Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker jag vill göra..

..Gå på date med min man! Har vi tur så får vi till det lite oftare nu framöver. Älskar att gå ut och äta med honom och bara prata om annat än vardagen och vad det blir för middag. Tycker lätt att det kan bli så på vardagarna. Vi kommer på oss själva otroligt ofta med att inte prata om ”normala” saker utan bara om vad som ska och behöver göras. Alla dessa vardagsmåsten alltså, haha.. Ikväll ska vi som sagt faktiskt ut och äta, bara vi. Farmor är barnvakt ett par timmar. Såå glad.

..Äta en hel chokladkaka. Jag har verkligen ingen gräns när jag väl har börjat. Jag och F delade på en sådan där stor chokladkaka från Marabou i helgen och nu är jag sugen igen.. Skulle på riktigt kunna trycka i mig en hel sådan ensam utan problem 😉

..Jag vill testa att göra pumpasoppa! Laga mat med pumpa över huvud taget känns så nytt och spännande. Jag har aldrig gjort det men vet att det är väldigt gott då jag blivit bjuden på det förut. Har ni tips på goda rätter med just pumpa eller någon smarrig soppa med det i? Tipsa gärna i kommentarsfältet så kanske vi provar det receptet i nästa veckas matsedel.

…Jag skulle vilja tipsa er om diskmedel i pulverform! Vi har alltid köpt vanliga disktabletter till diskmaskinen men i samband med at vi flyttade hit så började vi med pulver då det kändes som slöseri med sådana i en så pass liten maskin som vi har. Har seriöst aldrig haft renare disk än med just diskmaskinspulver (visst hette det så, haha!?). Så ja, ni måste prova! Kanske är jättesjälvklart för alla men det var inte det för mig så vill verkligen tipsa er. Och så räcker det så sjukt mycket längre och är väldigt billigt.

22323091_10214287938013684_1118863028_n

Kommentarer

  1. Petra

    Den här är en av mina favoritsoppor. Brukar knapersteka antingen bacon eller trattkantareller, beroende på säsong.
    Jag brukar dock skala pumpan och sen ta bort kärnorna och sen skära i kuber. Det går mycket fortare och man slipper krångla med att få loss pumpaköttet utan att bränna fingrarna.
    Ugnsrostad butternutsoppa
    Du behöver
    1 st butternut squash (medelstor)
    0,5 dl lönnsirap
    1 st gul lök
    2 l hönsbuljong
    4 st färsk timjan
    3 st lagerblad
    1 dl vitt vin
    5 dl grädde
    Gör så här
    Dela squashen i hälften och tag ur kärnhuset. Snitta med en kniv ut ett rutsystem i fruktköttet.
    Rippla sirapen över och rosta i ugn på 200 grader tills halvorna fått en gyllenbrun färg och squashen är genombakt.
    Hacka löken och fräs den i en stor gryta tillsammans med timjan.
    Tillsätt vinet och skrapa med en sked ur squashköttet från skalen och tillsätt detta i grytan.
    Tillsätt hönsbuljongen och lagerblad och låt koka försiktigt cirka 30 min.
    Försök att plocka ur lagerblad före det är dags att mixa soppan med en stavmixer.
    När soppan är slätmixad, tillsätt grädde och låt den koka i ytterligare 10 min.
    Smaka av med salt och peppar.
    Dela Skriv ut

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      En tjej på instagram <3 har fortfarande inte kollat upp namnet. Hittar inte henne i mina instadirektmeddelanden där.. :/ men ska leta vidare, kram

  2. Elin

    Får alltid såna ’soppcravings’ när det blivit höst! ☺️ Har gjort på butternutpumpa förut och det var gott. Men nu är jag sugen på och testa att ugnsgratinera dem först, kanske med vitlök och lite paprika och sen mixa med buljong/grädde osv.. Annat tips är att ha ’topping’ på, typ knaperstekta kantareller eller vitlökskrutonger eller nån cremefraicheaktig sås 😊
    Kram

  3. AnnaJohanna

    Ett riktigt bra tips med diskmaskinspulver, vi har också en liten maskin och den går 1-2gpngef per dag vilket gör att tabletterna går åt fort. Vilket märke använder ni till diskmaskinen?

  4. Jessica

    Jamie Oliver har två recept i laga smart kokboken med butternutpumpasom jag och min familj älskar. (Tom min blivande ettåring). Butternutplättar och sen pasta med rostad butternutcreme. Annars är det gott med bara ugnsbakad som ersättare för andra rotfrukter

  5. Emma Hutter

    Jag kan rekommendera pumparisotto! Har inget recept som jag kan länka då dom är på tyska,men googla det och testa,muuums! Pumpasoppa är ju också väldigt gott och lätt, bara att slänga ihop pumpa och andra grönsaker och så lite färsk ingefära och kokosmjölk! Kram!

  6. Lina

    Jag har gjort pumpamos nån gång, använde då lite vanlig potatis också för att det inte skulle bli så ”löst” 🙂 undrar om jag inte tog i nån klick crème fraich också o salt och peppar 🙂 behövde inte ha jättemycket mjölk i 🙂 det är spännande att testa lite andra råvaror ibland!

  7. IDA.S BLOGG

    jag testade på massor av olika maträtter och livsmedel med pumpa när jag var i USA förra året. till och med pumpaglass, haha 🙂 (det smakar lite som kanel) men allt var supergott! tycker absolut att du ska göra pumpasoppa ♡

  8. Sofi

    Hejsan!
    Tips på ingredienser att ha i en pumpa soppa:
    Butter nutt pumpa eller ”vanliga” runda orangea pumpa, svenska syrlig äpplen, ingefära, chili och grädde/cream Fresh. Krydda efter smak men dem ovanstående ingredienserna har redan mycket smak i sig. Såååå gott med rostade pumpafrön till!
    Kram kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish