Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Status just nu

– Vi har fyllt i en förskoleblankett och önskat datum till januari 2018. Vi får se om vi kommer in och vi får se om vi tackar ja eller nej. Vi har valt en förskola som kommer att ligga på andra sidan stan men det känns värt för oss att åka så långt då vi vet att personalen är fantastisk och att förskolan har bra värderingar, bra mat, bra tankesätt.. Det känns så viktigt för oss. Hur väljer/valde ni förskola? Är prio ett att det ska ligga nära hemmet eller prioriterar ni något annat? Berätta gärna. Så roligt att läsa hur andra som är mitt i samma sits funderar och tänker.

– Om ungefär två veckor så reser jag och Jason iväg i en vecka. Ska berätta mer sen. Ska bli så himla skönt med lite semester iallafall och vi ska bara vila upp oss ordentligt och ha det gott. Kommer att sakna F massor såklart med.

– Jag hatar att ha chips hemma i skafferiet för jag kan verkligen inte låta bli att äta! Blir så himla irriterad på mig själv att jag blir så sugen om kvällarna, haha.. Är ni duktiga på att låta bli att äta om ni har något gott hemma? Det är inte vi tyvärr.. Så det bästa om vi vill låta bli är att inte handla hem något förrän samma kväll som det ska ätas. Självdisciplin = noll, haha..

– Att skriva en bok om amning. En av er gav mig förslaget och idén igår och wow vad kul det hade varit! Jag har dock ingen koll i vilken ände man ska börja dra så det kommer nog aldrig att bli av. Men så himla, himla roligt det hade varit om jag fick ihop något sådant. Tycker att det pratas alldeles för lite amning i överlag och jag skulle gärna vilja skriva mer om ämnet och dela med mig av min amningsresa och allt runt omkring till blivande mammor. Det väckte en tanke och en idé hos mig iallafall =)

– Träningen går toppen! Om jag inte tränar på gymmet så blir det lite snabba övningar hemma. Jag resonerar så att jag hellre kör en halvtimme hemma på yogamattan än inget alls. All träning ger ju något även om det inte känns värt det bara för att man inte kommer iväg till gymmet.

– Jag har blivit duktig på att handla på rea. Jag ser det nästan lite som en ”sport” att hitta saker på rea istället för att lägga ut mycket pengar. Denna body på bilden nedan betalade jag 33:- för och är så himla nöjd. Färgen kommer inte riktigt fram men den är lite ”matt” blå i tonen. Det är kul med rea tycker jag. Och det känns bättre att handla kläder till sig själv billigt! Får annars ofta dåligt samvete om jag köper en tröja eller så för ett par hundra.

16831557_10212094479338588_441302586_n

Kommentarer

  1. Profilbild
    Hannele

    Tja..så här gjorde vi. Vi bodde nära ett dagis som vi hade hört gott om, det verkade bra och allt så vi tog det. Vi flyttade en bit bort så fortsatte han gå där ändå men han var väldigt sällan på dagis då han lyckades jämt blir sjuk efter han hade varit där i någon dag bara så vare med sjutider med oss hela tiden. Men den blev bättre sen när han blev äldre och van om man får säga så.
    Och denna gång flyttade vi litelite längre bort och vi valde ha då barnen kvar på dagiset på stan ändå då jag var i närheten iallafall så det kändes inte onödigt men när vi kom till skolgrejen så tyckte vi även fröknarna att det är bra om barnen går i skolan nära där vi bor för att kunna gå hem s till kompisar efter skolan, gå hem själva osv istället för bråka med buss och skit.
    Och jag kan tycka skönt att slippa åka buss fram och tillbaka (har ej körkort, sambon jobbar olika tider så det var mest jag som hämtade och lämnade) men jag hade ändå gjort det för barnens skull men sen kom sociala biten att kunna hänga med en polare hem efter skolan skulle bli svårare och massa annat också.

    Kanske bra att ta dagiset nära er som är lätt att gå fram och tillbaka då och sen känner ju barnen varandra sen när dom börjar i skolan nära er sen om ni bor kvar på stället (vet inte hur nära eran skola ligger).
    Men sen så är det också att barn har inte svårt att få kompisar heller för jag blev orolig hur det skulle bli med mina ungar eftersom dom började på nyTT ställe där det kommer bli nya människor att känna men barnen hade inga problem att hitta kompisar att leka med, fanns några som dom kände sen tidigare också som hade flyttats till samma skola eller redan gick där. Tryggt, nära och bra.
    Och att vi valde ha kvar dagiset på stan också var för att vi trivdes med personalen där och allt och vi trodde att barnen skulle fortsätta gå över till skolan som fanns där tills vi började fundera på nackdelar och fördelar.

    Jag vet inte hur mitt svammel blev här nu…sorry..min hjärna går i högvarv ibland alltså man vill försöka förklara så bra man menar men blir kaos ibland 😂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 Låter ju jättebra! Haha vet hur det är 😉 är precis likadan och det är så lätt att börja prata i cirklar 😉 KRAM

  2. Profilbild
    Isabel

    Tycker det är jätte bra att ni tänker på förskola redan, då det är bra för barna att få någon mer vuxen att lyssna på ☺ jag har tyvärr inga barna själv ännu men jag själv vill gärna att mina barna ska lära sig att lyssna på andra vuxna i tidig ålder ☺ och även så får han leka av sig på ett helt annat sätt på dagis än hemma, bra med mycke kontakt med andra barn! ☺ PS. Älskar din blogg! Kram

  3. Profilbild
    Elin wernvik

    Vi bor också i Umeå. På västra ersboda. Valde en förskola en bit bort just pga dess goda rykte, värderingar och fantastiska personal. Är så galet nöjda och har alltid vart. Vart ställde ni erni kö? Vi har vårt barn på sandbackens förskola och har inte ångrat det en enda dag ❤

  4. Profilbild
    Daniela

    Behov av ob förskola och det finns ett par st här i Gbg.
    Men valde den där jag själv arbetat, L’s farmor och pappa har också arbetat där. Farmor som administratör och även förskolelärare förr.

    Men för mig som är pedagog, tycker jag personligen att det är viktigt med pedagogernas förhållningssätt, pedagogiken ska passa så som jag valt att uppfostra. Osv.

    Jag har varken körkort lr bil. Åker bussAR nästan 1h från ena sidan stan för att lämna, sedan åker jag en timme till skolan för att plugga… men det är värt de! 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig precis! Kommer att ta typ en halvtimme för oss att pendla med bil men det känns så värt det 🙂 kram kram <3

  5. Profilbild
    MT

    Vi valde förskolan som ligger närmast där vi bor. Då lär barnen känna andra barn i samma område och de flesta (som är i samma ålder) hamnar i samma förskoleklass sen. Tryggt och bra, tycker vi!

  6. Profilbild
    Tove

    Eftersom vi är i behov av OB-förskola och det endast finns tre stycken här så valde vi givetvis den som var närmast. Den har legat bara över vägen för oss men eftersom vi flyttar om två dagar så kommer den ligga lite längre men fortfarande ett godkänt promenadavstånd. När vi skulle leta nytt boende så var vi väldigt överens om att vi ville behålla vår förskola i den möjligaste mån det gick! Vår dotter ÄLSKAR att vara på förskolan och vi känner oss riktigt trygga med personalen. När vi hämtar så får vi nästan alltid en detaljerad beskrivning av vad just våran dotter gjort idag, hur hon ätit, om något hänt eller om hon varit tröttare än vanligt tex. Så för oss har det varit ett klockrent val som vi ville behålla! Och att den är nära är en bonus! Men när vi valde så valde vi den som var närmast av bekvämlighet!😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fösrstår! Så roligt att hon har så bra relation till förskolan och trivs så bra. Så bra att ni får så mycket information dessutom! 🙂 Kram kram <3

  7. Profilbild
    emelie

    Haha😊känner igen mig! Vi kan inte ha någon form av sötsaker el chips hemma. Jag äter allt som finns. Ibland köper jag hem chokladsorter till min man som jag vet att han älskar…men det slutar med att jag hamnar i soffan och äter upp det😂 Kram på dig!

  8. Profilbild
    Karolina

    Vi prioriterar förskolor i området vi bor i, det gör vi för vi vill gärna att han följer med sin förskoleklass / kompisar när dom sedan börjar i skolan. Jag tror det blir en trygghet på något sätt, säkert vid 3-4-5 års åldern så börjar man väl mer att hitta kompisar på ett annat sätt, också sen att många av dem han går i förskolan med hamnar i samma skola sedan/klass. Om du förstår hur jag menar =)

  9. Profilbild
    Emma

    Vilken förskola har ni satt honom i kö på? 😊 Valde ni bara en eller ju gjorde ni med de två andra alternativen? Vi valde en specifik som vi tyckte hade bra fokus och därefter områden.

  10. Profilbild
    Sandra

    När mina pojkar började på förskola valde vi en som ligger på samma gata som vi bor på. Visste inte så mycket om den egentligen, min kompis hade sitt barn där och var nöjd.

    Vi var så fruktansvärt missnöjd med både lokaler och personal. Droppen var när sonen bröt benet och dom la all skuld på honom. Vi bytte till en annan förskola som ligger lite längre bort. Stora fina lokaler med ”rum i rummen” där pedagogerna delar upp barnen i mindre grupper, sen är en pedagog med i varje grupp. Just det där med närvarande pedagoger fanns inte alls på andra stället och därav kunde olyckan med fraktur hända.
    Nya förskolan lagar all mat från grunden med svenska ekologiska råvaror, gården är stor och fin med mycket skog, dom är ute större delen av dagen oavsett väder.

    Dom har 3 vikarier som dom ”använder” och dom känner barnen likaväl som ordinarie personal. Nu ska den ena börja plugga så dom har dom haft intro i 2 veckor med en ny vikarie. Vi föräldrar, barnen och personalen ska känna sig trygg med vikarier och det känns SÅ skönt! På gammla stället var det inte ovanligt med bara vikarier och ingen ordinarie samt att det var nya vikarier varje gång. Jag har vänt i dörren flera gånger och tagit hem barnen eftersom dom inte känner igen personalen, helt sjukt!

    Ångrar så fruktansvärt mycket att vi valde det första stället och det är ingen rolig känsla. Tycker ni gör helt rätt i att ta en förskola längre bort men som känns bra i magen.

    Min dotter (fyllde 1 i torsdags) ska också börja januari 2018. Känns både roligt och ångestladdat!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 men va!? Så sjukt att dom gjorde så.. Förstår verkligen att ni inte ville vara där då. Låter ju fantastiskt! Förskolan vi har valt är precis likadan! Bara vegetarisk och ekologisk mat, bra leksaker, stor skog bredvid osv. Låter hur bra som helst verkligen. Förstår att du är nöjd fina du 🙂 Åh, stort lycka till med det. Kommer att gå så bra, stor kram <3

  11. Profilbild
    Helena

    När vi valde förskola till våra barn valde vi en i området där vi bor. Vi kände att det var bäst eftersom barnen följs åt när de börjar förskoleklass och skola och då slipper jobbiga byten. Där vi bor är det så att i det området där man bor tillhör man en viss skola och bara i mån av plats kan man välja annan kommunal skola i en annan del av stan. När det gäller privata alternativ är ju policyn en annan.

  12. Profilbild
    Patricia

    Jag har jobbat som förskolevikarie i 4 år och varit på nästan alla förskolor i min kommun, När jag får barn så vet jag exakt vart jag vill att de ska gå. Förskolan är en bit bort, men det är också den bästa! Så avståndet ska inte få vara avgörande 🙂

  13. Profilbild
    Carolin

    Jobbar själv inom förskolan 🙂 . Gick runt kollade innan vi sökte förskoleplats till Nellie tycker de e viktigt , för mig/oss va de viktigt med en bra pedagogik och tankesätt och så än att de låg nära . Man blir rätt kräsen när man jobbar i om yrket själv hihi men till slut hitta vi en jättebra förskola tar ca 20 min gå 🙂 . Nu går båda våra barn där Nellie och hennes kusin går på samma avdelning gjort sen de börja förskolan ❤ .

  14. Profilbild
    Sandra

    Hej! 🙂 Varför ska Jason börja dagis så tidigt? Du har skrivit flera gånger tidigare att han ska börja då han tidigast är fyra år för att ni vill ha honom hemma. Och ge honom stimulans och umgänge med andra barn tillsammans med er istället. Varför har ni ändrat er?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han ska börja som tidigast då om behovet finns. Men förmodligen blir han nog hemma ännu längre 🙂 men vill ställa honom i kö för att säkra en plats då det är otroligt lång kötid, kram

  15. Profilbild
    Sofie

    Då vi just nu bor trångt i en lite två och letar större för fullt så valde vi dagis utifrån var mitt jobb ligger. Då min arbetsplats och dagiset vi valt ligger mitt i centrum så blir det nära även om vi flyttar, men då mitt jobb just nu är den sak som är ”fast” för oss så fick det bli så. Vi gick förbi flera olika förskolor och läste även om dem och det vi valde hade jättemysig lekgård och lagar egen mat på förskolan vilket vi tyckte var ett stort plus.

  16. Profilbild
    Elin

    Nejnej välj en förskola nära hemmet istället. Det kommer bli jobbigt att åka över halva stan för att lämna och hämta och jag gissar att de på den förskolan sedan går över till en skola i närheten? Bättre att välja en förskola vid ert område. De kompisar Jason får kommer bo i samma område och likadant när han börjar skola. Klart han kan börja skola närmre ert område men inte så kul om alla andra från förskolan ska till en skola i ett annat område. Så mycket skiljer det inte mellan förskolor.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej vi har valt att inte göra så just på grund av hur bra förskolan är 🙂 då känns det SÅ värt det alla dagar i veckan. Förstår verkligen hur du tänker men alla är ju olika och prioriterar så olika. Skiljer otroligt mycket mellan denna och dom ”vanliga” dock. Kram kram <3

  17. Profilbild
    Johanna

    Angående chipsen – jag vet vad du menar! Men sålänge förpackningen inte är öppnad så kan jag låta bli. Det är när den är öppnad som jag tänker att ”om jag inte äter upp detta så blir det dåligt och då måste det slängas och det är ju onödigt” 😄 Haha!

    Angående en eventuell bok om amning! Superbra idé! Jag tänker att en start är att skriva ner stödord kring amning. Positiva och negativa. Så kan man spinna vidare på det 😊👍🏽 Lycka till! 😃💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha jag är likadan 😉 är lättare om förpackningen är oöppnad. Då kan jag med hålla mig 😉 <3 Åh vad kul att du tycker det 😀 stor kram <3

  18. Profilbild
    Anna

    Var köpte du den bodyn? Har även en fråga vadå det kostar att sätta i löshår och färga det. ? Vilket löshår har du i och hur ofta måste man göra om det? Hur ofta gör du det?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      BIKBOK 🙂 <3 kontakta salongen för exakt information. Är ju olika beroende på hår och vad man gör för behandling. Jag sätter om håret typ varannan månad!Men man kan använda samma hår flera gånger när man sätter om. KRAM <3

  19. Profilbild
    Mäl

    Bor i Sthlm, och här är det KAOS med förskoleplatser! Så får vara glad om jag får plats öht. 🙁 Så sjukt att det ska behöva vara så.

  20. Profilbild
    Jeanette

    För oss är det a och o att vi har nära till förskolan för jag har inget körkort. Men sen har vi tur att ha två mindre och bra förskolor nära. Jag tycker om när det är en mindre förskola 🙂

  21. Profilbild
    Tora

    Hej!
    Haha det var jag! Vad kul att du gillade idén. Borde du inte kunna börja med att kontakta ett bokförlag? Eftersom du redan har en läsarskara borde du ju blir intressant, om du förstår vad jag menar haha. Oh, hade varit så kul att läsa!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish