Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Bara tankar

– Man kan aldrig vara nog förberedd. När jag får en stund över så läser jag gärna lite om graviditet och förlossning. Det känns bra att veta så mycket som möjligt om det som komma skall även fast jag faktiskt redan har fött barn en gång. Man glömmer snabbt, haha 😉 Nej, men det är intressant att fördjupa sig och läsa olika böcker gällande ämnet. Får frågor ibland om vad jag läste under min förra graviditet och jag rekommenderar varmt ”föda utan rädsla” (bästa, bästa boken!) och Isabella Löwengrips bok som jag tyckte var toppen. Lättsam, kul att läsa och kändes lite som en ”gravidkompis”. Just nu läser jag boken nedan.

23163618_10214495267036780_623124133_n

– Min ”mardröm” under förlossningen? Jag vill inte föda kejsarsnitt. Jag vet inte varför men det är något jag verkligen INTE vill. Jag vet att många är helt tvärtom och vill göra kejsarsnitt och det är ju också helt okej. Vi är alla olika och vill olika. Med detta skrivet menar jag INTE att det är fel att göra kejsarsnitt. Tvärtom! Allt passar inte alla och man får göra som man vill. Men för mig känns det som en mardröm. Jag vill verkligen föda vaginalt av någon anledning. Det bara är så.

– I helgen har vi gravidfotografering med @lovebyemelie. Hon är fantastisk. Sedan jag såg bilderna hon tog på Kenzas bröllop så var jag fast. Nu ska vi få äran att få upp henne till Umeå och vi ska plåta mig och magen men också hela familjen. Längtar så mycket trots att jag inte alls känner mig fin som gravid. Men det är kul att föreviga lillasyster i magen.

gabriella-58gabriella-32

När jag var höggravid med Jason i magen fotade fina @wanderings oss. Hon är också en helt magisk fotograf! Tänk att dessa bilder är två år gamla. Galet!

– Jag har fått hem ett ljus från Rapunzel som doftar väldigt gott. Som ni vet så älskar jag verkligen doftljus! Kul att få prova någon ny doft. Visste inte ens att dom hade doftljus så det var ju roligt att få ett sådant utskick.

23163493_10214495215875501_1889318267_n

– Idag lämnas vår bil in på service och jag är ärligt talat rätt nervös. Standard-servicen kostar ju runt 3500:- för oss och det vore sååå typiskt om vi var tvungna att ordna något i bilen utöver det med. Är ju tillräckligt dyrt som det är. Fy vad allt är dyrt som har med bilar att göra alltså, haha. Och vi som har planer på en till bil när jag skaffar körkort. Blir lika avskräckt varje gång det kommer upp utgifter som har med bilen att göra och tänker direkt vad vi hade kunnat göra för dom pengarna istället… =)

Kommentarer

  1. Johanna

    Inför min äldsta sona födsel (3.5 år nu) var jag så peppad på att föda vaginalt. Tyckte det skulle bli en häftig upplevelse och längtade. Dock låg han i säte och trots två vändningsförsök ville han inte flytta sig så vi bokade tid för snitt. Fick föda vaginalt om jag ville men dels är det ju en del risker med det och sen kände jag inte för att trycka ut en bebis med rumpan först, aj! Jag grät och grät och var så besviken över att behöva snittas då jag så gärna ville föda vaginalt. Men förlikade mig med tanken och måste säga att operationen gick SÅ BRA och även läkningen, amningen kom igång direkt och anknytningen också. Nu har jag fått uppleva mon efterlängtade förlossning med andra barnet Och den skulle jag kunna göra om anyday = drömförlossning och en fantastisk upplevelse!
    Skulle jag nån gång få fler barn skulle jag önska att få föda som sist men det är skönt att veta att OM det blir snitt kan det faktiskt också bli en jättefin upplevelse ♡

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår 🙂 <3 tack för att du delade med dig. Fantastisk du är som tog dig igenom det!! 🙂 <3 underbart att du fick en sådan bra förlossning också och att du upplevde det så fint. KRAM

  2. Emelie

    Hej,
    Tack för en bra blogg.
    Brukar inte skriva kommentarer på bloggar men var tvungen att flika in här..
    Visst det kan verka som mycket pengar att få servat bilen men faktum är att det går åt reservdelar till bilen, reservdelspersonalen som beställer reservdelarna och ska lämna delarna till mekanikern ska ha lön. Mekanikern som ska arbetar på bilen lägger x antal timmar på bilen och ska ha lön. Annan övrig personal såsom verkstadschef samt kundmottagare ska ha lön för sitt administrativa arbete.
    Samt då lokalkostnader och annat som tillkommer.
    Jag jobbar själv som kundmottagare och har stor insikt i detta och därmed har jag förståelse för detta både ur kundens perspektiv samt ur verkstadens perspektiv.
    Jag berättar alltid för mina kunder omfattningen av den service tex vad som kontrolleras på bilen samt vilka delar som har bytts och även ex andra tilläggsarbeten såsom rostskyddskontroll etc. och får då en helt annan reaktion av dem än om jag bara säger servicen kostar 3500;- då tänker man som kund dem ska bara byta motorolja och filter för dem pengarna.

    Jag vill önska dig en fortsatt fin dag
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej, tack för fina ord! Åh, det förstår jag såklart. Är ju likadant med frisörbesök och allt sådant med. Förstår såklart att det kostar som det gör av en anledning men tycker ändå att det är mycket pengar att lägga på just en bil, haha 😉 KRAM <3 detsamma!

  3. Anette

    Ångest över bilrelaterade kostnader! 🙈

    Vi har lagat ena bilen för 2500 kr, Den funkar fortfarande inte.. och den andra ska serva imorgon.. 6500 kr.. och nya däck.. och .. och.. och .. man får ju mardrömmar av det! Men är man tvungen att ha dem så är det ju bara att gilla läget 👎

  4. Bella

    Förstår ångesten över bilen!!
    Mellan Augusti och oktober har vi fått lämna in bilen 3 gånger samt köpa nya däck för totalt 17000 kronor! 😩 Så tråkiga pengar att lägga!!

  5. Lisa

    Min mardröm blev verklighet när jag fick barn i december. Ville verkligen inte föda med kejsarsnitt men det blev så😔 Jag var så taggad att få uppleva en förlossning och läste på och sen en månad innan bf upptäckte barnmorskan att bebis låg i säte. Dom försökte göra vändningsförsök 3 gånger men min lilla dam var envis… hade bra bäckemått men enligt tul var hennes huvudomfång för stort för en sätesförlossning. Så blev ett kejsarsnitt 1 vecka senare. Är nu rädd inför att skaffa barn igen eftersom jag inte vill va med om samma sak, men tar väl en tid att bearbeta och nu i efterhand är det ju såklart viktigast att hon kom ut säkert och mår bra:)
    Förstår din rädsla för kejsarsnitt. Hade och har exakt samma tankar.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 du är fantastisk som tog dig igenom det! Beundrar dig <3 Och du har helt rätt. Det viktigaste är ju att det gick bra. STOR kram <3

      1. Lisa

        Åh vad fin du är. Tack! Aldrig någon som sagt att man är fantastisk för att man gått igenom ett kejsarsnitt. När man berättar att det blev kejsarsnitt är det som att ingen vill veta mer för att det inte är lika intressant som en vaginal förlossning. Tack!

  6. Jessica

    Hej Gabbi!
    Tänkte fråga om ni tänker filma er nästa förlossning? Alltså göra en förlossningsvideo?
    Och om ni gör det, kommer du dela den på YouTube då?
    Älskar din blogg <3

  7. Elin

    Hej. Har själv fött två barn. Var också helt inne på att föda vaginalt och det fanns vid första barnet inte i min värld att det skulle bli något annat än en vaginal förlossning. Tyvärr slutade förlossningen med min dotter med ett akutsnitt pga hotande syrebrist hos henne, hon föddes i v42 och vägde bara 2800 gram. Min andra förlossning i år med min son slutade tyvärr med urakut snitt och stor blodförlust. Jag måste dock säga att jag är så glad över sjukvården idag. Hoppas din förlossning blir som du önskar ( skräms inta av mina förlossningar)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för att du delade med dig. Svarade på fel kommentar först fast jag egentligen skulle svara på din. Därför blev svaret så konstigt först, haha.. Förlåt för det <3 Jag är också sjukt tacksam över det! Vi är i trygga händer i Sverige och det är fantastiskt. SÅ bra att allt gick bra för er trots omständigheterna. KRAM<3

  8. Jessica

    Känner lika dant. Mitt 3:e barn. Haft en jobbig FL och en enkel FL om man endast ser till FL. är rädd att föda vaginalt men ännu räddare för snitt. Så jag hoppas verkligen de kommer gå bra vaginalt 🤰🏼🌸

  9. Kajsa

    Skulle rekommendera att leasa en bil! Då slipper ni allt rumtomkring en bil. Visst betalar man en fast mån avgift men samtidigt ”slipper” ni alla problem osv.. bara lämna in på verkstad eller service utan att betala.. eller ja det är väl inräknat men ni kanske förstår. O så kan man byta bil var tredje år 👍🏻😉 smidigt! O så tappar ju bilar värde iaf..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi leasade bilen vi har nu till en början men köpte av den efter ett tag 🙂 <3 kändes skönt att äga den! Men leasing är sjukt smart och bra, kram <3

  10. Helena

    Förstår dina tankar kring förlossningen. Jag hade också bara en tanke att föda vaginalt med första barnet men det blev pga omständigheterna urakut snitt. Vilket jag idag är tacksam för annars hade varken jag eller sonen överlevt. Med lillasyster som kom 18 månader senare valde jag kejsarsnitt pga upplevelserna kring första förlossningen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår. Så bra att allt gick bra och att du fick en sådan fin upplevelse av det och ville ha det igen 🙂 <3 tur det finns alternativ för alla om hur man vill föda, kram <3

  11. Maria

    Samma här. Vi leasade en bil i januari 2017 och i september blev den påbackad rejält. Nu kom den tillbaks från lagning ich gissa vad jag gör i panik på en full parkering råkar skrapa ena framsidan. Blir så trött haha. Man får ändå tänka att materiella ting är så lite värda jämfört med annat. Men frustrerande är det så förstår din känsla!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men huvva 🙁 förstår det.. Det är verkligen en utgift det där med bilar.. Och speciellt om något händer. KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish