Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Status just nu

– Vi funderar på när det är smartast att sälja vår lägenhet. Vi förväntar oss inte ens att få tillbaka samma summa som vi la in i handpenning men vill ändå göra en så bra affär som möjligt. Vi köpte ju under sommaren och då var det en riktigt hetsig budgivning som vi bara var tvungna att vinna där och då för att ha någonstans att bo.. Undrar om det kommer att bli liknande denna sommar eller om det är bättre att avvakta ännu längre. Just nu är ju utbudet av lägenheter i Umeå otroligt stort och det är många som säljer. Att sälja nu blir därför inte så aktuellt då vi hellre väntar tills det inte finns så mycket uppe att välja bland.

– Igår fick jag början på mjölkstockning efter att ha varit borta hela dagen från Jason. Jag som dragit ner på amningen massor blev faktiskt chockad när det började spänna ordentligt, läcka och göra ont.. Jag kanske fortfarande ammar mer än vad jag faktiskt tror helt enkelt. Mitt mål är att sluta amma inom dom närmsta månaderna. Jag ville ju klippa helt först men har insett att det inte går. Vi får ta det med små steg och utesluta amningen mer och mer tills vi är nere på enbart nattamning under nätterna som han vaknar till. Och så får vi ta det därifrån sedan när det kommer till att avsluta till 100%.

– Det som cirkulerar i mitt huvud just nu är vilken kakelugn vi ska välja, hur vi ska göra om i planlösningen, takhöjd, fönster, kakel.. Känner mig som en galning! Söker inspiration överallt och börjar bli mer och mer övertygad om vad jag vill ha och var. Det är verkligen en hel djungel. Jag och F är lite oense om vissa saker men vi möts halvvägs i allt och det är skönt. Däremot så är vi i överlag väldigt överens om vad vi vill ha och det är ännu skönare, haha.. Hade varit jobbigt att tycka olika om allt! Kika in på måndag för att läsa om husmodell, planlösning och några tillval vi ska göra.

– Jag är verkligen så dålig på att hålla min rygg rak! Några tips!? Känns som att jag kommer att ha ”puckel”rygg innan jag är 30 typ.. Kan verkligen inte hålla upp axlarna utan att det känns ansträngt och jobbigt. Sitter alltid och kutar med ryggen och nacken. Nej usch.. Vill verkligen ha bra hållning och känna mig starkare.

-Jason börjar må bättre och det är skönt. Han hostar mycket och är snorig fortfarande men febern börjar att ge med sig. F är också lite piggare!

-Påminn mig om att aldrig handla något på flygplatsen igen! Köpte en liten juice och en muffins igår för strax över 80:- (!!) på väg hem från Stockholm.. Håller nog igen tills jag kommer hem nästa gång, haha =)

16507203_10211934467178384_426168075_n 16506870_10211934467218385_1908571643_n

Bjuder på två bilder från i somras bara för att jag har en sådan sommarlängtan. Någon mer som längtar efter sol och värme?

Kommentarer

  1. Lisa

    Jag fick min flicka för 5 veckor sedan och helammar. Något jag blir galen på är att jag läcker typ konstant och när jag ammar ena tutten typ sprutar det ur den andra haha. Hade du så i början och minskade läckandet med tiden? Eller kommer det va såhär jämt när man ammar?😩 Har dessutom svårt att hittq tröjor när man ammar… inte nog med att man aldrig fixar sig, man lever i träningskläder och amningslinnen. Hoppas man orkar piffa sig snart för börjar tröttna på mitt lodar-jag😏

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår! Var samma för mig! Håll ut! Idag märker jag knappt att det finns mjölk i brösten förutom när han faktiskt äter 🙂 Det går över på några månader och blir bättre och bättre ju längre du ammar <3 grattis till bebis!!! <3 njut!! <3 (förresten! Testa att trycka lite på bröstvårtan som du inte ammar på (typ som om du ringer på en ringklocka) så kan det hjälpa så att den inte rinner/sprutar lika mycket)

  2. Sandra

    Jag har också dålig hållning. Har precis varit hos sjukgymnast för det. Dels beror det på när jag ammade så sitter man och lutar sig framåt lite. Tillslut blir bröstmusklerna förkortade och en enkel övning för att stretcha ut dom så att axlarna naturligt sträcker på sig är följande: ställ dig vid en dörr. Lyft armen minst 90 grader och häng dig lite framåt och håll i ca 30 sek. Man känner att det drar lite fram vid bröstet. Upprepa några gånger om dagen. Jag känner stor skillnad att axlarna är mer raka nu och hållningen blir bättre.

  3. Johanna

    Dålig hållning känner jag igen! Har haft mycket problem med att vara svag i ryggen och tappa hållningen. Det enda som egentligen funkar är att hela tiden tänka på att hålla hållningen, sträcka på ryggen och skjuta ut bröstet. För att kompensera så tränar jag inte bröst alls utan bara rygg/skuldror och varje gång jag står i köket eller vid datorn på jobbet så försöker jag rulla bak axlarna och tänka på hållningen. I början orkar man inte så långa stunder men det går bättre och bättre 😊
    Vad roligt det ska bli att följa er väg till drömhuset! Jag och min sambo är jättesugna på hus men har tyvärr inte pengar till handpenningen ännu så det är fullt fokus på sparande nu 😄
    Lycka till med både hus och hållning 😃💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är så jobbigt.. Man får träna upp det <3 tack för att du delade med dig 🙂 hoppas jag blir bättre på det med. JAA 😀 förstår det 🙂 Så himla roligt för er, lycka till!! KRAM <3

  4. Sofia

    Jag har med dålig hållning , speciellt nu efter grav men jag tänker så här; ”du sitter fast med fötterna i marken, dragningskraft som en magnet, samtidigt som någon drar i ett snöre uppåt som sitter fast på toppen av ditt huvud”, tänk soldat och vips har du en bra hållning, funkar för mig! <3

  5. Amanda

    Gå till sjukgymnast, eller fysioterapeut som det nu heter, för att förbättra hållningen, du kan få mycket problem annars. Jag går hos sjukgymnast för har reumatism och ankyloserande spondylit. Jag ska få hjälp med övningar för att förbättra hållningen 🙂 kram

  6. Razha

    Jaaa gud va jag längtar 😫 Det kändes lite vår i luften imorse när vi gick en promenad med min son 😉 det är kul👌🏼❤ vi bor i stockholm😘❤ ni är såå fina hoppas att allt ska gå bra för er med hus och allt

  7. Helena

    Hej! När planeras huset stå inflyttningsklart? Utifrån det datumet kan ni se när det är lämpligt att sälja lägenheten. Ett tips kan vara lagom till högskolestart då brukar man få ut mest pengar åtminstone är det så där jag bor. Det finns många inredningsdetaljer att fundera kring. Viktigt att det blir rätt från början så ni slipper göra om i huset efter något år. Titta på nätet på liknande hus på tex Hemnet för att få inspiration. Gör en lista på det ni verkligen vill ha i färg och material och framförallt prisklass och håll er till den. Annars tittar man gärna på ALLT och då blir det stor förvirring. Tänk långsiktigt, funkar det vi väljer om tio år!? Bygger man nytt kommer man ju förhoppningsvis bo där åtminstone så många år för att det ska löna sig.
    Till ryggen finns typ en bakåtvänd bh man kan använda för att få bättre hållning i rygg och axlar, prata med en sjukgymnast. Lycka till med alla val!

  8. Ida

    Vad underbart att ni ska bygga ett hus 😍 Var och när sker detta? Ska bli roligt att följa.
    Hur länge försökte ni bli gravida? Jag och min sambo har försökt i 3 år nu och det är så jobbigt att vänta och vänta. Vi har nu fått hjälp så vi ska göra ivf. Vilket jag är super glad att det finns. Jag har bara fått för mig att ni också kämpade med Jason?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      JAA 😀 <3 det sker nu och är klart om 12-14 månader 🙂 <3 ja, det tog ett och ett halvt år. Googla "vår resa till ett plus på stickan gabriella joss" så lär du hitta inlägget om vår resa till en graviditet <3 önskar er stort lycka till,kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish