Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Sötpotatissoppa med fetaost och rostade pumpakärnor

Ett litet tips på en maträtt som vi åt förra veckan. Det är så himla kul med soppa på hösten/vintern tycker jag. Smakar lite extra gott då och värmer sådär härligt inifrån. Du behöver: 

  • En gul lök
  • En klyfta vitlök
  • Olivolja
  • Cirka 800 gram sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • En buljongtärning, salt, peppar
  • En förpackning fetaost
  • En halv citron
  • Pumpakärnor som du rostar i stekpanna med lite salt och olja

Gör såhär: Hacka lök och vitlök och stek i olja i en stor kastrull. Skala sötpotatis och tärna den i små bitar. Lägg i den och häll över vatten och släng i buljongtärningen. Koka allt tills potatisen är mjuk och pressa i citronen. Mixa allt slätt och salta och peppra. Strö över fetaosten och pumpakärnorna. Klart!

23805587_10214650220630523_1839052280_n

Jag toppade med lite flingsalt med. Blev så gott! Soppan är ganska söt i sig och osten ger den lite salt. Alla tummar upp!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish