Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ska vi till Barcelona iallafall?

Det som har hänt i Barcelona är helt fruktansvärt. Var är världen på väg!? Jag sörjer och lider med alla som på något vis drabbades av det hemska. Jag blir så ledsen då det känns som att man inte kan vara trygg någonstans längre.. Hur kommer världen att se ut när våra barn är vuxna och under tiden som dom växer upp? =( Har ni läst om det som hände i Barcelona? Jag undrar mest bara vilken stad som kommer att drabbas här näst.. Känner mig ärligt talat inte ens trygg i vårt lilla Umeå längre. Fick höra av min frisör att en man blivit knivskuren i ett (fint och lugnt) område i Umeå för bara någon dag sedan.. Alltså.. Nej fy. Detta måste få ett slut snart. Hela världen blir ju omskakad av sådana här händelser. Alla drabbas på något vis.

Till frågan som många ställer då.. Åker vi till Barcelona ändå? Är vi inte rädda? Ja, vi åker ändå och nej vi är inte rädda men lite omskakade. Jag var lika omskakad efter händelsen i Nice och händelsen i Stockholm. Man vill bara hålla hårt i alla man älskar och man förstår hur skört livet är. Jag är dock ändå inte rädd att åka dit hur konstigt det än låter. Det kan hända var som helst, vem som helst eller när som helst tyvärr.. Och sannolikheten att de händer igen under dom fyra dagarna vi är där känns ju inte så stor faktiskt. Men ja, man vet ju aldrig men det finns ju en risk med allt man gör och var man än befinner sig. Har man otur så är man ju på fel plats vid fel tidpunkt helt enkelt.. Barcelona är ju inte en osäker stad för övrigt eller vad man ska säga och just därför väljer vi att åka ändå. Hade aldrig åkt om det var osäkert i allmänhet men en sådan händelse kan hända när som helst och var som helst.. Hoppas att ni förstår hur jag menar. Stor kram till er alla <3

Kommentarer

  1. Profilbild
    M

    Hej!! Brukar aldrig kommentera. Ibland så läser jag lite här.
    Jag och min familj är i Portugal och hade tven på(nyheterna)
    Kollade lite snabbt och såg er gå förbi i bakgrunden.
    Tyckte det var lite roligt!
    . Hoppas ni har en trevlig semester!

  2. Profilbild
    Amanda

    Kom och tänka på er då jag hörde om det fruktansvärda som hänt i Barcelona ❤️ Jag tycker ni gör rätt i att åka, som du säger kan det hända vem som helst var som helst. Tror också det är viktigt att inte bli rädd och begränsa sig, det är ju det dom vill, även fast det kanske inte är så lätt.
    Tänker på alla som är drabbade av oroligheter runt om i världen ❤️

  3. Profilbild
    Ronja

    Nu har det ju hänt i Finland också, helt galet hurudana människor (och religioner?) det finns. Ett offer var en kvinna som var ute med barnvagn. 🙁 Jag tror dock ni kan vara lugna i Barcelona, det borde ju inte hända ännu en gång på samma ställe skulle man kunna tänka sig. Önskar er en underbar resa! <3

  4. Profilbild
    Hanna Öhman -Mitt liv som förlossningsskadad

    Ja visst blir man lite skärrad när man funderar på hur det kommer vara för våra barn när de växer upp. Der blir ett extra moment att fundera över som förälder. Samtidigt känns det viktigt att inte låta ”rädslan” styra. Att faktiskt våga besöka andra länder och platser. Slutar vi resa känns det som att terroristerna vinner. Kram ❤️

  5. Profilbild
    Amanda

    Ja det är fruktansvärt hemskt. Det som hände i USA häromdagen också. Fruktansvärda nazister/terrorister som flippa ut. Eller dom som demonstrera i Sverige alltså nazisterna. Och kriget som pågår i Syrien. Jag jobbar på förskola och ska ge grunden för barnen som är vuxna när vi äldre. Jag hoppas all krig och elände över hela världen snart får ett slut. Vi har bara en jord att leva på och vi måste hjälpas åt att ta hand om varandra och våra medmänniskor.

  6. Profilbild
    M

    Världen har inte blivit sämre. Om du/ni tittar på statistiken om hur det var förr i tiden så ser man en ganska dramatiskt skillnad på hur BÄTTRE det blivit. Anledningen till värför det känns att det har blivit värre har med sociala medier att göra – man läser om det hemska varje dag, dygnet runt.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det kanske är så.. <3 känns dock inte alls så men som du säger kanske det har med sociala medier att göra, kram

  7. Profilbild
    Elin

    Du har helt rätt i det du skriver, snart känns det som att man inte kan vara säker i sitt eget hem eller gata där man bor. Njut av er semester nu och ta hand om varandra. Det gäller ju faktiskt att ta vara på livet och leva i nuet! 🙂 Kramar till hela familjen!

  8. Profilbild
    Malin

    Det är ju en rätt osäker stad ändå, enorma mängder med ficktjuvar och även våld mot turister som rånas på öppen gata.
    Liite hårdare än många ställen i Europa!
    Så håll i plånbok och se upp med mobilen i handen så ingen rycker den ur näven i förbi farten. Hänt mig 🙁
    Försök att njuta ändå, för alla blir ju inte drabbade där.

  9. Profilbild
    A

    Tänkte på dig när jag läste om Barcelona. Det är fruktansvärt hur världen blivit😢
    Vi var i New York förra året, konstigt nog var jag inte ett dugg rädd där och jag är annars väldigt skraj och mörkrädd av mig.
    Hoppas ni får finaste resan😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish