Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Måndag igen

Och helgen har som vanligt rusat förbi =)

Hur mår ni idag? Vi mår jättebra och ska umgås med våra fina vänner idag. Ska bli så mysigt att bara vara, äta lunch någonstans medan dom små sover och prata ikapp.

I helgen har jag dragit fram alla höst/vinterkläder. Det är dags nu och vi har det himla kallt här uppe i norr. Jasons höstjackor från förra året passade fortfarande så det är en lättnad att slippa köpa nytt då jag redan lagt ut mycket pengar på regnkläder, vinteroverall och vinterskor till honom. Aja, nu är alla varma halsdukar, mössor och sockar framme igen och det känns faktiskt ganska mysigt. Och snart får vi ju vara i värmen och tanka lite sol och energi i en vecka igen. Då ska vi nog klara oss igenom den långa och mörka vintern sedan.

Vad har vi annars gjort i helgen då? I lördags myste vi hemma massor och tog en fika på stan och mot kvällen mötte jag upp Tove och hade tjejmiddag och drack goda drinkar. F hämtade oss efteråt och det var skönt att slippa gå hem i mörkret. Under söndagen så handlade vi lite mat, preppade matlådor inför veckan, städade, tvättade och så tog jag en långdusch. Vi fick sedan äta såå god lasagne till middag hos min svärmor och så fick jag lite egentid i hennes soffa med tidning och choklad medan F och hon tog ut Jason till lekparken. En jättefin helg har vi haft och jag är taggad på veckan vi har framför oss med.

Ha en underbar dag bästa ni! Kram <3

21148461_10213948104438057_526575287_n

Blev serverad frukost på sängen i lördags (och även i söndags faktiskt), vilken lyx! F skämmer alltid bort mig lite extra nu när jag är gravid och så himla trött. Känner mig så uppskattad och det underlättar graviditeten så mycket.. <3 På mackan hade han smör, ost och ägg stekt med persilja och svartpeppar. Och så apelsinjuice till det, mm!

21124084_10213948104398056_1542308167_n

När jag sminkade mig ville Jason också göra det, haha =) Så han och F gick igenom innehållet i min necessär några gånger. Det är så kul hur mycket han tar efter precis allt man gör. Sminkborstarna är det som är mest spännande just nu.

21101043_10213948104238052_2107437787_n

Vi fikade lite på Espresso House här i stan och det vill jag typ aldrig göra om. Fick inte alls det vi beställde och min varma choklad hade samlat sig i botten så jag drack typ mjölk med grädde + att allt hade runnit över och var helt kladdigt. Nej fy.. Vi sa till efteråt men orkade inte tränga oss genom flocken med människor och klaga för att sedan behöva vänta på rätt fika igen osv. Haha förlåt att jag klagar men jag hatar när man ska äta eller fika ute och får en dålig upplevelse.

21101004_10213948104278053_1818472453_n

På kvällen fick jag iallafall en bra upplevelse (hehe) och vi hade en så mysig middag med mycket skratt. Så välbehövligt att bara komma ut en kväll utan barn.

21122030_10213948104198051_743221381_n

Lite drinkar blev det också =) Älskar min Tove så mycket!

21148212_10213955098292899_901388960_n

Mina älsklingar <3 <3

21151097_10213955099132920_709255913_n

Jason fick åka lite bil inne på COOP. Han var jätteglad först men blev sedan lite rädd då den var så hetsig och kastades fram och tillbaka. Då ville han komma ner direkt.

21148544_10213955098452903_265939283_n

Såhär god lasagne fick vi äta hos Fs mamma! Med spenat och keso toppad med parmesan bland annat. Mmm så gott det var med en fräsch sallad till. Och till efterrätt åt jag mörk choklad och massor med vinbär från hennes gård.

21208259_10213955098532905_958882347_n

Jag och bebis i magen går in i vecka 21 idag. Vi brukar ju byta vecka på fredagar men fick BF den 14/1 istället för den 11/1 som vi fick från början. Så nu kör vi ny måndag – ny vecka! Blev ni flyttade något när ni gjorde RUL? När vi väntade Jason fick vi samma datum på tidiga ultraljudet, KUB och RUL. Skönt att bara bli flyttad tre dagar iallafall tycker jag. Hade känts jobbigt att bli tillbakaflyttad flera veckor..

Kommentarer

  1. Emelie

    Min dotter var först beräknad till 2/10-15 men blev sedan flyttad till den 12/10 sedan föddes hon den 2/10 😁 Där stämde mensuträkningen för oss.

  2. Maja

    Pga missfall strax innan denna grav så hade vi ingen mens att gå på alls, gjorde tidigt ultraljud och fick BF 15/1. Så roligt att följa din grav samtidigt! Men på RUL blev vi nu flyttade till 28/12… lite av en chock. Hoppas att det varken blir julafton eller nyår för barnets skull, men vi är förstås tacksamma oavsett.

  3. Amanda A

    Hej! Jag var först beräknar till den 3/3 men blev flyttad till 9/3 sedan. Trist tyckte jag, men sonen kom redan den 28/2 istället. Har hört att man nästan kan räkna med det första datumet man får =)

  4. em

    Vi väntar en liten tös om ca 2 veckor *nervöst* det är 2:a barnet, blev flyttad 11 dagar bakåt på RUL ☹ så hoppas hon kikar ut tidigare än på bf 🙈

  5. Sofia

    Har typ alltid dåliga erfarenheter från Espresso house. Speciellt en här i Sthlm som ligger i Barkarby. Dålig service och jätte otrevlig personal! Usch inte kul att det blir så när man vill fika och ha mysigt 😐

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        Jo, jag tycker det 🙂 och jason behöver mycket kläder då han blir jättekall annars. Är många som går runt i tjockjacka, mössa och kängor nu här i Umeå. Bara se dig omkring om du bor här haha 😉 men ja, om man inte fryser i tunnare jacka nu så är ju det jätteskönt det med! Jag gör dock tyvärr det 🙁

  6. Elin

    Så härligt med frukost på sängen, din man verkar vara lika snäll som min. Hurra för snälla, störrande män☺️ Förresten har du några bra bloggtips? Jag har precis börjar men behöver få en skjuts i rätt riktning. Stor kram ❤️

      1. Elin

        Ja precis, hur man når ut mer den och om det finns något specifikt man ska tänka på i början mer än att uppdatera flitigt och använda bilder ☺️ Kram

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Googla ”gabriella joss hur får man en stor instagram blogg” så borde det komma upp inlägg där jag tipsat om det, kram <3

  7. Petra

    Då jag jobbar i resturangbranschen vill jag bara säga att antingen säger man till när det inte stämmer eller så beklagar man sig inte. Det går ju liksom inte att rätta till felet efteråt när maten är uppäten….
    Även om det kanske är mycket folk och du känner att du inte vill störa, så tror jag nog att kafét föredrar att du går därifrån nöjd 🙂 än att du sen gör dålig reklam. Detta gäller alla inte bara för att du bloggar, du når bara ut till flera med din erfarenhet.
    Fick ni era beställningar vid kassan eller kom de ut till bordet? Varför inte säga till direkt att ni inte fått rätt? Och den varma chokladen gick det inte att röra om med en sked så att det blandades ihop?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi sa till direkt men dom sa att dom skulle kika på det sen då det var så mycket folk och dom inte hade tid alls att hjälpa oss där och då. Ena tjejen såg ut som att hon höll på att börja gråta av all stress så kändes inte värt att börja bråka med dom mer heller då folk redan var missnöjda och det var långa köer osv. Så vi hade valet att vänta och inte fika eller fika och bara låta det passera och vi valde att fika ändå istället för att vänta då vi inte visste hur länge vi skulle behöva vänta i så fall och vi hade ganska bråttom. Sen innan vi åkte så gick F dit en sista gång och visade chokladen och nej det gick inte att röra om då det hade stelnat fast helt i botten 🙂 lovar dig att vi inte alls är dryga kunder eller gäster men det var verkligen en RIKTIGT dålig upplevelse just i helgen och därför valde jag att skriva om det lite. Skriver ju om både bra och dåliga saker på bloggen som jag är med om i vardagen och därav det negativa. Kram kram på dig! 🙂

      1. Petra

        Ja om de redan satt i smeten så förstår jag din reaktion. Då skulle jag nog personligen försöka ta ett snack med den som är ansvarig, om inte precis då en annan dag för att dricka en smaklös dryck och äta fel beställning är absolut inte okej.
        Antagligen skulle personalen behöva bättre träning och stöd om de inte klarar av en rush.
        Tror definivt inte att ni är dryga gäster, jag tror däremot att många inte vill säga något då de inte vill uppfattas som dryga 🙂 Och som jag sa tidigare så uppskattar de flesta matställen all feed back dålig som bra…hur kan man annars utvecklas och förbättras.

      2. Petra

        Jaha, da förstar jag att du inte är nöjd. Vada inte tid där och da??? Bättre är det ju att fixa problemet pa en gang sa är det ju borta.
        Jag hade nog bett att fa prata med den som är ansvarig, även göra det en annan dag om det just da är lite för mycket att göra för dem. Later som personalen behöver fa lite träning och hjälp, när det gäller att handskas med en rush.
        Nu bor jag utomlands sa känner inte till Espresso House sa jättebra.
        Uppfattade inte alls dig som dryg utan mer som de flesta tyvärr är att vi inte vill vara till besvär 🙂 det var därför jag kommenterade, för jag vill fa folk att första att det är absolut inte fel att säga till när nagot inte är bra lika som att det är kul när man nämner att nagot varit bra. Hur ska man annars kunna utvecklas och förbättras 🙂

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Ja, det kändes lite tråkigt.. 🙁 <3 men det var någon i personalen som var ny och sådär så ja det krävs nog lite utbildning.. Service är så viktigt när man jobbar med just service tycker jag. Har själv jobbat inom restaurang så vet att det kan vara stressigt och sådär dock.. Kram kram <3

  8. Annette

    Med första barnet blev jag flyttad från 5/5 till 2/5. Med andra barnet blev jag flyttad från 22/12 till 19/12 vilket var skönt då vi hamnade lite längre från julafton! Hon kom 5 dagar tidigt. Så vi slapp julafton hehe.

  9. Josse

    Jag blev flyttad från 7 december till 28 november. Men jag hoppas att jag går över tiden, för jag vill ha en decemberbebis 😍

  10. Cassandra

    Vi hade 8 april på senaste mens, 10 april på natural cykels, 6 april på kub och sen fick vi tillslut 9 april på rul som blev slutgiltigt bf. Så inte så stor skillnad. Han kom sen den 14 april 🙂 Trist med solig upplevelse på fika, tycker överlag att espresso houses fika inte är så god..

    Skönt när J kan ha samma höst och vinterkläder som förra året. 🙂

  11. Sandra

    Tre veckor har jag blivit flyttad med båda barnen😝 Trots att jag har en väldigt regelbunden mens. Sonen är född i vecka 36 men vägde 3500 så misstänker att det datum jag hade från början stämde. Dottern som är två månader idag föddes i vecka 39 enl ultraljud men enligt SM gick jag ju över flera veckor😝 jobbigt men snabbt glömt när de väl är här.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish