Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Lite relationsfrågor

Fick en kommentar med massor av relationsfrågor för någon vecka sedan och tänkte att vi kan svara på dom tillsammans nu ikväll. Här nedan hittar ni svaren! =)

Har lite fler relationsfunderingar som du/ni gärna får reflektera över..
– Kommenterar/påpekar/klagar ni ungefär lika mycket hos/på varandra eller är det någon som övervägande känner sig underprioriterad / irriterad över smått och stort / vad som helst?

G: Jag klagar nog mer än vad F gör! Han har mycket bättre tålamod än vad jag har så det är nog det som är den största anledningen till att jag gnäller oftare på honom. Jag är också lite mer strukturerad och har koll på saker mer än vad F har.. Så det kan ibland irritera mig lite! Han slappnar av lite för mycket för att han vet att jag har koll.

F: Jag brukar inte klaga speciellt mycket på Gabbi. Men det händer absolut. Gabbi brukar göra saker lite väl fort och då blir det slarvigt. Sedan brukar hon stoppa in tallrikar i diskmaskinen som har all mat kvar på sig. Då menar jag inte att hon ska skölja av tallriken först utan snarare slänga körsbärstomaterna och pastan i papperskorgen innan hon stoppar in den. 😉 Hon har lite bråttom ibland!

– När/om ni har större bråk eller kanske bara skiljs åt utan att va heeelt ok även om ni pratat ut, är någon av er orolig att det ska vara slut?

G: Nej, jag är aldrig orolig för det.. Vi vet var vi har varandra till 100% i vår relation. Vi är dock rätt snabba på att få dåligt samvete båda två och det gör att någon av oss alltid ringer typ två minuter efter att vi har skiljts åt och ber om ursäkt! Sedan är vi vänner igen, haha =)

F: Nej. Jag kommer ihåg att det var så precis när vi blev tillsammans. Då kunde man bli orolig. Nu har vi hunnit bygga upp en sorts trygghet/förtroende för varandra och skulle nog inte ens tänka i dom banorna. Så lätt blir vi inte av med varandra 😀 Bråk och tjafs hör till ett förhållande tycker vi båda.

– Finns det någonting hos F som återkommande stör dig trots att ni pratat om det en miljon gånger? Tänker på alltifrån att gå in med skor eller lämna osthyveln på osten i kylen till att vara svår att nå på mobilen eller fastna framför tv-skärmen när man pratar, alltså verkligen vaaad som helst! Undrar även om F har någonting om dig på denna!

G: Ja! F är galet glömsk.. Det kan göra mig helt galen. Men det har faktiskt blivit bättre med åren! Och så är han dålig på att lyssna. Om jag exempelvis berättar att jag ska göra något ”imorgon klockan 10” så kan jag få frågan ”vilken tid var det du skulle göra det där nu igen?” minuten efter att jag har berättat det, haha..

F: Jag älskar Gabbi men hon kan verkligen inte hantera rese-stress. Det kan vara i gaten på flygplatsen eller hemma med en väska som ska packas. När hon blir stressad är hon verkligen överallt, både fysiskt och psykiskt. Hon förstår dock inte själv hur mycket hon stressar upp sig inför detta, haha!

– Skulle du säga att ni är lika som personer? Har ni samma standardhumör och energi, samma humor, tar illa upp av samma slags saker osv? Tänker om ni hade en naturlig förståelse för varandra från början eller om ni lärt känna varandra successivt och lärt er på vilka plan ni är olika? (jag och min pojkvän är ganska olika nämligen, han är väldigt rationell och lösningsfokuserad medan jag är mer av en känslomänniska som snarare vill ha en kram och lite sympati än att någon ska lösa anledningen till att jag är ledsen hehe, han lär sig successivt :p)

G: Vi är sjukt lika men ändå galet olika. Jag är spontan, pratglad, översocial, får panik lätt, stressar upp mig snabbt.. F är mer trygg och sansad, stressar vääääldigt sällan upp sig för saker, är mer lugn än mig! Vi båda är känslomänniskor och har nära till både skratt och gråt. När det kommer till humor så har vi precis samma humor, haha.. Vi skrattar åt samma saker och har så himla mycket interna skämt mellan oss i vårt förhållande som har vuxit fram med årens gång. Vi har samma värderingar och syn på alla ”viktiga” frågor i livet. Vi ser lika på ekonomi, barnuppfostran, hem och hushåll, jobb, relationer.. Så det är sällan diskussioner om sådant hemma hos oss. Vi brukar säga att vi är lika på dom fronter där vi behöver vara lika och olika på dom fronter där vi behöver vara olika.. Vi kompletterar varandra sjukt bra.

F: Lika är vi verkligen inte. Jag skulle nästan kunna påstå att vi är motsatser. Det jag är bra på är Gabbi sämre på och samma åt andra hållet. Men när det kommer till värderingar så är vi väldigt lika. Vi brukar skämta om att de kommer från våra stränga mammor. Och så har vi lika humor och skrattar åt precis samma saker.

Kan fråga hur mycket som helst om just relationer då jag verkligen tycker det är intressant, men detta var lite av det jag kom att tänka på nu bara! I övrigt – tack för en bra blogg, är relativt ny som läsare men tycker du verkar sjukt vettig och jordnära

Tack för så fina ord! <3 Och hoppas att du fick svar på alla dina frågor. Kram! <3

18073418_10212707533264553_917485462_n

En bild från igår =)

Kommentarer

  1. Pauline

    Hej fina ni!
    Funderar ni på att skaffa fler barn och har ni isåfall tänkt på att bygga barnrum i det nya huset?
    KRAM<3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish