Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Sjukstuga

Hej fina <3

Hoppas att ni mår bra. Vi har fortfarande sjukt barn här hemma.. Blir det inte bättre till imorgon så får vi kolla upp det. Ska ringa 1177 idag med. Tror dock att det är lugnt egentligen då vi har haft två olika förkylningar här hemma i omgångar och Jason blev frisk i ett par dagar och sedan sjuk igen. Jaja.. Bättre att dubbelkolla för att vara på den säkra sidan. Jag mår inte heller 100 idag faktiskt och vaknade med ond hals och täppt näsa. Tror att man är känsligare mot sjukdomar när man är gravid – kan det vara så? Det känns så iallafall.

Idag står lite jobb på schemat och sedan ska jag bara vila, ta en lång dusch ikväll och mysa med magen. Igår fick jag faktiskt en stund över i soffan där jag bara satt och klappade magen och andades ut. Det är vid sådana tillfällen jag förstår att jag är gravid på riktigt. När jag bara kan släppa allt annat en stund och fokusera på bebis sparkar och rörelser. Det är så himla häftigt att det faktiskt växer någon där inne.

Annars har jag och F haft det rätt tjafsigt nu dom senaste dagarna.. Jag är känslig, tung och trött för det mesta, har mycket med både jobb och Jason om dagarna. Han behöver jobba om dagarna, hundarna kräver sin tid.. Jag sover dåligt då jag vaknar upp ofta under nätterna och har svårt att finna ro och somna om. F har också sovit få timmar under en period då det varit så mycket annat som ska göras och ordnas kvällstid efter att han slutat jobba. Det är också mycket med huset nu som ska ordnas och det regnar in fakturor på alla möjliga belopp från olika ställen. Det hör ju såklart till och jag är tacksam över husbygget men det är ändå en stress som ligger på med byggnadskreditiv, byggström, pengar som ska ut åt alla håll.. Glad över att vi inte gjort något själva eller ska göra något själva i huset iallafall. Förstår inte hur folk klarar av det (det är sjukt bra gjort!!) när det är tillräckligt mycket jobb med att ha totalentreprenad som vi har. Vill bara att huset ska vara klart så att man får samla alla utgifter i ett bolån och betala ”som vanligt” varje månad. Allt känns så upprivet när det är såhär på något vis. Nej huva. Vi vet ju att det vänder snart igen men det är jobbigt att tjafsa och gå varandra på nerverna på grund av trötthet och stress. Och all sjukdom vi haft på senaste på det.. Är så himla tacksam över att vi i slutändan ändå alltid kan finna styrka i varandra. Skickar massor med pepp till alla er småbarnsföräldrar som är i samma/liknande situation. Det är inte alltid lätt men man får kämpa på tillsammans och hjälpas åt dag för dag. Vi är grymma och gör ett jättejobb varje dag!! <3

22773577_10214420296362560_67374421_n

Vi kan iallafall glädja oss åt att det är 13 dagar kvar tills husleverans idag. Det är faktiskt riktigt nära! Efter denna vecka kan vi börja nedräkningen på riktigt.

Önskar er alla en fin dag också förresten. Hoppas ni klarat er från all sjukdom och förkylning hittills i höst. Kram!

22809623_10214420255601541_210836989_n

Jason och Zelda gosade i soffan igår framför en film. Annars höll vi mest på med play-doh inomhus hela dagen. Vi var ute en sväng men det känns av att han behöver vila och vill vara hemma. Så då är vi det också.

22752820_10214420255201531_1351884724_n

Magen i vecka 29 som vi gick in i igår. Bebis väger 1,26 kg nu i början av veckan och 1,4 kg vid veckans slut. 35 cm lång och har stor chans att överleva utanför magen nu. Vi har också gått in i tredje och sista trimetern nu. På tal om något helt annat så längtar jag SÅ efter ljusa soffor. Vi hyr ju en bostadsrätt (möblerad) i andra hand nu i väntan på huset och det är jobbigt att inte ha sina egna möbler kan jag tycka..

22811185_10214420255401536_135589250_n22809848_10214420255441537_539024970_n

I söndags åkte vi och handlade massor med play-doh och kritor på ICA. Bra att ha lite extra nu när mini är krasslig och behöver vara inomhus så mycket.

22752796_10214420255641542_303107631_n

Och middagstips! Såå gott var detta! Och enkelt. Vi åt det i helgen =) Jag stekte bitar av morot, zucchini, röd paprika och purjolök i olja och hällde över krossade tomater, lite vatten och smulade i en buljongtärning. Klippte i massor med färsk oregano och la i ett paket avsköljda svarta bönor. Smakade av med salt och peppar och serverade med ris. Ljuvligt gott och kändes så fräscht men samtidigt väldigt matigt. .

Kommentarer

  1. Hanna

    Du har helt rätt, man blir lättare sjuk när man är gravid och dessutom redan har ett barn sen innan. Nu när jag väntade andra barnet och med min äldsta som går på förskola (drar hem massa baciller) vart jag sjuk såå sååå mycket. Åkte på allt, magsjuk två gånger. Frågade min barnmorska om det, och hon sa att det är kroppens sätt att inte stöta ifrån fostret, där av är man mer mottaglig för sjukdomar. Häftig hur kroppen fungerar 😊 nu är jag mig själv igen efter denna graviditet.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det kanske är så.. Känns som att det är så iallafall.. Att immunförsvaret blir lite nedsänkt. Ja, men gud vad häftigt! Hade ingen aning <3 kram kram

  2. Helene

    Tack för att du delar med dig av såna dagar <3 Det hjälper mycket att läsa när man själv haft lite jobbiga dagar med stress och tjafs. Ibland behöver man bara ta det lugnt utan en massa måsten. Det var längesen jag kommenterade men läser din blogg varje dag och blir mycket inspirerad! Kram <3

  3. karoline

    Hej,

    Vi är exakt där ni är i dag… Vår tvååring har örin och ögoninflammation, ocg sover inte på nättarna. Samtidigt har jag varit super förkyld och tät i tre veckor. Och har bf om 6 dagar.. Super jobbigt och stressande för relationen också!! Krya på er!

  4. Simona

    Lite nedsatt ininförsvar kan man säkert ha. Jag fick vaccinera mig mot magsjsuka när jag var gravid senast. Då jag var beräknad till den 11 jan (han kom dock 19 dec) an just feb anledningen och att det inte är så bra att bli magsjuk/vinterkräksjukan när man är el Prego. (Vet att du är förkyld och inte kräksjuk!)
    Hoppas du mår bättre snart!

  5. Cissi

    Vilket härligt inlägg! Ärligt och..precis så som livet är ibland!

    En graviditet är en påfrestning i sig för kroppen. Sedan är det en hel del stress ni går igenom nu med bygget, alla räkningarna därtill, allt inför lillasysters ankomst, framtiden i allra högsta grad + småbarnsvardag med dålig sömn och jobb på det. Stress påverkar immunförsvaret negativt. Brist på återhämtning i form av ro och sömn påverkar. Dessutom är det höst då alla förkylningar, magsjukor m.m. härjar som mest så det är inte konstigt att ni är extra påverkade av sjukor just nu 🙁 Då barnet pillar och äter på allt samt klättrar på dreglande kompisar så härjar smittorna vilt. Det är en enda stor förkylning under tiden då barnet är 1-3år tycker jag 😝😂

    Krya på er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men visst är det så.. <3 det kan bara bli fööör mycket ibland. Iallafall för mycket för att man ska orka med att ge 100% i relationen. Men man vet ju vad det beror på och får kämpa sig vidare tillsammans. Haha förstår dig 😉 KRAM <3 och tack

  6. Sara

    Nää tror inte de spelar nån roll om man är gravid eller inte när de kommer till virus/infektioner nu i hösttider med förkylning m.m Alla här hemma utom jag har vart dunder dåliga. Men inte jag som ä gravid. Å massa folk runt om mig har oxå influensan from hell. De är nog mer sannolikt att man är mer mottaglig beroende på hur man mår i kroppen överlag… krya på er..

  7. Amanda

    Åh vad tråkigt med så mycket sjukdom på sista tiden! Det är verkligen så jobbigt att se sina små inte må bra och extra jobbigt när man själv blir sjuk samtidigt 😔 låter bra att ringa 1177 och dubbelkolla!
    Och du har rätt, det är lättare att dra på sig sjukdomar när man är gravid. Immunförsvaret är sänkt för att kroppen inte ska stöta bort fostret vilket i sin tur gör att man blir mer infektionskänslig!
    Hoppas ni får friska snart, kram!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är jobbigt 🙁 <3 skönt att höra att det är så.. Känner verkligen av att mitt immunförsvar är sänkt. Häftigt att det är därför. Hade ingen aning <3 kram och tack finis

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish