Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Livsviktigt med HLR-kunskap på förskola

Inlägget är i ett samarbete med Trygg-Hansa

Förra året fick ju jag ihop med några av er som läser bloggen gå en HLR-utbildning med Alexandra Gahnström, barnens Försäkringsexpert på Trygg-Hansa. Det var otroligt givande och jag anser att ALLA ska ha rätten att få gå en sådan utbildning. Det är livsviktig kunskap och man vet aldrig när olyckan är framme och man måste agera. Jag känner mig lite mer trygg i mig själv som förälder sedan jag gick kursen och jag vet att jag har kunskapen som behövs ifall något skulle hända.

Våra barn spenderar jag massor med tid på förskolan men hur ser kunskapen ut där? Jason ska börja på förskolan någon gång under 2018 och för mig känns det så självklart att all personal någon gång ska ha fått gå en HLR-kurs. Trygg Hansa har nyligen genomfört en undersökning som visar att en av fem förskolelärare uppger att dom aldrig blivit erbjudna att gå en utbildning i HLR och första hjälpen inom barnomsorgen. Statistiken säger också att 72% av förskollärarna skulle önska utbildning i första hjälpen och att det hade fått dom att känna mer trygghet i sitt yrke.

Jag tycker att det är SÅ bra att Trygg-Hansa lägger ett fokus på förskolor och nu har jag fått äran att tävla ut fem stycken HLR-webbutbildningar till dig och din förskola.

Lite mer om HLR-webbutbildningen: (värde 1995 kr/styck)

En Livsviktig kurs är en heltäckande kurs där vi utbildar dig i hjärt- och lungräddning (HLR) och luftvägsstopp samt utvalda akuta olycksfall och sjukdomstillstånd som kan drabba barn. Teori varvas med praktik på dockor och utbildningen ger en bred handlingsberedskap och ökad trygghet att våga agera i väntan på ambulans.

Detta är ingen vanlig webbkurs- vi har nämligen skapat en kurs med exakt samma innehåll och kvalitet som den fysiska kursen. Du får en docka hemskickad och sen samma sorts instruktioner och genomgång av Camilla Thurell i strukturerade filmklipp, du får också samma kursmaterial hemskickat och även möjlighet till personlig kontakt med Life in Mind för att kunna ställa frågor

Tävlingsperiod från 3 april till 28 april.

Gör så här för att tävla:
Motivera varför just din förskola behöver vinna utbildningen. Det kan vara en förskola som ditt barn går på eller en som du själv jobbar på.

Motiveringen ska göras tillsammans med någon personal på din förskola och/eller att du först stämmer av att intresse/möjlighet finns för en HLR-utbildning på din förskola.

Mejla din motivering, med namn, kontaktuppgifter och namn på förskolan till: tavling@loppi.se senast den 28 april.

13115428_10209552001458230_2039988121_n 13342245_10209552001578233_1457997461_n 13348780_10209552001298226_1359040901_n

Lite bilder från den dagen när jag fick gå HLR-kursen. Det är alltså exakt samma kunskap som förskolorna får ta del av om dom vinner tävlingen. =)

Inlägget är i ett samarbete med Trygg Hansa

Kommentarer

  1. Mikaela W, 21 år

    Jag studerar till förskollärare och vi har tyvärr hittils inte fått någon HLR-kurs.. något jag verkligen vill då jag känner mig rätt otrygg eftersom jag inte vet vad jag ska göra om något händer :/ Därför sökte jag upp saken och fann att Röda korset höll i gratis HLR kurser inriktat mot barn i min kommun, det är ju sjukt bra! så om en vecka ska jag och några klasskamraten på kvällskurs 🙂
    tycker det är sjukt viktigt för oss som jobbar med barn! Vad bra att du tar upp det, tycker jag 🙌🏻💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 det borde vara helt obligatoriskt ju när man jobbar inom sådana jobb! Stor kram och vad kul att du tycker det 🙂

  2. Sanna

    Gick inte kommentera på inlägget om amning. Men åhh jag VET PRECIS vad du går igenom just nu. Jag är i samma situation och det är fruktansvärt rent ut sagt. Dessa känslor är hemska. Min lilla kille är 1,5 exakt. Det bästa han vet e närheten av att amma. Han blir så lycklig av det. Jag har provat säkert 10 ggr att sluta, men varje gång har det slutat med att mitt hjärta brister och jag ger honom bröstet. Mina känslor som mamma tar över helt och jag tänker (jag är inte redo än) men samtidigt så är jag ju det egentligen. Det är när man möter hans blick och lilla lilla hand som drar i tröjan , då känns allt så fel. Berätta gärna hur det går för er. Jag hade inte klarat sova borta så. Starkt att fixa det . Lycka till

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ååååh förstår <3 <3 Samma här ju 🙁 Du har såå rätt, man vill bara amma för alltid då typ 🙁 ska berätta imorgon, kram <3

  3. Isabelle

    Jag jobbar också på förskola och vi har HLR-utbildning 1 gång/läsår just för att hålla kunskapen fräsch i minnet 🙂

  4. Julia

    Hej Gabriella. Läste ditt inlägg och fick en klump i magen. Att inte alla pedagoger på förskola har den kunskapen.
    Jag själv jobbar på förskola och vi går vartannat år hlr utbildning och varannat år brandutbildning.
    Fråga på den förskolan ni tänkt att Jason ska börja på hur utbildningen ser ut där.
    Med vänlig hälsning

    1. Ann

      Så är det i min kommun också och det gäller alla kommunställda, tillsvidareanställda och längre vikariat, dock inte timanställda.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish