Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Jag och min skatt

– Vi kollar alltid på film det första vi gör på morgonen. Jason är så himla mysig när han precis vaknat och vill bara vara i famnen. Det tar jag vara på till max kan jag lova! Vi brukar för det mesta se något avsnitt av ”Nicke nyfiken” under våra filmstunder på morgonen. Sedan äter vi lite mat och sedan blir det lek och bus.

– Jag kommer ihåg hur det kändes precis i början när jag fick barn. Jag trodde att dom ENORMT starka känslorna skulle dö ut lite (såklart inte dö ut men svalna lite, ja ni förstår nog vad jag menar) men kärleken växer för varje dag. Att det ens är möjligt. Det är så häftigt att se hur han formas mer och mer till en liten egen person som vill saker och har en egen vilja om det mesta. Jag älskar mer för varje dag när det kommer till Jason. Kan inte ens tänka mig hur livet utan honom var.. Det finaste är att han nu visar så mycket kärlek tillbaka. Pussar, kramar, luta huvudet mot ens axel, krypa upp i famnen och mysa, ta ens hand och lägga den på hans kind.. Jag älskar honom så mycket <3

– Jason har börjat knäppa upp knappar på sina kläder! Det gör hela ”klä på-situationen” mycket svårare då han tar av sig allt som jag precis har tagit på honom. Kläder utan knappar är det om används mest nu för tiden, haha. Och springer han runt i enbart blöja så är han snabb på att ta av sig blöjan också.. Han har blivit så himla smart och har stenkoll på exakt hur man gör det mesta. Inte alltid till min fördel om man säger så. Igår hade jag exempelvis klätt på honom helt och skulle bara springa och dra på mig kläder själv. När jag kommer tillbaka till vardagsrummet så är han helt avklädd och sitter och ler stort.. Unge! =)

– Han vet precis vad vi har i kylskåpet och blir han sugen på något så går han alltid dit. Där står han sedan och ropar ”MAMA MAMA MAMA” tills jag kommer och när jag väl öppnar så plockar han på sig det han är sugen på och så får vi ordna i ordning lite fika/fruktbitar eller vad det nu kan vara.. Är det något som står lite högre upp så pekar han eller så ger han mig andra hintar i form av att exempelvis visa mig sin mugg (då vill han ha apelsinjuice eller havremjölk, haha) eller hämta en skål (då vill han ha majs för det brukar han få äta i soffan ibland ur en djup skål). Och vill han ha kex eller majskrok gör han samma sak fast han går till skafferiet istället (vi har ett helt skåp som skafferi). Han är bra smart!

– Vi går alltid på toa tillsammans och för att han inte ska ha tråkigt medan jag gör mina behov så brukar jag öppna tvättmaskinen och även ta fram lite schampoflaskor, sminkborstar och annat som han kan pilla med under tiden. Han är expert på att plocka ur tvättkorgen och lägga in i maskinen! Men toalettstunderna är ganska roliga iallafall. Det är kul att se vad han hittar på medan jag sitter och kissar eller gör nummer två, haha =)

– Vår favoritmat när vi är hemma tillsammans är helt klart plocktallrik. Det går snabbt och är gott! Oftast har vi någon matlåda kvar från middagen dagen innan som vi delar på men har vi inte det så kör vi lite plock. Och vi båda älskar det! Det kan vara allt från bönor till tomatbitar, brödbitar med smör och ost, gurkstavar, paprika, kikärtor, tofu, babybell-ost osv. Jag ordnar var sin plocktallrik åt oss och så sitter vi där vid bordet och äter ihop. Vår favoritfrukost är äggröra och macka till. Då äter vi båda upp precis ALLT på tallriken (annars har Jason en tendens att lämna lite mat som får ätas av hundarna istället).

– Jason har sjukt dåligt tålamod precis som jag! En annan sak som vi är lika på är att vi är väldigt bestämda och vet vad vi vill. Jag tror att man redan nu kan se stora personlighetsdrag hos dom små som dom kommer att ha med sig hela livet. Det är fint att se.

18280019_10212804303083738_213393673_n

Kommentarer

  1. Profilbild
    Ella

    Låter ni honom få vad han vill ur kylen så fort han ber om det? Tycker det är kul att se hur alla gör bara 🙂 Vi brukar själva aldrig ge om det inte är mat/mellisdags typ. Annars blir det lätt småätande för vår lilla så fort hon är uttråkad typ, haha..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, oftast! Frukt och bär känns helt okej att ge två gånger om dagen! Och havredryck får han också hur ofta han vill (det vill han dock inte ha så ofta). Juice och sötsaker och kex begränsar vi lite mer. Kram kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish