När man rensar ur kylen på det som blivit över från olika middagstillfällen så kan det se ut såhär. Ris, sojafärssås, kokt färsk broccoli (älskar att koka färsk broccoli, det är såå gott) och massor med örtsalt på. Jag kan typ äta allt just nu känns det som. Och det smakar lika gott oavsett. Jag älskar mat, haha.
Kommentarer
Jag har ett bra middagstips! Kallopps!
Vi gör bara mat för dagen så det här är för 4 pers, bara dubletta för mer.
1 påse quornbitar (jag delar dom på mitten dessutom)
2-3 morötter som du slantar
2 gulalökar, hacka
2 msk vetemjöl/maiziena
5-6 lagerblad
Ca 10 kryddpepparkorn
1 buljong
Salt & peppar
Fräs lök & quornbitar i olja. Strö på mjölet och blanda runt. Tillsätt vattnet och tillsätt morötterna, buljong + kryddorna. Låt puttra på svagvärme tills konsistensen är ”kaloppsig”, tillsätt mer vatten om det blir för tjockt.
Koka potatis på sidan som tillbehör. Vet att visa kokar den i kalloppsen men det blir inte lika gott..🙈 min 3 åring och 1 åring äter alltid hur mycket som helst!
Men muums så gott 😀 jag tål dock inte quorn längre (vet inte varför men får såå ont i magen av det) men ska helt klart laga detta fast med ex. sojabitar istället. Tack för tips, kram!! <3
Vilken sojafärs/quornfärs är bäst tycker du?💕
Hälsans kök 🙂 kram <3
Ser verkligen gott ut i alla fall :). Tycker också om kokt broccoli :).
Ja, det är så gott, kram <3