Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker som jag inte visste innan jag blev mamma

– Hur mycket hår man skulle tappa.. Alltså gud vad jag har tappat hår och jag har så himla roliga små ”amningshår” som sticker fram lite här och där runt ansiktet. Jag längtar såå tills jag kan sätta upp håret i en stram hästsvans igen utan att det faller fram massor av småhår, haha.

– Jag hade ingen aning om att det dåliga samvetet skulle knacka på varje dag. Jag har alltid dåligt samvete! Om jag leker med Jason så har jag dåligt samvete över att jag inte låter honom leka mer själv och tvärtom. Och sådär är det typ i alla situationer, haha.. Ja, ni hör ju. Och många av er känner nog igen sig. Man har dåligt samvete för typ allt och känner sig aldrig 100% tillräcklig fast man egentligen ÄR 100% tillräcklig om inte ännu mer.

– Hur smutsigt och stökigt det kan bli på en kort stund. Behöver jag ens kommentera detta? Det räcker med att Jason har ätit så är det mat ÖVERALLT! På väggarna runt om (han är expert på att lyckas sikta iväg en sked mat mot köksväggen), på golvet, på stolarna, i hundarnas päls (dom är ju precis under honom och tigger så dom får alltid en skvätt på sig, haha). Under tiden som jag torkar bort detta så river han ut allt ur skåp och lådor och kastar ut alla sina leksaker över golvet osv osv osv.

Hur mycket man värderar den där egentiden. Jag behöver verkligen få vara ”bara jag” ibland för att fungera som mamma och människa. Tidigare har jag aldrig ens reflekterat över hur lyxigt det är med en fika med en vän eller en lång dusch. Idag är det mammalyx på en hög nivå. Välbehövligt och jättenyttigt.

– Att hela livet nu cirkulerar kring en annan liten person. Tänk att man ägnar i princip större delen av sitt liv åt sitt lilla barn. Det är fint! Jag tycker om att känna mig behövd och det är roligt (och krävande) att inte bara ha sig själv att tänka på.

– Jag har ingen aning om att barn växer så fort! Om vi får fler barn kommer jag aaaaldrig att köpa så mycket i dom minsta storlekarna som jag faktiskt har gjort. Det är inte förrän nu Jason har stannat av lite i att växa och kan ha samma storlek lite längre.

– Sömnlösa nätter! Jag förstår inte att jag inte njöt mer av nätter fulla av sömn innan jag blev mamma. Kommer ihåg att alla tjatade på mig om att jag skulle njuuuta av att sova när jag var gravid och jag förstod inte varför, hehe. Nu vet jag! Och då kan jag också tillägga att vi har haft ett barn som i det stora hela har sovit BRA. Så kan knappt föreställa mig hur det måste vara för er som har barn som aldrig sover bra om nätterna. Ni gör det SÅ bra! <3

– Planering är A och O. Här är jag lite glad över att jag är ett planeringsfreak. Mitt liv hade nog varit svårare om jag inte hade varit det. Jag är bra på att lägga upp en plan för dagen och se det som behövs göras. Att skriva listor underlättar enormt. Det är mycket bollande och pusslande med vardagen med barn och det krävs en del för att få allt att gå runt och fungera.

– Att förlossningssmärtan är hemsk (enligt mig, hehe) men att det är SÅ värt det alla gånger om. Man behöver inte vara rädd för smärtan och den kommer att avta i princip direkt efter förlossningen (om allt sker utan komplikationer då). Våga lita på din kropp och tro på att den VET hur man föder barn. Och så glömmer man bort hur ont det gjorde ganska snabbt efter att ens barn har kommit ut. Det är galet!

– Att jag saknar Jason när han sover! Det är sjukt att jag fortfarande gör det varje dag.

– Hur mycket kärlek man kunde känna. Ni som vet – ni vet! Det är oförklarligt och obeskrivligt. Hur mycket man än skulle vilja förklara kärleken som man har för sitt barn så skulle det nog inte gå. Man måste uppleva det själv! Det är det bästa, starkaste och mest självklara jag har varit med om jag jag är så otroligt kär i min lilla älskling. För honom för jag allt och lite till!

16933725_10212103882013649_1681308069_n

Kommentarer

  1. Sara

    Hej!
    Jag håller med om att de små växer SÅ fort! Däremot så har jag hållt igen lite på klädinköpen, alla säger att man inte behöver så mycket kläder, men nu i efterhand ångrar jag det lite. Det är ju så kul att köpa babykläder och dessutom så går det så många klädbyten på en dag på de små så jag tyckte det var svårt att ha för mycket kläder hur mycket man än tvättar! 😅
    Och dessutom hoppas jag att få använda kläderna till ett syskon till min pojk någon gång i framtiden så då kommer de ju till användning igen 😍
    Och angående ditt andra inlägg om dina bröst – det är ju så lätt att säga att man ska älska sig som man är och i en ideal värld vore det väl så, men det är inte lätt! Kämpa på och låt det ta tid, det känns kanske bättre längre fram! 🙂
    Älskar din blogg! Du känns så genuin och jag gillar att du bjuder på sådant som inte bara är ”perfekt”!
    Många kramar
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina! 🙂 jamen ellerhur! Jaaa, det är ju så roligt! Och som du säger så kan man ju använda som till syskon i framtiden. TACK för peppen underbara du. Och för dom fina orden. Blir så glad att du tycker det. KRAM <3 <3

  2. Hannele

    Håller med här också! ^^, känner mig så väl!

    Nu är mina söner lite större och jag får dåligt samvete många ggr att dom måste upp tidigt på morgonen och ha en lång dag på skolan och fritids. Och ja dom älskar det! Men jag får ändå dåligt samvete trots att detta händer otroligt sällan alltså. Dom har det skoj och trivs osv..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig finis! <3 Har hört att det där dåliga samvetet hänger med genom hela livet efter att man blivit förälder.. KRAM <3 du är en supermamma!

  3. Linda

    Känner igen mig i ALLT ovan 😀 haha… och det blir mer och mer för varje barn man skaffar… speciellt tredje… det är som att få två till när man får sitt tredje… galet mycket mer….. men det är ju lika många gånger underbart och heeeeelt fantastiskt och det bästa jag någonsin gjort <3 <3
    Kram på dig <3

  4. Johanna

    Håller så mycket med dig om alla punkterna! Kunde inte sagt det bättre själv. Speciellt det med sömnen. Vi har en son som inte sover bra på nätterna och jag kan ibland bli lite arg på mig själv för att jag underskattade sömnen innan jag fick barn. Haha

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish