Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågor och svar

Minns att du skrev att du hade haft förstoppning under graviditeten. Vad är dina bästa tips mot det? 

För mig funkar alltid en stor kopp latte (lite kaffe och mycket mjölk, hehe), yoghurt med linfrön och katrinplommon + lite valnötter och honung, massor med vatten, kiwi.. =) Sedan funkar järntabletter för mig. Blir så konstig i magen av dom, haha. Och promenader funkar också ganska bra. Man blir ju mer stillasittande som gravid så det kan vara värt att prova.

25674469_10214915224895464_986607217_n

Här drack jag en stor latte och åt grekisk yoghurt med linfrön och katrinplommon. Valnötter har jag också i bara för att det ska bli godare. 

Har du fått några bristningar? 

Nej, inga alls fortfarande men hade inte brytt mig om jag fick några heller. Är sjukt mycket mer obrydd denna graviditet. Det är bara ett tecken på att man lever. Ett bevis på att man burit ett barn. Man är fin och perfekt som man är oavsett vad med eller utan bristningar tycker jag. Fick två supertunna och korta när jag var gravid med Jason precis där jag hade min navelpiercing (där huden vad som tunnast) men dom har inte blivit röda/lila igen utan är vita denna graviditet.

Har du fått bröstmjölk än denna graviditet?

Ja och ja och ja, haha.. Hade glömt hur det är att ha så mycket mjölk. Jag ammade ju Jason i nästan två år och i slutet kände jag inte ens att jag hade mjölk i brösten. Nu gör dom ont, är överfyllda (redan!?) och det rinner en del också både dag och natt. Glammigt och mysigt och härlig.. Eller inte, haha.. Men det hör till det med =)

Är du rädd att spricka? 

Nej, inte alls. Har inte ens tänkt på det. Men hoppas såklart att jag slipper.

Du har skrivit att du absolut inte vill föda med kejsarsnitt, hur skulle det kännas om det blev ex. akut snitt?

Då finns det ju inte så mycket jag kan göra åt det. Jag vill verkligen föda vaginalt och håller tummarna att det ska gå lika bra som sist. Kejsarsnitt är det sista jag vill göra (inget illa menat mot någon, alla är vi olika!) men måste jag så måste jag och jag har absolut haft i åtanke att vad som helst kan hända under en förlossning. Man får ta det som det kommer. Det viktigaste är att bebisen mår bra och att jag överlever det hela jag med. Då är jag nöjd =) .

Hur snabbt vill du komma igång med träningen efter graviditeten? Vill du komma i form igen lika snabbt som sist?

Snabbt! Så snabbt som kroppen vill och orkar. Jag kommer lyssna helt på den. Jag vill inte träna för att bli smal igen utan bara för att jag vill känna mig rörlig och må bra. Jag mår bra när jag rör på mig och mår bra av att få en stund ensam där jag får koppla bort allt och ha musik i öronen. Kanske börjar med promenader på löpbandet och liknande. Kommer dock att ta det såå lugnt i början och jag lyssnar till 100% på min kropp som sagt. Alltså komma i form och komma i form.. Nja. Jag bryr mig inte så mycket. Min kropp återhämtade sig väldigt bra sist och jag hjälpte den inte ens på traven utan åt allt jag ville och fick tag i typ + rörde mig minimalt. Amningen gjorde mig vrålhungrig och sötsugen så vi köpte enorma godispåsar varannan dag i princip.. Det kommer jag nog låta bli denna gång då jag i slutändan inte mår bra av det. Ett kilo godis om dagen känns liksom inte så.. bra, haha.. Men unna mig kommer jag att göra och jag kommer inte alls tänka på att gå ner i vikt eller så i första taget. Det får ta den tid det tar och om det blir som sist så lär det mesta droppa av utan att jag behöver göra något speciellt. Jag kommer att vara snäll mot min kropp och inte pressa den till något. Det ska man inte göra efter en graviditet. Man har burit ett barn och skapat ett liv. Min kropp är fantastisk och jag älskar den som den är. Men jag saknar att känna mig smidig och jag saknar att kunna träna och röra mig. Min själ mår bra av det. Tycker att det är hemskt att många är rädda att komma igång med träning och sådant snabbt (trots att dom VILL) bara för att man genast anses vara en hetsbantare som bara bryr sig om yta. Jag har ärligt talat längtat efter gymmet och rörelse i princip hela graviditeten och det har inget med mitt yttre att göra utan snarare tvärtom. Alla är vi olika och det viktigaste är att man gör det som man själv mår bra av och är snäll mot sin kropp.

25975382_10214915223295424_1503950439_n25975547_10214915223255423_870585634_n

Har ni gjort matlådor så att ni har färdig mat första tiden med bebis? Vet att många brukar göra det. 

Nej, det har vi inte men vi kommer att satsa på mycket storkok och sådant första tiden tror jag. En stor lasagne kan räcka ett par dagar, linssoppa, wok med ris, olika bön och kikärtsgrytor eller gryta på sojabitar.. Det finns mycket man kan göra i större mängder och sedan äta i ett par dagar. Vi förberedde aldrig något när vi skulle få Jason och det gick så bra iallafall. Vi är dessutom två hemma så att den ena kan laga mat medan den andra kan ha barnen ett tag.

25674269_10214915224935465_597072333_n

Kommentarer

  1. Maria

    Får man äta linfrön och andra frön i Sverige när man är gravid? I Finland rekommenderas de att man undviker det helt och hållet under graviditeten. Tycker det är väldigt intressant att två länder så nära varandra verkar ha flera olika rekommendationer gällande graviditeten.
    Tack för en bra blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ingen aning faktiskt 🙂 kanske var dumt av mig att skriva om det utan att ha någon kunskap. Jag har hört att man inte ska krossa dom eller mixa dom men att äta hela tror jag är okej. Kan dock inte säga säkert, kram och tack själv för fina ord <3

  2. Angelika*

    Hej fina du, jag har tvillingar som snart fyller 19 år(fattar dock inte vart tiden tagit vägen 😮 jag var ju nyss 25 o dom nyfödda!) Jag fick bristningar med mina troll, men då gick jag tiden ut så gott som, 39+1 och de vägde 2872 resp 2924. Alla vi mammor har en förmåga att försvara våra barn precis som tigermammor gör mot inkräktare, Lejonmammor låter sina barn bli nertrampade och ihjälbitna av nya lejonhannar för parning. Tigermammor slås för sina ungar i alla lägen och försvarar sina ungar till sista blodsdroppen. Lite så är vi mammor också, så jag kallt mina bristningar för tigerränder, jag fick dem i min fight för att skydda mina barn mot omvärlden. Jag är stolt över mina ränder som nu bleknat ganska mycket men som syns när jag blir solbränd. Jag är en tigermamma för jag skyddar fortfarande mina barn för och mot allt, även om jag vet att det nu börjar bli dags att släppa taget och låta dem stå på egna ben.

    Tack för en härlig blogg med fina bilder och lycka till med den lilla, när hon nu tänker dyka upp. Jag gissar på den 2/1, det var min mormors födelsedag❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad fint skrivet 🙂 <3 verkligen en fin tanke bakom din förklaring 🙂 <3 Stämmer ju jättebra, du har så rätt. Och tusen tack fina du för så fina ord!! Tror också hon kommer den 2/1 så vi får se om vi har rätt 😉 KRAM <3 <3

  3. Fatimah

    Hej! Jag hoppas verkligen att din förlossning går som du har förväntat dig och ännu bättre! ❤️ Jag ser att du inte vill föda med kejsarsnitt och det är det många som säger. Jag vill dock bara säga att dagens förlossningsläkare är superduktiga och om det nu skulle vara så att du behöver snittas så försök att tänka på att de göra måååånga såna operationer dagligen. Jag födde med planerat snitt pga förlossningsfobi och var livrädd även inför snittet, men vårdpersonalens professionalism lugnade ner mig något oerhört. Nu är det annorlunda med planerade och urakuta snitt, men under min förlossning låg jag och skämtade med narkosläkarna liksom. Jag vet att det aaaabsolut inte hjälper att säga till någon som är rädd att den inte skall vara rädd (hade det funkat så hade jag fött vaginalt lol) och jag skriver inte detta för att du skall trycka undan dina rädslor, utan för att försöka sätta kejsarsnitt i ett annat perspektiv om det skulle bli aktuellt. Jag hoppas verkligen att jag inte förminskade dina eller någon annans känslor kring kejsarsnitt och jag ber om ursäkt om jag gör det, jag vill bara säga att även kejsarsnitt kan sluta bra ifall någon skulle behöva gå igenom det. ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 vad fint att du delar med dig av din upplevelse. Förstår att det absolut kan blir en fin upplevelse det med och ifall jag skulle behöva göra ett snitt så hoppas jag att jag får samma erfarenhet. STOR Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish