utgå ifrån om ni vill bygga upp trädgården något år senare med blommor och bärbuskar osv 💃 jag tror att ni skulle känna er lite instängda i huset annars när det väl blir sommar 🙈

    Sorry för lång kommentar 🙈 kram ❤

  57. Nathalie

    Oh! Spännande att se vad du tycker om microneedlingen sen! Funderat mycket på det själv 🙂
    Sen vad gäller blogginlägg… jag förstår att det är ditt jobb, men jag hoppas att sponsorer etc och vad det nu må vara som kan ge dig/er en månadslön kan förstå att du måste ha ditt liv också. Tid för dig själv, tid för Jason, tid för Fjodor och tid för Jolie!
    Flikar jag bara in med det jag tycker och känner, så är det att du skriver så mycket eller lite du vill, när d u vill! Ta hand om er ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, ska skriva om det såklart!! 🙂 <3 vad gulligt av dig att skriva så.. Tack snälla vännen<3 all kärlek och stor kram!

  58. Lisa

    Min tanke är att trädgården är en förlängning av huset – ett rum fast utomhus. Och verkligen ett rum värt att kunna njuta av. Har ni budget till det så tycker jag att gräsmatta och altan kan vara prio. Tänk sommardagar och sommarkvällar. Fantastiskt 😍

  59. Lisa

    Kom ihåg att du inte är en sämre mamma för att du ibland inte kan trösta ditt barn, du verkar vara en super fin mamma på alla sätt. Ibland är det svårt, men det definierar inte dig som mamma ❤️
    Har följt dig sedan ni var med i gravid v för v. Skickar massa styrke kramar till er och hoppas allt går bra med er lilla tjej, stort grattis!
    Kram

  60. Fru Jilkén

    Vi har dessa stolar och är såå nöjda! Om du vill se hur de ser ut i verkligheten har jag bilder på min instagram 😊

  61. Helena

    Hej! Vi prioriterade att få gräsmattan klar eftersom vi ville kunna släppa ut barnen i trädgården utan att de behövde leka i en ”lerpöl”. Vi fixade även sandlåda och gungor som prio 1. Sen altan och planteringar mm. Vi pratade med en trädgårdsarkitekt för att få en ritning på hur det skulle se ut och som entreprenören kunde använda sig av. Inte billigt men värt det. Vi gjorde allt i 4 etapper då det kostar rätt mycket. Invändigt gjorde vi barnens rum vårt sovrum och allrum som prio ett. Sen bodde vi in oss med våra gamla möbler innan vi så smått bytte ut en del mot nytt. Allt kostar ju…. lycka till ska bli kul att se hur ni får det i huset.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Smart att prioritera så 🙂 Jaa, det är ju dyrt men något som kanske är värt då man bara gör det en gång och vill att det ska bli bra direkt 😀 tack för tips och tankar, kram

  62. L

    Kan ju vara så att hon fick tuttförvirring eftersom ni matar med flaska också. Mjölken kommer inte lika snabbt ur brösten som ur flaska så hon blev säkert frustrerad och trött bara💕

  63. Hanna

    Jag trivs med att besöka bloggen flera gånger dagligen och blir såå glad när den är uppdaterad sedan senast! <3 Så jag önskar 3-4 inlägg per dag men förstår att det är mycket… 🙂 Tycker om morgoninläggen samt de du skrev oftare förr om typ "helgen" och vad ni gjort och bilder. Kram!

  64. Elsa

    Jag gillar många uppdateringar vid olika tider! Saknar verkligen era recept som ni gör! Alltid så gott och inspirerande! Det viktigaste är såklart att du funderar på hur mycket du vill blogga. Du ska inte tvinga fram det! Men gillar att du har liksom tips med kläder, sedan mat, inredning och kanske någon udda grej som bilder från när ni träffades! Vill helt enkelt ha variation! Ta hand om dig och kram ❤️

  65. Moa

    Funderar också på microneedling i Umeå! Du kan vän fixa någon bra rabatt om du är nöjd och berätta om det, och vilken salong! 😀

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish