Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Helgens frågor och svar

Hur mycket får man betala för ett kub test? Antar att det inte är gratis om man inte ligger i en riskzon eller vad man ska säga! 🙂 Kram!

Vi kommer att betala 2500:- och vi gör det via Norrlandskliniken här i Umeå. Det är dock olika beroende på var man bor och var man går. När Jason låg i magen så tror jag att vi betalade cirka 1400:- i Göteborg =) KRAM!

Hej! Har du slutat blogga på helgerna? Eller är det bara tillfälligt då ni just flyttat? 😊

Hej! Just nu har jag bestämt mig för att inte blogga under lördagen och söndagen. I framtiden kommer detta nog att ändras igen och jag kommer att börja blogga på helgerna =) Men just nu och en tid framöver så låter jag bli bara för att få en ordentlig helg, lägga allt fokus på min familj och bara ta hand om mig själv och stressa ner såhär i början av graviditeten =) Kram!

Jag är i bim veckan och har druckit alkohol denna vecka . Nå glas vin till mat samt en rejäl tjej kväll och är jätte nojjig nu och har dåligt samvete. Drack du nå alkohol innan du visste att du hade plussat?

Jag hann vara ute rätt mycket när jag väntade Jason innan jag fick veta att han låg i magen. Tror jag hann dricka alkohol kanske tre eller fyra gånger då.. Denna gång drack jag alkohol en gång medan jag var gravid utan att veta om det. Var typ i vecka ett eller två då tror jag. Vet inte ens om det räknas när det är så tidigt.. =) Tror att många råkar dricka alkohol utan att veta om att dom är med barn innan dom har plussat. Så tror inte du behöver vara orolig. Kram!

Jag är gravid i vecka 36 med första barnet. Då jag har långa gelenaglar, och du har och haft det länge, och förlossningen närmar sig med stormsteg för mig så undrar jag hur du gjorde med dina naglar till Jasons förlossning och första tiden då han var nyfödd. Hade du kvar materialet på dom, lika långa som vanligt, kortare eller hade du tagit bort de? Om du hade kvar, hur upplevde du de?

Åh, vad spännande! Jag hade långa naglar när Jason föddes och det gick hur bra som helst =) Jag är typ inte hel utan mina naglar och vet knappt hur mina händer fungerar utan dom. Har haft dom i runt fem eller sex år konstant nu så skulle kännas knäppt att ta bort dom helt plötsligt. Det hade nog inte funkat för mig utan det hade blivit ett projekt det med. Vet ju hur det är när en nagel går av! Då kan jag knappt skriva på datorn eller smsa.. 😉 Jag har aldrig råkat skada Jason med mina naglar.. Eller jo! EN gång! Och det var rätt så nyligen när jag skulle fånga honom (han ramlade plötsligt) och klöste honom lite. Han brydde sig dock inte alls om det. Tror att alla föräldrar någon gång har råkat skada sina barn på något vis av misstag med eller utan naglar. Har även när han var yngre råkat tappa mobilen i hans panna och han har också rullat ner från sängen en gång.. Huva.. Man känner sig så fruktansvärd och hemsk när något sådant händer.. Tur att små barn är gjorda för att överleva oss föräldrar med. Man gör sitt bästa varje dag och mer än så kan man inte göra. Olyckor händer ibland.. Stort lycka till när det är dags!! Kram <3

Hej! Gjorde misstaget och googlade mig runt gällande graviditet och skönhetsvård. Enligt många så är allt som har med smink, hudvård, hårfärgning osv livsfarligt under tiden man är gravid och ammar. Hur ser du på det? Undviker du något under din graviditet eller kör du på som vanligt?

Hej! Jag har aldrig brytt mig om sådant eller tänkt särskilt mycket på det. Har dock fått sjukt mycket pekpinnar från alla håll och kanter på sociala medier när jag gått till frisören eller gjort naglarna under tiden som jag ammat eller varit gravid.. Jag lever och det gör Jason med. Och jag vet att många mammor och gravida gör allt från spraytan till hårförlängning och sminkar sig dagligen och att både dom och deras små mår bra idag. Om du är orolig tycker jag dock att du ska låta bli! Du ska göra det som känns bäst för dig. Vi är ju alla olika och man gör ju bäst i att följa sin magkänsla tycker jag. Kram!

19075357_10213193593295750_141450251_n

En bild på mig från fredagens AW på frisörsalongen =)

Kommentarer

  1. Tess

    I Uppsala har de kommit ändrat från 1500kr till 350kr sedan min förra graviditet för 2 år sen. De anser att testet är bra även för de som inte tillhör riskgrupper och har därför santionerat en större del.

  2. H

    Kostar det 2500:- för kub-test? För test bara? Varför lite chockad eftersom det kostade 300:- för mig här i Uppsala. Är man i risk är det självklart kostnadsfritt samma hos er antar jag 😊 men blev chockad vilken prisskillnad.

  3. Caroline

    Blir så glad när jag ser du uppdaterat! Min dag är inte fulländad förrän jag får läsa ett inlägg här 😂 haha, måste berätta också att du och Fjodor ingår lite vardagens här(förutom mitt bloggläsande då) Då min sambo och jag också nyligen köpt hus så kan jag säga till han när vi pratar om något ”jag såg på gabriellas blogg att dom köpt detdär/dom gjorde såhär när dom flyttpacka/såhär snygg inredning har dom” Haha! Ni är stor inspokälla! Både med inredning och familjegoals! stor kram från en 27-årig tjej från Gävle

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gulle du!!! Hur fin är inte du då!? <3 <3 Så roligt!! Tusen tack till underbara dig och tack för att du gjorde min kväll, kram <3

  4. Thoria

    Vad olika det är! I Linköping får alla möjlighet att göra KUB om man vill, helt gratis. Vi har också två ultraljud, ett runt v 12 och ett runt v 20. Borde vara så överallt 🙂

  5. Louise

    Om man bor i Stockholm, som jag, så kostar kub ingenting, trots att det är en ”normal” graviditet, Mvc frågar om man vill göra ett, fick också frågan om varför och om man är införstådd med att det kan bli besked man inte är beredd på. Det är det enda. 🙂 Det förutsätter att du gör det på ett landstingssjukhus. Om du vill göra det på privat klinik (eftersom du får lite mer bilder och längre tid där) så får man betala däremot. 🙂

  6. Myh

    Det beror på vart i Sverige man bor om man får betala för kub-testet eller inte. Jag bor i Östergötland och här erbjuds alla det gratis 🙂

  7. Alexandra

    Tack för svaret angående graviditet och skönhetsvård! Vad skönt att höra en lite mer avslappnad syn på det hela. Jag oroar mig inte så mycket, men är helblonderad och går till frisören var 6e vecka och bleker utväxten. Det är nog mest det jag funderar över tror jag. Ha en fin dag!

  8. Sema

    Hej, du hade lagt ut bild p matbord för ett tag sen:) vart är den ifrån? Behöver matbord och jag har beslutsångest, minns att jag såg på din sida men hittar ej de..

  9. Johanna

    Men oj! Värst va kub kostar 👎 här hos oss i örebro län är det gratis. Oavsett om man ”behöver” testet eller inte… Så olika det kan vara….

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish