Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker jag bara måste göra en gång i veckan

– Byta sängkläder! Det är verkligen ett måste för oss att göra varje helg. Hade gärna gjort det ännu oftare egentligen men orkar inte nu när vi inte har egen tvättstuga. Hur ofta ”ska” man byta egentligen? Jag tycker en gång i veckan känns lagom.

– Sitta under en filt i soffan och bara skrolla igenom alla mina favoritbloggar. Det fanns en tid där jag hade all tid i världen till att läsa bloggar. Dag efter dag. Men den tiden finns oftast inte idag och nu lägger jag hellre min tid på att mysa med F i soffan på kvällen efter jobbet eller att.. sova.. Haha, livet som småbarnsförälder 😉 Hinner ju såklart gå in en snabbis från mobilen ibland men det blir ingen långläsning direkt. Men en gång i veckan brukar jag unna mig en timme för mig själv och en kopp té och läsa ikapp.

– Ni kanske tycker att jag är jättekonstig men jag dammsuger alltid ur vagnen och torkar bort matrester (kan bli rätt kladdigt från klämmisar eller fruktbitar, haha) en gång i veckan. Vill så gärna hålla den någorlunda fräsch för både min egna och Jasons skull. Går ju snabbt att dammsuga och torka av gör jag bara med våtservetter.

– Skriva matsedel inför kommande vecka. Tycker det är så kul att klicka runt bland olika recept och hitta nya rätter att tillaga.

– Precis som med bloggar så vill jag gärna ha en stund varje vecka till att klicka runt på hemnet. Gjorde det varje dag förut men nu hinns det inte alls med.

– Ha i inpackning. Mitt hår är ett sådant där frissigt hår. Det blir lätt torrt och livlöst och kräver sin återfuktning iallafall en gång i veckan.

– Och så ansiktsmask med. Och att få peela ansiktet. Bästa känslan i världen efteråt tycker jag. Jag blir som en ny människa.

– Jag brukar kolla kontoutdraget varje söndag. Så har jag koll på hur mycket vi har spenderat under veckan och om vi ligger ”i fas” med ekonomin (vi planerar alltid månad för månad). Brukar sedan tänka till lite för hur vi ska lägga upp nästa vecka rent ekonomiskt så att vi fortsätter följa månadens budget. För oss är det omöjligt att bestämma att vi ska spendera exakt en viss summa varje vecka och därför försöker jag bolla lite med det vecka för vecka. En del veckor går det mer och en del mindre men i slutändan så lyckas vi i 90% av fallen hålla månadens uppsatta budget.

– Skura golven. Nu är det dock oftast F som gör det här hemma men det gör vi alltid en gång i veckan. Dammsuga gör jag varje dag, haha.. Det behövs med barn och hundar i en liten tvåa.

– Ta en långdusch. Brukar låsa in mig i badrummet när F är hemma på helgen en gång i veckan och bara vara för mig själv där inne och tända lite ljus, njuta av värmen från vattnet.. Det är en av mina bästa stunder på hela veckan.

17742176_10212489645337491_122125567_n

Kommentarer

  1. Cissi

    Jag läste någonstans att många byter handdukar och sängkläder alldeles för sällan. Så stod de även hur ofta man bör byta. Tror det var 1ggn/v på sängkläder.

    Vi byter handdukar dagligen då det behövs när man är 6personer. De blir snabbt blöta/fläckiga. Badlakan 2-3ggr/veckan. Sängkläder byter vi oxå 1ggn/v, om det inte behövs oftare (pga kissolycka, snorig barnnäsa osv) 😊

    Jag får äckelchock då jag hör om dem som byter 1ggn/månad eller mer sällan. Tänk alla hudavlagringar, kvalster, nattsvett m.m. Det är vidrigt då man även SER och känner smutsen på lukten. Då är det riktigt lortigt 😝

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish