Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågor och svar

Har du blivit känslig mot någon viss mat eller doft nu under graviditeten?

Jag har ju så svårt för vitlök i vanliga fall men nu är det extra jobbigt att känna den lukten. Klarar inte av den utan får kväljningar direkt! Vissa våtservetter tycker jag STINKER och mår illa av dom bara jag öppnar förpackningen och om jag ska torka av Jason och vi är någonstans där det inte finns vatten. Föredrar alltid att tvätta honom med vatten annars bara. Spelar ingen roll om servetterna är parfymfria – tycker fasiken att dom luktar ändå, haha.. Sedan är jag känslig för att känna lukt ur kylskåp med. Även om vi har det ganska fräscht i vårt så håller jag andan varje gång jag öppnar det för säkerhets skull.

Har du lättare att bli irriterad/arg nu när du är gravid? 

Ja, ja och JA! Jag känner ibland inte igen mig själv när jag är gravid. Kan bli hur sur och irriterad som helst för ingenting och även arg för småsaker. Det är F som hamnar mest i kläm tror jag, tråkigt nog. Men han förstår och han vet. Och det bästa man kan göra är ju att be om ursäkt sen när man har betett sig illa. Jag var hemsk även förra graviditeten stundvis och en gång blev jag så arg att jag slog en ljusstake in i väggen så att det blev ett hack.. Ja, ni hör ju. Sedan grät jag i typ en halvtimme och han fick trösta mig, haha. Var i vecka 39 då och hade låst höft, ont överallt, var trött, hormonell, grinig.. Nej gud! Men man är inte mer än människa och det får man trösta sig med ibland tycker jag.

Hur ofta har du lösögonfransar? 

Jag hade ju fransförlängning hela tiden medan jag bodde i Göteborg men sedan flyttade vi och då var det som att det rann ut i sanden lite. Saknade det så mycket men det slutade med att jag bara kladdade mascara varje dag tills min kära vän Tove introducerade mig för lösögonfransar. Fy, så pillrigt det var att få på först men efter någon vecka så gick det mycket snabbare än att måla mascara. Älskar att slippa göra det och sedan bara dra av dom på kvällen så är man i princip avsminkad direkt.

Hur ofta har ni sex? Hur gör ni när Jason sover i er säng? 

Denna fråga är sååå poppis och jag förstår att sexliv intresserar många. Kan dela med mig lite ärligt och härligt idag känner jag. Varför inte liksom? =) Alltså jag kan ju börja med att skriva att man kan ha sex på andra ställen än i sängen så det är inget problem och har aldrig varit. Sedan kan jag vara ärlig och säga att jag inte alls har haft någon lust nu i början av graviditeten så det blir inte mycket liggande för vår del just nu. Vi får kanske till det två gånger i veckan max men det är inte mer än så. Det var precis likadant förra graviditeten just för att jag mådde så illa. Då var det dock ännu värre. Jag var faktiskt en av flera bloggare som fick denna fråga i en intervju för LOPPI Magasin för några månader sedan och då svarade jag såhär:

”Sexlivet och framförallt lusten påverkades såklart. I början mådde jag så illa att jag inte ens tänkte tanken på sex. Det var tunga veckor och jag spydde dagarna igenom. Mot slutet hade jag världens lust och ville ligga hela tiden. Känns rätt knäppt såhär i efterhand då magen verkligen var enorm då.”

Och vi får väl se hur det slutar denna graviditet. Håller er uppdaterade (skämt å sido) 😉

Vilken är din naturliga hårfärg? 

Hur konstigt det än låter så är jag jätteljus. Har superljust hår och typ svarta bryn och fransar. Kan knappt föreställa mig hur jag ser ut i min naturliga hårfärg. När jag var yngre (innan jag började färga håret) så hade jag samma färg på bryn och hår men nu är det verkligen inte så, haha. Dom flesta tror att jag är supermörk naturligt i håret men så är inte fallet.

11671-bild-kopia-14-3

En såååå gamma bild på mitt hår (hade jag röda slingor eller!?) men där ser ni min utväxt. Brukar dock trolla bort den var fjärde vecka hos frisören..

Kommentarer

  1. Marie

    Hej! Vad använder du för lim till fransarna och har du något knep/tips för att få de på plats enkelt? Hur många ggr använder du samma par? Kram kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Duo heter det 🙂 nej, det är nog övning som ger färdighet! Och det är väldigt olika, ibland tre gånger och ibland 15. Beror på hur bra limmet går bort och sådär, kram

  2. T

    Vilka lösögonfransar använder du, alltså märke och var du köper dom? Vill hitta några bra men har verkligen noll koll! Kram

  3. Amanda

    Jag tycker inte att det är ”lite” att ha sex två gånger i veckan. Skriver den här kommentaren för att det säkert kan sätta lite tankar i huvudet på folk som har sex betydligt mer sällan och kanske tror att man måste ha det ofta.
    Jag och min sambo hade sex 2-3 ggr i veckan innan vi fick barn, under graviditeten blev det kanske nån gång i veckan, om ens det. Nu är sonen snart 14 mån och sedan han föddes har vi sex kanske 2 ggr i månaden.
    Menar inget illa mot dig och det du skrev, huvudsaken är att man har sex när båda har lust. Men det finns så många tjejer, och säkert killar med, som har sex för att dom tror att det är något man måste ha ofta och för att partnern annars kommer tröttna. Det är väldigt individuellt hur man är som person också.
    Men som sagt, huvudsaken är att man har sex när båda känner för det, oavsett om det är 2 gånger om dagen eller 2 gånger i veckan!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår 🙂 Du har helt rätt! Det är ju så olika från par till par och allt är lika rätt! Kram kram <3

  4. Camilla Svensson

    Förstår inte riktigt varför folk undrar så mycket om sexliv. Det känns som att det är sån press om att man ska ligga med varandra flera gånger i veckan trots att man jobbar heltid och är dödstrött på kvällarna. Kärleken är där ändå liksom, och vi har säkert bara sex MAX 2 gånger i veckan ❤️

  5. O

    Hej finaste Gabriella!
    Undrar om du kan dela med dig av tips på billig inredning, alltså att få ett fint hem även fast man kanske inte har världens bästa budget. Ni har det alltid så fint hemma <3
    Och så undrar jag vad du tror vad bebisen i magen är för kön?
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej finis! 🙂 jag älskar lagerhaus, åhléns, trendrum (dom har lite billigare saker ibland), furniturebox, Mio (har en del billigt) och Ikea (deras ljus och mattor och porslin är så billigt och fint). Nej jag har inget på känn men F tror det är en flicka, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish