Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker jag tänkt på genom livet

Här kommer lite saker som jag brukar ha med mig i bakhuvudet och har haft större delen av mitt ”vuxna” liv =) Högt som lågt, litet som stort. (Detta är såklart bara några saker och jag hade kunnat skriva en hel bok om det typ, hehe).

– Ät och var glad! Detta är typ mitt motto i livet, haha 😉 Man ska äta det man vill och när man vill utan att sitta och fundera över hur kroppen ser ut eller om man duger. Vi är alla perfekta som vi är med och i våra kroppar! Man behöver såklart inte trycka i sig allt man ser och enbart äta skräpmat men är man sugen på något så SKA man äta det. Livet är för kort för att inte unna sig och man är värd att unna sig! Jag älskar all mat! Pommes och chips är något av det bästa jag vet men ibland är det enda jag vill ha en fräsch sallad. Jag älskar glass och choklad men älskar också hemgjorda kikärtsbiffar och linssoppa. Jag tror på variation och jag tror på att man äta allt man vill äta utan att fundera så mycket. Mat är bland det bästa livet har att erbjuda enligt mig =)

– Böj fransarna! Skulle jag få välja en grej i min sminkväska så skulle det vara min fransböjare. Jag tycker att det gör så sjukt mycket att bara böja fransarna och jag går från supertrött till pigg på bara några sekunder.

– Var alltid snäll och ödmjuk! Man vet aldrig vad andra går igenom och det är viktigt att förstå att alla människor har sin egna kamp. Alla visar inte alltid allt utåt och därför är det SÅ viktigt att alltid vara snäll och ödmjuk, visa förståelse för andra och inte döma det första man gör. Ibland är saker inte alls så som dom ser ut vid första anblick och jag tror att det är många som lätt glömmer bort det.

– Tight överdel, pösig underdel eller tvärtom! Detta lever jag lite efter när jag klär mig varje morgon. Antingen så har jag en tight överdel och ett par pösiga byxor eller en lite ”slappare” tröja och tightare byxor. Vet inte varför men det får mig att känna mig mer bekväm! Klart jag kan göra undantag ibland med och köra på supertight överallt men på något vis så följer jag dessa ord som ekar i mitt huvud när jag ska klä mig. Och det blir oftast bäst så! =)

– Gör det bara! När jag tvekar på om jag vågar göra något eller inte så tänker jag alltid på att jag är en liten ”droppe i havet”. Man behöver inte ta allt på så stort allvar och man behöver inte fundera så mycket på om man ska våga eller inte våga. Livet är för kort för det! Vem är jag egentligen i stooooora universum? Typ ingen! Så varför inte? Man dör ändå om 100 år och då är det lika bra att ha det gjort. Även om det känns som något enormt så kommer man att ångra att man inte gjorde det mer än att man faktiskt försökte och kanske misslyckades. Och vad är ett misslyckande egentligen? Det är bara att skaka av sig och ta sig vidare igen.

– Av med sminket! Innan jag landar i soffan för att slappna av och göra kväll så ska sminket av! Jag slappnar inte av till 100% om jag sitter uppsminkad redo för fredagsmys och därför har jag som vana att få av mig allt i princip direkt när jag kommer hem eller iallafall efter middagen. Det är skönt!

– Kärlek, kärlek och mer kärlek! Hemma hos oss är vi alltid kärleksfulla. Jag har växt upp i en familj som alltid säger ”jag älskar dig” flera gånger om dagen och det är något jag vill föra vidare till mina egna barn. Jag tror precis som Astrid Lindgren att man ska ”ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv”. Kärlek är ett av mina favoritord och kärlek är ledordet för hur jag vill uppfostra mina barn. Det viktigaste för mig är att dom blir kärleksfulla och ödmjuka individer. Då har jag lyckats med min uppgift som mamma =)

– Skärmfri tid! Hur mycket jag än gillar att skrolla igenom instagram eller läsa bloggar så är det viktigt att gå ifrån och koppla bort om dagarna med. Så detta försöker jag tänka på varje dag. Det är viktigt för mig att inte vara konstant uppkopplad för att jag ska kunna må bra.

– Du är inte ensam. Det är lätt att tro att man är ensammast i världen när man går igenom något. Men det är du INTE. Det finns flera andra ute i världen som kämpar med samma sak eller går igenom precis samma sak. För mig har det alltid varit en trygghet att tänka att jag nog inte är den första som går igenom det här. Har någon annan tagit sig igenom något så kan även jag göra det.

– Det är okej att känna det man känner. Detta är något jag vill lära mina barn! Det är så viktigt att man ska få känna det man känner oavsett om någon annan tycker att man är larvig eller knäpp. Man har alltid rätt till sina egna känslor och det kan ingen ta ifrån en. Det är också okej att visa känslor och det är aldrig fel att gråta eller vara ledsen.

– Omge dig bara med människor som vill dig väl. Detta är så himla viktigt tycker jag. Man ska verkligen vara noga med vilka man omger sig med. Det finns så många som bara vill skada och göra illa, andra som får en att må dåligt eller förminskar en. Det är viktigt att omge sig med personer som lyfter en och får en att må bra! Folk som stöttar och peppar oavsett vad och visar att dom har en om ryggen i vått och torrt. Det är okej att göra slut med vänner också! Glöm aldrig det!

18492427_10212920253382423_1780434233_n

Älskar dom mest <3

Kommentarer

  1. Emma

    Hej Gabriella! Om du har lust och tid hade det varit roligt att se ett klipp eller bilder steg för steg på hur du böjer dina fransar. Jag tycker nämligen aldrig att jag får till mina fransar så bra🙈 TACK för allt grymt du skriver på din blogg, det gör mina dagar👌🏼 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Absolut! Ska försöka visa ett klipp där jag sminkar mig snart 🙂 <3 stor kram och tusen tack!! Blir såå glad <3

  2. Elli

    Angående fransböjandet kan man ju permanenta sina fransar på salong, då håller det i 3-4 veckor 🙂 Ett tips kanske för dom som inte orkar böja fransarna var och varannan dag 😉 Här brukar det kallas ”franspermanent” men har också hört benämningen ”Lashlift”. 🙂

  3. Helene

    Hej <3 jättefint inlägg och jag försöker tänka precis som du! Nu behövde jag verkligen påminnas då allt känts lite nere ett tag, och ditt inlägg gick rakt till hjärtat! Ha en fin dag! Läser varje dag men varit dålig på att kommentera ett tag. Kram!! <3<3

  4. Anna

    När ska man få reda på den där hemlisen helt ärligt.. eller var det bara ett PRtrick😕 Förstår om du skulle va gravid och inte vela dela med dig av det direkt osv men känns lite elakt att berätta om det från första början isf haha! Vi vill ju så gärna veta! Kram på dig!

  5. Nova - Singel 20 åring med extrem barnlängtan

    Gud vad du är vis Gabriella! Detta inlägget var verkligen vad jag behövde. Vi tänker på himla lika du och jag, håller med om alla punkter. Har också det alltid i bakhuvudet att man ska ha tight överdel och pösig underdel eller tvärtom, vet inte ens var det kom ifrån haha. Ska spara detta inlägget och komma ihåg det som står, riktigt bra visdomsord att leva efter. Tack!

  6. Maria

    Så klok du är! Håller helt meddig om sminket, känner att jag måste få av det för att bli helt redo för chill i soffan. Sunt också att fokusera på relationer med de som faktiskt bryr sig och får dig att känna dig levnadsglad!:)

  7. Sofia

    Älskar de med ”gör de bara” har de som ”motto” själv men säger de på latin som är tyo Modo faciat vilket jag även funderat på att tatuera in på foten ahahha

  8. Hanna

    Det här var väldigt peppande att läsa. Framförallt om maten för min del, jag är mitt i en kamp mot en ätstörning och har svårt att unna mig något utan att må dåligt.. men det är ju som du säger. Livet är kort och man lever bara en gång, när är de tänkt att man ska unna sig om inte nu? Blir ju väldigt tråkigt att gå genom livet och säga nej till det man vill göra, det man vill äta osv. Ibland behövs en påminnelse ☺️ Man måste njuta av livet!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish