Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntVÅRT DRÖMHUS 2017/2018

Kök och tvättstuga

När det kommer till huset så är det på tok för mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Innan helgens slut så ska vi ta ett beslut gällande kök och tvättstuga och vi börjar närma oss beslutet men är samtidigt långt därifrån, haha.. Låter kanske lite motsägelsefullt men vi är rätt så säkra på att vi ska köra grått i köket nu trots allt. Och tvättstugan får bli vit istället! Vi tänkte ju köra tvärtom först men har som sagt ändrat oss nu.

17495656_10212400642112466_483816105_n-1

Vi föll för enkelheten i att ha en ”vit” tvättstuga. Kolla bara inspobilden här ovanför =) Hur fint!? Och simpelt. Och i tvättstugan kommer vi att ha ett golv som ser ut såhär:

17409892_10212378131269709_1852392428_n

Såhär har vi tänkt oss allt iallafall: 

KÖK: 

– Dammgrå (=ljusgrå) luckor (funderingen här är om vi ska ha några fasningar på alla/några eller köra helt släta luckor)

– Silvriga ”knoppar” (som handtag)

– Vitt kakel med vita fogar (Vet att många säger att det blir missfärgat lätt men vi får ta den smällen i så fall. Tycker inte att det blir riktigt samma känsla med ljusgrå nämligen. Vi testar och ser!)

– Funderar på att ”bygga in” diskmaskinen så att den inte syns utan så att det bara ser ut som ett vanligt köksskåp. Tankar och erfarenheter gällande det? Alla andra vitvaror får vara synliga. Har dock inte riktigt bestämt om vi ska göra det eller ej men det är en tanke som sagt. Har inte heller bestämt oss för vita eller rostfria vitvaror. Rostfritt kanske ser bättre ut till grått men tycker att dom vita är så snygga så vill hellre ha vita.. Har även valt en vit fläkt. Men passar detta till ett dammgrått kök? Help meeee.

– Bänkskivan blir antingen i fake-marmor eller så blir det en helvit bänkskiva. Hjälp mig även här, vad tror ni blir finast?

– Vi har valt en vit fläkt som är vägghängd, vertikal och supersnygg! Tror att det kommer att bli fint. Därför är jag också sugen på vita vitvaror extra mycket – dom kommer se snygga ihop med den fläkten. Och så har vi ju vitt kakel med vit fog (+ ljus bänkskiva) som kommer att väva ihop allt det vita fint till det grå.

– Vi har valt en diskho som är 70 cm och supersnygg. Rostfri och lite matt eller vad man ska säga. Underlimmad kommer den att vara. Jag ville egentligen ha en vit men F vägrade och det var typ det enda helt orubbliga kravet som han hade. Annars gav han mig fria händer med typ allt. Och till min lycka så har han börjat gilla tanken på ett grått kök han med =)

onyx-4070-extra-large-bowl_741x572px

Såhär ser den ut (fast vår kommer att vara den nyaste modellen)! VI har inte valt själva ”kranen” ännu dock.

TVÄTTSTUGA: 

– Vita luckor som är släta

– Knoppar i marmor och silver (såå fina är dom – ska visa er sen!)

– Bänkskivan är jag osäker på här med. Blir antingen fakemarmor eller helt vit även här. Kommer inte att välja samma bänkskiva i kök och tvättstuga så får bli vitt på ena stället och ”marmor” på det andra.

– Vit tvättmaskin och torktumlare.

– Klinker i marockanskt mönster (se bild högre upp i inlägget).

Vad säger ni!? Ge mig tankar, tips, åsikter och erfarenheter. På söndag kväll ska allt vara spikat och klart och vi vill göra rätt beslut för oss. Kanske är det något vi inte har tänkt på helt enkelt eller liknande. Och ni är ju proffs på typ allt så kommentera gärna!

17440043_10212400642072465_826708895_n

Här är själva planlösningen på köket förresten! Vi har ju 2,70 i takhöjd som tillvall och det ger oss möjligheten till grym förvaring ovanför kyl/frys. Vi kommer att ha mycket förvaring i våra hörnskåp (utdragbar förvaring) och även i köksön. Även dold förvaring längs golvet där vi har mikro/ugn. Detta är alltså första skissen på köket så det enda som är spikat är placeringen av alla skåp, vitvaror osv. Färgerna och allt sådant är som sagt inte utritade här. Ville mest visa själva planlösningen eller vad man ska säga =)

Skärmavbild 2017-03-21 kl. 17.27.51

Och här ser ni hur själva köksdelen ligger till i helhet! =)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Sanna

    Vi har ett grått kök från Ikea och är super nöjda! Vitt fasat kakel med vita fogar och vita väggar så känns inte mörkt alls. Vi valde rostfri vitvaror och svart sten som bänkskiva. Inbyggt diskmaskin är toppen! Såg att nu valt en stor ho. Vi har också en 70 cm underlimmad. Men se till om ni kan att det är ”fall” i den! Allt rinner inte riktigt ner annars… Tips är om ni väljer så mycket vita tillbehör att de är samma sorts vit så inget ser gult ut. ❤

  2. Profilbild
    Elin

    Åh jisses vad svar du fått, och åsikter 😀 Inte lätt att välja då men hoppas ni kan snappa upp lite tips iaf. Nu kommer jag med ytterligare en kommentar då.. haha 😉 Jag jobbar som kökssäljare och tycker köket ser ut att vara väldigt bra och praktiskt planerat! Ofta när folk ska göra om sitt kök vill de ha in ALLT smart/praktiskt när de väl gör om ( som t ex köksö, upphöjd diskmaskin osv osv), men tyvärr passar alla smarta lösningar inte för alla kök. Som det är planerat nu är diskmaskinen inte i vägen mellan häll och diskhon och man kan ställa upp rena glas/tallrikar direkt på halvön till den som ska duka bordet. Vill man ha en upphöjd diskmaskin är det ofta snyggast att ha mot en vägg/hörn där köket börjar om du förstår, och så ser ju inte ert kök ut som det är ritat nu.
    Ang. material/färgval så är det ju så svårt att tycka till om det tycker jag då man i slutändan nog ändå måste gå på det man själv gillar för att vara nöjd 🙂 Men ibland är det ju såklart lättare att ta ett beslut om man får lite smakråd (vet inte om det är lättare för er om ni får hundra olika smakråd men men 😉 ). Jag tycker det blir mest stilrent att köra på vit bänkskiva i tvättstugan, eftersom golvet är mönstrat och redan ’sticker ut’ lite. Sen är det ju en smaksak i köket om man gillar marmorfärgad laminat och om ni tror att ni inte kommer att tröttna på det, för i köket funkar det ju lika bra med båda. Men som jag såg att någon annan skrivit, fundera ett varv till på handtag till diskmaskinen då det är lättare att öppna än om man har en knopp, men integrerad tycker jag absolut den ska vara! 🙂 Vore kul och höra vilka vitvaror ni kikat på, oftare är ju inbyggnadsugnar och fläktar i snyggare vit än kyl/frys om du förstår vad jag menar nu haha, men kyl/frys går ju också att välja att ha integrerade om ni skulle vilja det. Sen tycker jag att det vore snyggt med en vit häll när ni inte har svart någon annanstans i köket, men där har jag inte jättebra koll på om de håller sig fina så googla efter tips/skötselråd där isf.
    Tips är också att kolla in movehome.se där man i valet för köket kan välja färg på luckor/bänkskiva/kakel/vitvaror, så kanske man kan få en litet hum om man kommer trivas med färgvalen/helheten. Och kolla i köksbutiken också och håll luckor/bänkskivor mot varann, men det kanske ni redan gjort 🙂 Fundera också över vart ni kommer förvara era köksgrejer, vilket skåp är till vad liksom. Alla har olika mycket porslin och köksmaskiner så ett ’normalstort’ kök kan ju vara massor med förvaring för någon och lite för en annan. Tänker också i o m att ni inte vill ha några överskåp 🙂 Lycka till med alla val, tycker det är såå roligt att följa husbygget 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för alla tips och råd 😀 väldigt givande och bra kommentar 🙂 tacksam för att du tog dig tiden att skriva <3 kram kram

  3. Profilbild
    Johanna Nilsson

    Hej Gabriella .
    Mitt tips är att köra släta skåpdörrar i hela köket .
    Även på era innerdörrar , garderobsdörrar , lister m.m Så lätt att torka av och slippa dammet som lägger sig i minsta lilla skåra så man blir tosig 🙂
    Kram kram

  4. Profilbild
    Rebecca

    Hej, läste en kommentar om att det kan stänka upp såser vid matlagning på dom vita fogarna så det blir missfärgat. På IKEA finns det stänkskydd, vet inte om man kan sätta det över kakel? Jag tror jag sett att finns genomskinligt, kanske att man kan sätta över just vid spisen bara så det är lätt att göra rent om det stänker 🙂

  5. Profilbild
    Maja

    Många påtalar att det blir fingeravtryck på rostfritt. Vi har rostfria vitvaror med anti fingerprint och vi har inga problem fingeravtryck trots en liten ettåring hemma. Så välj anti fingerprint om ni väljer rostfritt. Dock tror jag mer på vita vitvaror om ni redan bestämt er för vit fläkt.

    1. Profilbild
      Maja

      Ett annat tips är att hänga om dörrarna på kyl- och frys så båda är hägerhängda eller öppnas mot varandra. Det kommer kännas mycket mer naturligt och vara betydligt mer praktiskt.

  6. Profilbild
    Cia Kurtsson

    Hej ett tips höj upp tvättmaskinen så slipper man böja sig för att fixa tvätten osv 🙂 de har vi tänkt om vi ska bygga tvättstuga 🙂

  7. Profilbild
    Emma

    Alltså älskar dina inlägg om huset, så kul att läsa. Vi har en inbyggd diskmaskin här hemma och jag tycker det funkar hur bra som helst. Väldigt snyggt när allt smälter ihop tycker jag, vilket det gör när man har den inbyggd. Ha en fin dag, kram!

  8. Profilbild
    Kajsa

    Hej! Älskar din blogg btw!! Underlimad diskho är super snyggt! Vi (jag&sambon) har nyligen renoverat köket och fick hjälp av en arkitekt, och hon tipsa om att dölja diskmaskinen och det blev jätte snyggt, smälter in, hon sa även att det kan höja värdet på köket i efterhand med sådan fines men tiderna ändras ju iof men just nu kanske. Vi valde fake marmor (vit) och vi har mörkgråa skåp, komposit hette stenen och det var mycket bättre hållbarhet och så mycket snyggare blev det än än vanlig vit träbänskiva, något att rekommendera! Vi köpte mycket på Ikea, vet inte var ni tänkt köpa det, men blandaren skulle man inte köpa från Ikea fick vi tips om för när garantin gått ut och den går sönder finns inte reservdelar och så var det med baohouse egna sortiment med och många andra egna sortiment, så bäst var att köpa en ”märkes” Mora/ gustavs berg eller liknade. Det gav även mer andrahands värde.. Kanske ni redan ska men vi visste absolut inte nått om det så ville bara tips!! Lycka till!

  9. Profilbild
    Mikaela

    Vår diskmaskin är inbyggd och det har funkat super i alla år. 😄 Vi har faktiskt kyl och frys inbyggd också, supersnyggt 😍

  10. Profilbild
    Caroline

    Så kul att läsa om ert husbygge!! 😍 Vi renoverade vårt kök förra året och körde en marmormönstrad bänkskiva i kvarts från Ikea! Mättbeställd och till rimligt pris. Vi betalade 15 000. Vi är supernöjda!! Tips till er 😃

  11. Profilbild
    Nina

    Vi har grått kök med vita vitvaror, vit fläkt , marmorbänkskiva, vitt kakel och mässinghandtag. Får sååå mycket beröm och är jätte nöjd:)
    Det du beskriver med grått, bygga in diskmaskin osv låter jätte fint

  12. Profilbild
    Emma Emma

    Hej Gabriella!
    Jag jobbar med kök och inredning.
    Eftersom ni söker efter ett trendigt hem skulle jag tipsa er om att kolla mycket inredning i Stockholms innerstad på Hemnet. Där ser ni vad som är trendigt just nu. Bland annat:
    Ingen fake marmor, marmor kommer gå ur tiden och det är bara trendigt nu, därför kommer ni att tröttna på en som är lik marmor när det kommer komma en ny trend inom tid.
    Sedan skulle jag också satsa på intregrerade kylskåp och frys för att få en mer enhetlig känsla i köket. Trederna går mot slätt och enkelt vilket det blir om ni bygger in erat kök.

    Jag tror att erat hur kommer bli så fint! Kul att följa er på resan!

    Kramar

  13. Profilbild
    Isabella Lungu

    Jag skulle välja ”marmor” som bänkskivor! Tror att på vita bänkskivor syns repor med mera lättare än på en marmorskiva ☺ kul att få se mer av huset! Kommer bli så fint!

  14. Profilbild
    Malin

    Hej Gabriella!
    Vi byggde hus förra året och jag var verkligen inne på en marmorbänkskiva! Jag är så glad att vi inte valde det 🙂 dels har jag så lätt att tröttna på saker och snart blir det väl omodernt med marmor igen. Sen är den ju så känslig mot syror, det blir ju lätt fläckar o så.
    Vi valde i stället en stenkomposit bänkskiva som heter FROSTY CARRINA. Den påminner om marmor men är vit med lite liv i. Den kostar dock skjortan 🙂 🙂 men man väljer väl lite vart man lägger sina pengar någonstans och för mig var köket jätteviktigt 🙂 Googla och kolla på den 🙂 kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Googlade på den och åååh vad snygg den var 😀 men dyr såklart 😉 Tack för tips och råd! Ska tänka lite på det. Kanske tar något liknande som ni valde i slutändan eller kör helt på vitt 🙂 KRAM <3

  15. Profilbild
    Sabina

    Heej.
    Vi ska också renovera kök.
    Vi har beställt från Ikea ringhult högglans ljus grå. Och där har vi också inbyggd diskmaskin med luckan :).
    Den är ljus luckorna men inte vitt. Sök på namnet så kommer det upp. Oftast kan man ta hashtag på instagram och då kan man ser lite av helheten vad andra har gjort

  16. Profilbild
    Madde

    Spännande med köket. Jag hade rekomenderat att flytta spisen. Kanske bytt plats på.diskhon och spisen. Ser att det är ett fönster där vid diskhon men spisen känns ”instängd” där den är nu på ritningarna. Hellre mer yta runt spisen än vid diskhon. Och om ni har spisen där den är nu så har man inte samma överblick när man lagar maten, vilket är skönt att ha när man har barn. Vet iof inte om ni lagar mat oftare än står vid diskhon, men här blir det att man står längre vid spisen 🙂 Vi har inbyggd diskmaskin så det är en skåpslucka. Hur bra som helst så slipper man se den. Det är snyggt att bygga in diskmaskinen;)

    1. Profilbild
      Luna

      Håller helt med om att byta plats, ser väldigt instängt ut! Bättre också om nån tex sitter vid köksön medans man lagar mat så kan man fortfarande prata och kolla på personen än om man bara har ryggen mot! 🙂

  17. Profilbild
    Madde

    Vi håller på och renoverar ett helt radhus för tillfället så jag vet precis hur kul, jobbigt och frustrerande det är med alla val som ska göras… Här kommer mina inputs (kika hem som på min IG så får du se Hur det bör hemma hos oss..)

    Jag röstar för vit bänkskiva alt att ni kör carrerramarmor (är ”allergisk” mot kopior på bänkskivorna, dumt jag vet, men sån är jag..).

    Tror även att rostfria vitvaror blir snyggast till ljusgrå luckor. Men isf se till så att ni tar samma yta på knopparna så att det inte blir olika.

    Vi har diskmaskinen (och övriga vitvaror) inbyggda ocv jag älskar det! Hade det i bort förra hus också, Är en smaksak, men jag gillar inbyggt 🙂 Beroende på modell på diskmaskin så funkar det inte att ha en knopp som beslag om den är inbyggd, samma lika om ni väljer att bygga in kyl/frys, värt att tänka på..

    Eftersom ni inte valt blandare än så rekommenderar jag att välja en blandare med slang, speciellt om ni har en bred diskho för då blir det lättare att städa av/skölja rent hon..

    Tycker absolut att ni kan välja atg ha samma modell/färg på bänkskiva i kök och tvättstuga, kan kanske även göra så att Ni får ner priset!?

    Nu blev det många input och tankar från
    Mig, men som sagt, är helt inne i renoverinsträsket nu och älskar atg diskutera inredning och materialval, haha.

    Ska bli kul att följa husbygget, stort lycka till!!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för alla tips och inputs! Jättegivande kommentar att läsa och bra tips och funderingar 🙂 <3 KRAM och stort tack igen <3

  18. Profilbild
    Hanna

    Nu använder man ju köket olika men vi har gjort 3 stycken kök och det som vi är nöjdast med är i vårt nuvarande: 80 cm häll- alla som är här och har använt har planerat in/bytt till en om de har möjlighet. HATAR 60 cm häll där det alltid är trångt när man använder mer än två grytor.

    Älskar våra långa bänkskivor med plats för hela familjen att hjälpa till med maten. Ni har ju toppenyta planerad i ert kök- älskar formen!

    Luckor- vi valde mellan vita och grå och fegade och körde beiga. ÅNGER på det- våga ta grå- ni kommer vara trötta på luckan hurellerhur om 10 år men ni kommer njuta mer av att ta nånting annat än vitt 😊

    Fasningar eller speglar på luckorna ger mer liv men måste torkas av på spegelns kant (och hur jobbigt är det egentligen?)

    Vi hade matta vita kakelplattor med vit fog i vårt förra kök och det som blev dumt var ovanför hällen när det stänkte upp tomatsås så missfärgade det fogen men vi fogade om efter ca två år på de plattorna- det tog ett par timmar och var lätt som en plätt 😊

    Vertikal fläkt är toppen- suger lika bra och tar mindre plats när man står vid den- luftigare intryck 👍🏻

    Jag tycker inbyggda vitvaror är det snyggaste- det ger ett lugnt helhetsintryck. Annars tycker jag vita vitvaror- är så trött på rostfritt och till ett grått kök? Nä- snyggare med att bryta av med vitt 😊

    Bänkskivan- jag är så hjärntvättad på marmor nu att jag tycker det passar överallt men det beror ju på vad ni vill ha för uttryck- en mjukt mönstrad marmor med ljusgrått typ kaklet ni kollade på som var haxagon-format tycker jag hade varit superfint ❤

    Ett tips om diskhon bara- när det är så raka kanter fastnar det lätt grejor i kanterna, diskar man något så får man diska hon efter också- men återigen, hur jobbigt är det känner jag 😊

    Storleken på hon tror jag ni blir supernöjda med- att kunna lägga en ugnsform i blöt efter användning är sååå skönt!

    Har ni sett Marrakesh- kaklet som liknar det ni valt- i orange och vitt och lite turkost? Det ni valt är jättefint men är det nånstans man behöver en färgklick är det i tvättstugan (hela vårt hus är grått,vitt och beige och nånstans vill jag ha färg men orkar inte ha det i de öppna ytorna och vill ha lugna sovrum- tadaaa- tvättstugan!)

    Och till det viktigaste: hur jobbigt det än är med alla val så kommer det bli toppen, det kommer inte bara vara ert hus utan ert hem- önskar er all lycka till ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ååååh tack för en toppenkommentar! Vilka smarta ord och tankar! Ska sätta mig och läsa igenom sedan igen med F 🙂 tusen tack verkligen! Blir så glad att du tog din tid att skriva så långt och dela med dig 🙂 kram <3

  19. Profilbild
    Jennifer

    Ni måste kolla in en stengrå bänkskiva, seriöst! Ser inte bra ut nör man kollar på en liten provbit, men kolla på inspo bilder!!!!

  20. Profilbild
    Susanne

    Tänk på att det kan bli för mycket med det marockanska mönstret på golvet och bänkskivor i marmor i samma rum (tvättstugan) så hade jag valt hade det blivit marmor i kök och vitt i tvättstugan. Kram

  21. Profilbild
    Jennifer

    Hej fina du!
    Vad kul att få följa med på er spännande resa till drömhuset 🙂
    Jag tycker ni ska köra grått kök med vita vitvaror samt marmor som bänkskiva. Marmor är så snyggt! O även vita vitvaror till grått blir toppen tycker jag!

    I tvättstugan tycker jag oxå ni ska ha marmor skiva för annars blir det ”vitt på vitt” o de tycker inte jag är snyggt. Allt smälter liksom ihop.. förstår du hur jag menar?

    Hoppas det hjälpte er lite, det kommer bli toppen! Ska bli kul att få veta mer.

    Kram fina du! <3

  22. Profilbild
    Erika

    Vi har integrerad diskmaskin i vårat kök och jag rekommenderar de verkligen! Blir väldigt fint och enhetlig! Har inte upplevt några problem med de heller.😊

  23. Profilbild
    Sara

    Hej Gabriella. Vi har inbyggd diskmaskin så det ser ut som ett köksskåp samt även gjort detsamma med kyl/frys. Och det är väldigt smidigt. Tips tips 😘

  24. Profilbild
    Emma

    Wow! Det låter som att ni kommer få det så otroligt fint i huset! Är så glad att det lutar åt att det blir grått kök, för jag tycker det är finast 😉 vad gäller fasningar/släta luckor tycker jag helt klart att det är snyggast MED mönster, men det samlar ju upp lite damm, så om man inte vill ha det jobbet med att torka av någon gång ibland så bör man nog undvika det. Det där med diskmaskinen är ju också ett dilemma. Tycker det är välsigt snyggt att ha den ”gömd”, men har fått höra att de som är det brukar vara betydligt sämre ljudisolerade än de synliga. Av mina egna erfarenheter tycker jag att det stämmer, och skulle nog gå för en synlig om vi skulle byta, men det är ju vad man är beredd att offra för att få det som man vill ha det. Hur som helst kommer ni att få det SÅ fint! Jätteroligt att följa hur det blir! (Nu blev det jättelångt här, förlåt! 😂)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa jag hoppas det 🙂 <3 jaa jag tycker också det haha 😉 ja precis! Håller med dig! Är så mycket alternativ och så ska man väga för och nackdelar och hålla på!! Så mycket tankar i mitt huvud nu verkligen 🙂 TACK för att du delade med dig, betyder mycket för mig <3 kram kram 🙂

  25. Profilbild
    Johanna

    Då tycker jag vit bänkskiva i tvättstugan. Är lite osäker på kombon marmor/marockansk. Jag hade valt att ”bygga in” alla vitvaror, det så så fint, men annars tycker jag nog vit kyl/frys 😊

  26. Profilbild
    Elias

    Hej Gabriella.
    Fint att ni bygger nytt. Hoppas det går utan problem och så som ni hade tänkt och bestämt! Min fråga om dölda kostnader med hus och vad kommer det att kosta för er u slutändan? Om ni vet en ungefärlig summa?
    P.S. bryr dig inte om folk som skriver dåligt till dig. Släpp det på en gång. Tänk på dig och din familj. Kul att kolla på eran utveckling.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack!! <3 jag vet faktiskt inte..Har inte kommit upp några dolda kostnader ännu så vi får se om det gör det 🙂 <3 tack fina du! Vad snällt av dig, kram

  27. Profilbild
    C

    Det jag har tänkt på gällande planlösning & fönster är att ni borde ha ett fönster vid trappan, så att det blir varsitt fönster om sidan av dörren. Tycker där ser lite tomt ut och tror att man skulle uppskatta det extra ljuset (risken finns att hallen känns mörk jämfört med andra partier) samt att det ser mer inbjudande ut (kan ju ställa lite växter, ljus osv). Bara en tanke!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi tog faktiskt bort dom för att vi kände att dom var ”onödiga” när vi valt till så pass många stora fönster som inte ingår i standard 🙂 så vi har massor av fönster som tillval redan 🙂 men tack för din åsikt! Får kika och fundera lite till över helgen, kram <3

  28. Profilbild
    Annna

    Tycker absolut att ni ska gömma diskmaskinen! Har köksluckor på både diskmaskin, kyl och frys.

    Ert hem kommer bli fantastiskt!
    Kram

  29. Profilbild
    Amanda

    Hej Gabriella jag undrar vad ni kommer ha i resten av sovrummen för jag antar att ett kommer bli ditt och Fojdors rum och ett blir Jasons rum men som jag förstår så blir det 3 rum över och vad kommer ni ha i dessa rum?:)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi vill ha fler barn 😀 så till att börja med blir det gästrum och kontor och sedan hoppas vi på fler små 🙂 kram

  30. Profilbild
    Stina

    Vi hade inbyggd diskmaskin bakom en kökslucka i vår förra lägenhet och det är verkligen sjukt snyggt! Nu när vi flyttat saknar jag det massor. Köket får en så himla fin helhet och blir mycket mer stilrent. Rekommenderar verkligen det! 😊

  31. Profilbild
    M

    Tror gråa luckor och vitt kakel blir riktigt snyggt! 🙂 Tycker absolut att ni ska ha en integrerad diskmaskin! Har aldrig förstått varför man skulle vilja ha den synlig.. Likaså kyl och frys. Ha dem integrerade! Jag lovar, det ser enhetligt och lite mer lyxigt ut.

  32. Profilbild
    Jennie

    När vi gjorde nytt kök så valde vi inbyggd diskmaskin för jag tycker alla diskmaskiner är så fula 🙈 och det är vi supernöjda med! 😄

  33. Profilbild
    Lotta

    Gällande köket, så den dagen vi bygger eget, så kommer vi att ha alla vitvaror intrigerade. Samt att vi kommer bygga upp diskmaskinen, så att den kommer upp i bättre arbetsställning. Samt att det känns tryggare när barnen springer omkring. Att OM olyckan är framme, så kan dom i alla fall inte ramla och slå sig när man plockar in/ur diskmaskinen.

  34. Profilbild
    Emilia

    Jag skulle köra på vita vitvaror så det passar ihop med fläkten och så tror jag att bänkskiva i marmor skulle passa bra till det gråa! I tvättstugan kanske det blir bäst med vit bänkskiva med tanke på att ni ska ha mönstrat golv 🙂 Tror att allt kommer bli superfint <3

  35. Profilbild
    Andrea

    Vita vitvaror helt klart! Så snyggt, och till ert gråa kök tror jag det blir toppen! Vi har valt vita vitvaror till vårt vita kök 🙂 inbyggd diskmaskin har vi också valt, med lucka så det inte syns att det är en diskmaskin under! Hade nog valt bänkskivan i marmor, då repor och fläckar syns mycket tydligare på vitt! vi har valt en bänkskiva som liknar betong, super snyggt! Tror ert kök kommer bli 👌🏼👌🏼👌🏼

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur det är så snyggt! 🙂 Tack för att du delade din åsikt! Tycker också att betongliknande är såå fint 🙂 kikar på sådana alternativ med, kram <3

  36. Profilbild
    Emma

    Vill tipsa om att välja vita vitvaror, rostfritt är jättesvårt att hålla rent och snygg. Blir lätt fingeravtryck och liknande märken så fort man rör vid det. Ett litet tips bara 🙂

  37. Profilbild
    Tess

    Vi har integrerad diskmaskin (ser ut som ett skåp) och det är väldigt snyggt! Och inga problem alls med funktionen 🙂 och vi har också vitt kakel och vit fog och det är inte svårare än något annat att hålla rent 🙂

  38. Profilbild
    Maria

    Vi har vår diskmaskin ’inbyggd’ så det ser ut som en skåplucka. Tycker köket känns cleanare när den är undangömd. Sen har vi även så på kyl och frys, det hade jag nog däremot inte valt själv men det var redan så när vi flyttade in i huset. Jag skulle valt en bänkskiva i sten eller marmor, känns lite lyxigt och blänker så fint 😉 Jättekul att få följa ert husbygge! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju jättebra 🙂 håller med dig om att det ser snyggt ut 🙂 tack för tips fina du, stor kram <3

  39. Profilbild
    Kim

    Jag tror det blir snyggast med marmor till köket och vitt till tvättstugan! Som du skrev med det vita i alla vitvaror går snyggt ihop med den vita väggen och fläkten så tror jag att marmorn kommer ligga såå snyggt mot det gråa skåpen!!

  40. Profilbild
    Emma

    Åh det kommer bli såå snyggt. Ni har en grym smak. Lite tankar och erfarenheter från min sida:
    – Jag skulle verkligen om jag var ni bygga in diskmaskinen, det är såå mycket snyggare. Min familj byggde hus när jag var 10 år( är 22 nu) och då byggde dem in diskmaskinen. Tyvärr gick den sönder efter några år och då fick det bli att den syntes som vanligt och det sänkte verkligen hela köket. Så JA bygg in den! =)
    – Det är så ”vanligt” med rostfria vitvaror och ifall jag skulle renovera eller bygga kök idag hade jag lätt valt vita vitvaror. Det finns ju så mycket snygga vita idag och ifall ni ska ha en vit fläkt så kommer det gå ihop sig snyggast!
    – Jag skulle satsa på en vit bänkskiva i köket, tror det blir mest stilrent än med fake marmor. Då tycker jag isåfall fake marmor i tvättstugan med tanke på att ni skulle ha marmor knoppar där på skåpen!
    Lite tankar från min sida. Hur ni än gör kommer det bli såå snyggt. Lycka till! 😀 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh tack!! <3 Och tack för en sådan bra kommentar!! 🙂 Så himla bra tips, råd och tankar! Betyder så mycket för mig att få höra din upplevelse av det hela och håller med dig på alla punkter faktiskt nu när jag tänker efter 🙂 Kram kram <3 och tack igen!<3

  41. Profilbild
    Johanna

    Låter som att det kan bli hur snyggt som helst! 😍👏🏽
    Inbyggd diskmaskin har vi i lägenheten och det ger ett fint enhetligt intryck tycker jag. I like it 👌🏽
    Tänker mig att marmor kan vara snyggt både i köket och i tvättstugan oavsett hur ni väljer. En annan tanke är att en vit bänkskiva i köket ger ett mer enhetligt intryck med tanke på det grå och det vita. I tvättstugan kanske man är mer ”hårdhänt” eller vad jag ska säga vid bänken och då kan det vara bra med marmor som kamouflerar ev. märken.
    Angående vitvarorna så är rostfritt superfint men i ett grått kök hade jag också valt vita 😊 Kram! 😘

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh tack! 🙂 jaa, det är snyggt! Och det har du helt rätt i! Känns som att vitt kan vara så opraktiskt i både kök och tvättstuga men det är ju såå snyggt haha 😀 kram och tack för alla åsitker och tips <3

      1. Profilbild
        Jessica

        Min bror har vit bänkskiva i både kök och tvättstuga och den funkar bra, ser jättefin ut ännu! Och vita vitvaror röstar jag på, snyggast tycker jag! Ert hus kommer bli så fint!

  42. Profilbild
    Petra

    Jag skulle ha kört vita vitvaror om du redan har vit fläkt – blir ner enhetligt. Skulle absolut ha ”marmor”skivan i köket och fortsätta det helvita temat i tvättstugan och ha vita skivan där. Tror det blir snyggt mot det mönstade golvet att allt annat är helt ”rent”.

  43. Profilbild
    Jeanine

    Hej!
    Älskar din blogg och har läst sen innan Jason kom till 🙂
    Jag har ”inbyggd” diskmaskin hemma och är supernöjd så det rekomenderar jag varmt.
    Vill även tipsa om att utnyttja utrymmet som blir kvar under skåpen till att göra utdragbara ”pallar” alltså så att du intw behöver ta en stol om det är något du inte når i något skåp.
    Ska bli kul att följa er resa m huset.
    Lycka till!
    Kram Jeanine

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack!! Så glad jag blir att du hängt med så länge 🙂 <3 vad härligt att du gillar det och ÅH så smart tips! 🙂 hade inte ens tänkt på det! 🙂 Jättesmart! Kram

  44. Profilbild
    Anna

    Hej!! Åh så himla fint verkligen, så bra idéer med allting. Det ända som jag skulle säga är att inte blanda marrocanskt och marmor.. känns som det skulle bli för mycket, kör hellre vitt i tvättstuga så blir det fräscht!! Och kom ihåg: det är lätt att byta luckor så spelar ingen roll vilken färg för det kan ni ändå senare! Jag hade kört på vitt och marmor i köket men ljusgrått är jätte fint det med. LYCKA till med allting, det kommer bli jätte bra.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack!! 🙂 Ja det har du nog rätt i! Blir nog lätt lite för mycket 🙂 tack för tips, kram!!<3

  45. Profilbild
    Sandra

    Hej! Fint ni kommer få det i erat nya hem, ville bara säga att vi har diskmaskinen inbyggd så man ser ej den mycke snyggt, kör på de ni👌 Har en son på 1 år 3 månader så perfekt att de inte går att trycka på några knappar hihi..
    Lycka till och tack för en riktigt bra blogg puss och kram

  46. Profilbild
    Emelie

    Välj integrerad diskmaskin! Funktionen är ju precis likadan som en icke-integrerad men det är så mycket snyggare och stilrenare när det är en lucka som matchar med resten av köket.
    BÄSTA och snyggaste valet jag och min sambo gjorde när vi specade köket till vår nyproduktion.
    Lycka till!

  47. Profilbild
    Josefine

    Tips! Vi har också vitt kakel i både kök och badrum, men istället för att laga en riktig vit vit fog så körde vi på marmorvit. Den är vit men har aningen grå i sig så därför syns inte smuts lika snabbt.
    Kram!

  48. Profilbild
    Paulina

    Ta släta vita luckor i köket, för gudsskull 😭 Det kommer bli en mix av färger med grått, rostfritt, vitt… Och man lessnar direkt!!! 😔 Ett tips, bara.. Och allt annat är så drömmigt och fint! All lycka till er 😍🙌💋

  49. Profilbild
    Mäl

    Välj en marmorbänkskiva, dvs något med mönster i. Vi har idag en ljusgrå bänkskiva, och alla repor syns jätteväl! I en mönstrad försvinner hack och repor iochmed mönstret! 🙂
    Sen skulle jag definitivt valt vita vitvaror, men ffa en vit spishäll! Sååååå snyggt!
    Älskar klinkerset (heter de så?) ni valt till tvättstugan!
    Lycka till!

  50. Profilbild
    Isabelle

    Vit bänkskiva tycker jag, det har vi och känns väldigt fräscht och stilrent! Något man aldrig tröttnar på helt enkelt 😃

  51. Profilbild
    Cissi

    Om ni ska ha sån ho som på bilden då kan jag rekomendera en sån hög kran med löstagbart munstycke. Annars blir det svårt att skölja ur hon. Det blir lätt att allt lägger sig i kanterna och inte rinner ner. Svår att skölja ur med andra ord, om man har sån kran som den på bilden 😊

  52. Profilbild
    Nathalie

    Personligen tycker jag att ni ska köra med vitt kök och tvättstuga till att börja med, den färgen är alltid IN medan grått är genast lite dystrare och kommer och går i ”mode”. Vitt passar dessutom med allt så alla kakel osv passar 100% med vitt, medan grått genast är svårare att få dendär perfekta looken. Väldigt fin plan har ni gjort och huset kommer bli super fint oavsett vad ni väljer. 🙂 Tipsar redan nu at köp kalk borttagningsmedel, glasväggen i duschen blir lätt full med kalk och vit ish av allt vatten och tvättmedel som där kommer att fastna, det finns säkert på ICA bra medel om ni inte redan har. 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 jaa, det är lite svårare att få till det med grått såklart. Stor kram och stor tack för alla råd och tips! <3

  53. Profilbild
    Elin

    Kul att du delar med dig av era tankar kring val av material! Om ni ska va en rostfri diskho så skulle jag rekommendera det på vitvarorna också, det blir som en röd tråd 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för input 🙂 dom vita vitvarorna kommer att ha lite detaljer i rostfritt så tänker att det kanske kan gå ihop iallafall? Men ska tänka på det, kram <3

  54. Profilbild
    Linn

    Jag skulle köra vita vitvaror om ni väger ditåt, blir lätt fläckar på rostfritt så känner ni ändå för vitt så kör det! Sen skulle jag definitivt köra dold diskmaskin, så stilrent. Ett starkt tips är även upphöjd diskmaskin. Min sambo propsade på det när vi gjorde om kök och jag tyckte det lät löjligt, men SÅ bra det var! Nu har vi flyttat och jag saknar det dagligen. Så himla bekvämt då man ändå plockar i/ur många gånger dagligen. Dessutom inte lika lätt för små barn att komma åt sånt de inte ska komma åt. Och i vilket fall så ta diskmaskin med dolda knappar, så skönt att slippa små klåfingriga händer som vill trycka på allt 😉
    Stort lycka till! Kommer bli supersnyggt hur ni än väljer!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för dina åsikter och tankar 🙂 ska helt klart kika på det alternativet med! Visste inte ens att man kunde välja det 😉 kram och tack för tips! Kram <3

  55. Profilbild
    Emma

    Till det golv ni valt till tvättstugan tycker jag det blir snyggast med en enkel vit bänkskiva, så att golvet får stå i fokus. Det är verkligen ett underbart fint golv ni valt dit 🙂

  56. Profilbild
    Nathalie

    Ett tips nät det kommer till rostfritt är att det ofta blir så mycket synliga fingeravtryck som måste torkas bort. Så tycker ni skall köra på vitt om det ändå är det du tycker är snyggast 😀 Så spännande att följa er resa mot huset!!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish