Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Jason just nu

Har fått mycket frågor om Jasons utveckling och som ni vet så vill jag ändå hålla mycket av hans små egenheter för oss själva. Ju äldre han blir ju mer egen blir han och desto mindre av honom vill jag visa och berätta om på något vis.. Har ju bloggat om det förut här.  =) Men jag kan dela med mig av lite nytt som har hänt:

– Han staplar HÖGA torn av klossar. Och då menar jag verkligen galet höga. Stapla klossar har han ju gjort väldigt länge men nu är det på en helt annan nivå och han kan verkligen bygga ett torn som gör mig galet imponerad, haha.. Vet inte ens om jag skulle kunna stapla så många klossar på varandra utan att dom rasade 😉 Bygger även olika mönster och former med klossar och det är så kul att se honom testa sig fram och skrika ”neeej” när det han byggt väl rasar.

– Han säger hej och hejdå till allt och alla. Det är jättekul och man märker att folk blir väldigt glada av det. Spelar ingen roll om någon går förbi vagnen bara eller om det är någon vi känner. Alla ska hälsas på! Och sen ska man också säga ”hejdå”

– Går alltid till toaletten om han är bajs/kissnödig och vi är hemma. Oavsett om han har blöja på eller inte. Man skulle nog kunna säga att han är helt blöjfri hemma då han oftast inte gör något i blöjan utan alltid springer till badrummet och vill ha hjälp att kissa/bajsa. Tänker att vi drar igång med riktig potträning när lillasyster är här och F är hemma så kanske han blir helt blöjfri. När blev era barn helt blöjfria? Hur gick ni tillväga?

– Klär på sig själv när vi ska någonstans och klär även av sig i hallen när vi kommer hem. Han har förstått det där med när kläderna ska på och när dom ska av. Han kändes genast så mycket större när han började göra så.

– Han älskar Timbuktus musik, haha. Han blir verkligen så glad av den och bjuder på dans och sång  =) Det började med att han tyckte om sången i Alfons-filmen. Ni vet den där filmen där det handlar om en trollkarl där Timbuktu har gjort en av låtarna. Efter det började jag starta just den låten på youtube och sedan insåg vi hur mycket han gillar typ alla låtar av honom. Jättekul då han faktiskt också heter Jason om jag inte är helt ute och cyklar, haha.

– Kan knäppa fast sig själv i vagnen och även knäppa loss sig själv. Blev så imponerad första gången jag märkte att han knäppte fast sig själv. Han sätter rätt spänne i rätt hål och vet liksom hur det ska vara. Låter kanske fjantigt men ni som är föräldrar vet hur lätt man blir stolt över sitt barn och alla små framsteg 😉

– Han väcker oss alltid snällt nu. Oftast ligger han kvar och vilar i sängen säkert en halvtimme eller mer efter att han har vaknat. Han klappar snällt på kinden eller i ansiktet (istället för hårda slag som han kunde bjuda på förr ;)) och pussar och säger ”mammaaaa” eller ”pappaaaa”. Och så ligger han kvar under täcket och gosar och vill hålla handen. Jag njuter av dom stunderna nu för man vet aldrig när dom blir annorlunda. Allt går ju i perioder och fram och tillbaka så snabbt. Men det är så mysigt att bli väckt snällt och att inte behöva kasta sig ur sängen, hehe.

– Lyssnar mycket bättre. Man märker att han verkligen förstår det mesta vi säger nu och det är häftigt. Jag längtar tills han kan prata mer. Det är en mäktig känsla att kunna kommunicera med sitt barn.

14555695_10210650721285539_1895730084_n

Kommentarer

  1. My

    Mina barn har blivit blöjfria vid 2 år, 1 år och 9 månader och 1 år och 10 månader. Alla har hunnit bli blöjfria inför att syskon har kommit. Vi började med blöjfria på nätterna och gick då automatiskt över till att träna på natten. Våra barn har aldrig ätit välling eller liknande då det oftast är det som fyller blöjan på natten. Då märker man när dom lärt sig knipa och kan på så sätt gå upp på morgonen och kissa på pottan direkt. Sen har det bara rullat på för vår del. Nu väntar vi en 4 och Hoppas det går lika smidigt som alla andra gångerna.

  2. Hannele

    Dom var 3 och 4 år när dom slutade med blöja,
    Vi tränade, pratade om att gå på toa och vara utan blöja och det ville dom testa och självklart så hände det lite i byxan då och då i början men det var ju inte hela världen och inte lätt att komma ihåg heller att gå på toa när man var van att ha blöja och vi frågade rätt så ofta om dom behövde gå på toa och ibland så gick dom dit helt själva också.
    På bvc fick såna där skydd till sängen ifall det hände olyckor men vi hann bara använda några stycken sen så var dom helt blöjfria.
    Vi väckte dom på natten också och frågade samma sak också.

    Vi fick rådet alltså att fråga barnen om dom behövde gå på toa för dom skulle träna in att göra det automatiskt att göra det själva r det var dags men som sagt många ggr så gick dom på toa helt själva utan att vi ens hade frågat 😊

  3. Nathalie

    Vår son blev helt blöjfri vid 1 år och 10 månader, han var som Jason och ville själv gå på toaletten. Då tänkte vi att då är det bara passa på! Jag vet så många som inte ”orkat” gå med barnet på toa jämt och låter barnet kissa/bajsa i blöjan trots att det säger till innan. Och SEDAN när det passar föräldrarna så har barnet oftast tappat intresse och då kan det ta ett år innan barnet är ett dugg intresserat igen. (obs! Menar absolut inte att ni gör så eftersom att ni låter honom gå på toa även när han har blöja 🙂 )

  4. Cissi

    Njut av den här perioden då han kan (läs vill) klä av/på sig själv för det är övergående 😂😝😜

    Skönt att få vakna till ett lugnt barn ☺️👌

    Å det är så sött då dem säger hej/hejdå till omgivningen. Vår 4åring hade en period då han frågade okända (tex personal i kassan/butiken) ”vad heter du?” Vi fnitttrade och kände oss så stolta, och lite pinsamma på samma gång då han hux flux började prata med någon okänd 😂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Är nog olika för alla 😉 haha men sötnos! 🙂 det är ju så charmigt 🙂 kram fina du och ha en underbar helg<3

  5. Angelica - viktresa (-16,7kg), föräldraskap och inspiration

    Vår son blevblöjfri i början på september. Sa bara till honom att nu är blöjorna slut så nu får du börja gå på potten/toan och använda häftiga kalsonger och det gick bättre än vi trott. Använde inte ens nattblöja då jag personligen tycker att det hämmar lärningen att sluta med blöja. De första 3 dagarna var det inget kissa i kalsongerna, inte ens under natten. Sen blev det 2-3 olyckor första veckan och 2 olyckor andra veckan sen kunde han säga till själv när han var kiss- och bajsnödig. Idag behöver man inte fråga nåt utan säger till själv. Han blir 4 nu i slutet på oktober =)

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish