Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Lite mer frågor och svar

Kul med frågestund! 😍 -Skulle inte Fjodor börja plugga nu i höst? -Har också för mig att du vill plugga? Till vad och när? -När börjar Jason dagis? -Vill inte du ta körkort? Det underlättar ju så i vardagen 😊 Kram 💛

Kul att du tycker det! Han skulle ju göra det egentligen men sedan blev jag gravid och han ska ju vara pappaledig när bebis kommer. Så det är inte riktigt läge just nu men det kommer längre fram. Jag vill också plugga men även det blir längre fram och då lovar jag att berätta till vad =)

Jason kommer inte att börja på förskola förrän Fs pappaledighet är över. Känns bara onödigt att lämna bort honom när vi kan ha honom hemma och dessutom kommer vara hemma hela familjen en längre tid. Han kanske börjar 15 timmar/veckan lagom till att han fyller tre år. Kanske senare. Vi får se och tar det lite som det kommer.

Jo, jag vill ta det men det är inte riktigt läge ekonomiskt just nu + att jag är gravid och vill helst inte göra halkbanan då. Så jag väntar lite med det. Kram <3

Vill gärna ha tips på resa med barn! Ni har ju rest en hel del med Jason =) Tips på hur man gör flygresan lätthanterlig framför allt! Ska snart flyga med en 4-månaders nämligen =)

Åh vad spännande! Kommer att gå så bra. HÄR och HÄR har jag skrivit mer om det. Kram och trevlig resa!

Hej Gabriella!
Jag undrar hur ni ska göra när lillasyster kommer, ska ni alla sova i samma säng?

Ja, vi kommer att sova allihop i samma säng =)
Eller ska ni flytta över Jason till ett eget rum?

Jason kommer att få ett eget rum i huset + ett lekrum att dela med sitt syskon. Vi får se när han själv känner sig redo att sova i egen säng och visar intresse för det. Just nu trivs vi alla så bra med att sova tillsammans.
Kommer han inte vakna av att baby vaknar på nätterna?

Han sover som en stock genom det mesta och skulle det inte funka får jag och lillasyster sova i ett annat rum till en början bara om nätterna. Så får Jason sova med pappa F i sängen som vanligt. Vi ser väl hur vi löser det men tror det kommer att gå toppen. Jag har inte så mycket erfarenhet av barn som vaknar på nätterna då Jason alltid sovit bra (oftast iallafall, ni vet ju när han inte har det för då har jag bloggat om det med) och när han vaknat har han somnat om direkt han fått bröstet. Vi har sluppit skrikiga nätter och sådant men vi ser väl hur det blir nu =) Jag är öppen för allt och tar det som det kommer.
Stor kram och grattis igen till nya bebisen i magen 🤗💓

Tusen tack fina du! Blir så glad <3 <3 kram!

Du har säkert fått den här frågan hundra gånger, men hur gör ni med bilstol till Jason när ni reser? Jag tänker mest resan från flygplatsen till hotellet. Vi har eventuellt tänkt resa nästa sommar (till Gran Canaria), men jag är lite rädd för om man måste ha barnen i knät, eller hur det funkar. De har ju inte riktigt samma bilsäkerhet i många andra länder.

Ska jag vara ärlig så har vi inte tänkt så mycket på det. Däremot så har jag tyckt att det är rätt läskigt att åka bil i andra länder och undvikit det i den mån det har gått. Vi har åkt mycket buss istället och promenerat desto mer. Vi har enbart åkt taxi ett fåtal gånger och då har om haft en ”sämre” bilbarnstol eller ingen bilstol alls tyvärr.. Så ta med egen om ni ska åka mycket bil/taxi. För i många länder är det sjukt dålig bilsäkerhet tråkigt nog.. Är så glad över att få bo i Sverige av just den anledningen. Tror vi är galet ledande på den fronten och fler länder borde ta efter oss där då det trots allt handlar om det värdefullaste vi har – våra barn.

Har du någonsin fått negativa kommentarer från personer i din närhet kring att vara ung mamma, gifta sig ung osv? Jag fyller snart 20 och tycker att de allra flesta i min närhet pratar ”illa” om att vara ung mamma. Jag själv vill absolut vara ung mamma och om jag kan få barn vill jag bli gravid inom en snar framtid. Men så himla tråkigt att folk runt om kring en ser det som något negativt. Så berätta gärna om dina erfarenheter!
Kram =) <3

Nej, jag själv har faktiskt aldrig fått det så det är ju skönt. Tror nog att jag låtit bli att omge mig med människor som går på om sådana saker. Alla har rätten till att välja vad dom ska göra med sitt egna liv. Vill man ha barn och familj tidigt så ska man, vill man plugga så ska man, resa jorden runt så ska man.. Alla har SITT liv och tycker man sig ha rätten att kommentera någon annans val om det så tycker jag man ska tänka om och lägga mer fokus på sitt egna. En ung förälder behöver inte på något vis vara sämre än en äldre och tvärtom. Ett bra föräldraskap sitter inte i ålder utan i så mycket mer. Omge dig med folk som lyfter dig och dina mål och val. Det är du värd <3 Kram!

Saknar du din ”gamla” kropp? 

Ja, ja och ja. Jag saknar att slippa vara tung och stor och ha ont överallt, haha. Jag saknar att inte ha förstoppning och jag saknar att vara ”bara jag” eller vad man ska säga. Jag är som jag skrivit så många gånger förr en person som inte alls trivs i min gravidkropp över huvud taget. Avundas alla som känner det där glowet och känner sig vackrare än någonsin. Det gör absolut inte jag. Längtar bara tills jag får föda! Älskar dock att vara gravid just av anledningen att man får skapa ett nytt liv och vad man får ut av det i slutändan – ett litet barn. Det är det största som finns.

14686496_10210832064819014_1611763348_n15134274_10211156032317999_1315184768_n16736212_10212002774406022_1512494271_n

Innan jag blev preggo igen =) Känns som en helt annan värld att se sig själv utan en stor mage..

Kommentarer

  1. Profilbild
    Therese

    Hej! Ser att du fått frågan redan i ditt inlägg men hade velat ha ett mer utförligt svar 🙈
    Jag ska också flyga med en 4 månaders snart. Har du några specifiks tips för att flyga med ett barn i denna åldern?
    Tack på förhand!:)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Oj, såg nu att du ville ha ett ännu mer utförligt svar! Förlåt <3 är det något mer exakt du funderar på? Känns som att jag fick med allt i inläggen jag länkade. Men säg till vad det är mer specifikt du vill ha tips om så berättar jag <3 <3 kram fina du

  2. Profilbild
    Elli

    Du skriver att ni får se när Jason känner sig redo för att sova i egen säng. Du vet att ett barn sover inte i egen säng på eget initiativ. Alla barn väljer såklart att sova i sina föräldrars säng om man alltid får. Tycker det låter helt absurt att du och bebisen ska behöva sova i ett annat rum om nu Jason blir störd. Istället för att lära honom sova i eget rum och säng nu medans ni har det ”lugnt” innan nästa barn kommer. Vi har en 6 åring som fortfarande har sömnproblem eftersom han alltid fått sova i sina föräldrars säng tills han var cirka 4 år (jag är bonusmamma och kom in i bilden när han var 4). Jag förstår att det är jättemysigt för stunden men det är verkligen hemskt att ha en 6 åring som inte ens kan sova hela nätter medans 1,5 åringen som sovit i egen säng sedan hon var spädbarn sover hela nätter utan något som helst problem. Gör er själva en tjänst och börja redan nu. Ju längre ni väntar desto svårare är det att vänja av dom från den vanan.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det är nog väldigt olika från barn till barn, precis som allt annat som har med barn att göra. Vet jättemånga som inte alls gått igenom det så som ni utan inte haft några problem alls när dom väl flyttat barnet till egen säng. Vissa barn sover ju jättebra själva sedan start (i ex. egen säng) medan andra vill sova nära, nära till varje pris. Tror det är så olika och att man inte kan säga vad som gäller generellt sådär. Men tack för att du delade med dig av hur det varit för er <3 det viktigaste är ju att man hittar något som fungerar för hela familjen och att alla mår bra och får sova. Vi har inte allt bråttom med att ha våra barn i egna sängar och vi trivs otroligt bra med att sova tillsammans allihop. Vi tar det som det kommer. KRAM fina du 🙂 <3

    2. Profilbild
      ME

      ”Du vet att ett barn sover inte i egen säng på eget initiativ”? För många vuxna människor sover med mamma och pappa, många tonåringar osv? Nej det där sköter barnen själva! Det smarta är att låta barnet sova där det känner sig mest tryggt, istället för att skjuta ifrån sig barnet. Ett tryggt barn blir en självständig vuxen, det är fullt ut en myt att man måste vänja barn vid att vara självständiga. Du verkar dessutom bara vara bonusmamma och då är det lätt att tycka till om saker man kanske inte har någon aning om. Barn är individer, en del sover bäst själva från start men de barn som inte fungerar så självklart ska få sova med sina föräldrar så länge det behövs! Klokt val av Gabriella och Fjodor. Tycker deras föräldraskap genomsyras av barnperspektiv faktiskt, tur att de inte tar till sig av ”tips” som detta, alltför många föräldrar gör ju det med tråkiga resultat faktiskt…

  3. Profilbild
    Johanna

    Hej gabriella 🙂
    Jag tänkte höra hur samsovningen fungerade / fungerar när jason började åla osv ? Vi sover med vår 4månaders dotter och jag vill ha henne bredvid mig lääänge till 💗 vi hade förberett med spjälsäng och vagga men dem har vi inte ens provat,haha.
    Tack för din fina blogg ! Det är såå roligt att kika in varje dag! Mysigaste bloggen
    Just ja,såg ditt inlägg om dexter. Tycker synd om er, men ge inte upp. Ni hittar säkert nån som kan hjälpa er att hjälpa dexter. Folk som skrev att omplacering är enda alternativet har FEL. Kram 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 Har alltid funkat jättebra faktiskt. Han kan dock ibland lägga sig tvärs över sängen och då får vi föräldrar ingen plats 😉 <3 Han sover mellan oss så han har aldrig ramlat ner (eller jo, han har gjort det när han har sovit själv i sängen på dagen ex. men aldrig under nattetid) och det har alltid funkat superbra. Om han vaknar och söker tröst ligger ju vi precis bredvid och kan krama om honom direkt. Vi sover jättebra och oftast vaknar han inte alls under nätterna – men det händer ibland. Dock somnar han om lika snabbt. Såå mys med samsovning. Samsov så länge det känns bra för er. Det viktigaste är ju att alla mår bra och får sova 🙂 <3 TUSEN tack för peppen!! Vi kommer att kämpa på. Vi älskar ju vår vovve <3 STOR kram och tusen tack för fina ord <3

  4. Profilbild
    Marika

    Jag blir så glad av att se att ni valt att ha Jason hemma. Jag är hemmamamma och har varit hemma i 6 år nu. Vår stora tjej började skolan nu i augusti och hon har varit hemma från de att hon föddes. Det har gått så bra. Nu går hon i skolan varje dag och har kommit in bra med kompisar . Jag är så glad över att ha kunnat haft henne hemma så länge. Hennes lillebror är 4 år och jag har inga planer på att sätta han på dagis heller. Lillasyster är 9 månader nu och jag hoppas så att hon kommer att få vara hemmabarn hon med. Vi har hittat oss ett egnet nätverk med hemmabarn sån att barnrn får de sociala. Så heja er som fortfarande har Jason hemma. Njut av den tiden!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh så underbart!! 🙂 <3 förstår det! Vilken lycka för er båda att ha kunnat njuta av varandra så länge. Det är guld värt. Ja, det sociala kan man få från så många andra ställen. Förskola är verkligen inte ett måste trots att många verkar tro det. Det är upp till varje familj. Stor kram och ja, det ska vi göra <3

  5. Profilbild
    Isabelle

    Du verkar vara en så jordnära, gullig och härlig människa, både som mamma, vän och fru <3 Hoppas att du får en mysig helg! Kram!

  6. Profilbild
    Mary

    Hej! Får du mycket ”kritik” om att va hemma med Jason? Tycker många frågar om dagis ofta.
    Är själv hemma mina 2 barn och är ung mamma.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 Nej, ingen kritik alls! Däremot är det sjukt många som blir chockade och vill fråga mycket och få veta mer om hur jag kan ha honom hemma och varför osv. Men ingen har sagt något negativt. Eller ja, säkert bakom min rygg + att jag fått någon kommentar om det här på bloggen.. Men aldrig rakt ut, kram <3

      1. Profilbild
        Mary

        Tack för svar 🙂 roligt.
        Ok förstår. Ja det va lite det jag menade.
        1,1/2 år verka va gränsen till vad som är vanligt. Kommer ihåg själv alla frågade vid den åldern.
        Sen går man lite mot strömmen. Tycker det är jätte roligt iaf att läsa din blogg.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish