Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Två snabba böngrytor..

..Som inte ser så goda ut kanske men som är hur goda som helst! =) Supersnabbt vardagstips om man vill äta mättande, vegetariskt och billigt. Och så är det ju ingredienser som man typ alltid har hemma också. Vi har jämt krossade tomater i mängder och det kan man ju göra mycket gott av.

Böngryta med fetaost och grönkål: 

Du behöver:

Broccoli

Grönkål

Olja, salt, peppar, grönsaksbuljong, oregano

Fetaost

Blandade bönor på tetra

Finkrossade tomater

Gör såhär: Stek grönkålen och broccolin ett tag och häll sedan i dom krossade tomaterna, bönorna och fetaosten. I med buljongtärningen och resten av kryddorna och låt puttra ett tag. Vi serverade med kikärtspasta.

21322904_10214014558979379_241775583_n

Böngryta med stora vita bönor och morot:

Du behöver: 

Morot

Krossade tomater

Havregrädde (iMat från Oatly)

Stora vita bönor

Olja, salt, peppar, chili, grönsaksbuljong, rosmarin, timjan

Gör såhär: Riv eller hacka moroten (vi hackade den denna gång) och stek i olja en stund. I med krossade tomater, grädden och bönor och kryddor och låt puttra. Vi serverade med råris och en stor sallad med fetaost, gurka, tomat, oliver och salladsmix.

21291771_10214014560139408_2117295643_n

Kommentarer

  1. Jennie

    Tack för tips Gabriella! Hittade nyligen hit till din blogg och även om vi lever totalt olika liv (jag bor i Berlin med min flickvän) så blir jag otroligt inspirerad av hur du lever. Familjebloggar är ju så mysiga tycker jag! Och du är den jag kan identifiera mig bäst med 🙂 Läste det här inlägget och kom att tänka på en böngryta jag lagade till min tjej häromdagen, den var verkligen något extra och sååå god när man vill lyxa till det. Tänkte också att den passar dina cravings eftersom det är mycket goda örter i den. Matlagningsvinet ger också den där extra syran som är så god! Be Fjordor laga den här till dig medan du vilar i soffan 😉 Du hittar receptet här: https://www.coop.se/recept–mat/recept/b/boengryta-provencale/

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tycker du!? 😀 tycker själv att det ser lite slabbigt ut men lovar att det är gott att äta iallafall, haha 😉 <3 runt 5000:- och uppåt skulle jag säga. Vi lägga väldigt mycket på mat.. Vissa månader har vi landat på runt 8000:- kanske.. Galet! Men ibland klarar vi oss på 4000:- med.. Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish