Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/-

– Min mage kliar hela tiden. Förstår inte varför! Det har gått lite i perioder fram och tillbaka men nu vill jag bara klia hela tiden. En av mina vänner sa att det betyder att man får bristningar men hittills har jag inte fått några trots den hemska klådan.. Kan ju bero på huden spänner så mycket och att jag varit slarvig med att smörja in mig. När Jason låg i magen var jag såå noga med att smörja varje kväll men nu hinner jag inte på samma vis.

+ Jag har funnit en ny téfavorit som jag bara älskar. Det är ett yogi-té som heter ”black chai”. Mmm vad gott det är och jag har druckit upp nästan en hel förpackning på en vecka.

– Jason fick massor med små röda prickar i ansiktet (runt mun och näsa främst) på grund av kylan ute och att han var så snorig under längre tid när han var krasslig för någon vecka sedan. Jag smörjde och smörjde som en tok men det blev typ inte bättre.. Han besvärades inte alls av det men det såg så ont ut. Nu är det som tur bra igen men jag vet att vi kommer ha fler liknande prickar nu inom dom närmsta månaderna. Det blir ju så på vintern.. Åh, alla dessa hudproblem som kommer och går under dom kallare månaderna. Man vill bara att han ska komma undan men det är ju samma med min hud.. Måste smörja in händerna varje dag om jag inte vill ha sådana där torra , röda prickar över hela fingrarna.

+ Husleverans, husleverans, husleverans!! Förstår ni att det är det enda som snurrar i mitt huvud just nu!? Jag är så taggad och nu är det verkligen riktigt nära på riktigt. På måndag kommer vårt hus! F fick som sagt inte ledigt men däremot har han löst så att han börjar lite senare vilket blir toppen. Tror ändå inte vi hade orkat stå där hela dagen (eller vi föräldrar hade säkert orkat men för Jasons del blir det nog lite svårare).

– Förra helgen när jag ville gå och lägga mig tidigt så hade grannarna världens mest högljudda fest.. Vad är oddsen? Jag var helt slut och vi bor i ett sådant där gammalt hus där man hör varenda ljud genom väggarna. Så ni kan ju tänka er att det kändes som att jag var i samma rum som dom typ.. Och man vill ju inte gå och ringa på heller när det verkligen är SÅ sällan folk är högljudda där vi bor. Har varit två fester här sedan vi flyttade in i våras liksom. Man vill ju inte vara den jobbiga grannen helt enkelt.. 😉 Så jag får gnälla av mig här på bloggen, hihi. Hoppas vi slipper fest denna helg och får sova lite bättre.

+ Mina gravidtights som jag har inhandlat på H&M (efter tips från er) är det bästa som har hänt mig under denna graviditet. Tack, tack, tack till alla er som pratat gott om dom. Älskar att dom är sköna och inte klämmer åt någonstans.

17199019_10212225110084275_2014392386_n17160379_10212225109924271_288963313_n

Två bilder på oss från förra året =) Längtar tills snön lägger sig som ett riktigt lager så att det inte bara är slask och blött överallt.

Kommentarer

  1. Magdalena

    En liten kommentar angående klådan.. jag hade mycket klåda under min graviditet och utvecklade nästintill eksem under armarna. Det kliade mycket på magen också och på andra ställen på kroppen men jag fick inga bristningar. I princip samma stund som dottern föddes försvann klådan och den torra huden under armarna. Jag är därmed helt övertygad om att detta var hormonellt för mig, och att klåda inte alls behöver vara gravidklåda (som har med annat att göra) eller att man kommer att få bristningar. Vi reagerar alla otroligt olika på hormonell förändring i kroppen. Jag har för mig att du nämnt att du fick svamp på tungan under din förra graviditet. Det fick jag med 😏
    Fick vår dotter några veckor efter ni fick Jason 💜 Har följt dig sen du var gravid då och tycker du är en grym förebild för alla tjejer där ute!! Lycka till med nya familjemedlemmen!! Massa kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är nog sjukt mycket som är hormonellt.. Galet egentligen hur mycket som händer i kroppen så det är inte så konstigt.. <3 Vad "kul" att du också fick det. Vet att det är vanligt att få svamp i underlivet när man är gravid men på tungan hade jag aldrig hört talas om. Det är så obehagligt att ha, fy! Skönt att veta att man inte var ensam om det 😉 Och vad kul att våra små är lika i ålder, det är såå mycket som händer nu! STOR Kram och tusen tack <3<3 du anar inte hur glad jag blir för så fina ord<3

  2. Sigrid

    Hur lång tid tar det efter husleveransen tills de fått upp ”skalet”. Kommer det som en färdig byggsats liksom så att det går väldigt fort?:)

  3. J

    Min mage kliade från och till från vecka 25 och jag fick bristningar sen i vecka 35, fick inte en enda första graviditeten så det var lite surt. Dom såg ut som små åderbråck. Men nu så syns dom knappt 3 månader senare och det var inte en som stor katastrof som jag först trodde. Annars så kan det också vara att det spänner så och att det är lite torrare luft där uppe i norr. Jag hoppas att det lättar snart i alla fall, minns att det var jättejobbigt!

  4. Karin

    När jag var gravid minns jag att det kliade så jag höll på att bli tokig och jag hade hört att det betyder att huden töjs ut och bristningar är att vänta. Fick dock inte en enda bristning. Men jag kliade aldrig för det tipset hade jag fått, utan smörjde istället. Tror inte att det gör varken till eller från egentligen men det känns ju skönt att smörja när det kliar i alla fall.
    Apropå prickar och vinterhud så blev jag så mycket känsligare mot vinterluft och olika produkter efter graviditeten. Det hänger ihop med åldern också. Har aldrig haft eksem men efter 35 händer nåt med huden och jag kan bara använda apotekspridukter nu. Eucerin aquaphor till barn (och man) är bäst på vintern! Lycka till med allt!

  5. Lovis

    Min mage kliade också väldigt mycket även om jag smorde mig eller ej. Jag fick inga bristningar. Har hört att magen kliar för att huden späns ut så mycket. Kram💕

  6. Maria

    Det kan vara torrhet – jag bor i Umeå och har den senaste veckan blivit så sjukt torr, det har blivit kallt snabbt – men som en annan nedan är inne på också gravidklåda. Min svägerska hade det med sitt första barn, mer och mer mot slutet (till slut kunde hon knappt sova), men det gick över direkt efter förlossningen! Så skumt med alla konstiga biverkningar man kan få av graviditet. Hoppas du slipper allt för mycket klåda!

  7. Sara

    Hej fina du! Jag måste bara tipsa om en superkräm från Weleda; calendula wind & weather cream heter den. Det är en kräm som man smörjer på bebis i ansiktet innan man går ut så blir det liksom som en skyddande barriär. Jag har använt den på båda mina små barns känsliga hud under vinterhalvåret och den har gjort underverk 🙂 kan vara värt att kolla upp! Kram

  8. Linn

    Tips, smörj med Weledas weather cream. Tycker den är toppen att ha på kinder mm på barnen på höst/vinter. Finns bla på hälsokosten.

  9. Ebba

    Hej Gabriella! Har läst din blogg hur länge som helst och när jag skrollade igenom din instagram så insåg jag att jag har inte sett en ända bild från ditt och fjodors bröllop! Hur kommer det sig?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej Ebba! Vi gifte oss bara vi två med präst och vittne så för oss är det väldigt privat. Har delat få bilder så om du letar noga hittar du dom. Ha en härlig helg!

  10. Cassandra

    Oh den där klådan hade jag också. Tror huden spänner sig. Jag fick dock bristningar i vecka 24. 🙁 Hade även klåda på låren och armarna speciellt när jag var kall. Hemskt jobbigt. Hoppas det blir bättte snart. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är nog så <3 kan vara olika för alla tänker jag.. så det är så svårt att veta varför det kliar på just en själv. Kram kram och tack fina du <3:)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, så kan det ju vara 🙂 Igår kliade det inte alls och i förrgår kliade det som tusan, haha.. Googlade dock på graviditetsklåda och det låter mycket värre än det jag har. Men kanske finns i olika grad, kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish