Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu:

– När jag mår dåligt och känner mig nedstämd på grund av illamåendet så brukar jag försöka peppa mig själv genom att se tillbaka på roliga saker jag har gjort för inte så längesedan. Jag kan nästan leva mig tillbaka i dom minnena och då känns inte livet så himla tufft ändå.

18869654_10213083096333395_1561832316_o

Här satt jag och lockade håret inför en partykväll! Att se tillbaka på min och Toves lilla weekend till Stockholm gör mig så glad! När Tove fyller år i sommar vill jag bjuda med henne på en tjejhelg dit där vi bara kan få lite egentid och vara lediga från mammarollen några dagar (denna gång utan alkohol för min del såklart, haha). 

– Jag har beställt hem stickers till barnens framtida rum redan. Har faktiskt haft planer på att göra det i några veckor nu men det har inte blivit av. Är så rädd att dom inte ska finnas när det är dags för oss att flytta in i huset och vill så gärna ha dom. Ni vet när man ser något och bara känner att man MÅSTE ha det. Så kände jag om dessa fina här nedan:

Skärmavbild 2017-05-31 kl. 20.54.41

Lånad bild från stickstay.se

– På tal om saker till huset så ska vi faktiskt lägga en beställning på soffor snart med. Jag vet att det är sjukt tidigt men vi är rätt så säkra på vilka vi ska ha redan. Ska bara provsitta dom lite till och sedan är det dags att klicka hem. Man kan välja leveransdatum så det är ju perfekt. Vi kommer att ha så mycket annat att tänka på vid inflytt och då vi saknar möbler helt nu så kan man ju lika gärna börja beställa saker redan nu tycker jag =)

cdd7da3f-e171-4902-a53f-965b5f60c44d

Lånad bild från mio.se. Denna soffa är vi nästan helt säkra på till allrummet på övervåningen. 

– Jag har börjat få plötsliga sug efter.. POPCORN! Herregud vad sugen jag kan bli på det! Ni vet sådana där som man poppar i mikro i gul förpackning. F får skynda sig iväg och köpa på kvällarna, haha.

– Ett tecken på graviditet som har kommit allt mer nu är dom ömma tuttarna. Alltså hjääääälp vad ont det gör bara man snuddar vid brösten. Och det värsta är när jag tar av mig min BH på kvällarna. Den trycker ju till dom hela dagen och när trycket släpper så ömmar det i säkert fem minuter bara sådär, haha..

– Jag måste inhandla mer utomhusleksaker till Jason! Hink och spade har vi men det finns så mycket roligt man kan leka med i sanden. Direkt flytten är över så ska vi på jakt. Han älskar att leka i sandlåda så det blir perfekt.

– På tal om Jason så var F och besökte den förskolan vi vill att Jason ska gå på för ett tag sedan (tillsammans med Jason). Jason är så himla utåtriktad och social och vill ta kontakt och leka med alla barn han möter! Vi funderar ärligt på om han ska börja förskola lite tidigare än vad vi hade tänkt. Vår första tanke var runt januari 2018 men nu kanske det blir redan till hösten. Vi är dock inte säkra på om det finns platser tills dess (det verkade dock så) eller om vi ens är redo för det men det finns en liten chans och speciellt om jag fortsätter att må så illa som jag gör och inte orkar hålla igång så aktivt (jag mådde ju illa läääänge med Jason i magen..). Då blir det 15 timmar i veckan till att börja med så att han får leka av sig och så skulle jag kunna göra bort allt jobb på dagarna då istället för på kvällarna när han sover. Mest troligt blir det fortfarande januari 2017 som han får börja och då blir det också 15 timmar i veckan eftersom att vi (förhoppningsvis) har fått en till liten tills dess =)

– Något jag tänkte på när jag satt i bilen sist var att alla som var ute och joggade är sååå duktiga. Gud vad jag beundrar folk som orkar springa långt! Hur gör man!? Jag har verkligen sämst kondition i världen + att jag tycker att det är tråkigt att vara ute och jogga. Jag hittar liksom inget som motiverar mig.. Kanske får ta tag i det någon gång i livet, haha.. Det var en tanke som kom upp bara och jag ser verkligen upp till alla som orkar vara ute och springa sådär.

– Snapchat har dött helt för mig! Det känns som att fler och fler flyttar sig till instastory (visst heter det så!?) och speciellt nu när dom har fått in lite filter osv. Jag har inte uppdaterat på jättelänge på snap och det är många som jag följer där som har flyttat sig till instagram också. Hur gör ni!? =) Använder ni fortfarande snapchat?

18471581_10212901670757869_1408959176_n

 

Kommentarer

  1. Linn

    Hej fina du! Tack för en bra blogg och youtube kanal, jag älskar att följa dig. Du och din sambo är verkligen så fina mot varandra och ert söta barn Jason. Verkligen förebilder för oss där ute. Jag tänkte bara dela med mig av lite tips om förskola då jag är utbildad förskollärare och har jobbat några år. Har därmed fått en verklig bild av förskolan. Som någon skrev tidigare om 15 timmar så är det väldigt viktigt att ta in. Flera av våra 15 timmars barn visar inte samma glädje till förskolan längre, de är mer tysta och griniga, de pratar mycket om deras mamma eller pappa som är hemma, självklart ska man kunna lämna in till förskolan ändå men ha det i tanke bara. Ev att syskonet får vara hemma en liten längre tid från början när bebisen kommer så att syskonet känner att de är en del av familjen från början och inte blir bortlämnad så fort en ny bebis kommer ( hade ingen aning att det var Så innan jag började jobba, tänkte mest att alla barn älskar förskolan för att leka av sig å lära sig osv) sedan är ett tips att ta reda lite på hur många personal det är i gruppen , oftast (i min kommun) jobbar man t.ex 3 personal på ca 20 barn ( då gäller de att ingen ska på möte eller sådant vilket sker ofta, en går oftast hem vid 13 då en öppnar osv) ta reda lite på sånt för att få en verklig bild av förskolan man väljer. I min kommun nu är det väldigt stressfyllda miljöer för de barn som är där långa dagar, dock är ju 15 timmar inte så långt men det är inte säkert att de exakt blir som man tror innan. Vill bara ge lite tips på saker man kan ta reda på. Förskolan är som sagt och kan vara en väldigt rolig plats för barn att vara på. Hoppas din kommun har bättre med personal å mindre barngrupper änmin bara. Barnen förtjänar det bästa. Kram till dig och din fina familj

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tusen tack för så fina ord! Blir så glad 🙂 och tack för att du tog dig tiden att skriva så långt 🙂 <3 Vi kommer såklart att se till Jasons bästa 🙂 han kommer först för oss såklart och det är hans behov som kommer först och är avgörande i alla lägen. KRAM KRAM <3<3

  2. my

    Hej fina. Bra råd du ger. Du ska veta att det betyder mycket. Tycker om dej och din fina blogg. Allt gott till dej och din familj. Kram.

  3. Lea

    Tycker absolut ni ska börja med förskolan tidigare om det känns okej! Håller själv på att utbilda mig till förskolelärare just nu och det är sååå bra för barnen och deras utveckling att få gå på förskola! De får lära sig så mycket som inte går att lära sig hemma på samma vis. Och 15 timmar är ju inte alls så mycket, och som du skriver själv skulle det ju kanske underlättta dig lite i vardagen också. Så kan du vara där för Jason till 100% när han väl är hemma! Och tiden ”ifrån dig” är inget som kommer påverka förhållandet mellan er eller liknande. Vet att många föräldrar kan vara lite rädda för det! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så! 🙂 det är ju inte alls lång tid och tror det kommer att vara guld värt för mig som gravid att få lite avlastning också medan jag jobbar och så kan jag få fria kvällar med familjen istället för att sitta vid datorn då 🙂 KRAM<3

  4. Malin

    Hej Gabriella!
    Jag har själv jobbat rätt länge inom förskola och varit med vid ett antal inskolningar och jag vill bara lyfta upp någonting som du kanske inte har tänkt på.

    Hade jag varit ni så hade jag ABSOLUT sett till att han började förskola redan till hösten, att han går några timmar i veckan. För när ett småsyskon kommer in i familjen är det redan en väldigt stor känslomässig händelse för det stora barnet som är van vid ensamtid och kan känna sig lite bortprioriterad av framförallt mamma. Och att han då helt plötsligt (ur hans synvinkel) blir bortlämnad hela dagen för att hans mamma istället är hemma och myser med den nya bebisen är en situation jag inte skulle vilja sätta mitt stora barn i.

    Jag tror inte att de två stora händelserna ska komma hand i hand då han kommer koppla ihop att bli iväglämnad för att ett nytt barn har kommit och ”tagit över hans plats” iom att han blir bortlämnad och lillen får va hemma.

    Då är det bättre att börja ett tag innan så att förskolan hinner bli en trygg och rolig plats, och att när småsyskonet kommer så ändrar han/hon ingenting i Jasons rutiner istället för att förändra hela hans värld.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej hej! Tack för din omtanke <3 det har vi såklart tänkt på redan och kommer att lösa det på bästa vis för oss 🙂 Stor kram!

  5. Karolina

    Hej Gabriella, hoppas du mår bättre snart med ditt illamående, inget roligt att ha, men tänk allt sånt glömmer man samma sekund som man håller i sitt nyfödda bebis 🙂 Jag tänkte fråga dig om ni har varit på UL och om du har fått någon bf datum? Lycka till med flytten o allt. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det har vi varit! 🙂 Kommer att berätta allt nu inom närmsta dagarna så håll utkik 🙂 STOR kram och tack för all pepp och omtanke <3

  6. Fennie Gistedt

    Jag använder fortfarande snap väldigt mycket, men kollar också igenom instagramstoryn på de jag är mest intresserad av att se. Dock följer man ju ofta så många, så det kan vara svårt o hitta de man söker! Tycker snap fortfarande funkar bäst om man vill följa någon specifik o dess story! Instagram funkar om man hittar 😅☺️😜👏🏽

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, håller med dig! Känns som att det kommer upp folk lite hur som helst på insta story 😛 kram kram <3

  7. Anonym

    Jag är bara 15 och vi (jag tenderar att generalisera men men) hatar i princip instastory HAHA. Alla jag känner använder Snapchat flitigt och alla är så beroende av snapstreaks så det lär inte hända att någon byter, det känns ganska copycat på det hela med instagramstories, då de tagit från snapchat 😛

  8. Nina

    Hej Gabriella! Älskar din blogg och följer dig även på instagram, du är en så inspiration! 🙂
    Har inte kommenterat förut men kände att jag kanske behövde lite råd. Har själv inte barn och har inte varit gravid förut MEN; jag läser om hur du mått nu när du väntar nr 2 och har börjat undra på allvar om jag kan vara gravid nu? Har under senaste veckan fått så himla ömma bröst, precis som du beskriver åvan känner jag ett sådant tryck och de ömmar hela dagen, kan inte ens sova på mage längre! Samt detta illamående. Grejen är att jag har p-stav men jag vet ju att det aldrig är 100% skydd. Så min fråga: visste du på något sätt att du var gravid innan du gjort testet? Är så nervös för att göra ett och tänkte kanske bara få lite råd, du som har varit med om det. Förlåt för långt inlägg 🙂 ha det bäst, kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad snäll du är, tusen tack!! <3 Jag hade en hård kula längst ner på magen + ömma bröst och kände mig svullen typ.. men mer symptom än så hade jag inte! Och utebliven mens såklart 🙂 stort lycka till med allt, berätta gärna hur det gått sen <3 kram kram

      1. Nina

        Hej, tack för fint svar 😊 Var (tyvärr) inte gravid och även om jag och min sambo inte hade väntat oss en graviditet blev vi väl båda lite besvikna haha! Så nu vet vi hur vi känner båda två och förhoppningsvis blir det en planerad graviditet i en snarare framtid😊 Tack igen och hoppas allt är bra med dig, och stort grattis till nr 2! kram

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Men tack själv <3 åh, jag förstår det!! <3 Hoppas att ni får plussa när ni önskar att göra det 🙂 Och stort tack!! KRAM <3

  9. Ester

    Har också slutat använda snapchat, nästan helt! Händer lite då och då att jag pratar med mina vänner i en grupp, men skickar aldrig med någon enskilt och så! Älskar instastory!! Man kan göra så fina bilder med lysande prickar och sånt haha! Mycket gulligare ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det! 🙂 Håller med! Det enda som är bättre med snap är deras roliga filter tycker jag 🙂 KRAM

  10. Erika

    Jag hade gjort inskolningen ett tag innan den nya bebisen kommer så att Jason inte känner sig utanför och ska lämnas bort när ni fått en ny bebis. Utan att han redan vant sig mer vid förskolan när ert nytillskott kommer 😍 vår tjej fick vara hemma från förskolan i en månad när vi fick vår lillasyster för tre månader sen, kändes helt perfekt att hon fick känna sig delaktig i allt och vänja sig för att sen längta att gå till dagis och få leka med kompisarna istället för att tvinga henne dit.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för omtanken 🙂 vi har såklart tänkt på det och kommer att lösa det så att han inte blir bortlämnad på förskola i samband med att bebisen kommer. Låter ju jättefint! Kram kram <3

  11. Nesaa

    Tråkigt med illamåendet. Jag hade som tur inte set med nr 1 men sen när jag var gravid med nr2 så fick jag hypermesis gravidarum, men samtidigt som jag vardålig så vartdet sonens närvaro som lyste upp de deppiga dagarna.
    Nu vöntar jag nr 3 o samma där igen. Nu är 4 åringen på fsk 10-15tim men 18mån ff hemma med mig. .
    Kan tipsa mot saft fast i fryst form, alltså suga på isåpinnar mot illamåendet.

  12. Emelie

    Vi tänkte likadant kring förskola. Men vår lilla tjej var på tok för uttråkad för att vara hemma så hon fick börja ett halvår tidigare än vi tänkt från början. Man känner ju av sina barn vad dem behöver. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, jag förstår er verkligen!! Ibland blir det inte riktigt som ma har tänkt sig för att barnet vill annat! 😉 kram

  13. Emilia

    Nej jag har aldrig fastnat för snap, hade det några veckor för 4 år sen, men tog bort de rätt snabbt. 🙂 Facebook och instagram gillar jag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig 😀 är lite likadan! Har gillat det lite från och till men nu har det dött igen för mig, kram

  14. Johanna

    De 15 timmarna är guld värda när man är gravid! Jag hade graviditetspenning eftersom jag har ett fysiskt ansträngande jobb. Hade då min flicka 15 timmar på förskolan. Åkte bara hem och la mig på soffan, mycket nöjd över att jag tog chansen att vila 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det kan jag tänka mig.. Känner att jag kommer att behöva det när jag är så pass tung och stor att jag inte orkar jaga honom som jag behöver göra idag.. 🙂 tror det kommer ge mycket för oss båda, kram

  15. E

    Hej! Har ni förresten redan fått veta hur långt du är i graviditeten? Lycka till och hoppas illamåendet lättar!

  16. Anonym

    Kanske inte är en så rolig fråga men har du körkort? Har funderat på de länge av en anledning hahah… Kram på dig! Super bra blogg och håller tummarna för dig att illamåendet släpper<3

  17. Johanna

    Hej! Så himla kul med bebis men jag lider verkligen med dig. Gravidillamående är inte att leka med 😷 tänkte på en sak vad gäller det du skriver om förskola. Det kan bli en ganska jobbig period för Jason om det blir ett småsyskon och förskolestart ungefär samtidigt. Nu vet jag inte riktigt när ni är beräknade och han kanske inte reagerar på det. Men jag är förskollärare och har varit med om när familjer har gjort så och det äldre syskonet får det väldigt jobbigt då hen känner sig ”bortlämnad” nu när det kommit en ”ny” bebis. Som sagt, det är inte säkert att det blir så för er men det kan vara värt att ha med i beräkningen. Om han har gått förskola ett tag innan kan det vara enklare. Men jag vet att ni gör det som är bäst för er familj ❤ bara en liten tanke. Stor kram till dig ☺

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej det är hemskt 🙁 <3 vi kommer såklart att ha det i åtanke och göra det bästa för Jason! Men tusen tack för omtanken snälla du 🙂 lovar att vi löser det på bästa vis, kram!! <3

  18. Louise

    Hej!
    Läste det du skrev om micropopcorn och då kom jag och tänka på några artiklar jag läste när jag själv var gravid, att man inte skulle äta så mycket av dom för att dom innehöll något speciellt ämne. Vet inte hur det är nu, om dom rättat till det, men kan ju vara värt att kolla upp för att vara på säkra sidan, både för dig och lilla pyret, <3 kram!

      1. Rebecca nilson

        Vart är dina beiga byxor ifrån? De du har på bilden när du sitter på golvet och lockar håret 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish