Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Att få ihop allt

Hej finaste du!. Jo jag tänkte att de vore intressant kanske snarare än kul, att läsa om hur du tänker kring det här med att få ihop vardagen som mamma. fru och att hinna med sig själv också? Och alla vardagssysslor som att städa laga mat tvätta osv. Är nyfiken på hur du/ni lägger upp er vardag lite grann. Är själv inne i ett pusslande med vardagen just nu och känner sån ångest över att hinna de jag ska pluss ta hand om mig själv. Stora kramar och tack för en fin och härlig blogg. KRAM.

Hej fina du!

Åh vilken kul fråga. Jag tycker att det är kul med vardagspussel men det är inte alltid det lättaste. Jag jobbar, har hand om Jason, umgås med vänner, vårdar min relation med min man och mina vänner, tar hand om hemmet och om hundarna + försöker ta hand om mig själv mitt i allt detta. Jag kan ju börja med att skriva att jag är trött på alla människor som menar att vi som jobbar med sociala medier inte har ett riktigt jobb. Ni som bloggar eller har bloggat vet hur mycket jobb det är bakom att ta bilder, redigera dom, komma på ämnen, skriva inlägg, finna inspiration, hålla mailkontakt, sköta samarbeten, planera.. Det är absolut inte ett 8-17 jobb men man jobbar otroligt mycket ändå! Man är alltid ledig men samtidigt så är man aldrig ledig. Man kan inte bara släppa klockan 17 och gå hem. Det är ett ständigt arbetande om man ska kunna sköta allt på ett bra vis. Jag tycker att det är dags att vi nu år 2017 inser att det finns nya anställningsformer och att vi accepterar att även dessa är jobb på ”riktigt”. Nej, jag vet inte ens varför jag skriver detta men jag har fått MÅNGA spydiga kommentarer genom mina (ganska så få) år som bloggare om att det jag gör inte ens kan räknas som ett jobb på riktigt. Det har gjort mig ledsen och arg. Om ni bara visste hur många sena kvällar som låg bakom allt som ni kanske bara anser vara ett fjuttigt inlägg.

Aja, tillbaka till saken! Såhär ser våra vardagar ut i det stora hela.

05.00: F kliver upp och äter frukost. Han går ut med hundarna och åker sedan och tränar innan han drar till jobbet.

07.00: Jag och Jason kliver upp och äter frukost. Busar och leker, ser på film i soffan, läser bok och klär på oss + gör oss i ordning inför dagen. Jag skriver även här det första inlägget som ska upp på bloggen.

10.00-11.00: Jason brukar bli trött här och det är dags för hans sovstund. Vi brukar oftast planera in så att vi beger oss mot dagens aktivitet denna tid. Då sover han i vagnen. Är vi bara hemma så lägger jag honom oftast i sängen efter att vi har varit ute med hundarna på en längre promenad.

12.00-13.00: Jason vaknar och vi leker, busar, äter lunch.. Här är jag verkligen ”mammaledig” och umgås med Jason tills F kommer hem. Här försöker jag fota till bloggen och finna inspiration till nya ämnen att skriva om så gott det går. Jag skriver upp allt jag kommer på under dagen för att sedan ta tag i det på kvällen igen.

17.00: F slutar jobbet och kommer hem på en kvart typ. Vi går ut med hundarna och sedan är det middagsdags. Antingen så har jag maten klar eller så lagar vi den ihop. Efter maten tar F med Jason till duschen där han får bada och busa lite medan jag städar bort efter maten. Brukar också plocka i ordning hela hemmet, dammsuga, torka osv.. Städa badrummet om det behövs osv. Slänger in en tvätt och viker den som finns i tumlaren sedan dagen innan (om det finns någon). Vi hjälps åt så gott det går men jag brukar försöka ta det mesta just för att F ska få leka med Jason dom få timmarna dom ses under vardagarna. Efter detta så leker vi lite hela familjen och jag kan också ta mig iväg och träna om jag vill. Nu kommer det dock att bli ändring i det då jag kommer att börja träna på dagen på ett gym där man får ha med sina små.

19:00: Vi lägger Jason i vagnen efter att han har fått äta kvällsgröt. Han brukade alltid amma till sömns tidigare men dom senaste dagarna så har vi valt att gå en långpromenad med hundarna ihop och låtit honom somna i vagnen. Sedan lyfter vi över honom till sängen.

20.00: Här är det dags för mig att jobba och F att plugga. Han tar tag i sitt plugg och jag börjar ordna med dagens bilder och ordna inlägg till nästkommande dag. Jag svarar på mail och kommentarer så gott det går och går igenom alla samarbeten som ska göras. Jag brukar oftast bli klar strax efter tolv men ibland tar det ännu längre tid. Jag är oftast inte i säng förrän vid halv ett på natten. Ibland har jag dock tur och det går snabbare. Då hinner vi se film en stund tillsammans efteråt eller så. Annars går F och lägger sig precis vid tolvslaget och ibland redan vid elva om han är trött.

Så ja.. Där har ni våra dagar och vårt lilla vardagspussel. Vi har inte allt för mycket tid ihop längre och värderar därför helgerna otroligt högt nu. Och hur hinner jag sköta mig själv då? Jag försöker ta söndagskvällen till det. Jag tar en lååång dusch, rakar benen (och allt sådant där), har ansiktsmask, skrubbar mig, smörjer in mig osv. Söndagskvällen är liksom MIN kväll. Längtar alltid till den, haha =) Och det är den som gör att jag känner mig fin under veckan tror jag. För jag snabbfixar mig bara på morgonen då jag inte riktigt hinner mer än så med en vild unge som vill busa och riva ut allt ur skåp och lådor. Och så snabbduschar jag kroppen på vardagskvällarna bara precis innan läggdags. Håret tvättar jag även en morgon mitt i veckan också och då kliver jag upp samtidigt som F medan Jason fortfarande sover och gör det + lockar det efteråt så att det håller tills nästa tvätt.

Hur ser ert vardagspusslande ut? Berätta gärna. Tycker det är roligt att höra allas historier om hur man får ihop allt.

16790825_10212040726834809_335056992_n

Kommentarer

  1. Caroline

    Har precis fått en bebis så vi har noll rutiner. Men vaknar mellan 6-8 byter blöja, sätter på oss kläder. Hon sitter i babysittern och jag försöker snabbt fixa mig lite i badrummet, äta frukost. Sen ammar vi och tittar på Nyhetsmorgon. Kanske går en promenad sen ammar. Äter lunch, ammar (hehe blir mycket sånt)
    När min pojkvän kommer hem får jag lite avlastning. Plockar lite hemma, fikar och sen brukat vi antingen handla, gå promenad eller hälsa på någon. Laga kvällsmat, ibland sitter bebis i selen . Se på farmen och sen borsta tänder och sängen vid 21-22

  2. Amanda

    Intressant läsning, du gör ett bra jobb 🙂 Beundransvärt att Fjodor klarar av att plugga och jobba samtidigt, och leva familjelivet :).
    Jag själv har inte familj och barn ännu så det är svårt att förstå hur mycket det är att göra och ta hand om. Min mamma blev lämnad av min pappa då hon fick värkar och jag skulle födas, så det har bara varit hon och jag många år. Det är först nu jag blivit äldre jag börjat tänka på hur ansträngande hon måste ha haft det.
    Kram på er

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack!! 🙂 Blir så glad 🙂 ja, han är duktig! <3 Jaa, man får en helt annan respekt när man börjar tänka efter lite. Det är ju sååå mycket jobb med just barn och sedan allt annat runt om. KRAM <3

  3. Cecce

    Det låter jättebra!
    Så duktig du är som får allt ihop!
    Jag pluggar matte mån-fre och helger vilar jag, umgås med familj, som du säger så är söndagen till för att pyssla om sig själv:)
    Kram

  4. Sofie

    Vi har en liten tjej på 10 månader här hemma och sedan hösten har jag jobbat ett par dagar i veckan då min sambo varit arbetslös och hemma med henne. Från och med nästa vecka kommer vi båda att jobba, han skift och jag dagtid, men jag kommer endast köra ca 50% enligt ett schema som fungerar ihop med hans så att det alltid är någon hemma. Det kommer bli en prövning för oss, men förhoppningsvis går det vägen. Att få ihop en vardag med jobb och barn är inte alltid det lättaste men som du säger så värdesätter man helgerna på ett helt annat sätt nu tycker jag.

  5. Cissi

    Här kommer min syn och tanke på bloggande samt folks synpunkter om det. Inget illa menat, bara min syn och tanke på det hela som sagt 😊

    Jag ser bloggande som ett seriöst jobb (ja de som tjänar pengar på det alltså). Dock ser jag det som ett väldigt fritt jobb då man kan ”komma och gå” som man vill. Lixom själv välja hur, vad och när man vill göra. Tidsinställda inlägg är ju perfekt tex 😊

    Jag hade ett ”8-17-job” förut. Jobbet i sig samt kollegorna var toppen. Tiden gick snabbt. Dock var det tufft att få ihop allt då tider skulle passas, det var VAB konstant, dåligt samvete över att man ej var på jobbet och kunde göra sitt arbete, man kom efter, fick mindre lön vilket påverkade vardagen osv. Men värst var själva tidspassningen. Hinna till dagis och skola i tid. Sedan skynda att hämta. Sen försöka klämma in allt annat som klädinköp, mathandling, tandläkarbesök, läkarbesök, lämna in bil på verkstad, besiktning av bil, tvätta, städa, läxor, umgås med familjen.. Ja allt som har med vardagen att göra. Under de lediga helgerna var det fullt upp med att träffa släkt/vänner, sköta hus, tvätta ikapp, vårda bil, vårda gården, åka runt på födelsedagsfiranden, veckohandla m.m. Sällan fanns det dagar då man bara kunde chilla som familj.

    Numer jobbar jag på annat jobb. Jobbar åt sambon (egen företagare). Mestadel hemifrån. Och det ses ju heller inte som något ”riktigt arbete”. Då jag åker iväg på jobbuppdrag så väljer jag själv hur långa eller korta stunder jag är borta. Bokar in möten som jag vill. Jag lägger upp allt efter hur det passar mig själv, mitt mående, barnens status, läkartider osv. Jag KAN ha barnen med mig i arbetet (även om det såklart skulle underlätta att inte ha dem med). Men det underlättar massor att kunna ha dem med (vid tex enklare förkylningar osv). Jag har fortfarande ett riktigt jobb, mina timmar som jag får betalt för, Men trots slit så är det ett väldigt lättsamt jobb iom att jag kan lägga upp det lite som jag vill. Jag kan klämma in mathandling och andra ärenden. Jag kan jobba kvällstid då barnen sover ifall jag vill eller behöver göra annat på dagen. Skulle inte kalla det jobb egentligen eftersom man ”jobbar åt sig själv”. Snarare lyxjobb då isf 😉 För även om vardagen fortfarande är tuff och jobbet lite motigt mellanåt så är det betydligt enklare än vad det var innan med att komma anständig varje dag till ”8-17-jobbet” 😉

    Det är nog kanske lite så många ser på bloggandet oxå. Även om det tar sin tid och innebär slit så är det väldigt lättsamt då det kommer till att få ihop vardagen och allt därtill. Det mesta av bloggens innehåll är delar av erat liv och intressen, Ni använder era lediga sysslor, maträtter, resor m.m. som material till jobbet lixom. Sen tar det givetvis tid att färdigställa inläggen med bilder, svara på mejl, kommentarer osv. Men själva innehållet är ganska så lättsamt ändå. ”Bara” att fota det man gör och sedan knåpa ihop det till inlägg. Och det är väl det som inte anses vara tillräckligt nog för att kallas jobb. Hoppas du inte missförstår 😊

    Jag tycker iaf ni är modiga och gör det bra! Det är inte alla som skulle våga eller ens orka vara så offentliga. Man måste vara stark för att orka ”inte bry sig” eller ta åt sig om allt negativt som dyker upp i kommentarsfält och mejl 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 förstår absolut hur du menar. Det är ju en lyx att kunna styra sina egna tider och dagar även om det inte nödvändigtvis innebär mindre jobb.. <3 stor kram och tack för fina ord! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Funkar för oss.. Har inte så mycket val när jag måste jobba och han måste jobba och plugga 🙂 vi tar lite sovmorgon på helgerna, kram <3

  6. Katarina T

    En personlig fråga, men du brukar vara så glad över dem med 🙂 hur hinner ni ha sex? Blir det mer sällan nu när F jobbar och passar ni på på kvällen när ni lagt Jason? Intressant att veta hur ni lyckas få in det i allt annat som redan tar upp mycket tid. Kram på dig

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Blir ju absolut inte lika ofta som innan tyvärr.. Har typ blivit en gång i veckan sedan han började jobba.. Man hinner helt enkelt inte (inte vi iallafall). Men sådant går ju i perioder så vi tar oss igenom det med 🙂 <3 snart kanske vi kommer igång igen, kram <3

  7. ida

    jag går upp 6-7 med min son, vi äter och fixar oss (potta, blöja, borsta tänderna osv). han sover mellan 9.30 -10.30 och får sen lite mellis, lunch vid 12 och sen sova vid 13-14. mellis igen när han vaknar och sedan middag vid 16-17 tiden, sen brukar vi mysa framför tvn lite eller så åker han bärsele och 18.30 fixar jag honom för sängen (kvällsmat, borsta tänderna, ibland bad, pyjamas) somnar 19. Min man jobbar lite olika tider så han hjälper bara till med allt när han är hemma 🙂 Jag gör ganska mycket hushållsarbete på dagarna fast min son är vaken (skulle inte få ihop det annars!) men han får följa med på allt, han sitter i bärselen när vi är nere i tvättstugan och brukar sova i vagnen när vi handlar mat, får leka med en borste när jag sminkar mig osv.. måste jag duscha på morgonen så får han sitta bredvid och leka eller så badar vi ihop!

  8. Maria

    Sådär är det nog för alla arbetande mammor, ett pussel! Skillnaden med att jobba som du gör är ju ändå att man kan träffa vänner, plocka hemma och kanske träna på dagen. Jobbar man 40 h så kan man inte göra sånt på sin arbetstid. Då ska ju allt klämmas in på kvälls- och helgtid. Har man ett mentalt påfrestande jobb så är det inte alltid bara att släppa jobbet heller utan det kan hänga kvar.. Kändes bara som att du menar att det är enkelt att ha ett vanligt jobb för att det inte pågår dygnet runt som sociala medier😊Hoppas flera som jobbar beskriver sina vardagspussel och hur dom hinner träna/ träffa vänner, bra med tips!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa precis 🙂 absolut är det så! Menade absolut inte att det är enkelt att ha ett 8-17jobb heller. Alla jobb är ju jobbiga till och från med 🙂 ville mest förklara att det är otroligt mycket jobb med sociala medier också och att det inte bara tar någon timme om dagen som många verkar tro. Hoppas du förstår att jag inte menade att trycka ner någon annan eller någon annans jobb! Kram kram <3 ha en fin kväll!

  9. Carin

    Så humla svårt att få tiden att räcka till tycker jag. Har så svårt att ”unna mig” tid från barn och man trots att jag vet att de gör mig till en mycket trevligare och gladare mamma /sambo. Vi hämtar/lämnar vissa dagar var iom att jag jobbar inom Handels . Hämtar oftast på dagis runt 16 och då vill man åka och leka , bada i badhuset eller bara få lite egen tid med barnet innan de är dags för att börja med middagen hemma . Äta runt 18 sen natta runt 19-19:30. Att efter det ta sig iväg till gymmet eller ut och träna är så omotiverande just nu så jag dör! 😫

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår dig! Jaa, det är rätt jobbigt att ta sig iväg till gymmet på kvällen över huvud taget.. 🙁 håller med! Man får tvinga sig iväg typ, haha. KRAM

  10. Linn

    Vilken bra rutin ni fått ihop, 🙂 det är ju inte det lättaste att få ihop allt särskilt när dygnet inte har så många timmar.
    Såhär brukar mina vardagar se ut ungefär..
    går oftast upp runt 05,00, direkt kaffe haha. Fixar mig lite och kikar på något på youtube eller sådant, sedan blir det en dusch för att bli varm ( så frusen jämt) och sedan en promenad med hunden. ( ev att min sambo tar den). Jag åker sedan och jobbar i förskolan,, (förskollärare) och är hemma ofta runt fyra på dagarna, en dag efter 18 och en dag tidigare 🙂 (om jag inte behöver vara kvar längre). Sedan är det promenad med vovven om inte min sambo tagit han och två eftermiddagar/kvällar i vardagen tränar jag på friskis. Är hemma ofta runt 19 då igen, då blir det ofta en enklare middag. Knäcke med ägg, avokado, smoothie eller sådant, är jag superduktig så blir det nån vegetarisk gryta haha. för att aa man är lite trött och vill bara få i sig något fort. ( har inga barn kan läggas till haha) sedan brukar vi ta det lugnt ihop jag och min sambo, mellan 19 och 20.30 ( verkligen bästa tiden, vi äter lite, kikar någon serie ihop, dricker mer kaffe haha). Sedan promenad med hunden och ev en till dusch och sen går jag faktiskt senast och lägger mig vid 22, det är för att orka mina dagar då jag jobbar i en stressfylld miljö och går upp tidigt så behöver jag sömnen för att få ork till allt. Så ja det var mina vardagar det, helgerna är ju betydligt mer roliga haha. Massa kramar till dig, tack för en bra blogg och youtube kanal, du är fantastisk på det du gör! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men ellerhur! Man får pussla ihop så att det funkar för alla. Låter ju som jättebra rutiner fina du! 🙂 Så långa dagar man har ändå när man tänker efter. Tänkte på det när jag läste om just ditt vardagspussel 🙂 man är igång hela tiden med något typ! Kram kram <3 och STORT tack för fina ord!! Blir så himla glad!! 🙂 <3

  11. M

    Hej! För det första jobbade jag heltid (7-16) två små barn, en man, träning varje dag och massor av andra projekt. Jag gick in i väggen. I efterhand har jag insett att det liv jag har levt inte har varit hållbart för fem öre. Trodde att jag var snäll med mig själv då jag pressade in hårdträning efter en hektisk dag. Ingen återhämtning efter det. Allt blev obalans. Vill bara skicka en hälsning till alla som har ett hektiskt liv att bara släppa det. Prioritera om och tänk på att få ORDENTLIGT med återhämtning. Man kanske inte ska träna varje dag och ta på sig massa extra jobb på fritiden. Är man trött kanske man ska skita i städning, träning och beställa hämtat, bara vara med barnen och vila. Man kanske ska gå ned i tid ett tag på sitt jobb för att orka vardags pusslet. Sköt om er.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för att du delade med dig.. <3 beklagar verkligen att det hände dig. Är nog lätthänt tyvärr 🙁 man får verkligen försöka ta hand om sig själv..Stor kram <3 sköt om dig med fina du!!

      1. Mikaela

        Hejsan!
        Har en fråga angående ditt fina hår. Tvättar du håret alltid en gång mitt i veckan även om du tränat? Eller tvättar du det efteråt när du tränat med + en gång mitt i veckan? Mvh

  12. Joanna

    Jag håller med, det är intressant hur alla gör! Och mycket beror nog på vad för slags jobb man har. Du har ju tex lite flexibel tid, medan tex F måste vara på sitt jobb sina tider ☺️
    Själv har jag delvis flexibel tid, studerar 100% på universitetet och jobbar just nu 50%. Sambon jobbar endast kvällar och helgar, vilket jag tycker är sämst haha. Fördelen nu är dock att kiddon får umgås mycket med pappa på dagarna och går därför ganska lagom på förskolan. Han har också minst en ledig dag i veckan. Mina dagar känns desto längre 🙄. Jobbar halvdag de dagar jag är på universitetet eller heldag andra dagar. Försöket schemalägga vissa dagar till plugg och vissa till att få umgås med kiddon. Men å andra sidan blir det mycket kvalitetstid varannan helg när sambon jobbar. På kvällarna blir det oftast plugg men ibland bara deg i soffan med mobilen. Det är så jag kopplar av och reflekterar. Men ska nu försöka komma igång med träning på hemmaplan för att sedan utöka till gym och pass, om jag nu kan klämma in det 🙄. Min förhoppning är att inte behöva jobba hela sommaren och då ta igen sena kvällar och långa dagar haha. Önskar också gym där barn är välkomna!! KRAM på dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur! Finns ju så många olika typer av jobb 🙂 <3 Vad duktiga ni är!! <3 Kul att pappa och barn får tid ihop på det viset 🙂 så värdefullt! Tack för att du delade med dig. Så duktig du är!! <3 Och jaa, det underlättar ju otroligt att ha ett gym där man får ha med barn 🙂 KRAM <3 <3

      1. emelie

        Hej! Ska se om jag kan skriva ner vårt vardagspussel😊 min make går till jobbet nån gång mellan 6-7 (flex) jag och barnen vaknar oftast runt 6:30. Går upp,läser ofta bamse för de två stora barnen medan lilltjejen sitter bredvid och leker😊 frukost vid 7:15. Sen på med kläder på mig och barnen. Leker/läser/pusslar om tid finns kvar. Lämnar de stora i skolan/fsk 8:20. Sen en promenad med lilltjejen i vagnen. Hon sover 10-12. Då fixar jag lunch/tvätt/städ el slappar isiffan en stund om tid finns😉 lilltjejen äter lunch 12:30. Vi leker/läser innan vi hämtar storasyster kl 13:20. Mellanmål 14:30 med alla barn. Sen läxor/spela spel/läsa/pyssla/pussla el barnen leker med en kompis. Ev aktiviteter på sen em. Maken hemma ca 16:15. Umgås som familj. Kvällsmat 17:30. En tar disken och en gör i ordning barnen för natten. 18:45 läser bamse i soffan😊 sen kl 19 lägger vi barnen. Sen blir det soffan/träna/film/promenad m.m innan jag däckar ca kl 22. Typ så här ser vår vardag ut! Ha en skön vecka 😊 Kram

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Gud så duktiga ni är som får ihop allt!!! <3 <3 grymma ni! Tack för att du delade med dig. Jättekul att läsa om hur ni får ihop vardagen. Stor kram och detsamma <3

    1. Sofia

      Hej! Har några frågor som jag undrar om du kan skriva lite om?
      – Har Jason blöja nattetid? Är han torr hela natten?
      – Har Jason blöja dagtid?
      – Går Jason på toa eller potta?
      – Har du fått tillbaka din mens än?
      Tack för fin blogg ❤

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish