Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Skärbräda och frukt

Vi kunde inte hålla oss och Jason har redan fått en av sina julklappar. Nästa år kommer jag nog att göra var sin julkalender till barnen tror jag. Eller kanske inte.. När jag var liten fick vi en liten present varje söndag (advent) fram tills julafton och det är eventuellt en tradition vi vill fortsätta med våra egna barn. Känns kanske lite bättre än en hel kalender då det känns som väldigt mycket att få hela 23 presenter före julafton.. Man konsumerar nog mycket ändå (vi gör det iallafall) och det blir bara.. för mycket. Aja, vi får se hur vi gör nästa år. I år får han nog något litet varje söndag iallafall. Har ni julkalender till era barn? Eller annat liknande? 

24205080_10214737489892200_1801617164_n24282356_10214737489212183_1867523736_n

Dessa passade perfekt i hans kök och han leker med dom hela tiden nu. Så det kunde inte ha blivit bättre. Är så glad över dessa och det blev ett riktigt lyckat köp.

Kommentarer

  1. E

    Vi har en kalender med pyssel/aktiviteter som vi kan göra tillsammans. Som att han t.ex. fick en pepparkaksdeg när vi ändå skulle baka pepparkakor, massa ljusstumpar som vi ska smälta till nya ljus, reflexpyssel, material till julkort och julkulor tills dagen vi ska pynta granen. Mycket har vi hemma redan men bara att han får se hur paketen minskar, öppna det och veta att det finns något skoj att göra där i gör ju att han älskar den. 🙂 Han är 10 år.

  2. R

    Jag såg en fantastiskt tips (för kanske lite äldre barn) att om man får en julkalender så kan någon lucka vara att man tillsammans ger något fint till någon som är mindre lyckligt lottad. Kändes som en otroligt fin tanke och viktigt att lära sina barn!

  3. Emma

    När jag och min syster var små fick vi alltid en julstrumpa fylld med lite smått och gott på julaftonsmorgonen! 🙂 typ ett kinderägg, kanske lite mer godis och några smågrejor! Kom ihåg att jag tyckte det var spännande och mysigt! Den ändå kalender vi fått är en sån där godiskalender!
    Har själv barn och jag kommer nog köra vidare på traditionen med julstrumpan, vet att min sambo med syskon alltid fick öppna ett paket direkt på julaftonsmorgonen så vi kanske kör på det med! 🙂
    Kommer aldrig göra en kalender åt mina barn där dom ska få en leksak eller något varje dag fram till jul! Känns lite konstigt att lägga en massa pengar på det först och sen ska man ju köpa julklappar också. Är också lite rädd för att dom inte ska uppskatta sakerna de får eftersom det blir så sjukt mycket!

  4. Sara

    Jag älskar att köpa och ge bort presenter. Men så vet jag också att vi inte behöver mer prylar, så för min lilla kille blir det bara presenter på julafton (han är ett år och fyra månader, så han förstår ju ändå inte så mycket) Däremot kanske det blir något när han blir större, typ varje söndag innan julafton som du skrev. Tyckte det lät som en bra idé och lite ”lagom” 😊 Jag tror det blir mycket med små paket varje dag, trots att jag (tyvärr hehe) inte har svårt för att konsumera. 😉

  5. Emelie

    Vi startade traditionen i år här hemma med present varje söndag 🙂 våra barn är 2,5 år och 14 månader. Första presenten fick don tillsammans det var playdoh set. 2 advent fick dom varsin Pippi pyjamas. 3 advent kommer dom få varsin bil från Cars 😉 vi har varit dåliga med bilar till våra flickor och stora gillar blixten maskin som hon säger 😉 eftersom 4e advent är pä julafton så får dom faktiskt sina julklappar då 🙂 blir så mycket annars! Tycker det är lite lagom med varje advent och då kan man också köpa något större! Att ge något lite varje dag är inget jag vill är svårt till en 1 åring också. Vi har pixi kalender som vi öppnad varje dag det räcker! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter jättemysigt! 🙂 kul med lite större presenter också om man ger varje söndag istället för varje dag. Roligt att det finns så mycket alternativ, kram <3

  6. Ellinor

    Vi fick alltid väldigt små och billiga saker i vår paketkalender. Typ några klistermärken, ett suddgummi, penna, på sin höjd trosor eller strumpor. Vår dotter på 1 år och 9 månader har iofs fått större saker. Men bara saker hon hade fått även utan kalendern.

  7. Julia

    Vi har en julkalender till vår son med 24 små paket i, jag gör så att jag tar sådant som jag vet att han behöver eller skulle tycka var roligt att ha. I år köpte jag grönsaker, frukt & mat i tyg & vispar från Ikea som jag öppnade & så delade jag upp så att en sak blev ett paket. Då får han någonting litet som han behöver i varje paket men inga stora saker. Ex, behöver de strumpor eller vantar kan det bli ett paket. Tycker också det är onödigt att köpa eller ge bara för sakens skull, vill hellre ge någonting som de behöver eller som är personligt! ❤️❤️ låter mysigt med paket varje söndag & så som du fick när du var liten, fint att föra traditioner vidare 😀 Jag fick också någon liten sak i varje paket fram till jul när jag var liten ex ett nagellack, något tillbehör till Barbie, vantar, en prydnad osv. Beroende på hur gammal jag var 😘💕 Stor kram vackra du!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju jättekul och smart att göra så med sådana saker 🙂 <3 jaa, det är så mysigt att få något litet och "bygga upp förväntningarna" eller vad man ska säga inför julen! 🙂 <3 Sedan är ju inte materiella saker viktigt alls egentligen men det är ju helt klart en kul grej, stor kram <3

  8. Isabelle

    Vi hade också paket som vi fick varje advent fram till jul när vi var små, minns att det va så mysigt att få. Vill gärna också ge det till mina barn, dock är sonen 1,5 nu och tror nog inte alls att han förstår innebörden, så väntar tills nästa år 😍 känner också att det blir för mycket med 23st presenter varje dag, roligare när man kan lägga lite mer pengar på 4 st istället ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh så mysigt! 🙂 nej, det är smart att vänta om dom inte förstår fullt ut. Känner lite samma om Jason nu, haha 😉 KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish