Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu

– Vår jäkla murgrönor har fått spinn igen. Alltså jag blir galen! VI avvek från vårt ”vattningsprogram” (haha) där vi vattnar och sprayar varje dag i typ en vecka och efter det kom det massor med skadedjur. Usch. Vi har tvättat alla plantor nu ordentligt i duschen och sprayar dom lika ofta som vanligt igen.. Har ni några tips för att dom inte ska komma tillbaka. Typ spraya med något gift eller så en gång så att verkligen a l l t dör? Alla tips mottages! Vi har noll koll på plantor men dom är ju så fina så man vill verkligen göra allt för att dom ska klara sig.

– Jag har slarvat bort adaptern till min laddare så nu måste jag ladda mobilen via datorn.. Sååå störande grej i vardagen. Tror ärligt talat att det är Jason som har sprungit iväg med den och gömt den någonstans. Han är expert på att gömma saker på ställen där vi absolut aldrig skulle leta, haha. Och så känns det som att man har letat precis överallt fram tills att man faktiskt hittar föremålet man söker.

– Jag har beställt massor med nytt från H&M. Kände att jag ville fylla på min garderob med sköna kjolar till magen och så beställde jag lite till bebis och även till Jason och F. Har drömt om sängkläder i tvättat linne såååå länge nu men varit för snål men nu klickade jag äntligen hem sådana med. Tycker att dom är så himla fina! Lite dyra kanske men jag tror nog dom är värda sitt pris. Hoppas det iallafall =)

– Får frågan ständigt om jag önskar en pojke eller en flicka. Ärligt talat så bryr jag mig inte denna gång. Jag önskade verkligen en dotter förra gången jag var gravid men när Jason kom till oss så hade det ju inte kunnat bli bättre. F är helt säker på att det är en flicka och jag tror att han hoppas lite på det med 😉 Men jag hoppas inte alls denna gång. Får jag en son så får jag ju en ”liten Jason” igen och får jag en dotter så vore det också helt underbart. Jag bryr mig faktiskt inte alls även om det är svårt att tro. Sedan har vi faktiskt alla tjejnamn spikade redan och inga killnamn alls på lager så på det viset hade det varit ”enklare” med en dotter , hihi =)

– Igår skulle vi ju bara ha en hemmadag men vi åkte hem till min mormor som fyllde år istället efter frisörbesöket. Köpte med en bukett blommor och tog med presenter och så blev vi bjudna på så god mat och fika hela dagen. Jag rullade verkligen därifrån sedan. Var proppmätt när vi skulle äta middag hemma sedan så nöjde mig med en flaska vatten, haha.. Och då ska ni veta att jag inte tackar nej till mat i första laget!

12312216-10208071200239125-742658752-n

En bild från när Jason var mini och vi precis hade ätit hotellfrukost i Stockholm =)

Kommentarer

  1. Sanna

    Köp vaxrankor i stället! Dom ser ut som murgrönor men behöver vara vattnas varannan vecka typ och växer som ogräs! Har haft mina i 3år och dom har aldrig fått ohyra😊 mina murgrönor har dock alltid lyckas få det…

  2. Anneli

    Min kloke far tipsade mig en gång om att sticka ner tändstickor i blomjorden för att slippa spinn. Svavelt (stavas det så) ska vara neråt i jorden. Vet inte hur det funkar med murgröna men vi har inget spinn i våra växter. Om det beror på tändstickorna eller något annat spår bara de vise om.. 🙂

  3. Emma

    Vi brukar ställa ut murgrönan utomhus under sommarhalvåret, ända fram tills det börjar bli kallt. Det brukar hjälpa mot spinn!

  4. maria

    Murgröna är tyvärr en typisk växt som får spinn och löss. De vill inte ha för mycket vatten men får heller inte torka så är svårt att hitta ett bra läge. Är dock äckligt med löss fick panik när alla mina murgrönekransar fick det slängde ut dem och har aldrig köpt murgröna sen dess. Frågade plantagen och de sa bara att de är en växt man bör ha utomhus då den drar åt sig massa sånt och är inte så hälsosam då bladen är giftiga och man ska inte ta på dem. Köp en annan växt istället är mitt tips 😀

  5. Falling into selflove

    Man kan spraya såpavatten på växter som fått löss och annan ohyra. Vet inte exakta måtten, går nog googla fram men vanlig grönsåpa ska effektivt (och miljövänligt dessutom) ta bort ohyra! Älskar också gröna växter!

  6. Cathrine

    Hej! Till blommorna, gör en lösning av lite grönsåpa och vatten och spraya på dem en gång om dagen i typ två dagar. Krypen dör och sen kan man spraya bort det med vatten efter ett tag 😊 Fick nyss lov att göra det på min hortensia som får små äckliga saker på sig så fort man glömt att vattna. 😊

  7. Mona

    Jag skulle rekommendera att ni köper konstgjorda murgrönor. Det finns ju många som är väldigt verklighetstrogna. Man måste ta på dom innan man förstår att dom inte är äkta. Det finns både lösa och uppbundna I en båge!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish