Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Vi fick en lägenhet men det kanske inte var menat

Jag och F tror verkligen på ödet och vi hade lämnat helt öppet för typ.. ALLT nu när vi sålt lägenheten. Vi ska flytta ut den andra juni och det är ju väldigt snart… Vi har inte oroat oss så mycket eller tänkt allt för mycket på var vi ska hamna men Göteborg kändes så lockande och vi började dra i lite trådar ganska direkt efter att vi sålt lägenheten. Iallafall! Vi hade som sagt ställt in oss på att flytta till Göteborg i ett år nu medan vi väntar på huset. Samtidigt var vi väldigt öppna för allt och sökte även i Stockholm, i Spanien och här uppe i Umeå såklart. Hur som helst.. Igår loggade jag in på boplats (en sida där man kan söka lägenhet i Göteborg) och ser att vi har missat att tacka ja/nej till en lägenhet vi blivit erbjudna med EN dag. Jag hade alltså behövt tacka ja den 24e och loggade in den 25e och såg detta. Jag hade inte ställt in så att jag skulle få ett mail direkt jag fått ett erbjudande så hela situationen kändes ju sådär lagom sur, haha. Det var en jättefin tvåa centralt i Göteborg med ganska billig hyra dessutom. Aja, det var helt enkelt inte menat för oss.. Vi tror verkligen på att det som händer händer av en anledning! Samma kväll fick vi ett mail från en tjej här i Umeå som hyr ut sin lägenhet och vi ska faktiskt kika på den väldigt snart =) Har vi tur och allt känns bra för oss alla så skriver vi kontrakt inom dom närmsta dagarna. Då är inflytt i så fall samma dag som vi har utflytt. Hur perfekt!? Vi hade gärna flyttat tillbaka till Göteborg men nu när det blev som det blev så tänkte vi att det kanske blir mer krångligt än värt i slutändan. Och det vore ju så tråkigt att inte få vara med och se huset komma upp.. Uppdaterar er om hur det blir! Det hade ju varit fint att stanna här uppe med och få vara med genom hela husresan på nära håll + att F har ju sitt jobb här som han trivs så bra med och vi har vänner och familj osv.

Skärmavbild 2017-04-25 kl. 21.20.03

Kul att mötas av det där liksom.. Haha! Sååå typiskt att missa en sådan grej.

Kommentarer

  1. Sophie

    Skojar du? Menar du på allvar att ni tror att ALLT sker av en anledning?! Blir helt galen på sånt. Finns fan ingen anledning att mycket skit sker i världen. Eller tycker du också att barn får cancer och dör sker av en mening? Att din pappa gick bort?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag har haft lättare att hantera ex. min pappas bortgång med det tankesättet.. Förstår vad du menar men alla är olika och har rätt att tänka och hantera saker olika <3 hoppas att du förstår mig/oss med. KRAM

  2. Hanna

    Hej!
    Typiskt alltså det där med boplats 😬 Och synd att ni inte kommer tillbaka till Göteborg. Men ska jag vara ärlig så tycker jag att ni nog gör ”bäst” i att kanske bo kvar (vill inte vara glädjedödare).. Vi byggde själva hus för ett par år sedan, och det händer ju att man behöver vara med på möten mm. och kunna komma med kort varsel. Vi byggde visserligen mycket av vårt hus själva så vi var där typ hela tiden, men kanske inte funkar på samma sätt med husfirma!? Sen är det framförallt roligt att se hur huset växer fram 😊 Jag menar, så roligt och spännande det vart för ett att se allt som händer på tomten, tänk då när det kommer ett hus ☺️👏🏻
    Känner att jag svävade ut lite, men men.. Lycka till hur ni än gör 😊 Och välkomna tillbaka till Göteborg om det på något sätt skulle bli så också 😉 Stor kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, så typiskt och tråkigt!! <3 Ja, det är ju en del möten och saker att göra! Speciellt när huset väl ska komma upp! Så jag tror ändå att det här kanske blir bäst på något vis.. 🙂 STOR kram och tack!! 😉 <3

  3. Ella

    Fast att tacka ja på boplats betyder ju inte att man är garanterad lägenheten. Alla som tackar ja ”tävlar” ju om den också väljer hyresvärden därefter en ”vinnare” typ =) Har själv tackat ja på typ fyra stycken och den fjärde fick jag =)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Denna stod vi först på och hade fått den direkt om vi tackat ja 🙁 ringde till och med och frågade om det var helt kört och det var det då den redan gått vidare till dom som blev erbjudna efter oss och dom hade tackat ja direkt 🙁 kram

  4. Anna

    De är helt sjukt att ni ens fått ett erbjudande på boplats. Jag bor i Göteborg och har stått i 7år och fick mitt första för 1 månad sen.

  5. Sandra

    Oj! Med endast 20 dagar på boplats och få erbjudande centralt i Göteborg var inte dåligt! Själv har jag 1500 dagar och är långt bak i kön!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Sökte lägenheter där man inte behövde kötid alls utan där hyresvärden väljer ut hyresgästerna, kram <3

  6. Katja

    Synd att ni inte flyttar ner hit till Göteborg, det hade varit kul. Å andra sidan förstår jag att det är inom räckhåll vid husbygget och att ni har alla nära o kära där. Jag önskar er all lycka till i vad som än händer!!

  7. Therese

    What… hur kan du ha fått ett erbjudande med bara 20 dagar? 😮 jag har 6 års kötid men får inga erbjudanden alls i centrum. Endast sämre områden. Är det en sån lgh som inte går efter kösystemet?

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Vissa lägenheter är helt utan kötid 🙂 då står det inte att man har en plats i kön utan det står bara hur många som har sökt

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish