Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Reagerar bebis på vad jag äter?

Hej Gabriella! Jag fick barn för 6 dagar sedan och helammar just nu. Hur funkar det för dig att äta bönor, ärtor, lök och så? Jag är rädd att min bebis ska få ont i magen. Åt mycket sådant innan (vegan) men nu blir det inget alls av den varan. Men saknar det! Och det är ju nyttigt också! Kram!

Hej hej! Jolie hade lite magknip i början och då tänkte jag att det berodde på mjölkprotein och lät bli det i ett par dagar. Under tiden som jag slutade så blev det mycket bättre i hennes mage och då provade jag att äta det igen lite smått. Hon reagerade inte alls då och jag kan nu äta mjölkprodukter igen utan problem. Tror nog att hennes magknip mest berodde på att hennes mage kom igång och började jobba lite. Jolie har fortfarande magknip ibland men det känns ju lite som något dom allra flesta bebisar har. Hon skriker inte hysteriskt eller har hemska smärtor utan kan gny och gnälla till lite precis innan hon ska prutta eller bajsa. Vi brukar hjälpa henne att få ut gaser genom att hålla upp benen lite och detta gjorde vi även på Jason. Har funkat hur bra som helst på båda våra barn. Men det är något som händer någon/några gånger om dagen. Hon brukar inte ha ont länge och direkt gaserna är ute så är allt bra igen.

Som det ser ut just nu reagerar hon inte på något speciellt som jag äter. Jag minns att vi åt vegetariskt julbord på Liseberg en kväll när Jason var liten. Han hade aldrig haft speciellt ont i magen men den kvällen och natten var katastrof. Jag hade ju ätit massor med kål, bönor, lök osv så det blev för mycket för hans lilla mage. Minns att F gick runt och vaggade honom i lägenheten, hjälpte honom att prutta och bajsa, vaggade lite mer, pruttade lite mer.. Jag fortsatte ju dock att äta bönor, linser, kål osv efter detta med (jag hade ju ätit det innan också men inte i lika stora mängder som just den dagen som vi åt julbord) och då reagerade han inte alls. Så det kanske också beror lite på hur stora mängder man äter av vissa saker? Nej, jag vet inte. Nu spårade jag ur lite i detta inlägg men det jag ville komma till egentligen är att Jolie just nu och än så länge inte reagerar på något och det är jag glad över. Och så får vi se hur det blir framöver. Men skulle jag behöva utesluta något så gör jag det då jag verkligen vill amma.

Och till dig som skrev kommentaren. Jag förstår att du saknar att äta allt det! Finns ju typ inte så mycket kvar att äta när man är vego och måste utesluta allt som har med linser och bönor och göra. Och det är ju som du säger nyttigt och otroligt gott också! Men prova lite smått och se om det går bra. Kram <3

12366879_10208179976438462_1754914542_n

Jason och F när Jason var två månader gammal.. <3 Denna overall har vi kvar här i lådorna till Jolie men den är fortfarande för stor.

Kommentarer

  1. Malin Ryden

    Om man blötlägger baljväxter så blir de mer lättsmälta.Gärna över natten och så tar man nytt vatten sen om man ska koka dem. Är det färdigkokta så skölj länge till det slutar bubbla om dem.

  2. Line

    Haha alltså… mjölkprotein tar MINST 4 veckor att gå ur först din kropp och sen bebis! Så där kan du nog inte märkt någon skillnad om det hade varit mjölkprotein!
    Har en Mp-allergisk bebis nämligen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Som du såg i inlägget så skrev jag ju att det nog INTE är mjölkprotein. Är medveten om att det tar 2-4 veckor ungefär att få ut det 🙂 kram

  3. Gamze - Momlife

    Tycker det verkar så dubbelt det där! När man läser på nätet hittar man artiklar som säger att vissa livsmedel kan ge magknip hos bebisar till ammande mammor och på andra håll står det att det bara är en myt 🤔Försökte se om jag kunde se ngt samband nu den här gången som jag ammade men nej, det kunde jag inte. Undvek vissa livsmedel som jag själv är lite känslig mot som bönor och linser och så men åt det mest annars. Min dotter hade magknip ibland med och då på samma sätt som du beskriver att Jolie har men gick också över när vi hjälpte henne prutta och så. Förresten, det är jag som kommenterat under namnet Lisa förrut men har precis startat en ny blogg under mitt riktiga namn där jag tänkte skriva om föräldraskap och så. Kram till er 😘

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur <3 det är så svårt att veta vad som är sant och inte. Tack för att du delade med dig. Fin blogg du har <3 kram

  4. Sara

    Vår lilla får jätteont i magen/svårt att bajsa vissa dagar 🙁 Men han skriker hysteriskt, så himla jobbigt.. hoppas verkligen det där går över med tiden. Jag kan inte äta lök och choklad (såå ledsen över det haha, älskar allt med choklad!!!😫)

  5. Eeva

    Jag har inte ändrat min kost under graviditet och nu när bebis är 2 månader. Äter, lök, kål, linser, bönor, kryddstark mat ibland och bebis reagerar inget på det. Jag tror mer på att om man ändrar sin kost från vad man åt under graviditeten till annat nu så kanske det påverkar mer på bebis med magknip osv. Men det är bara mina funderingar

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish