Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Sportlovstips

Fick en fråga om jag inte kan tipsa om saker att göra på sportlovet och jag hade helt missat att det dragit igång. Här i Umeå har man inte sportlov förrän nästa vecka nämligen! =) Här kommer lite tips! Och fyll gärna på med mer tips i kommentarsfältet så kan vi dela med oss till varandra! Kram <3

– FIKA! Alltså jag som älskar att fika (vilket ingen kanske har missat ;)) tänker ju genast på att gå ut och äta något gott på café när jag hör ordet ”lov”. Vill man vara mer ekonomisk så kan man ju fika hemma hos varandra. Ha lite knytkalas och dela med sig till varandra av olika recept och alternativ. Eller så kan man träffas hos någon och baka ihop för att sedan fika! Finns många fika-alternativ helt enkelt! =)  Ett annat alternativ till fika är ju brunch! Jag älskar att dra ihop ett gäng tjejer under en förmiddag och bara hänga, äta gott och ha det trevligt. Till brunch kan man ju ha vad som helst men mina favoriter är amerikanska pannkakor med tillbehör, frukt, smoothie, avokado/äggmackor. Scones med chiafrön och morot i är också SÅ gott! Bara fantasin sätter gränser!

– Baka och laga mat! Experimentera i köket och testa dig fram för att finna nya favoriter. Det är så lätt att fastna i samma gamla banor när det kommer till just bakning och matlagning. Googla dig fram! Jag brukar uppskatta recept som man kan se betyg på! Så kan man se hur många stjärnor andra har givit till just det receptet. Och har man tur kan man också läsa en kommentar om vad som var bra/mindre bra med receptet.

-Träna och promenera! Häng på gymmet lite extra eller ta dig tid att hitta någon bra youtubevideo att träna efter hemma på yogamattan. Vill man hellre ta en promenad så kan man ju passa på att göra det och speciellt om det är fint väder och sol ute någon dag! Så underbart att tanka energi och ljus samtidigt som man rör på sig. Och man kan ju med fördel göra detta ihop med någon annan. Det är ju alltid roligare tillsammans.

– Unna dig sovmorgon och seriemys i sängen. Är du sugen på en heldag inne under täcket? Kör på det! Det är du värd! <3 Varva ner och tillåt dig själv att andas och bara vara för en stund. Känner du inte för att ha några måsten så behöver du inte ha några. Tänd massor med ljus, ta på dina mystofflor/myssockar. Bara var i nuet och känn hur bra livet är ändå.

– För att spinna vidare på föregående punkt: HEMMASPA! Det är typ det bästa som finns och så himla avkopplande och härligt. Det kostar inte alls mycket (om man har nagellack, ansiktsmask och sådant hemma redan) men man känner sig som en ny människa efteråt. Detta kanske man inte har tid för i den annars stressiga vardagen så passa på nu! Ha i inpackningen i håret lite extra länge, måla naglarna, drick ett stort glas juice eller vatten med massor av is under tiden och bara rå om dig själv. Smörj in dig från topp till tå med din favoritkräm efter en lång dusch.. Ja, ni fattar =)

– Dra ihop dina bästa vänner och byt kläder med varandra. Ett billigare alternativ för shopping! Det är ju alltid kul att förnya garderoben och att byta med varandra gör att ingen behöver lägga ut pengar men att alla får något nytt. Hur bra!?

– Ät middag med någon/några du tycker om. Antingen ute eller hemma. Då kan man ju laga maten ihop! Min bästa mat i sådana sammanhang är helt klart tacos eller hemgjord pizza. Alla gillar det och det är lätt och går fort att göra. Ett plus i kanten är ju att det är mat som är rolig att laga tillsammans med då alla lätt kan få en uppgift i köket.

– Gå på bio! Det gör jag aldrig nu för tiden men det hade varit så roligt att göra snart igen! Kommer ihåg att jag och F ofta gjorde det när vi gick i gymnasiet och hade lov från skolan. Annars kan man ju göra vilken utflykt som helst ihop! Upptäck någon ny plats, sitt ute i solen på balkongen och drick en kopp kaffe/té ihop.. Finns så mycket roligt man kan göra och allt behöver inte heller kosta massor.

639631f89a598ad601435fa2559ddc19 abdf4bc0d7df1b5302411501d01381c0 cb1576129b6480e9a59d1d548726b460

20b3e07841e12082968bbeadd1cb1956 8900f757647f3afbd0ec65d43945bf46

Lånade dessa inspirationsbilder från pinterest =)

Kommentarer

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men jag har ju läsare som är runt 11 år med! Och även tjejer mellan 14-18 år! Dom har ju sportlov? 🙂

      1. Profilbild
        Malin

        Finns visst vuxna människor som har sportlov. Min sambo exempelvis arbetar som lärare, han är i Florida just nu och har det bra just för att han har sportlov.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish