Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Söndag

Hej på er!

Jason är iväg på pyttedans med F och Jolie sover på mitt bröst. Passar på att slänga upp ett inlägg här. Igår satt vi och såg på film och det brast totalt för mig. Kunde inte fokusera på filmen över huvud taget och tankarna gick inte att slita från att Jolie en dag kommer att behöva opereras och hur en hjärtoperation går till osv. Många har frågat om hennes hjärtfel och jag skrev ju om det i detta inlägg men förstår att en del kanske missade det. Hon har en form av aortastenos som dessutom orsakar ett läckage i hjärtat på ett ställe. Det är det ”stora” felet eller vad man ska säga. Ska hon opereras kommer dom att behöva byta klaff i hjärtat och då är det öppen operation som gäller där dom öppnar upp hela bröstet. Satt och läste andras historier igår kväll, fick se bilder på barn som genomgått samma operation.. Hjärtat bara brister i tusen bitar för mig. Bara tanken på att dom ska öppna upp bröstkorgen på min lilla tjej.. Det är så läskigt. Så tacksamt också såklart att det faktiskt går att göra något åt men så oerhört, oerhört läskigt som sagt. Och att det kanske inte ens räcker med en operation utan att klaffen kanske måste bytas fler gånger genom hennes liv.. Jag litar verkligen på vården och på dom som kan det här men jag är så jäkla rädd samtidigt. Att bara lämna över sitt barn i någon annans händer och förlita sig på dom då man själv varken kan eller vet något om det.. Det känns som att jag stundvis lyckas leva ett normalt liv men att jag ständigt påminns (mest om kvällarna) vad som väntar oss. Och då bara brister det. Det blir så verkligt. När vi var inlagda på övervakning på sjukhuset så kändes det så mycket mer verkligt att hon hade ett hjärtfel. Jag levde liksom i det på något vis. Nu när vi får vara hemma såhär så är det som att jag glömmer av mig och vågar låta lyckan över att hon är här ta över. Och sedan kommer dom där tankarna på kvällen som bara äter mig inifrån.. Jag hoppas att vi får skjuta på operation så länge som möjligt så att hon hinner växa på sig massor.. Att allt ska utvecklas åt ”rätt” håll. Nu kommer det ju inte att kunna växa bort direkt men att läget ska få vara stabilt. Det är min högsta önskan. Och enda önskan just nu. Min älskade tjej.. Nej, nu rinner tårarna igen. Jag är så otroligt känslig just nu. Är så rädd om henne så det är inte klokt. Trodde att jag var överbeskyddande om Jason när han var bebis men är ännu värre med det nu. Har henne nära mig hela tiden, vill knappt lämna henne till F. Vill känna hennes andetag, höra hennes hjärta slå och veta att hon håller sig varm och att blodcirkulationen fungerar som den ska. Att hon äter ordentlig osv.. Men jag tränar på att lämna henne till hennes pappa då och då iallafall och blir allt bättre på det. Det får ta sin tid.

Nu spårade jag ur totalt. Det var inte alls detta jag tänkte skriva om egentligen.. Idag blir en lugn dag. Vi ska ut med pulkan en sväng tror jag, kanske laga tacos eller hemmagjord pizza till middag och så ska jag passa på att shoppa lite online nu. Fick min ”återbäring” från H&M och husinflytt närmar sig med stormsteg. Så vill fynda lite nytt till hemmet. Jag blir glad av att shoppa just nu. Hur fjantigt det än låter.. Materiella saker spelar ingen roll egentligen men det är ju lite roligt iallafall när allt bara känns tungt. Förresten! Igår såg vi att leverans av kakel och klinker i huset är redan nu till veckan! Ska bli så spännande! Så badrummen, hallen och kaklet i köket kommer bli klara nu i närmsta veckorna när det kommer till just kakel iallafall. Ska fota massor så får ni se. Ni ska också få se väggfärgen som jag skrev igår.

Önskar er en fin söndag, kram <3

27661699_10215286643860706_240296816_n 27659039_10215280200099616_948188251_n 27661455_10215280200059615_1982620403_n

27711258_10215280199859610_508928214_o 27781778_10215280199659605_1291925364_n

Lite bilder från kalaset igår. Det var så bra uppstyrt! Vilken fin dag vi hade! Och Jason blev helt såld på Elvins nya bil som dom testkörde fram och tillbaka i deras källare (och i lägenheten med för den delen!), haha =) Han ville inte slita sig från den en sekund. Blir nog att köpa en likadan till honom när han fyller år eller nu till sommaren.

Kommentarer

  1. Hanna

    För nästan tre månader sen hjärtopererades vår son (då drygt 3 mån). Hans operation krävde också att man öppnade bröstkorgen. Jag känner igen mina känslor i det du skriver och önskar att det fanns något att säga som faktiskt gör det ni går igenom nu lättare. Vet att allas uppmuntrande ord om vården flög över huvudet på mig för jag var så rädd att min unge skulle dö men det är så. Vi har en helt galet kompetent armé med människor som tar hand om våra barn med hjärtfel. Jag hejar på er! Jolie kommer att klara detta och er familj kommer klara detta. Massa kramar till er alla.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh jag förstår helt.. <3 Hoppas att er skatt mår bra idag! TUSEN Tack för så peppande och fina ord. Du har SÅ rätt och jag ska försöka ha det i åtanke, kram kram <3

  2. Helene

    Tillåt dig att vara ledsen när du känner dig de. Vet hur jobbigt de är att oroas över sina barn. Vi ska på röntgen med vår 10 månaders i veckan. Hittat en knöl i hans huvud som bara växer. Känner mig mest ledsen över de. Är livrädd. Försöker vara så stark utåt. Men har bestämt mig från o med nu, jag får va ledsen när jag känner mig de.
    Men för att orka genom dagarna har jag bestämt att kvällarna får ja tänka hur mycket jag vill, på dagarna ska jag leva! Normalt! Bara för att orka liksom.
    Jag tänker på er tjej ofta och ber för henne❤ De bästa är att vi har så bra sjukvård. Och de har ju så bra kontroller.
    Men glöm inte att prata med någon om de blir alldeles för jobbigt. De tär på en då ens barn inte mår bra.. kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla Helene <3 Förstår det. Hoppas verkligen att allt går bra och har gått bra. Vad har ni fått för besked? Håller alla tummar att det var okej om ni har gjort kollen nu. STOR kram till er. Tack för peppande ord. <3

  3. Sophie

    Min lillasyster har bytt klaff, bland annat, och genomgått flera hjärtoperationer var av den första gjordes när hon var 6 månader. Det har varit tufft och läskigt men hon är en fullt frisk kvinna på 19 år idag. Tror dom är skickliga på sånt här i Sverige. Försök att hålla hoppet uppe och njut av din familj, inklusive dotter. Tänk att det ändå är något som går att ”rätta till”. Hon lever.

  4. Johanna

    Har nog aldrig kommenterat men känner att jag gärna vill detta.
    Du är inte alls känslig! Ditt älskade barn har ju ett hjärtfel och du reagerar precis så som en föräldrar ska göra. Hjärnan fungerar ju så att det som är jobbigt vill den glömma, för att kroppen ska orka och att du ska kunna fungera. Det är inte alls något fel med att shoppa saker, du måste ju hitta något kul i vardagen som gör att du får energi i detta svåra och som gör att du kan vara dig själv och mamma till båda dina barn. Ovasett vad det nu än som gör dig glad.
    Jag vet att det egentligen inte är någon tröst men alla förutsättningar finns inom läkarvården i Sverige för att hon ska klara detta. För hur bra vård vi än har i Sverige så kan ingen trolla bort en missbildning. I mina ögon går du igenom psykisk tortyr nu. Det är bara helt fantastiskt att du orkar hitta saker som gör dig glad att du orkar gå upp på morgonen.
    All styrka till er och till dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh fina Johanna <3 Tack snälla du för så otroligt fina ord. Betyder så mycket för mig att få läsa det. Ja, det känns ju lite så typ.. Som att man blir plågad varje dag. Just den där ovetskapen är hemsk.. KRAM och tack <3 du får mig att känna mig stark med dina ord.

  5. Camilla,10 barnsmamma vid 33 år

    Förstår verkligen att du är rädd,vilken förälder som helst förstår dig nu,det är en förälders mardröm att nått är fel på barnet eller när dom blir svårt sjuka.
    Jag tycker det är bra att du skriver av dig o vi finns här att stötta❤️❤️

  6. Sofie

    Förstår dina tankar ville jag bara säga…
    min man fick en hjärtinfarkt för ett par år sen och tvingades till en öppen hjärtoperation där de fick byta fyra kärl vid hjärtat. Så fruktansvärt att bara stå brevid och se detta men även tanken på hur op skulle gå till. Han lever också på det sätt att detta kommer behövas bytas ut igen om några år så känns som om vi lever för stunden. Stundvis glömmer jag detta men samtidigt är jag inställd på en katastrof närsom.
    Försök att njuta när du har fina stunder för att orka!

  7. Josefine

    Tycker inte alls att det är konstigt att du har de ambivalenta känslorna du har. Finns massor av litteratur kring anknytning att hitta om du skulle vara intresserad men de här motstridiga känslorna du har dels kring glädjen över ditt barn samtidigt som du är rädd, det hänger ju så mkt ihop med din anknytningsprocess till henne också. Våra instinkter säger ju åt oss att skydda för deras överlevnads skull, så är du extra orolig över henne och vill ha henne nära, ha det så att ni kan fortsätta knyta bandet mellan varandra. Även om rädslan griper in så är det bara sunt att du VILL vara nära henne. Anknytning är inte bara viktigt när de är bebisar utan även längre upp i åldrarna (googla Gordon neufeld och attachment parenting så kan du läsa mer). Sedan är det ju som du skriver, är man rationell så förstår man ju att det går jättebra för de barn som blir hjärtopererade samtidigt som nog alla är mkt väl medvetna om att det finns risker i allt. Den ovissheten är svår att bli av med. Men ha henne nära Gabriella, så fort du har den känslan, det är bra för alla. <3

  8. Ida

    Blir man inte erbjuden att prata med någon inom vården när något sånt här händer? Jag fick någon form av förlossningsdepression och att ha kontakt och prata med någon utanför familjen var gult värt. Dom har så mycket erfarenhet och kan ge bra tips. Jag kände mig lite jobbig hemma så det var skönt att kunna gråta ut hos någon annan ibland och komma hem och fortsätta vardagen lite lättare. Som sagt, glöm inte att skaffa hjälp och glöm inte bort dig själv Gabriella! Du är en fantastisk mamma.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo, man får prata med någon om man önskar. Jag vill inte göra det än då det är så pass nytt men kanske framöver. Tack för omtanken, kram <3 och tack snälla för så fina ord. Det är du med.

  9. Emilia - Vi och solskenslivet

    Hej! Sänder många styrkekramar åt dig!
    Jag hade många tunga tankar kring min dotters födsel iom hennes kromosonavvikelse, och skrev mycket om det också. Vill bara säga att det är tillåtet att bryta ihop, att känna alla känslor, det är en del av sorgeprocessen och den behöver du ha för att sen kunna gå vidare. ❤️
    Kika gärna in på min blogh, skriver mycket om just alla förbjudna känslor, sorgen men också glädjen i att ha ett solskensbarn ☀️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish