Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

NU ÄR DET NOG!

Alltså vad är det för fel på vissa människor? Har man inget liv och ingen skam i kroppen? Jag har varit med om detta flera gånger förr men har inte lyft det här på bloggen just för att inte elda på eller väcka idéer hos ännu fler om att man kan köra på identitetsstöld och bedrägeri mot offentliga personer. Men nu får det ta mig tusan vara nog! Under fredagsmorgonen möttes jag av en helt full inkorg på min mail. En människa har mellan klockan 04.00 och 07.00 (hallå, hur lite liv har denna person inte!?) suttit och försökt ta lån hos bland annat Lendo, Axo finans och Freedom Finance i mitt namn. Denna någon hade också försökt beställa saker för över 14.000:- i mitt namn.

Min morgon spenderades till att ringa runt för att ta bort kreditupplysningar, dra tillbaka fakturor och beställningar samt även att göra en polisanmälan. Jag har som sagt varit med om detta i somras också och även då anmälde jag till polisen. Då var det dock ”bara” beställningar i mitt namn som hade gjorts. Nu hade en person som jag skrev också försökt att ta lån (och även tecknat abonnemang) i mitt namn och där går fan gränsen tycker jag. Jag blev riktigt jäkla förbannad. Nu har jag som sagt varit i kontakt med diverse inblandade företag samt också med polisen och jag hoppas att vi får tag i den som gjort detta. Vi har faktiskt lite att gå på denna gång (till skillnad från förra gången) så det verkar inte helt omöjligt. Håll tummarna med mig. Hoppas verkligen inte att detta händer igen. Jag blir helt galen! Hur tänker folk egentligen? Och hur kan man ha ett så OTROLIGT tråkigt liv att man känner ett behov av att göra sådant här. Och fine, man kan tycka illa om någon men det finns väl gränser på vad man gör och inte gör? Ett tips till er där ute som håller på med sådant här är att sluta omedelbart. Det ni gör är straffbart och olagligt. Gör något annat av era dagar och försök att finna lycka i ert egna liv istället.

Kommentarer

  1. Johanna

    Men fy stackars dig! Så obehagligt och kränkande. Jag fick för inte så längesedan ett brev hem från ett känt klä’dföretag, de hade tagit en kredtiupplysning på mig, och det gör de inte utan anledning. Så jag ringde dit och frågade varför de tagit en kreditupplysning på mig och de va som jag trodde. Någon hade beställt presenkort för flera tusen i mitt namn!! Som tur va hade dom inte skickat ut något men jag spärrade mitt personnummer på så många olika företag. Så nu kan jag endast betala direkt med mitt bankkort.

    Hoppas verkligen dom får fast personen för dig denna gången!.

    Kram Johanna

  2. Lisa

    Hej Gabriella! Ett tips till dig om detta händer igen är att ofta ingår skydd mot id-stöld i hemförsäkringen- så ring dit och få hjälp att stoppa lånen!

  3. Christer Eklund

    What?!
    Jag är skitförbannad över varför detta händer om och om igen. Stå på dig! Jag har själv nästan blivit lurad själv. Men då berodde det på att jag hade läst fel på det finstilta. Men oftast brukar företagen vara väldigt bra bemötande om detta. Jag själv får konstiga mail ibland om olika företag som påstår att jag ska klicka på en länk osv. Nä jag blir less på skiten. Nu har det berott på att någon annan försökt låna pengar i ditt namn och det är absolut inte heller okej. Försök få reda på IP-adresser och annat kring detta. Be företagaren/myndigheten m.fl. ringa in detta. Så kanske ni kommer åt detta. Stå på dig och en stor varm styrkekram till er alla i Familjen Joss!

  4. Bea

    Dagen innan julafton så blev jag av med mitt bankkort och någon tog ut 14.500kr från mitt konto. Som tur va hann jag att betala mina räkningar och köpa lite julklappar, men det blev en tuff månad och en tråkig nyår för min del.
    Hoppas polisen hittar personen så fler inte råkar ut för samma sak!

  5. Annelie P

    Hoppas verkligen att personen i fråga åker dit för det här! Helt sjukt.. vilken invasion på ditt liv liksom! Fy!

  6. Carola

    Men va f-n!! Fattar inte folk hur mycket dom förstör. Bra att det gick och häva allt. Hoppas verkligen att personen åker fast

  7. M

    Det är så hemskt! Håller tummarna att polisen hittar hen som gjört det!
    Min kompis bodde hos hennes sambos mamma och hon fick posten hos de också. En dag så fick hon veta att sambos mamman gar beställt grejer och abonemanger i min kompis namn! Hur fick hon veta det? Hon hamnade hos kronofogden.. sambos mamman hade ej betalt räkningarna för saker som hon beställt och även gömt allt post som var till min kompis.. heeeeeeeelt sjukt!

  8. C

    Förra året fick min bror hem en faktura för en lampa på 50.000 kr, helt sjukt! Någon hade hämtat ut den från posten bara något kvarter från där han bor. Trots videoövervakning av utlämningsstället tror jag aldrig att polisen tog det vidare. Men som tur var slapp min bror betala något efter att han kontaktat företag och försäkringsbolag osv. Men det ställde till mycket problem i efterhand! Men vilken tur du hade som upptäckte det så snabbt! Hoppas allt löser sig :*

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, riktigt obehagligt att folk har så lite liv och gör intrång i mitt liv på det viset, kram <3

  9. Matilda Nordin

    Det är fruktansvärt! Jag och min man har själva under helgen blivit utsatt för att någon har kapat vårt bankkonto på 15.700kr man blir så ledsen och irriterad! Då vi har sett på konto utdraget där dem shoppat på zara för 10.000 och ätit på Max och gått på bio! Fy lider med dig verkligen! Folk har ingen skam i kroppen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men herregud 🙁 så fruktansvärt!! Folk borde skämmas.. Det är helt från vettet att det ens händer.. KRAM <3

  10. Shahrstan

    Åh vad tråkigt! Detta har hänt med mig två gånger och jag blev så irriterad😕Har en fråga få nån hämta saker från vårt namn utan legitimation? Hoppas allt ska lösa sig vid din sida fina du♥️💋

  11. Rebecka

    Det vad det värsta jag hört på länge!! Fy fan vad fult gjort 😡 Jag hoppas ni hittar den skyldige och att du inte hamnar i problem pga detta.
    Människosläktet skrämmer mig…

    Stor kram!

  12. Piafia

    Borde ju IP-address söka på beställningarna och därav veta adressen och namn på personen?

    Tur att du upptäckte det i tid! ♡

  13. Jen

    Men herregud!! Var är det för fel på folk?? Jag hoppas verkligen att ni får tag i den personen! Kan man inte låsa sitt personnummer på något sätt? Det är helt sjukt annars att folk ska kunna hålla på så här, det är inte friskt! Hoppas att allting löste sig till slut trots all onödig energi och tid som fick gå åt.

  14. Hanna

    Herregud vad sjukt! Vad tänker folk med? ”Bakom skärmen är man säker”? Nejnejnej. Sanningen kommer ALLTID fram och det kommer inte vara kul att vara i denna människans kläder när polisen hittat hen. Tänk först gör sen. Hur svårt kan det vara för människor att förstå att det man gör får konsekvenser. Stå på dig nu Gabriella, och lycka till!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish