Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dagens tankar

Glädje: Imorgon ska jag ju till tandläkaren igen och få veta exakt vad min tandställning kommer att kosta osv. Är så himla pirrig och glad och nervös. Mest nervös om jag ska vara ärlig. Jag ska nämligen dra ut ett par tänder med för att alla andra tänder ska få plats och jag har aldrig gjort det förr. Jag har aldrig ens haft hål i tänderna någonsin så har INGEN tandläkarerfarenhet i princip. Gör det ont att dra ut tänder? Hoppas att jag slipper göra det nu i veckan, haha. Är inte alls förberedd på det utan har för mig att det är mer ett informationsmöte jag ska på nu för att få veta vad som ska göras i min mun. Så hinner jag förbereda mig mentalt ett tag till.

Graviditeten: Alltså ömma bröst är AJ! Fy så ömma dom är nu och det går typ inte ens att snudda i dom utan att det gör ont. För mig som typ i vanliga fall inte har känsel alls i brösten nästan är det en stor omväxling. Gör till och med ont att ta av bh:n på kvällarna för att trycket från den släpper då, haha.. Och när F försökte krama mig nu i helgen så tjöt jag av smärta!

Luktsinnet: På tal om graviditeten så har jag som jag skrivit förut världens bästa luktsinne just nu. Hade köpt ”linskakor” (det är typ som riskakor fast gjorda på linser) och efter att vi hade öppnat förpackningen klarade jag inte av att ha den här hemma, haha. Det luktade sååå illa. Var tvungen att slänga dom direkt och gå ut med soporna med en gång. F tyckte inte att dom luktade något särskilt så det är verkligen ett skarpt luktsinne jag har fått denna graviditet.

Skönt: Bilen tankad, kylen och skafferiet fullt, hemmet städat, tvätten ren.. Älskar att börja en ny vecka nytt och fräscht på något vis.

Taggad på: Nästa helg drar min gravid-yoga igång. Har längtat ihjäl mig! Blev väldigt chockad när jag insåg att varje yogapass är 1 timme och 45 minuter långt. Det är enligt mig väääldigt länge. Men vem vet, det kanske är bra för mig. Då hinner man varva ner ordentligt och komma in i det hela. Och så får Jason och F lite välbehövlig egentid under tiden som jag är där.

Borsta tänderna på sitt barn: Hur gör ni? Trots att vi har borstat så länge så har Jason fortfarande inte börjat gilla att borsta sina tänder. Vi brukar borsta tillsammans först och sedan får han ”borsta själv” en stund. Det gillar han mer. Dock så blir ju inte så mycket borstat då så vi måste ju hjälpa honom en stund först för att få rent i munnen. Tycker era små om att borsta tänderna eller får ni kämpa lite?

Om ungefär en vecka: Är det ÄNTLIGEN byggstartsmöte och sedan kommer det börja hända grejer på tomten. Wiii!

Veckans ytliga: Ett frisörbesök väntar i slutet av veckan och ingen är gladare än jag! Har sådan utväxt nu så det är inte klokt. Tror håret växer mycket snabbare nu när jag är gravid.

Instagram: Följer ni oss där? Jag tycker att instagram fortfarande är det mest inspirerande stället när det kommer till sociala medier. Går så snabbt att skrolla igenom och man får en update om vad som händer, lite ny inspiration och ja.. Det är kul helt enkelt. Gillar ni fortfarande instagram eller var hänger ni mest? Youtube? Bloggar? Snapchat? Bjuder på två bilder från insta:

21979429_10214174800665321_675352237_n

Nya mössor till lillasyster! Hur bedårande!? Ni ska se hur små dom är! Såå fina! Jason har fått halsdukar och mössor från samma ställe också.

21979409_10214174800465316_633137980_n

Och på tal om Jason så vet han nog att han ska bli storebror nu. Eller jag vet inte.. Men det känns så. Han är mer och mer intresserad av magen och vill klappa, mysa och sova där, titta på den och peta på den.

Kommentarer

  1. Bea

    Vi lät vår lilla välja tandborste och köpte tandkräm med bamse på. Sedan när det var dags att borsta tänderna sa vi att bamse var jättebra på att borsta tänderna och att han ville se hur fina tänder hon har. Hon fick hålla tandkrämstuben så hon kunde se bamse hela tiden medan vi sjöng ”heja bamse”-sången. Har i princip inte haft problem sedan dess! En parentes dock är att hon inte tycker om att titta på bamse. Är mest förtjust över alla karaktärer haha. Lycka till! Kram

  2. Sofia

    Vill även tillägga att jag hittade på en liten sång av melodin till ”farbror abraham”

    Borsta tänderna,
    Borsta tänderna
    Det är roligt att borsta tänderna
    Det blir rent och fint,
    Det blir rent och fint
    Så inte tandtroll Usama kommer hit

    Hahaha jag vet helt stört

  3. Sofia

    Vi brukade prata om tandtroll Usama (googla tandtroll och visa bilden där Usama bin laden är ett tandtroll haha). Det hjälpte faktiskt. T.ex ”nu ska vi borsta tänderna annars kommer tandtrollet Usama…” Vi kunde säga en jävla massa olika historier om honom hahaha och visade bilder på olika tandtroll m.m. Barn förstår mer än vad man tror!

  4. Hanna

    Jag drog ut två tänder innan jag fick min tandställning, vilket inte gjorde ont alls tack vare bedövning. Dock är det en märklig känsla och man kan höra ”knak”ljud som kan vara obehagligt, men det gör som sagt inte ont! Hoppas det går bra och ta hand om dig. Älskar din blogg, du inspirerar mig! Kram! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så härligt att höra att det inte gör ont när man fått bedövningen 🙂 jag tycker det känns så läskigt att behöva dra ut just tänder så det är en lättnad att höra 🙂 kram <3 och tusen tack!! Blir så så glad 🙂 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag blockar om man har skrivit något spydigt, elakt eller taskigt 🙂 om du inte har det så bör du inte vara blockad. Vad heter du? Kan kolla? 🙂

  5. ME

    Juste, innan jag plussade klappade min dotter mig på magen (3 år då) när jag bytte om och sa ”jag tror det ligger en bebis i din mage”. Alltså innan jag visste om det själv. Vi väntade till ultraljudet med att berätta för henne och fram tills dess kommenterade hon mycket om syskon och bebis i magen. Pratade med min barnmorska om det och hon sa att det är många barn som är så, som att de vet på något sätt. Det låter lite flummigt men tror att barn kan känna av det på något sätt, såsom djur kan haha.

  6. ME

    Vi lyssnar på tandborstvisan när vi borstar, men det som vände det svåra för oss var att börja med eltandborste. Då slipper man ”borsta” (vilket vårt barn ogillade), man håller bara tandborsten på varje tand så sköter den sig själv. Det blir renare, går snabbare och är inte lika jobbigt för barnet! Tror de skriver från 4 år men vi började runt 2 tror jag, det var inga problem. Fick beröm av tandläkaren på 3-årskontrollen sen att vi använde just eltandborste ;D

  7. Jennie

    Vilken mysig start på veckan! 🙂 Låter riktigt kul med tandställning, går själv i tankar om jag också ska fixa mina. Blir spännande att höra fortsättningen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen verkligen 🙂 det gick jättebra hos tandläkaren idag, bloggar mer om det imorgon. Kul att du går i dom tankarna, kram <3

  8. Hanna

    Åh, gravidyoga är supermysigt! Jag tänkte också att det var så långa pass men det var väldigt härligt att få varna ner och bara koncentrera sig på barnet i magen som lätt ”glöms bort” när man redan har ett barn hemma. Det blev vår stund varje vecka!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det känns härligt 🙂 <3 perfekt med lite egentid med bebis i magen. Som du säger så glömmer man ju av det lite när man har en liten hemma redan <3 kram

  9. Sandra

    Hej!
    Tack för en så bra blogg, får mycket bra tips från dig, tänkte ge dig ett som ni kan testa om ni inte redan gör det, men köp en barneltandborste till Jason, funkar så bra till vår son han blir 2 år i december. Det är en rolig grej för honom. Sen är ju inte alla dagar roliga;) men tänker att åtminstone till natten är viktigt att borsta efter en dag med massa gott. Ha de så bra kramar Sandra

  10. Agnes

    Hej! Tack för en fin och inspirerande blogg! Ville bara tipsa om att det finns appar som kan hjälpa till vid tandborstning, sök på ”borsta tänderna” i app store så hittar du 🙂 Hoppas att det kan hjälpa!

  11. Marie

    Fina ni❤. Vi har börjat köra med el tandborste på saga , det tycker hon är super kul och det går verkligen jätte bra med det nu 🙂 Hon har inte gillat att borsta dem iheller så mycket förut Men nu går det jätte bra tycker vi 😉 kram❤

  12. Veronica

    Det enda som funkar för oss är att borsta med eltandborste samtidigt som vi sätter på någon pedagogisk app på telefonen. Då fokuserar han på något annat. Tänker att det inte är för alltid och att det viktigaste är att tänderna blir rena. Min son är lika gammal som Jason född 18 okt 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så smart att göra så 🙂 Tack för tips! Och åh vad roligt att dom är exakt lika gamla (bara tre dagar skillnad) 🙂 KRAM <3

  13. Thoria

    Läste igenom kommentarerna och vilka bra tips med tandborstningen! Vi kör liknande med vår snart 2-åring med lite lekar o så får hon även prova att borsta mina tänder ibland samtidigt som jag borstar hennes. Det tycker hon är jättekul! 🙂

  14. Sandra Nilsson

    Tycker det är konstigt att du väljer att färga håret när du är gravid?! Men är väldigt emot alkohol och rökning. Det är farligt att göra det när man är gravid oavsett om man gör det ”skonsammare”!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tror nog att dom allra flesta håller med mig om att rökning och alkohol under en graviditet inte riktigt är samma sak som en hårfärgning 🙂 Kram på dig!

  15. Cassandra

    Tips inför tandläkarbesöket är att om det gör ont så ska du be om mer smärtlindring! Det SKA inte göra ont. Det kan kännas att de är där och rotar runt osv men ont ska det inte göra. Be de smärtlindra mer i så fall 😊 min man visste inte detta när han drog ut en tand för han hade inte heller någon erfarenhet, så han hade väldigt ont 😥

  16. Simona Alf

    Asså helt ärligt använder ni 3 mössor ?när hur varför så mycket kläder? Hinner ni äns använda alla kläder? Ni har ju tvättmaskin 🙂 Sj har vi 1 mössa till vardera barn.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi använder nog fler än tre 🙂 jag tycker att det är upp till var och en hur många mössor man vill ha. Härligt att ni tycker att det räcker med en mössa per barn. Jag gillar att kunna variera och byta ut och ha några extra på lager. Alla är vi olika. Kram <3

  17. Hannah

    Jag jag gjort aaaaallt nör det kommer till tänder. Dragit ut 6st. Och nej det gör inte ont. Sprutorna är väl det som gör lite ont men de går ju så fort. Sen knakar det i hela huvudet nör tanden dras ut haha!
    Och tandställning är verkligen det bästa i världen, förstår att du är taggad!! Lycka till 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så bra att det inte gör så ont då <3 skönt att höra! 🙂 <3 jaa, det ska bli såå härligt med helt raka tänder. Äntligen! Kram <3

  18. Cassandra

    Håller med Instagram är helt klart roligast fortfarande! Youtube tycker jag tar för lång tid att följa folk på. Vill hellre skrolla och läsa snabbt. 🙂

    Kul att Jason är så fascinerad av magen 😍

  19. Carolina

    Jag har inga egna barn dock har min syster 2 barn(yngsta är 2 år). Jag har köpt lite olika barntandborstar som jag har här hemma (eftersom jag är barnvakt ibland). Tandborstarna har olika figurer och jag låter barnet själv välja ”vilken figur som ska få borsta tänderna ikväll?”. Det blir olika figurer från gång till gång så jag har alltså en mugg med flera tandborstar i skåpet, haha! Men det funkar. Jag tror barnet tycker det är roligt att få vara med och bestämma och så berättar jag en rolig historia om figuren på tandborsten. ”…och då såg Skalman ett litet tandtroll lååångt in och dääär på andra tanden hittade han sin kompis Lille-Skutt, vänta ska jag flytta lille-skutt till andra sidan munnen…” osv osv. Haha låter helt sjukt men barnet tycker det är så roligt. Blir lite flams men vad gör väl det när man har ett lyckligt barn bredvid sig 😉 Har hänt någon enstaka gång att barnet greppat tandborsten och vill prova och skrattar. Det var mitt tips! Tack för alla tips du själv delar med dig av och för en fantastisk fin blogg Gabriella. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så sjukt smart!! 🙂 <3 låter ju helt perfekt att göra så. Då blir det lite som en kul lek samtidigt 😉 haha ja ellerhur 😉 Tusen tack, blir så himla glad fina du <3 kram

  20. Eveline

    Är själv tandsköterska o MÅNGA föräldrar har ”problem” med att få borsta på sina barn.
    En del barn gillar inte att man är rakt fram ifrån o borstar, kan va enklare om de ligger ner o har huvudet i knät / sitter i knät. Det kan va lättare att göra det i soffan/sängen o inte på badrummet eller när de är i badet. Men det viktigaste är nog ändå att det inte blir för sent på kvällen o barnet hinner bli trött o gnälligt. Direkt efter sista måltiden så är det gjort brukar jag rekommendera 😊

  21. Linnea

    Jag hade också velat ha tips på hur man borstar tänderna på sitt barn, det är inte det lättaste på en bestämd 1,5 åring 😄

  22. Rebecca

    Jag har dragit ut två tänder. Tyckte verkligen inte de kändes någonting, kände att dom var där och ryckte lite men tyckte det var lite rogivande (låter ju sjukt 😂) . Man hör ju alltid skräckhistorier och jag tror det beror på bedövningen inte tagit som den ska & så kanske man inte vågat säga till eller trott att de ska göra så ont, bedövningar är så effektiva idag så det ska inte vara några problem.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad skönt att det inte gjorde så ont och att bedövningen gjorde sitt. Ja, man har ju hört mycket historier om hur ont det gör och hur hemskt det är 😉 hoppas det ska gå bra för mig med <3 kram

  23. Agnes

    Hej, du har en så intressant blogg och följer dig även på Instagram! Jag är bonusmamma åt en liten tjej på 3 år och för oss fungerar tandborstningen suveränt! Jag brukar låtsas se tandtrollen hoppa å gömma sig i munnen å att hon måste fånga dem med tandborsten! Hon tycker de är så kul! Och efteråt ska jag bara ”kolla” så dem är borta och då gör jag rent de sista ☺️👍🏼

  24. Sofia

    Har en son på två år som inte gillar tandborstning men vi har hittat en medelväg som passar oss 🙂 på morgonen får han helt borsta själv och på kvällen borstar jag. Han får ligga ner i min famn och se på TV så borstar jag och sjunger Babyloonz-borsta tändernasången samtidigt. ”Borsta borsta, borsta Luddes tänder. Då blir det bra, för Luddes tänder mår bra. Borsta Borsta, borsta Luddes tänder. Varje daaaag” 😂😀

  25. Gabriella-89

    Hej Gabriella, alltid lika kul att kika in här (vilket jag gör varje dag) och följa din graviditet. Jag är själv i v.20 och precis varit på RUL och allt såg bra ut. Nu kan man ändå pusta ut lite gran. Jag har en son som är drygt 2 år gammal som heller aldrig gillat att borsta sina tänder. Brukar oxå låta honom göra lite själv men måste såklart hjälpa till. En sak jag har börjat göra är att sjunga en sång typ Lilla snigel och verkligen göra det med inlevelse så att han tycker jag är ”tokig”. En annan sak jag kan göra är att räkna ner från 10, 9 osv men vääldigt långsamt eller flera ggr så att han börjar tänka på det istället. Värt att testa! Stor kram /Gabriella

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så glad jag blir 🙂 och vad underbart att allt såg bra ut!! <3 Grattis!! Smart att göra så! Får testa oss fram med det 😉 kram <3

  26. Sara

    Så gulligt att Jason pratar och klappar på magen. Längtar tills vi får syskon till min lilla kille, men än så länge har vi ingen brådska. <3 Hehe, jag är glad att min ens öppnar munnen när jag ska borsta tänderna, han är bara ett och förstår inte så mycket. Men jag kan tänka mig att det blir en hel del tålamod med tandborstningen. Huvudsaken är att man försöker och aldrig ger upp tänker jag, och inte "tvinga" då skapar det ju bara obehag inför det hela. Vi kör lite på "det blir som det blir och huvudsaken att vi försöker morgon och kväll" 😊 Ljuvliga mössor dessutom! Vill du avslöja var dessa kommer ifrån? 🦊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är så fint att se ) <3 Förstår det <3 Ja, det blir ju det! Tror också det! Man får ta det lite som det kommer! 🙂 Dom är från guldklumpen baby! 🙂 kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish