Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Q/A

Här kommer lite återkommande frågor och svar på dom =) Ni har säkert läst dessa svar förut (iallafall många av dom) men då många undrar så tänker jag att det är bra att svara i ett eget inlägg.

Vilken vagn har ni varit mest nöjda med? Stokken eller Bugaboon? 

Vi är i det stora hela mer nöjda med Bugaboon som vi har idag. Stokken var vi dock också SJUKT nöjda med. Den var grym så länge den fungerade men la av ganska snabbt för oss i hjulen och började strula där.. Tråkigt! Men det är en jättebra vagn och barnet kommer högt upp vilket är toppen. Vi älskade den. Bugaboon känns mer praktisk för oss just nu och speciellt när vi väntar en till då det lätt går att göra om den till en dubbelvagn. Den är lättstyrd och hjulen och däcken känns mer rejäla enligt min åsikt. Sedan får Jason bättre plats i den sittdelen än vad han fick på den gamla. Och så är den lite mer ”ombonad” och känns mysigare att sitta i  för J tycker jag. Han sover jättebra i Bugaboon exempelvis.

Har Tove tagit bort sin instagram? Är ni inte vänner längre? 

Jag och Tove är fortfarande bästa vänner och umgås varje vecka, pratar i telefon hela tiden osv =) Allt är precis som vanligt. Men ja, hon har tagit bort sin instagram. Vi får se om hon aktiverar den i framtiden men just nu vill hon inte ha den aktiv. Det har inte hänt något speciellt utan hon har valt att göra så helt enkelt.

Var har du köpt Jasons skor? 

Hans skor är UGGs och kommer från babyshop.se

Använder du löshår? Hur sköter du det?

Ja, det gör jag. Från märket hairtalk! Jag sätter om håret hos min frisör var sjätte vecka och färgar då också igenom håret ordentligt. Tvättar det två-tre gånger i veckan och använder mig oftast av produkter från DISP. Jag har värmeskydd från GHD just nu och så brukar jag torka det och locka det efter varje dusch. Lockarna håller sig sedan tills nästa dusch. Jätteskönt. Och så brukar jag använda hårvax för att hålla lockarna på plats samt lite saltvattenspray. Lägger i olja efter varje dusch med från märket hairtalk (samma som håret kommer från). Alla tips jag har fått gällande mitt hår och produkter just nu kommer från min frisör. Hon är såå duktig!

Var kommer ert porslin ifrån? 

Det mesta kommer från MATEUS.

Hur många besöker din blogg? 

Jag har cirka 40.000 unika besök i veckan. Det är helt galet mycket tycker jag. Sen vet jag att Sveriges absolut STÖRSTA bloggar har galet mycket mer men för mig är det overkligt att så många klickar sig in här för att läsa om vårt liv.

När blir huset klart? 

Vi har fått ett absolut sista datum i april men det kan såklart bli klart tidigare. Det hoppas vi på.

Hur fungerar hela processen med att bygga hus? Hur går man tillväga? 

Jag bokade ett möte med Myresjöhus och vi pratade om vad vi ville ha för husmodell, vad det skulle kosta ungefär osv. Tog med prisförslag till banken och fick det godkänt och sedan drar det igång. Vi har totalentreprenad och gör ingenting själva så vi har blivit guidade hela vägen av vår fantastiska säljare på Myresjöhus och hon har hjälpt oss steg för steg med allt som behöver göras, vad som ska skickas var, vilka papper som ska skrivas på. Det har känts så tryggt och bra och vi har alltid kunnat ringa henne och fråga och inte behövt hålla koll på speciellt mycket själva. Ändå har det varit sjukt mycket att göra så jag beundrar dom som bygger allt själva och inte har speciellt mycket hjälp från ex. en husleverantör. Och ja.. sen gör man alla val, skickar in bygglov och så väntar man.. Den tiden var jobbig. Det var mellan maj och november vi bara väntade och väntade på husleverans. Sedan levereras huset och man lägger upp byggkreditiv med banken (man lägger in alla stora fakturor där och sedan betalar man räntan på det varje månad för att sedan göra om det till ett bolån i slutändan när huset är klart).

Är du orolig över att lillasyster ska vara sjuk eller liknande när hon kommer ut? Förväntar ni er ett friskt barn? 

Ja, jag förväntar mig ett friskt barn. Man är ju aldrig säker men jag tror och hoppas att allt är som det ska med henne. Jag försöker att inte oroa mig men SJÄLVKLART (alla föräldrar vet nog om detta, haha) så är man orolig som förälder för allt och inget från att barnet ligger i magen tills det kommer ut och under årens gång. Det hör liksom till. Men allt händer av en anledning och jag tar det som det kommer. Vi håller tummarna för att vi får ett till friskt barn men oavsett vad kommer hon att vara lika älskad (SÅKLART) <3

16238025_10211844208921984_930779882_n

Mini-Jason.. <3 Snart har vi en till liten här hemma.

Kommentarer

  1. Patricia

    Hej. Jag följer dig på instagram och kikar in på bloggen då och då. Har sett att du, precis som jag följer bl.a djurens rätt. Jag är också vegetarian och resonerar väl en del som du/ni kring med att man gör vad man kan för djur & natur. Men jag måste fråga, då jag sett att du kommenterat djurens rätt bilder/videos på liknande händelser, om päls. Att Jason (vet inte om ni andra också gör det) använder Uggs? Deras ullindustri är ju hemsk :(. Jag undrar bara hur du resonerar/tänker runt det?
    Jag köper varken päls eller uggs men däremot har jag hästar och deras träns är av läder, sadlar syntet men just tränsen tänker jag så på ibland även om mitt samvete försöker blunda för det. Tycker det är svårt att balansera livet på det sättet ibland. Men just uggs har jag sett så hemska videos ifrån.. ja egentligen vet jag knappt vad min fråga är längre haha.
    Hoppas ni får en fin fredag 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag använder läder, ull, fjädrar, dun och sådant i vissa produkter. Vi äter mjölkprodukter och ägg men äter inte kött.. Tänker att alla gör sina val och gör det dom kan för att bidra 🙂 vissa använder päls och äter kött, andra använder inget från djur.. Tänker att det är upp till var och en och vi har väl någon form av ”mellanläge”. Är långt ifrån perfekt och kommer nog aldrig att bli det heller. Förstår dig verkligen <3 det ÄR svårt. Men man får tänka att man gör något iallafall och det är ju det viktigaste. För en del kanske detta något är en vego-dag i veckan medan det för någon annan är att välja bort skinn och päls. Var inte för hård mot dig själv. Gud vilket flummigt svar du fick men hoppas du förstår hur jag tänker. KRAM och detsamma <3

  2. Passara

    Hej Gabriella! När ni valde att bygga hus, fick ni först leta reda på en tomt att köpa för att sedan kontakta Myresjöhus? Eller hur gick ni tillväga med tomt osv? Kramar!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi kontaktade Myresjöhus direkt och dom hade ett par tomter lediga 🙂 finns ju inte så mycket tomt här i/runt Umeå så dom hade koll på vad som fanns + att dom ”ägde” dom tomterna, kram

  3. Andrea

    Hej Gabriella! Jag tycker verkligen om din blogg och din familj är så fin!
    Titta gärna på Uppdrag Granskning ”Hårindustrin”. Haritalk är med!
    Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish