Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

BB-väskan lista

Har fått mycket frågor om vad som behövs i BB-väskan. Förra gången tyckte jag typ att det mesta var överflödigt. Vi hade med alldeles för mycket kläder (vi låg mest hud mot hud med en filt över), flaskor, pumpar och nappar (var också onödigt för oss förra gången), babynest och massor med kläder till oss.. Nej, allt var typ onödigt, haha. Det är nog väldigt individuellt och kanske olika från gång till gång men så känner jag iallafall. Det jag känner att vi missade på förra gången var att ta med tillräckligt med snacks, godis, drickbart och ätbart. Vi hade med en del men det räckte ändå inte. Så denna gång tar vi med lite mer och sedan så är vi ju trots allt i Umeå nu vilket innebär att vi är på hemmaplan = har koll på läget och var allt finns och kan åka och köpa mer om det behövs väldigt snabbt (eller be någon vän/familjemedlem komma förbi med något). Så ja, denna gång överpackas inte BB-väskan utan vi tar med det mest nödvändiga och så får F åka och hämta mer saker om det skulle behövas. Planen och förhoppningen är ju också att få åka hem redan ett par timmar efter förlossningen =)

Detta har vi med: 

– Kläder till bebis (en pyjamas, en body, ett par byxor, två par strumpor, mössa att ha inne, mössa att åka hem i, overall, ett par tossor)

– Blöjor till bebis. Vi har köpt Libero Touch denna gång då jag har minne av att dom var otroligt mjuka sist. Dom användes flitigt i början med Jason.

– Tunn filt till bebis + att vi även packar med en tjockare filt att lägga över bebis i babyskyddet när vi ska åka hem.

– Babynest (var onödigt sist men man vet ju aldrig denna gång)

– Mjukisset till mig, mjukiskläder till F, trosor, kalsonger, strumpor

– Hårsnodd (väldigt viktigt då det är skönt att föda utan att ha hår överallt och dessutom skönt efteråt)

– Duschkräm (jag tar med bebisprodukter från Esthelle&Thild till mig själv, hehe.. Vill ha något milt och parfymfritt så att jag inte luktar något speciellt men samtidigt får känna mig ren efter dusch. Kommer inte att tvätta håret dock. Det gjorde jag inte sist heller utan tar det när jag kommer hem. Lär göra som sist och bara spola av kroppen, tvätta bort allt blod och sådant och sedan sätta upp håret i en knut). Och så tar jag med deodorant också. Sminket får hänga med och även ansiktsrengöring, dag och nattkräm. 

20614574_10213751313398404_1245532421_n

– Stora bindor och större trosor

– Babyskydd 

– Napp till bebis

– Vattenflaska, godis, snacks, läsk, saft (ja, lite allt möjligt som ger energi och går att äta och dricka).

– Vetekudde (skönt mot smärtan under förlossningen och även efteråt när man får eftervärkar och sådär).

– Mobilladdare, dator, datorladdare (skönt att ha om man behöver sysselsätta sig med något mellan värkarna eller efter förlossningen när bebis ammar, sover osv).

25975590_10214915224215447_1555440289_n25975752_10214915223335425_749865345_n

25975651_10214915224415452_311906310_n25975650_10214915224135445_1251328833_n25674392_10214915224695459_1741549100_n
25674411_10214915224055443_171939929_n25990833_10214915223415427_805264830_n 25975438_10214915224095444_134491882_n

Visst är BB-väskan fin förresten!? Den kommer från H&M och jag beställde den från deras hemsida för typ 199:- =) Är så nöjd med den. Gillar att den är lite som en påse så att det är enkelt att se allt i den och ta fram det man vill ha och behöver.

Vad kände du var ett måste i BB-väskan? Något speciellt du inte kunde klara dig utan? =) 

Kommentarer

 1. Sara

  Vi packade ner alldeles för lite! Mannen fick köra hem och hämta kassar med kläder till oss alla tre och min bror fick komma med godis. Jag kommer packa mer kläder och massor av mat om vi får turen att få ett framtida syskon. Lycka till!

 2. Rebecca

  Lypsyl, milda rengöringsprodukter/kräm till mitt underliv och Xylocain salva som gav lite bedövning nära hade ont I stygnen.

 3. Vanja, gravid med andra barnet

  Vi har gjort typ exakt samma som ni! 😂
  Överpackade verkligen första gången.. Denna gången känns väskan tom jämfört med sist. Har packat ungefär som er denna gången, bortsett från att jag inte kommer ha med overall, blöjor och nest. Jag vill ha bebis på mig under bb-vistelsen och samsova från start, så nestet känns onödigt 😊 Och vi har en åkpåse till babayskyddet och därav behövs inte overall, och blöjor finns på bb 😊

  Det absolut viktigaste för mig att ha med är telefon/kamera för att kunna ta bilder, vattenflaska och något riktigt bekvämt att ha på sig efteråt 😊

 4. Nathalie

  Vi packade också mycket mindre andra gången, man behöver ju faktiskt inte mycket alls egentligen där det första/andra dygnet. Vi fick dock ångra det då vår dotter föddes sjuk och kräktes massor, också har vi 40-45 minuter enkelväg hem. Men trots så löste det sig ju, familj fick komma med kläder och min sambo var och köpte kläder. Så trots det så tycker jag ändå att det är bättre att packa för lite än för mycket, det löser sig alltid ändå! Lycka till när det är dags <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Nej, det är ju faktiskt så <3 Åh förstår. Så typiskt! Men så bra att det gick att lösa 🙂 vi har typ fem minuter till BB med bil så tror det borde gå bra för oss iallafall med det. STOR kram och tusen tack 🙂 <3

 5. Maja

  Hej! Födde i Umeå för en månad sedan och vill bara säga att blöjor, vetekudde och bindor finns det massor av på förlossningen och BB! Du behöver inte ta med själv, såvida du inte verkligen vill alltså.

  Man får två paket blöjor (Libero Touch och Pampers Newborn, sammanlagt typ 35 blöjor), det finns två olika sorters bindor (en sort som är som stora blöjor och sedan en sort som är mer som normala bindor men väldigt tjocka). Och så finns det typ obegränsat med vetekuddar!

  Lycka till fina du! 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh, härligt att höra 🙂 jag gillar ändå att ha mitt egna på något vis men det är ju fantastiskt att det finns! Hur bra som helst 🙂 STOR kram och tusen tack <3

 6. Marie

  Nånting att smörja läpparna är ju ett måste att ha med, speciellt om man använder lustgasen. Blev jätte torr både i munnen och på läpparna efter förlossningen, tog flera dagar innan de var som vanligt igen fast ja smörjde hela tiden 😛 mera att äta på skulle jag nog ha tagit med mig om ja kunde ändra något då jag var svinhungrig efteråt. Nånting jag kommer ta med till nästa gång är nog en egen kudde också att sova på 🙈 Mycket var överflödigt så som kläder till bebis, ett av varje plagg räcker. Vi låg hud mot hud hela tiden på bb och filt över, de var först när vi skulle åka hem som bebis fick kläder på sig.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   För mig behövdes det typ inte om jag inte minns helt fel <3 och jag använde bara lustgas 🙂 men har hört det där av flera andra med så det verkar ju som att det blir samma för många med just torra läppar av lustgas. Stor kram och tack för att du delade med dig <3

 7. Bea

  Jag hade med mig ett par sköna inne’tofflor’, finns ju sandaler på BB som man får låna(åtminstone här i Finland) men ja tyckte det var super skönt och man kände sig också lite fin och fräsch med ett par fina mysiga tofflor att sätta på sig om man skulle ut på avdelningen efter något 🙂 sen känner jag också definitivt att vi hade med oss onödiga saker som man inte använde en enda gång, men det var ju också första barnet så det var ju svårt att veta, om det i framtiden kommer ett syskon så har man säkert lite bättre koll 🙂 kram.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig 🙂 <3 ja, det är skönt när man vet lite mer om vad man faktiskt behövde och inte, kram <3

 8. Jenny

  Hej fina du! Jag undrar bara, hur tänker du kring det här med napp? Jason tog ju aldrig det, är det någonting du önskar att han gjort och isf varför? 😊 Är bara nyfiken eftersom jag läste nu att du packat det i BB-väskan till lillasyster! Är det någonting du rekommenderar att ha med sig till BB? 😊 Stor kram fina du och hoppas allt går bra med lillasyster!❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vi ska nog försöka få denna bebis att ta napp så att jag slipper vara en levande napp 🙂 <3 tror inte jag kommer att ha samma tid och ork för det nu när jag har en tvååring också som jag gärna vill leka och umgås med 🙂 så jag hoppas att hon vill ta napp lite då och då iallafall och se det som en trygghetsgrej utöver mina bröst. STOR kram och tusen tack <3

 9. Sara

  Egen handduk är inte dumt samt hårborste, tandborste och tandkräm 🤗 lycka till med förlossningen, hoppas den blir precis som du tänker dig ❤️ Massa kramar!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tycker att kläderna är väldigt könsneutrala men du kanske är lite färgblind eller har något fel på din mobil eller dator 🙂 Kan vara värt att kolla upp. KRAM <3 🙂

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Håller med dig till 100% Emilia 🙂 Svarade bara lite spydigt på kommentaren för att jag tror att det är ett troll som är i farten. Känner igen IP:n också från tidigare ”jobbiga” kommentarer. KRAM <3

     1. Elin

      Vad är det för fel på människor som lägger tid på att ta energi och lust från andra? Tänk om de la samma energi på att göra gott i världen! Svindlande tanke 🙂

 10. Sandraslantliv

  Gravid i v36 & eftersom storebror kom i v36+6 har vi redan packat BB väskan här med!💙🙈Läppsyl, Alvedon Novum, handkräm, alcogel små flaskor då våra små föds nu i influensatider känns det bra att ha till hands och en bra kräm att smörja in händer & kroppslotion med efter dusch. Blöjor & bindor finns väl oftast på förlossningen och BB och tar ju en del plats så det lämnar vi hemma. James hade så vassa naglar så han rev sig i ansiktet, så en liten mjuk nagelfil och små tunna bomulls ”vantar” får följa med denna gången. Lycka till nu när lillasyster bestämmer sig för att komma!❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh förstår det 🙂 så spännande! 🙂 låter ju jättebra. Stor kram och detsamma! Lycka till när det är dags finaste du 🙂 <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ja, jag har hört att många tycker att man ska ha med det 🙂 kände själv aldrig behov av det men kanske borde ta med det ändå för säkerhets skull, kram :)<3

 11. Emelie

  Blöjor hade jag också packat ner i min förlossningsväska men packade ur de igen då jag fick veta att det inte behövdes.
  Fick hela blöjpaket på BB att ta hem sen. Alla BB kanske inte har så. (:

  Jag väntar spänt på er lilla tjej, så himla roligt. Kram

 12. Amanda

  Jag skulle lägga till lypsyl, amningsilägg/skydd, amnungsbh och små handdukar att torka bebiskräks med! Och tvättlappar! På BB i Linköping får man inga tvättlappar, fick torka med papper och det var inte lätt att få bort bäcket med!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish