Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntVÅRT DRÖMHUS 2017/2018

Ett annat golv som jag älskar

..är detta! Jag bloggade ju igår om ett alternativ till golv och här är en annan kandidat. Har kollat på det i flera månader till och från och är helt såld. Är dock tveksam på hur det är att ”sköta” och hur det fungerar över huvud taget? Är det praktiskt? Berätta gärna om ni har erfarenhet. Kram!

tragolv-rappgo-furu-nordic-extravit-hardvax_2_1 tragolv-rappgo-furu-nordic-extravit-hardvax_produkt

Kommentarer

  1. Sofia

    Det andra golvet du visade i ett nyare inlägg är nog bättre. Tyvärr är furugolv som det du visar ovan ett väldigt mjukt träslag och det blir snabbt märken i golvet. Det ger en fin patina med tiden men inte så lämpligt med barn tyvärr, även om man kan slipa om många ggr. Rödvin? Torka upp snabbare än snabbast! Jättesnygg men ask eller ek är ett hårdare träslag så skulle rekommendera det!

  2. Jennie

    Alldeles för ljust for min smak, jag vill ha färg och ombonad känsla i mitt hem haha. Kök i varma färger, sovrum i beige, vitt och mintgrönt… Men för er som gillar det är det såklart jättefint! Jag skulle bara vilja flika in med att sovrum på 10 kvm är SMÅ! Det ryms inte alls särskilt mycket i dem! Mitt sovrum i mitt föräldrahem var på 17 kvm och det var bra storlek, men ändå inte så stort. Så jag skulle personligen satsa på större yta, lovar att ni inte kommer ångra er. Även om ni får fler barn och sätter in en säng där på 120 så ryms det inte så mer, en fåtölj och en byrå på sin höjd. Och varma färger gör mycket för trivseln och avslappningen, och växter! 🙂 Jag skulle ha valt ett lite mörkare/varmare golv! Lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 Låter ju jättefint! Och jaa, så är det ju.. men det känns ändå lagom och helt okej då vi vill ha många barn och har en förhoppning om det. I värsta fall får vi slå ut en vägg eller så, kram <3

  3. Hanna

    Vi har liknande golv och det är massa märken i golvet efter sex månader med en liten som slår leksaker i golvet. Rekommenderar det inte om ni vill ha någorlunda orepat golv.

  4. Vera

    Är det ett furugolv? Min bror har det och det är sååå snyggt, men minsta lilla grej man tappar i det ger märken tyvärr. Men det går ju alltid slipa om man har riktiga träplankor. Deras måste typ vitsåpas ibland vilket kan vara lite jobbigt kanske.

  5. Linnéa

    Tror vi har precis det golvet! Om det är vitoljat/lackat furugolv 🙂 jag skulle absolut säga att vitlackat är 1000 gånger mer lättskött än oljat (vi fick av misstag båda golven). Det oljade är mer strävt och svårt att få bort fläckar från medan det lackade är som vilket golv som helst gällande det. Vi är allt som allt isf supernöjda med golvet! Älskar att det är väldigt ljust utan att vara vitt 👌 Ha en fin kväll! ❤

  6. Liselott

    Asså JA! Det golvet, SÅ himla himla fint!!! Skulle också vilja ha liknande trägolv. Vi körde dock på laminat nu av ekonomiska själv men gud vad jag ångrar det nu när jag ser det här… Typiskt, får bli nästa gång.

  7. Josefin

    Åh sånt där har vi på hela övervåningen nu efter vi har börjat renovera. Jättefint och fräscht! Var lite tveksamt till att det var så ljust, men min sambo säger att man kan slipa om det skulle bli märken och så. (Jag kan ingenting om sånt där). Annars är det lätt att städa men lite halt nu i början. Övervåningen kände direkt större när vi hade bytt golv (i ett av rummen var det….röd matta,. gammalt hus..).

  8. Cissi

    Kör ni laminat eller parkett? Röstar för parkett då det håller bättre samt ger värme till skillnad från parkett som kan vara kallt. Man känner även stor skillnad då man går på golven 😊

  9. Sara

    Åh, jag älskar detta golv lika mycket om inte mer!
    Min pojkvän bygger hus och säger att golvet är sååå känsligt och lättskadligt… Och så behöver det ett speciellt tvättmedel, och man kan därför inte använda de vanliga för golv. Så hur mycket jag älskar golvet så ska vi nog inte köpa detta, vågar inte riskera 😊 Kramisar!!

  10. Johanna

    Tänk på att det är enorm skillnad på underhållet på golv som är lackade respektive oljade. Oljade golv måste oljas in ca 1 gång per år!

  11. Johanna

    Superfint golv, det beror lite på om det är behandlat eller inte. Trä ”lever”, åldras med åren och blir mörkare ”där man går”, det suger lätt åt sig mat etc och lämnar fläckar(Man kan dock slipa hack och mindre sprickor) vilket många tycker är charmigt. Men går ju att lacka så blir det mer lättskött 🙂 Så spännande att se hur huset blir sen!!! Helt rätt att go all in och inte välja nåt halvdant för att det är billigare, investeringar för framtiden ju 😉 <3 Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för info! 🙂 låter ju jättebra 🙂 kram kram och jaa det känns helt rätt att göra så! Man ska ju bo där länge 😉 <3

  12. Sanna

    Vi lägger själv golvvärme och ska då ha nytt golv i vårt hus. Vi har tittat på liknande olika golv. Vad är det här för träslag? Är det mattlackat? Eller oljat golv blir då stor skillnad på hur man sköter det ett oljat golv måste underhållas tex där möbler flyttas ofta som i köket de ska då nyoljads vartannat år. Mattlackat tål mer men ser inte lika naturligt ut. Händer det att man får en buckla i golvet måste man lacka om golvet och då får man slipa det först och sen lacka hela golvet igen. Oljat golv kan man fixa en buckla med lite vatten direkt på stället.. vad är det här för sorts golv?
    Tack för bra blogg
    / Sanna

  13. Millie

    Golvet va super fint 😍
    Måste bara fråga en helt annan sak, hyllan ni har på väggen inne i köket, vart har ni köpt Den? Verkligen älskar den 😍 kram och lycka till med allt som har med huset och livet att göra <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish