Nu har även vi provat på halloumistroganoff här hemma. Jag gjorde den exakt så som vi brukar göra korvstroganoff men använde halloumi istället för sojakorv. Detta gick verkligen hem hos alla och Jason älskade det =) Ska helt klart göras fler gånger. Jag brukar smyga ner morötter i typ all mat men det kan man säkert skippa om man vill. Dom flesta brukar nog inte ha det i stroganoff men jag tycker att det passar jättebra och blir gott och lite mer nyttigt.
Du behöver:
Ett paket halloumi
En gul lök
En klyfta vitlök
Ett paket krossade tomater
Fem morötter (jag hade ganska små och smala morötter så kanske två normalstora)
Ett litet paket crème fraich
Havregrädde
Buljongtärning (jag hade grönsaksbuljong), lite vatten, olja, salt, peppar och citronsaft + persilja
Gör såhär:
Jag hackade löken och skar den i små bitar. Stekte i olja tillsammans med vitlöksklyftan som jag pressade ner. På sidan av började jag steka halloumin som jag skivat i bitar i en panna med olja. Jag rev några morötter och skar sedan resten i bitar (skulle egentligen riva alla men behövde leka med Jason samtidigt så det gick snabbare att hacka ett par stycken i biter med, haha) och lät steka med löken en stund tills allt fått färg. Tillsatte krossade tomater, en skvätt vatten, buljong, crème fraich, lite havregrädde och pressad citron (klämde i en halv ungefär). Lät puttra i kanske tio minuter. Klippte i persilja och rörde ner halloumin. Smakade av med salt och peppar. Serverade med ris och lite sallad =) Såå gott!
Kommentarer