Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Gravid just nu

– Min navel har börjat bukta ut jättemycket, haha.. Det gjorde den inte förrän rätt så sent under förra graviditeten. Tycker att det ser så roligt ut.

– Hej hej förstoppning.. Ja, graviditeten är allt annat än glammig enligt mig och jag är nog inte ensam om denna punkt.

– Fortfarande svullna fötter. Hoppas på att det ska gå över (eller iallafall kännas bättre) nu när det börjar bli lite kallare ute.

– Hade ju lovat mig själv att inte köpa mer babykläder (vi har en hel kartong med fina kläder) men kan typ inte låta bli.. Alltså finns ju så mycket gulligt för flickbebisar (som man såklart kan ha till pojkar med om man vill) med volanger och spets.. Ååh.. Kanske köper något till plagg ändå. Men bara något.

– Varm choklad med grädde är mitt främsta craving just nu. Vill dricka det hela tiden men begränsar det till några få gånger i veckan. Jag gör den på växtmjölk men har vanlig grädde på toppen då jag tycker det är godare. Och så massor med kanel på.. mmm!

– I och med att det är en lillasyster i magen (mest troligt) så har vi namnen bestämda och klara. Det blir rätt ovanliga namn. Förnamnet tror jag att runt 200 personer i Sverige har och mellannamnet fanns det två stycken som hade. Men det är lite roligt tycker jag! När jag var gravid med Jason delade jag med mig av namnen tidigt men nu vill jag hålla på det lite. Vi får se om jag berättar namnen nu innan förlossningen eller väntar tills bebis faktiskt är här. Men det känns skönt att det är en tjej i magen namnmässigt iallafall. Vi hade verkligen inga pojknamn på lager.

– Den andra september ska jag tillbaka till barnmorskan. F får inte följa med på det mötet då det tydligen är ett möte mellan barnmorskan och den gravida enbart. Känns lite konstigt men det får väl gå det med =) Kan tänka mig att det är bra med ett sådant möte om man som kvinna inte är bekväm framför sin man/partner med att prata om vissa saker och så. Då kan det ju vara bra att kunna prata fritt utan den personen i rummet. Jag är dock 100% trygg med F gällande allt men ja det får väl gå ändå. Känns som att det är färre besök hos MVC som omföderska än som förstföderska. Stämmer det? =) Känns som att jag var där ofta under förra graviditeten nämligen.

21040866_10213912150139222_745351589_n

<3<3

 

Kommentarer

  1. Sarah

    Jobbar på socialtjänsten och har fått till mig att de ensamma samtalen är till för att ge den gravida chans att berätta om eventuellt våld eller missbruk i hemmet. Kan vara en bra chans att berätta om sådant man annars inte vågar och jag tror det är därför man gör lika med alla, för då kan ju en gravid som faktiskt har missförhållanden hemma säga till sin partner att det är standard att göra så 🙂

  2. linda

    De kommer säkert prata om våld i nära relationer. 😊 Det är nytt att alla instanser måste ta upp det ämnet: grattis till graviditeten ❤️

  3. Sofie

    Vet att vår barnmorska också sa att ett besök var utan partner och sambon råkade jobba vid det mötet och kunde inte följa med. Frågade då varför man skulle gå själv och det var ifall man hade problem i hemmet som man ville prata om, men hon sa att hon brukar märka av under dem tidigare besöken ifall det behövs prata om sånt eller ej.

  4. Emelie

    Hej! Grattis till er :). Så kul jag följde dig förra gången du var gravid då min son föddes lite efter Jason o nu kommer bli samma sak igen då jag är gravid. Kul för mig :). Har du märkt stor skillnad mellan graviditeterna (magform, hur du mår osv)? Ha det bra /Emelie

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack 🙂 men såå roligt! Grattis <3 ja, jag tycker att magen har växt sig stor snabbare och känner mig mer trött och orkeslös i kroppen typ.. Men annars är det samma, kram och detsamma <3

  5. Sandra

    Oj, min fästman var med på alla våra mvc besök.. det var väldigt skönt dör mig, då visste jag att det jag glömt (hade riktig förvirrad-gravid-hjärna) kom iaf min fästman ihåg..😜👌 lycka till iaf! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det var F också på dom förra 🙂 Känns konstigt att han inte ska vara med på detta men får väl acceptera det, kram <3

  6. Emelie

    Tips köp inte massa klänningar visst dom är söta men sååå opraktiska innan bebis går 😉 har två flickor och lillasyster har typ aldrig klänning för det är så opraktiskt men storasyster har det ofta men hon går ju då är det smidigt!!
    Angående mvc besök med nr 2 så är det något färre besök dock hade jag fler besök med nr 2 då jag hade havandeskapsförgiftning med nr 1. Och sen det besöket där partnern inte får följa med det har vi här också. Där pratar man om relationen med pappan hur man har det med mera. Finns säkert många kvinnor som inte vågar berätta saker när mannen är med så det är säkert därför!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo precis 🙂 Kommer säkert köpa någon men absolut inte mycket 😉 Var ju samma sak när Jason var liten. Köpte massor med finkläder som aldrig användes, haha 😀 men det är ju så gulligt. Tack för att du delade med dig. Och ja, det är nog exakt så det är ,kram

  7. Clara

    Att man ombeds komma ensam till barnmorskan någon gång under graviditeten brukar vara för att det är lättare att ta upp frågan om våld i nära relationer då.

  8. Lina Nilsson

    Åhh kan ni inte berätta namnet?
    Vet inte varför, känns som att ni har valt ett riktigt vackert namn då jag också gillar ovanliga och lite mer internationella namn.
    Skulle vara kul om du skulle vilja berätta det, eller iallafall ge förslag på vissa namn som du gillar (både till flickor och pojkar) <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo men jag ska fundera lite till på om vi ska berätta nu eller vänta lite 😀 haha ja, det är jättekul med lite annorlunda namn <3 kram kram <3

  9. Theres

    Mot förstoppning så drick ett glas katrinplommonjuice om dagen.. en flaska räcker till ca 3 glas.. o så slipper man äta massa onödig medicin som kan ge biverkningar 🙂 drack de hela min graviditet o de hjälpte så mkt..

  10. Maria

    Jag såg en poster idag när jag var på mödravården ang våld i hemmet och att det var någonting de ville ta upp. Kan de vara ett sådant möte tro? Något nytt verkade det vara iaf.

  11. Frida

    Jo det stämmer att som omföderska så är det mycket färre besök 😊 Om det inte är en högrisk graviditet då 🙂
    Och stort grattis till lilla tjejen! Har själv en dotter på snart 15 månader ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Då förstår jag 🙂 Kändes som om jag var på MVC hela tiden sist, haha 🙂 Tusen tack <3 så underbart 😀 <3

  12. Amanda

    Har ni några andra tjejnamn på ”lager”? för jag menar, vissa vill ju se bebisen innan man bestämmer namn ifall man inte tycker att barnet passar med just det namnet som man har bestämt innan 🙂

  13. Lena

    Det är jätteviktigt med ett möte där partnern inte följer med för att kunna fråga om saker som våld i nära relationer etc.

  14. Tess

    Nu blev jag ju också sugen på varm choklad med grädde, vintern otur att jag just köpt en massa mjölk och har en grädde i kylen som måste användas innan den går ut.

    Själv är jag nu gravid i v39 (vilken dag som helst nu vore bra tycker jag) och har haft så himla svullna fötter hela sommaren, mycket mer än förra gången men då fick jag ju också barn på våren så värmen hann inte påverka så mycket. Det roligaste nu är att när det är som värst är den ena foten synbart större än den andra, det ser helt sjukt ut.

    Tänkte också på det där att man bokar ett besök med bara den gravida, tror att det är för alla ska samma möjlighet att kunna prata om tryggheten i relationen. Det finns ju många kvinnor som blir illa behandlade (milt sagt) av sin partner och kan behöva en säker plattform att ta upp det. Jag tycker att det är bra att den de har det som en rutin, just för att ingen då blir utmärkt på något sätt.

    Grattis till er lilla flicka. Jag säger go nuts på lite nya flickkläder det är ju så gulligt. Jag ångrar lite ibland att vi inte hade mer till vår dotter. Vi har haft mycket neutralt, men skulle jag få en tjej igen så blir det spets och söta klänningar och hårband, så länge det är bekvämt för bebisen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Muuuums, nu blev jag också sugen! 😉 haha! Ja, fy det är så hemskt med svullna fötter och att få skavsår, att inga skor passar osv.. Är så jobbigt. HAHA förlåt men det lät så roligt 😉 min ena är också större nu när jag kollade, haha! Ja, det är nog så helt enkelt. Smart att dom gör så att dom utsatta kan få prata ut om allt och kanske få den hjälp dom behöver. Tusen tack!! Ska göra det 😉 är ju sååå mycket fint inne nu till hösten. Håller med dig om att det viktigaste är att det är bekvämt för bebis men det blir det nog om man väljer rätt material och sådär. Och lycka till när det är dags att föda, kram <3

  15. Simona Alf

    Det är färre besök för att du har gjord det tidigare (alltså varit gravid)
    Besöket som är utan f kan ha med kvinnomisshandel att göra. (Inte att f slår dig!!!) men det finns tyvärr många kvinnor därute som blir misshandlade och då är det omöjligt att prata om sänd med den som gör det brevid.
    (Jag fick oxå ett sånt samtal, där dom helt enkelt frågade takt ut hur de va hemma fast min sambo inte slår mig! Som försiktighets åtgärd)
    Kul med en tjej!

  16. Emma

    Kan verkligen känna igen mig angående förstoppning! Är i vecka 31 och måste ta lactulos för att ens kunna gå på toa 😐

  17. Miranda

    Så kul att ni ska få en liten flicka! Jag hoppas att jag åxå får en liten flicka 😍
    Är snart i v 12 och håller tummarna för att detta ska gå bra! Killen och jag har lite delade meningar när vi ska berätta för andra, jag vill berätta så fort som möjligt när ja ha passerat 12 v men han vill vänta till v 16 lr v 20… hur ska man tänka där??
    Älskar din blogg ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig verkligen att du vill berätta 🙂 Tycker att DU bestämmer det helt själv så berätta när du vill <3 det är jobbigt att vara gravid och behöva hålla på allt själv tycker jag. Skönt att kunna få pepp och stöd från andra <3 kram kram och lycka till med allt <3

  18. emma (:

    En del mödravårdscentraler kan nog ha som rutin att pappan inte ska följa med på iaf ett besök pga det kan förekomma våld i hemmet osv och om pappan då är med hela tiden så har kvinnan aldrig någon chans att tala om det. 😊

  19. Therese

    Så roligt med en flicka grattis, vi ha 2 pojkar och fick en flicka såå skoj och jag kan handla ihjäl mig på kläder. De är rätt att de blir mindre kontroller, egentligen dumt tycker jag men bara acceptera. Nu med 3:e barnet va de otroligt sällan, 4 gånger sammanlagt tror jag men då va jag på förlossningen dessto mer och ofta då jag va så orolig då jag sällan kände av henne i magen så vart rädd hela tiden. Lycka till med allt ni är underbara ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla 😀 haha ja, det är ju såå kul med ”tjej”kläder 😉 Så hemskt tt det ska behöva vara så.. man borde få mer besök om man vill ha det, kram <3 och tack underbara du <3

  20. Marre

    Spännande att höra vad namnet är sen! Mötet med barnmorskan utan pappan handlar troligen om våld i nära relationer. Hade också sånt möte en gång då sambon inte fick va med. Något de alltid måste fråga om.!

  21. S

    Det blir ingen Nova Noelle som du tänkte förut alltså? 😍 Ni är en sådan himla fin familj. Har själv en liten flicka på 9 månader och älskar att följa er! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det är inte ALLS vår stil på namn längre 😉 förstår inte hur vi tänkte när vi valde dom namnen (trots att jag tycker det är fina namn) för dom är så inte vi 🙂 kram och tusen tack <3 du är ju för fin!! <3 och så underbart att du har en liten tjej där hemma 🙂 <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish