Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Gravid i vecka 15

I fredags gick vi in i vecka 15 med bebisen i magen. Såhär står det i appen: 

20120725_10213567698328142_1027757133_n

20134750_10213567700408194_831726859_n 20179746_10213567698608149_810267190_n

Det händer så himla mycket och kvinnokroppen är verkligen magisk. Det känns så galet att jag får gå igenom en till graviditet och att det just nu växer ett liv i mig. Ett helt nytt liv som ska bli en egen liten person med tankar, känslor och åsikter. Jag kan inte förstå det! Det är häftigt att det fungerar så egentligen – att man bär en liten människa i sin mage och att den växer till sig där inne i hela 40 veckor.

Hur mår jag då? Jo, jag mår bra. Jag mår toppen på dagarna för det mesta (om jag äter regelbundet) men på kvällarna kan illamåendet slå till ordentligt. Då vill jag bara gå och lägga mig och hoppas på en bättre dag nästa dag helt enkelt.. Och så har jag känt mig yr och svimfärdig vissa kvällar. Har läst mig fram till att det är helt normalt och ingen fara. Men det är sjukt obehagligt och ni som har varit med om det vet precis vad jag menar.

Är ni många gravida som läser bloggen? Berätta gärna i så fall vilken vecka du är i och hur du mår! Hade varit så roligt. Kram!

20134588_10213567386640350_1388998546_n20197174_10213567385480321_198212322_n20158109_10213567386680351_1126300911_n

20217198_10213567386360343_1985291580_n

Och så bilder på magen i vecka 15 (tog bilderna igår) och en liten herre som ville vara med på kort =)

Kommentarer

 1. E

  Är i v 9 med andra barnet (är född 93) mår bättre än med min son men kan inte påstå att jag mår toppen haha. Känner igen mig otroligt mycket i vad du skriver med känslor och att inte känna sig tillräcklig mot sitt barn ens trötta dagar. Min son är 7 månader (här gick det fortare än förväntat att bli på smällen) så han är ju såklart inte så självständig än och behöver mig väldigt mycket och jag vill ju kunna ge honom hela mig hela tiden dygnet runt, men har behövt en hel del avlastning vilket min underbara sambo har gett mig. Hoppas på att bli bättre längre in i graviditeten och hoppas att det lugnar sig för dig med! 🙂 💕

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ja, fy 🙁 det är hemskt att känna sig så himla otillräcklig.. Det är underbart att ha en fin partner som visar så mycket förståelse. Förstår verkligen din känsla, stor kram <3 🙂

 2. Johanna

  Vecka 13 och min första graviditet. Längtat efter barn och är jätteglad just nu.
  Kul att följa någon som är ungefär lika långt gången och som dessutom har barn sen tidigare 🙂

 3. Veronica

  Ser att du bytt till bästa vagnen 😄 Att du inte skrivit ett inlägg om valet av vagn osv! Det tycker ju många är kul och intressant, med barnvagnar 🤗 Jag har själv en doneky till mina två små hjärtan och jag älskar den! Vore kul med ett vagn inlägg!! Så kul att ni väntar ett syskon! Tiden kommer fortsätta springa iväg som du tycker den gör nu 😄😍

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ja, den är underbar!! Har skrivit om den för några veckor sedan så kika i arkivet fina du 🙂 Kram kram <3 och jaa, det går FÖR fort 😉

 4. Jenny

  Är i v18, men övergår till v19 på fredag. Började följa dig när du väntade Jason och jag mina tvillingar (födda i december -15). Och nu är vi gravida igen samtidigt, helt sjukt! 😀

 5. Frida

  Gick in i v15 igår! Så glad att jag hittade din blogg då vi ligger näst intill exakt lika i graviditeten!! Tack för allt du delar med dig av!

 6. Sara

  I vecka 39+4 så snart blir det bebis!!! Då skräckblandat alltså, längtar som tusan men vill samtidigt ta till vara på sista tiden då det bara är min sambo och jag. Snart kommer bebis vara så självklar men fram tills nu har det ju varit bara vi (plus hund) i 5,5 år! Men är så nyfiken på bebis! Vem hen kommer vara lik, hur hen är som person etc! <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men sååå spännande!! Verkligen stort lycka till när det är dags fina du 🙂 <3 jättekul!! Kram <3

 7. Miranda

  Jag ä i v 4 +5 min första graviditet efter missfallet i november.
  Mår illa ungefär hela dagarna, känns som om ja ska spy hela tiden.. går som aldrig riktigt över heller..
  Men jag håller tummarna att ja kan få behålla detta, skulle betyda så mkt för mej å killen.

  Väldigt spännande åh inspirerande att läsa din blogg!😍

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack fina du!! <3 <3 beklagar verkligen ditt missfall.. så stark du är som gått igenom det. Håller alla tummar att det ska gå bra denna gång och berätta gärna hur det går längs vägen, stor kram 🙂

 8. J

  Vet inte om du kommer ihåg att jag skrev en kommentar för ungefär 3 månader sen hur jag fått reda på att jag var gravid. Att min kille var jätte konstig och inte alls stöttande. Iaf, jag är i vecka 16 och är extremt trött och de har bara blivit värre och värre. De du skriver om svimningar känner jag med, har tyvärr svimmat 3 gånger senaste veckorna nu på jobbet. Men har varit hos barnmorskan och mina värden ser bra ut. Tycker det är så konstigt. Är också så rädd att inte allt är som det ska, Får så mycket tankar och är så otroligt rädd att något ska hända med bebisen där inne.. nog om mig! Massor kramar till dig bästa du ❤️❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen självklart minns jag det! Hur är det mellan er nu? har det löst sig eller är han fortfarande avvaktande? <3 hoppas att han har landat lite i att ni ska bli föräldrar! Annars får vi hoppas det kommer längre fram 🙂 Nej men fy 🙁 Vet exakt hur det är fina du.. Det är så obehagligt och speciellt när man är någonstans där man verkligen inte KAN svimma (typ mitt på stan) utan att skada sig.. Tror att det är helt normalt och har läst om jättemånga som har haft samma problem med just det trots bra värden osv. Så oroa dig inte! Din barnmorska har helt rätt. KRAM finaste du <3 <3

   1. J

    Jo de har blivit mycket bättre, det är inte exakt som jag vill men jag ser förändring och förbättring. Vi har köpt ny bil med, kombi! Så skämtade lite med han och sa att nu får vi plats med barnvagn osv och han bara ja osv. Det är skönt! Vet att han kommer bli en underbar pappa om han vill det!! Ja och jag jobbar i klädaffär så då står jag ju i kassan och så, jobbigt när de har hänt. Men som tur är så har de lyckats hända när de varit lugnare på morgonen, om man ska se något positivt . ❤️❤️

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Kommer att bli jättebra!!! <3 han har sååå många veckor på sig att förbereda sig och sedan efter förlossningen och när han har fått hålla i ert barn så kommer det att släppa. Är han kvar vid din sida nu så kommer han nog att vara det genom det hela. Jag hoppas det iallafall! Duktig du är som jobbar på trots att du varit sådär yr, det är hemskt 🙁 <3 kram kram <3

     1. J

      Tack, ska faktiskt vara ledig mer i augusti sen gå ner hälften av tiden ungefär. Känner att min kropp är inte med mig haha. Kram❤️

 9. En tjej

  Supersnygg klänning!😍
  Vart kommer den ifrån?❤❤
  Vill bara säga att jag älskar din blogg, och du är verkligen en stor förebild för mig!😊😙❤

 10. Patricia

  Vi är också i v 15, exakt lika långt gången som ni 🙂 jag tycker jag mår lite för bra, och att det händer för lite just nu. Längtar så tills man känner av den lille där inne och ser magen växa. Lyssnade på hjärtat igår, så mysigt 😊 💕

 11. Sandra

  Hej fina Gabriella! Jag har följt din blogg länge & älskar det du gör! Jag önskar er all lycka till med graviditeten & när ni blir 4. Jag undrade över om du kanske kunde göra ett inlägg kring känslor när ni plussade, om/hur rädd ni vart för ev missfall innan man kommit till vecka 10-12 då risken minskar.. Jag har haft flera missfall & har precis plussat men vågar knappt vänja mig vid tanken av att det skulle kunna gå vägen. Har du några tips på hur man kan slappna av eller liknande?
  Kramar!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Skrev lite mer om det här: https://gabriellajoss.me/2017/05/18/mycket-kanslor-och-mycket-tankar/ <3 jag var jätterädd fram till vecka 12 typ (det gick dock lite upp och ner i perioder beroende på hur mycket jag hann tänka och fundera) och kan fortfarande bli orolig i perioder. Jag tror på att man ska våga vara glad för man kommer ändå att bli ledsen när man väl blir ledsen. Det som händer, det händer.. Det är ingen tröst men kroppen är ju klok och vet när något är fel och därför blir det ju missfall <3 då kanske bebisen inte hade klarat sig utanför magen ändå varit jättesjuk eller vad som.. Ja, man får försöka tänka så 🙁 men det är jättesvårt, jag vet. KRAM och grattis till ditt plus!! Slappna av och njut så gott det går. Håller alla tummarna att allt ska gå vägen! Berätta gärna hur det går, kram

 12. Emelie

  Jag är gravid i v 35 och mitt illamående har hängt med hela tiden. Som värst mellan v10-18 men sen har det ändå dykt upp från och till i veckorna..

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Nej men fy 🙁 ja, det är hemskt att må illa.. Skönt att det är lite till och från iallafall, kram <3

 13. Victoria

  Hej!

  Jag är också gravid i V 15, byter faktiskt vecka exakt samma dag som du. Spännande att se hur nära det faktiska bf blir:)

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så himla roligt!! <3 🙂 Ja, det kan ju verkligen variera fast man fått exakt samma BF 🙂 grattis, kram!

 14. Sofie

  Vi fick våra första barn nästan samtidigt, min äldsta blir 2 i november. Väntar nu en lillasyster som beräknad komma inslutet på september, är i v.30 nu o mår helt okej. Kroppen börjar bli trött men precis som i ditt fall kan jag inte bara slänga mig på soffan o vila när jag tycker det passar, den lilla i hushållet bestämmer allt just nu.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så roligt! Grattis 🙂 <3 Ja, det är ju så.. Ibland önskar man att man hade haft några timmars vila för sig själv bara mitt på dagen, kram <3

 15. Fredrika

  Jag skulle varit gravid ännu! Vecka 32+2, men bebis kom i fredags istället och vi ligger nu på neonatal. Han är världens sötaste bebis ❤

 16. Rebecca

  22 år gammal, är i vecka 20 och väntar en pojke. Har ett tungt jobb rent fysiskt och snart går det inte längre känner jag redan nu.. Mår fortfarande illa varje dag men inte alls som i början, detta går att hantera! Och vilken fin klänning du har. Kram 🙂

 17. Anne

  Jag fick för bara några dagar sedan reda på att jag är gravid med tredje barnet (heeelt oplanerat och helt ärligt så vet jag knappt hur det gått till). Vi är glada såklart men hade tänkt vänta några år med en eventuell trea. Jag misstänker dock att det är missfall på G.. För testerna visar väldigt svagt positivt trots att jag borde vara i v 7. Har inga symptom heller. Hade även en stor blödning förra månaden, som jag trodde var mens.. Men nu börjar jag tveka. Usch vad detta är jobbigt! Här där jag bor så får man inte ultraljud heller så det är bara att fortsätta sväva i denna osäkerhet och oro.. 🙁

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så spännande!! GRATTIS!! <3 Åh förstår 🙁 så himla jobbigt att läsa.. Berätta gärna hur det går.. Håller verkligen tummarna för att allt ser bra ut <3 kram

 18. Amanda

  Du är så fin Gabbi! Vad roligt att få följa en till graviditet 😚 Jag är gravid med första barnet, en liten tjej, och är i vecka 34, heeelt galet! Hoppas du får en superbra dag och att illamåendet tar en paus, puss!

 19. Mikaela

  Åh det är så kul o få följa din graviditet med syskon 😁. Det får en till att längta ordentligt efter en tredje liten filur. Är dock inte gravid så lär få vänta ett tag 😂.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hihi, ja man blir så bebissjuk direkt man ser någon annan gravid typ och inte är det själv 😉 kram <3

 20. Mikaela

  Är gravid i vecka 38 med första barnet. Mådde fruktansvärt illa de 13 första veckorna men efter det har jag mått så himla bra! Är så tacksam för det. Hoppas ditt illamående gör över snart, skönt att det lite bättre i alla fall. Kram!

 21. Elina

  Har precis börjat läsa din blogg och är helt fast. Älskar den <3 Har en liten fråga, ska ni kolla kön och isåfall i vilken vecka kan man se det? Ta hand om dig!

 22. Amanda

  Har följt dig sedan du var gravid med Jason. Vi var gravida samtidigt och jag har en tjeja hemma ynka månaden äldre än Jason.
  Nu är även jag gravid igen (i vecka 10) så är mitt i de oroliga veckorna nu och håller alla tummar och tår att allt ska gå vägen. Längtar så efter ultraljudet.
  Men så himla roligt att få följa din resa igen och samtidigt gå igenom samma sak!
  Kramar <3

 23. Linn

  Jag själv gick in i vecka 13 i fredags, jag mår bra men är så himla trött.. orkar Inter hitta på så mycket vilket jag hoppas går över snart då jag älskar att vara social & spontan! Kul att följa en bloggare som det det skiljer 2 veckor på då detta är vårt första barn 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh grattis! <3 Ja, det är galet hur trött man kan bli som gravid. Vet verkligen hur det är <3 och vad roligt, kram! 🙂 <3

 24. Sara

  Gravid i vecka 18 😍
  Andra barnet, har en dotter som är 1 månad yngre än Jason 😍
  Jag mår bra, har inte spytt en enda gång denna graviditeten, gjorde de förra. Så känns så sjukt att man kan vara gravid utan att må illa. Därför känner jag knappt gravid ❤️ Men hade foglossning med Nelly från vecka 14 förra graviditeten och fick det också i vecka 14 denna. Så förutom foglossningen så mår jag bra 😊 Hoppas bara inte foglossningen blir som sist, va sjukskriven på halvtid från vecka 27, och från vecka 32 heltid. Att vara sängliggandes i över 2 månader är inget jag önskar någon ❤️ Men konstigt nog så glömmer man så fort som barnet kommit upp på bröstet och tänker, fan de va värt det ❤️ Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh grattis! 🙂 men så skönt att få känna så! Blir avis men unnar dig det alla dagar i veckan 🙂 NJUT! 🙂 <3 Nej men huva.. det lät ju inte alls kul! Vet hur det är! Min höft låste sig och jag kunde inte gå alls.. Men det var inte i två månader! Ja, det är hemskt att inte kunna röra sig. Håller med 😉 man glömmer allt direkt! kram <3

 25. Sofie

  Åå det där minns jag 😅 Jag var yr och svimmade många gånger under andra trimestern. En gång på tågperrongen 😅 Men jag hann lägga mig ner på en bänk så ingen skada sked någon utav gångerna😁 Det avtog sen i i tredje trimestern. Ingen fara på taken men såklart lite obehagligt. Hoppas det snart går över för dig 😊 Sköt om er ❤️

 26. Jenny

  Så roligt att följa dig då jag är 1 dag efter dig, gick in i vecka 15 i lördags även här med andra barnet 🙂

 27. Nicole

  Jag är gravid med andra barnet i vecka 9 och mår bra 🙂 Känner trötthet och ett svagt illamående ibland. Kul att vi är gravida samtidigt även denna gång 🙂

 28. Sara

  Har 9 dagar kvar till bf och är så vidrigt trött på att vara gravid. Mår bra men sover dåligt och vill typ inte träffa nån utan bara vara i min egen bubbla. Har dock lite förvärkar om kvällarna och hoppas verkligen att bebis vill komma den här veckan. Dör av tanken att det kan vara över tre veckor kvar, hehe. Kram!

  1. Gabriella Joss