Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Snart två år

Har fått mycket önskemål om att skriva om Jasons utveckling så kan skriva lite smått som inte känns för privat =) 

– När vi handlar så springer han alltid till självscanningen och vet att man ska plocka upp den ”blipp-grejen” som börjar lysa grönt. Han hjälper också till att blippa varor på streckkoden när vi köper något.

– Härmar alla ljud man gör hela tiden. Och även rörelser och liknande. Räcker jag ut tungan gör han också det osv. Han pratar dock inte än men kan några ord.

– Visar stort intresse för att läsa böcker men enbart på sina egna villkor. Hämtar jag en bok och vill läsa så kan han visa NOLL engagemang men plötsligt hämtar han själv en bok (oftast kvällstid när han inte har så mycket energi) och vill bläddra och läsa. Favoriterna är ”Bebbe är arg” och ”Bebbe pussas”.

– Älskar vattenlek och vill leka med vatten ute, hemma i badrummet.. Överallt!

– Klossar är också något vi leker mycket med här hemma nu. Han kan bygga höga torn och när dom är för höga enligt honom så river han dom och börjar sedan om.

– Hjälper till att smörja in sig själv med kräm och klä på sig blöja, tröja, byxor, sockar och skor.

– När han är törstig går han till köket och pekar mot diskhon.

– Tycker om att testa olika skor. Mammas, pappas, mormors, farmors.. Alla skor ska provas.

– Har en enorm vilja och är SÅ envis.

– Favoritprogram är Alfons Åberg.

– Tycker om att leka med lera och göra olika former och så. Rita gjorde vi mycket förut men sedan någon vecka tillbaka så vill han enbart rita på sig själv och på allt förutom pappret så det har vi inte gjort lika ofta på senaste.

– OTROLIGT fysisk och har såååå mycket energi. Klättrar, springer och är precis överallt hela tiden. Krävs mycket för att han ska bli trött. Har jättebra balans, kan klättra upp själv till rutschbanan, åka den själv, gunga själv..

– Är väldig artig och säger alltid ”tack tack” en extra gång. Förstår när det är dags att åka hem (om vi exempelvis är hos en släkting) och går då på eget initiativ fram till alla i rummet och pussar och kramar dom hejdå. Det är så otroligt fint att se.

– Vinkar och säger ”hej hej” till allt och alla.

– Äter oftast väldigt bra och gillar all mat vi äter hemma. Om det finns mycket kul i omgivningen så är det dock svårare att äta och han tappar fokus. Oftast när vi är på någon rolig plats (på besök hos någon, lekland, lekpark osv) och då får man lura i maten istället.

– När han vill gå på toa springer han själv till badrummet och vill ha hjälp med att sitta på toan. Potta vill han absolut inte sitta på av någon anledning. Kanske för att vi har satt honom på toan från att han var superliten skulle jag gissa..

– Borstar tänderna jättebra själv.

– Kan alla rörelser till ”imse vimse spindel”, ”klappa händerna när du är riktigt glad” osv.

20562792_10213735640406589_2048905059_n20504124_10213718527378774_375792273_n

Och ja, jag är stoltast i världen över min snälla, kloka och helt underbara lilla kille! Men vilken förälder känner inte så!? Man blir så oroligt varm i hela kroppen av minsta lilla framsteg.. <3

Kommentarer

  1. Millie

    Gud va de där lät som du pratade om min son när han var liten,
    Okej han är fortfarande liten men ändå stor om man kollar tillbaka 4 år 😂 men så som du förklarade Jason va som att förklara min son med, skönt att se att andra har energi barn 😍😍 kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha men ååh så fint <3 <3 Ja, han är VERKLIGEN full av energi.. får ständigt frågan hur jag orkar jaga runt honom hela dagarna och det gör jag typ inte med tanke på hans tempo 😉 Men jag gör mitt bästa, kram <3

  2. Linda

    Hej, denna fråga har inget med inlägget att göra men hoppas du kan svara för det 🙂 Ska till Umeå på en liten semester tripp med vår 1.5 åriga son. Vad rekommenderar du man ska göra för roligt i Umeå. Vad som är sevärt osv.
    Tycker din blogg är så fin. Kram från Vasa

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish