Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Barnmorskebesök

Jag vet inte om dessa inlägg är minsta lilla intressanta för någon egentligen men tänker att jag delar med mig ändå bara för att det kanske finns någon enstaka gravid där ute som tycker att det är lite roligt att läsa ändå, haha =) Och så är det ju roligt för mig att se tillbaka sedan då man lätt glömmer sådant här i efterhand när graviditeten är över.

Här skrev jag om besöket som jag hade i början av september om ni vill läsa det.

Och här kan ni läsa om besöket i oktober.

Och här kan ni läsa om besöket jag gjorde tidigare i november. 

Jag var hos barnmorskan i fredags igen och då såg det ut såhär:

Allmänt: Vi pratade lite om hur jag mår i allmänhet och jag berättade att jag inte mår så bra av järntabletterna jag tar. Och så pratade vi lite om lågt blodtryck som jag har och som har påverkat mig en del nu på senaste.

Vikt: Jag vägde nu 68 kg.

Blodsocker: 6,0 låg det på nu och då hade jag druckit apelsinjuice och ätit en lussebulle precis innan.

Bebisens hjärta: Allt såg jättefint ut som vanligt. när det kom till bebisen. 140 tror jag att det landade på.

Blodvärde: Blodvärdet låg okej. 116.

Blodtryck: Hade lågt blodtryck igen. Förra veckan var det bra men gången innan det var det också lågt. Men barnmorskan säger att det inte är någon fara om det är lågt. Dock så är det ju obehagligt och man kan må sjukt dåligt av det.

Mäta magen: Magen följer verkligen kurvan P E R F E K T. Jag är inte en person som tycker att man ska följa kurvor slaviskt. Det är inte livsviktigt. Det ser bara så roligt ut att magen ligger exakt enligt kurvan. Ska fota åt er nästa gång så att ni får se exakt. Är iallafall glad att allt ser bra ut med bebis och att hon växer som hon ska där inne. Det är det allra viktigaste för mig.

23667199_10214619697387461_1307274230_n23758036_10214619697547465_29696328_n

Jason och F hängde med på förra veckans besök vilket var så skönt. Jason är verkligen överallt annars och det kan bli rätt svårt för mig att ta hand om honom själv (om han inte är samarbetsvillig) när jag ska lägga mig på britsen och ta prover och sådant. Här är två bilder som jag tog på Jason medan F packade ur vagnen ur bilen. Han vill så gärna sitta i framsätet och kolla på alla saker som vi har fram i bilen, haha =) Nästa besök hos MVC har vi i början av december.

Kommentarer

  1. Em

    Jag är själv gravid med mitt första barn och beräknas få en kille en dag efter er, 15 januari 🙂 Jag tycker det är jättekul att läsa om din graviditet och hur du upplever allt då jag känner igen mig i så mycket!

  2. Cissi

    Är det järntabletterna du mår kassst av?

    Jag åt niferex i början av mina graviditeter men från mitten av graviditeterna (i de 2 senaste av 4) så tålde jag dem inte helt plötsligt. Har därför ätit från början till mitten samt efter förlossning. Jag har haft ett värde på 90, samt att även depååerna varit väldigt låga. Fick järn injektion (dropp) i armen ist.

    Då jag ej tålde tabletterna så reagerade jag ca 3h efter intag. Blev helt dov och borta, väldigt yr (inte bara av att ställa mig upp utan konstant). Mådde verkligen superilla tills jag väl spydde och sedan mådde jag bättre. Det blev BARA så då jag tog tabletterna. Samma tidsförlopp och känsla. När jag då slutade med järnet så mådde jag bra igen.

    Jag tolkade ditt yrsel och illamående som rent allmänt men kanske du kan känna igen dig i det efter tablettintag ändå? Eftersom ditt järnvärde ändå ser rätt ok ut (man bör ligga på >120) 🤔😊

    Jag fick tipset att ta tabletterna innan jag skulle sova men det fungerade inte heller. Mådde pyton, var yr å spydde på natten då ist.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Bland annat 🙂 men jag har problem med lågt blodtryck också. Tusen tack för att du delade med dig. Verkar vara så för många, just det där att man inte mår så bra av tabletterna. KRAM!

  3. Nathalie

    Men gud vad hemskt att just Fonus speglar sig i bildrutan. Såg en skräckfilm igår kväll så jag associerade nog till den…..

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish