Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Halloumi stroganoff

Nu har även vi provat på halloumistroganoff här hemma. Jag gjorde den exakt så som vi brukar göra korvstroganoff men använde halloumi istället för sojakorv. Detta gick verkligen hem hos alla och Jason älskade det =) Ska helt klart göras fler gånger. Jag brukar smyga ner morötter i typ all mat men det kan man säkert skippa om man vill. Dom flesta brukar nog inte ha det i stroganoff men jag tycker att det passar jättebra och blir gott och lite mer nyttigt.

Du behöver: 

Ett paket halloumi

En gul lök

En klyfta vitlök

Ett paket krossade tomater

Fem morötter (jag hade ganska små och smala morötter så kanske två normalstora)

Ett litet paket crème fraich

Havregrädde

Buljongtärning (jag hade grönsaksbuljong), lite vatten, olja, salt, peppar och citronsaft + persilja

Gör såhär: 

Jag hackade löken och skar den i små bitar. Stekte i olja tillsammans med vitlöksklyftan som jag pressade ner. På sidan av började jag steka halloumin som jag skivat i bitar i en panna med olja. Jag rev några morötter och skar sedan resten i bitar (skulle egentligen riva alla men behövde leka med Jason samtidigt så det gick snabbare att hacka ett par stycken i biter med, haha) och lät steka med löken en stund tills allt fått färg. Tillsatte krossade tomater, en skvätt vatten, buljong, crème fraich, lite havregrädde och pressad citron (klämde i en halv ungefär). Lät puttra i kanske tio minuter. Klippte i persilja och rörde ner halloumin. Smakade av med salt och peppar. Serverade med ris och lite sallad =) Såå gott!

22207304_10214246626340918_1111317344_n 22192838_10214246626380919_1535045196_n

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish