Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Jag i tre roller

Denna lista sprider sig runt om på bloggar och jag tänkte att det kan vara roligt om jag också skriver lite kring dom olika punkterna.

Som förälder:

Jag är öm och kärleksfull rakt av. Jag är en hönsmamma som alltid sätter mitt barn i första hand, oroar mig lite för ofta och för mycket och älskar utan gränser. Jag gillar egentligen inte att leka allt för mycket men gör det såklart ändå hela tiden eftersom att Jason vill det, haha. Jag är mer för att pyssla, prata, läsa böcker, dega med play-doh, baka, måla.. Lite lugnare aktiviteter. Tur vi har en riktig buspappa här hemma som får Jason att kikna av skratt varje dag. Dom kan flamsa på i oändligheter tills båda bara faller ihop i soffan efter tusen skrattattacker. Vi kompletterar varandra fint.

Jag är den som tänker på det mesta tror jag. Ser till att det alltid finns blöjor i skötväskan, är noga med att få i honom mycket mat och mellanmål, att kläderna alltid är rena och hela. Att han mår bra, är hel och ren. Jag är den där mamman som blir tårögd av att se framsteg och är stolt över varje steg han tar genom livet. Jag är tacksam varje dag över att få vara just Jasons mamma och ser fram emot att få ge honom syskon och en vän för livet.

Jag är en kreativ mamma som tycker om att hitta på saker. Det är viktigt för mig att mitt barn har roligt och får upptäcka nya saker på egen hand men med mig som trygg punkt. Jag tycker om att visa honom nya platser, testa på nya aktiviteter, träffa nya människor och låta honom utvecklas tryggt medan jag alltid håller honom om ryggen och finns där.

Något jag behöver jobba på som mamma är min oro tror jag. Och det dåliga samvetet som jag kan känna då och då. Känslan av att inte räcka till och att jag inte duger till och från. Trots att jag alltid gör mitt bästa och allt för att han ska få komma först och alltid må bra och vara trygg, säker och fylld med kärlek och tro på sig själv.

13617532_10209837732401325_1415880837_n13599517_10209828742016571_622546645_n12325258_10208856445909776_1015378402_n

Som partner: 

Jag är den som pushar framåt och tillåter min partner att lita på sig själv och våga tro på sig själv. Ibland behöver man någon som tror på en när man inte tror på sig själv och där kommer jag alltid in. Jag är den som alltid vill ha dialog och kommunicera. Vill prata igenom dagarna, tankar, saker som ska göras. Jag gillar att prata för att det inte ska ske missförstånd och för att vi alltid ska checka av läget och ha koll tillsammans. Jag är den partnern som skriver listor för att strukturera upp vardagen och saker som ska göras eller inhandlas. Jag har koll på läget och trivs med det. Tycker om att ringa dom viktiga samtalen, betala räkningar och sådant, haha.. Gillar planering och struktur, att ha någorlunda rutiner på saker som ska göras. Jag tar ofta på mig för stort ansvar i relationen och förhållandet. Det jobbar vi på varje dag. Jag försöker jobba bort kontrollbehovet och överlåta mer ansvar till F som gärna vill ta det medan jag inte alltid tillåter. Jag vet inte varför det är så men jag jobbar på det som sagt.

Som partner har jag nog dåligt tålamod. Det behöver jag jobba på. Jag kan lätt bli irriterad eller sur och speciellt när jag är stressad.

Jag är otroligt kärleksfull och duktig på att peppa och stötta och älska. Jag visar mycket kärlek varje dag, stort som smått. Jag tycker om att ordna det där lilla extra för den jag älskar och överraska med det lilla i vardagen. Jag säger ”jag älskar dig” säkert tio gånger om dagen, visar omtanke och engagemang i det min partner har för sig. Finns alltid som stöttepelare och peppar och lyssnar och hjälper. Är vi tillsammans så är vi ett team genom allt och det tycker jag att jag visar varje dag.

13643958_10210033682339951_131652559_n

I mitt jobb:

Jag älskar att jobba med LOPPI. Jag känner att jag blir tagen på allvar och att mitt arbete tas på allvar. Det ligger mycket jobb bakom sociala medier även fast många inte gärna vill tro det. Jag lägger ner hjärta och själ i det jag gör. Jag bryr mig om att få bra resultat och att alla parter alltid ska vara nöjda med det jag har gjort och gör.

Jag tycker om att ha dialog och ifrågasätta om något inte känns bra. Jag tycker att det är viktigt att våga säga ifrån. Det har kommit till mig allt mer sedan jag blev förälder. Jag vågar stå på mig och det känns skönt. Jag tycker att det är viktigt att man vet var man har varandra när man jobbar ihop. Att man har respekt och omtanke för varandra och att man kan ta upp saker som känns jobbiga.

Jag försöker alltid göra så bra ifrån mig som möjligt. Jag ’är snabb och effektiv och försöker alltid leverera när jag ska. Jag älskar det jag gör och jag hoppas att det märks.

19578435_10213376451107081_566734766_nSandra_Rogers_Photography_(62)

Kommentarer

  1. Profilbild
    e

    Läser din blogg flera ggr i veckan, så fin blogg.
    Tänkte fråga hur du tjänar pengar på den, vill gärna också göra det, har du några tips? 😀

  2. Profilbild
    Katarina T

    Hej Gabbi. Jag undrar bara hur det går för Jason på blöjfronten? Använder han det fortfarande hela dagarna eller har ni börjat med potta? Om han fortfarande använder det, hur länge har ni tänkt att han ska göra det?Blev lite nyfiken bara hehe. Ha en fin kväll! Kram 🙂

  3. Profilbild
    Maria

    Jag är exakt som du som person när du beskriver. Jag tar alltid kontrollen över allt, hemma, relationen, steg framåt och får panik när något händer som jag inte kan styra över. Det är så jobbigt i vardagen. Jag ska förmodligen börja gå i en terapi i vår för folk med kontrollbehov (obsessive compulsive disorder) som handlar om ren kbt dör jag ska lära mig att ändra mina beteendemönster och försöka lära mig släppa på kontrollen så jag slipper känna mig stressad även om jag själv tar på mig för mycket. I resesajt att höra att det är fler som jag som också tar över för mycket hemma och i relationen. Nu är du kanske inte lika illa som jag, jag har anlag för just obc. Första steget är att vara medveten om det för att försöka kunna förbättra sig 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 ja, det är nog inte riktigt så illa för mig men jag tror precis som du att det viktigaste är att vara medveten så att man kan jobba sig ifrån "problemet" och ta sig ur det. Jättefint och SÅ starkt och bra av dig att du ska börja terapi om du känner att det är det rätta för dig. Kommer nog att ge otroligt mycket. Grym du är <3 massor med kramar 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish